Jump to content

θελω τη γνωμη σας

fotispigi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ρε παιδια απο εδο μεσα εμαθα οτι εμαθα:baby:. πεστε μου τη γνωμη σας,εκανα τιποτα? μηπως εκανα καμια πατατα??:tomato::tomato: παντος

το μηχανημα πεταει. και το orthos δεν μου εβγαλε σφαλμα (απλα δεν το ποσταρησα) το προγραμμα που εκανα το testmem ειναι της linux (μπουταρισμα απο cd και test)

το μηχανημα εχει ως....

mainboard: Gigabyte GA-MA790X-DS4 2000mt/s

socket AM2+ 7,1 realtek

SPU: AMD Athlon 64 x2 6400+ 3.33Ghz black edition

2000mt/s 90nm

RAM: kingston DDR2 3x 1GB 800MHz >> 950Mhz

GRARHICS CARD:Sapphire Radeon HD 3870 512 GDDR4

HDD: SATA 160GB MAXTOR 500GB

ΤΡΟΦΩΔΟΤΙΚΟ 570W (model 6/2007)

cccir0.png

Ρε συ γιατί μας βάζεις να μαντέψουμε την ερώτηση; Τι πρόβλημα υπάρχει; Στους χρονισμούς της μνήμης; Το cpuz λέει τις σωστές. Στο single channel των μνημών? Θέλεις άλλο ένα dimm για dual channel;

ΠΟΙΑ είναι η ερώτηση; ΤΙ σε ανησυχεί;

χεχεχε.... sorry δεν το σκευτηκα ετσι....

λοιπων....

ηθελα να ρωτησω ειναι οκ σαν o/c?? γιατι βλεπω οτι ξεφυγανε λιγο οι μνημες και το HT Ling. o SPU δεν παει παραπανο ουτε δια κλοτσηδων (κολαει) εκει παει τελια.

Aς αρχίσουμε λοιπόν, φιλέ amdα μου.

Κατ αρχάς είναι λίγο αόριστη η ερώτηση σου.

Το οκ σαν o/c σημαίνει πολλά..

Ένα θεωρητικά καλό over clock (και λέω θεωρητικά γιατί το over clock δεν έχει όρια)

είναι όταν έχεις πολλά fsb , όσο περισσότερα MHz γίνεται και σταθερότητα στο σύστημα σου.

Όταν δεν υπάρχει σταθερότητα δεν υπάρχει τίποτα.

_

Το δικό σου overclock είναι αρκετά λίγο.

Δηλαδή έχεις μεν αύξηση τα Hz κατά 100 αλλά φυσικά αυτό είναι ΛΙΓΟ για το σύστημα σου.

Το σύστημα που έχεις μπορεί να πάει πολυυυυ πιο ψηλά!!.

Κατ αρχάς είναι σημαντικό τι ψύξη έχεις στο pc σου.

Όπως βλέπω έχεις ψιλό-απείραχτα τα ρεύματα .

Όσο αυξάνεις την core τάση του επεξεργαστή τόσο θα αυξάνετε η θερμοκρασία του επεξεργαστή.

Μπορείς να συνεχίζεις να αυξάνεις τα fsb σου , αν ανεβάσεις την core σου τάση σου

και να φτάσεις ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΗΗΛΑ ΤΟΝ 6400

O oποιος εκτός από ότι είναι θεριό ανήμερο με το 790 μπορείς να κάνεις θαύματα.

Για να μπω πιο καλά στο θέμα και στις ερωτήσεις σου.

Όσο αυξάνεις τα fsb τόσο αυξάνετε το HT Link.

Το HT Link στο 790 πρέπει να είναι κοντά στα 1000MHz.

Εσύ μπορείς να το κοντρολάρεις μέσω τον bios μικραίνοντας τον πολλαπλασιαστή του HTT Link to Cup (προσοχή όχι τον πολλαπλασιαστή του cpu /multi )

Όσο αυξάνεις τα fsb (και το overclock σου γενικότερα ) βλέπε και μίκραινε τον πολλαπλασιαστή αυτόν.

Τώρα είναι 5χ όπως παρατήρησα.

Συνεπώς πήγαινε τον στα 4χ.

__

Στο θέμα των μνήμων. την συγκεκριμένη στιγμή είναι αρκετά καλά ΑΛΛΑ

πάνω από τα 1000MHz (500MHz DRAM) ίσως να αρχίσουν τα σφάλματα

όποτε δώσε τους ΡΕΥΜΑ!

Δες ποσό περνούν εργοστασιακά (έστω 1.8) και πήγαινε το έως και 0.3 παραπάνω ( 2.1 , λέμε τώρα)

Αν συνεχίζει κάποια στιγμή να ρετάρει ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΡΕΤΗ.

_

Κλείνοντας τον μονόλογο, και κάνοντας ένα μικρό conclusion

- Ανεβάζεις vcore και εν συνεχεία τα fsb

- Ρίχνεις ΗΤ LINK multi

- Δίνεις ρεύμα σε μνήμες

- Αν κόλλας ανεβάζεις διαιρετή ( cpu/dsram)

Καλό overclock σε αυτόν τον επεξεργαστή (τουλάχιστον αυτό που βάρεσα εγώ στο φιλαράκι μου)

είναι να τον πας κοντά στα 3.5GHz mε αέρα και με νερό έως στα 4GHz με νερό! Φτάνει έως 4.2 (με άζωτο ) στο 790

Άδω τα κατορθώματα http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_1458&name=Athlon+64+6400%2B+X2+%28359%29

Προσοχη: careful τα temps σου

ΥΓ: Το 790 είναι αρκετά σκληρό chipset! Μη το φοβάσαι! Δώστα όλα :p Αντέχει και σε ψηλά Hz ΗΤ , και πραγματικά ΝΙΩΘΕΙ τις μνήμες.

Το ίδιο ισχύει και για τον επεξεργαστή σου. Σκυλι σκετο.

φιλε μου σ'ευχαρηστω παααααρα πολυ!!!!!!

τον εχω πηραξη, δεν τον αφησα εκει....

λοιπων με το που θα των παω 3,4 κολαει (παγωνουν τα widows)

τον δοκιμασα με παραπανο ρευμα εως και 1,5v .... τιποτα κολαγε εκει.

το mul spu 16x μολης περναει τα 3,330 κολαει, βγαζει stoped το orthos και τετια.

μετα αποφασησα να κατεβασω το mul χαμηλα και να δοσω απο fsb (μιας και μου δεινει μεχρι 500MHz η mobo) το ευτασα μεχρι 12,5x ολλα καλα.... αλλα μολης περασω το 3,330 αρχιζουν τα προβληματα.

οι μνημες.... ειναι hyper ( δεν ξερω τι ειναι αλλα απ'οτι εω ακουσει ειναι ψυλοκαλες)

τις εχω στα 1,975v που ο κατασκευαστης τις δινει μεχρι 2v.

οσω για ψυκτρα εχω χαλκου (ψυλοκαλη)

τωρα οπως ειναι δουλευει 30-35 και 61 max βαθμους

αλλα μολης δοσω λιιιιιιγο ρευματακι στον spu πιανει τα 43 και 70 max

ειμαι ολλος αυτια......

ξανα σ'ευχαρηστω για τον κοπο σου....

λοιπων....τα εκανα .....

το μονο που δεν βρηκα ειναι το mul του ΗΤ εφαγα το bios πατισα μεχρι τις κρυφες επιλογες (ctrl + f1) αλλα τιποτα..... ειχε ομως επιλογη να πιραξεις τα fsb και το εβαλα στα 600 για αν παει 800MHz... δεν ξερω αν ηταν σωστο....

ανεβασα 1,45v spu και μνημες 2,025... 272χ12,5 αλλα με το ζοοοορι μπικε widows

το φιναλε...

ανεβασα 277 x 12.5 fsb (3462MHz) (σιγα σιγα φυσικα το ανεβαζα) αλλα ουτε καν ανοιγαν τα widows.

τωρα το ξαναπηγα εκει που ηταν πριν μεχρι να δουμε τι θα γινει....(παντος εδο ειναι σταθερος, εω κανει ολλα τα τεστ)

τι μπορει να φταιει?? μολης ξεπερασει o spu τα 3330 τρελενετε το pc και ας εχει 1,5v

Υ.Γ ξεχασα να σου πω για της θερμοκρασιες... στο 3,462ghz επιασε 68.... (πηρε φωτια η καλαμαρια)

ειναι κακο το 1330 ΗΤ ??

Ζοριζεις την μητρικη σου.

Βασικα δεν εχεις ψυξη για τρελο overclocking γιατι προφανως εισαι σε μια μετρια αεροψυξη.

Οποτε και να σου προτεινω λυσεις να καταφερεις να πας πιο πανω τον 6400

θα σε στειλω στην δολοφονια του cpu σου καλοκαιριατικα :p.

Γιατι σιγουρα τοο 790 και ο 6400 δεν σταματανε στα 3.462 :p

σ'ευχαρηστω παντος πολυ!!

ΑΑ!! δεν μου απαντησες....

ειναι καλο η κακο το 1330MHz ΗΤ?????

Πρέπει να το κρατήσεις κοντά στα 1000 το ΗΤ στο πε και πιο πάνω ο jim.

πως κατεβαζω το HT mult??? δεν το βρηκα στο bios... (κοιταξα και στης κριφες επιλογες ctrl+f1) και για το διερετη των μνημων, ποιος ειναι και πως των κατεβαζω ρε παιδια??

ευχαρηστω εκ των πρωτερων για τη βοηθεια!!

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.