.38-.45 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Nikon D50 + Nikkor 50mm f1.8. ο 50αρης είναι ο φακός που τελικά αποδεικνύεται πως τον πήρα κατά λάθος και δεν έχω τι να τον κάνω, αλλά με κάνει να ασχολούμαι όλο και πιο πολύ μαζί του. ο φακός αγοράστηκε για βόλτες το βράδυ και συναυλίες, με το σκεπτικό ότι το f1.8 είναι must και με αρκετούς ενδοιασμούς για τα 50mm (75mm). τελικά στην πρώτη "επίσημη" το 1.8 αποδεικνύεται δύσκολο (μικρό βάθος πεδιού + καπνός= εγγύηση ότι δε θα εστιάσει) και δεν κάνει για συναυλίες (ο πρωταρχικός λόγος αγοράς), και τα 50mm τελικά δεν είναι κι άσχημα. στην πορεία μάλλον βρήκα τρόπο να τραβάω με ένα αποδεκτό αποτέλεσμα και τελικά κατοχυρώθηκε το f4, οπότε ξαναγυρνάω στην αρχή: τον 17-55 f2.8, ο οποίος όμως είναι τεράστιος μπροστά του και έχει σχεδόν το δεκαπλάσιο κόστος, ενώ ο 50αρης είναι διακριτικός και ίσως λίγο πιο καθαρός. αλλά δεν έχει το ευρυγώνιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούνιος 15, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 πολυ ομορφες φωτογραφιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 15, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 Πολύ ωραίες και φωτεινές (για συναυλία) φωτογραφίες. Σε τι απόσταση ήσουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Ιούνιος 15, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 Φοβερος!Πολυ καλες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
x-treme Ιούνιος 15, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 Ρε φίλε, πολύ ωραίες οι φωτογραφίες! Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τη φωτογραφία, αλλά μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Είναι πολύ ατμοσφαιρικές...Σου τα γράφω αυτά γιατί παίζω σε μια ορχήστρα με σμυρναίικα και ζήλεψα τις φωτογραφίες!! Οι δικές μας είναι τρισάθλιες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιούνιος 15, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. ήμουν αρκετά κοντά, ίσως γύρω στα 5 μέτρα. αν και υπήρχαν κάποια κεφάλια μπροστά μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιούνιος 15, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 Πολύ ωραίες φωτό...σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι στο χώρο της συναυλίας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Οκτώβριος 21, 2008 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Εντάξει, θέλεις προσπάθεια ακόμα να μάθεις κάποια πράγματα. Αν είχες Tokina θα ήσουν σίγουρα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Οκτώβριος 21, 2008 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 ωραίο ξέθαμα Κώστα (Ξανα)Κοιτώντας τις φωτογραφίες του 38-45, βλέπω πόσο χρήσιμος είναι ένας 50mm f1.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Οκτώβριος 21, 2008 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Εγώ πάλι θα έλεγα ότι είναι χρήσιμος ένας φωτεινός zoom. Αν δεις, οι περισσότερες δεν είναι τραβηγμένες σε f1.8, άρα, ένα 2.8 αλλά με περισσότερα mm μας χάλαγε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Οκτώβριος 21, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 (Ξανα)Κοιτώντας τις φωτογραφίες του 38-45, βλέπω πόσο χρήσιμος είναι ένας 50mm f1.8 πόσο χρήσιμος είναι; το 1.8 δε μπήκε παρά μόνο στην αρχή, μέχρι να καταλάβω ότι δε μπορώ να δουλέψω μαζί του σε αυτές τις συνθήκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 21, 2008 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Ειδικά ο canon είναι πολύ χρήσιμος, ωραίος για παιχνίδι και ωραίος σαν παιχνίδι. Χρόνια εξέλιξης στα labs της fisher price κατέληξαν σε αυτό το πλαστικό δοχείο από ανακυκλωμένη σαγιονάρα, AF από lego ώστε το focus να το ζεις, να το ακούς και να το νιώθεις. Τουλάχιστον το κρύσταλλο φαίνεται να μην είναι από πάτους άδειων μπουκαλιών, ευγενική χορηγεία του marketing τμήματος της canon όταν είδαν τον αντίστοιχο 50ρη της nikon. rant ovah Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Οκτώβριος 21, 2008 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 ναι, αλλά ο ζοομ 2,8 είναι πολύ πιο ακριβός από τον 50mm f1.8 Με αυτή τη λογική το λέω Αυτή τη στιγμή, βεβαια, μπορεί και να βολευτώ με έναν δε_θυμάμαι_μάρκα 135mm f2.8 για την model 7 της Canon (εκτός κι αν δεήσει καμιά φορά η intersys να κοιτάξει και τη μηχανή μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Οκτώβριος 21, 2008 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Μου αρέσουν πολύ η 4η και η 5η foto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Οκτώβριος 21, 2008 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2008 Ειδικά ο canon είναι πολύ χρήσιμος, ωραίος για παιχνίδι και ωραίος σαν παιχνίδι. Χρόνια εξέλιξης στα labs της fisher price κατέληξαν σε αυτό το πλαστικό δοχείο από ανακυκλωμένη σαγιονάρα, AF από lego ώστε το focus να το ζεις, να το ακούς και να το νιώθεις. Τουλάχιστον το κρύσταλλο φαίνεται να μην είναι από πάτους άδειων μπουκαλιών, ευγενική χορηγεία του marketing τμήματος της canon όταν είδαν τον αντίστοιχο 50ρη της nikon. rant ovahΕν τέλει όντως ο Nikon μάλλον είναι καλύτερος. Είδα τον Canon πάνω σε 40d και μου έκανε έκπληξη το αργό focus όταν στην d300 είναι σχεδόν instant, χωρίς ιδιαίτερη διαφορά στην d50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.