Jump to content

Επιλογη p45.

kert

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια.

Ετοιμαζω ενα συστημα για τον αδερφο μου και ειμαι σε διλημμα οσο αφορα την επιλογη της μητρικης που θα στελεχωσει εναν q6600. Με ενδιαφερει ενα αξιοπρεπες o/c , χωρις απαιτησεις σε μεγιστο fsb (ενα 400x9 , θα ειναι υπεραρκετο). Εχω καταληξει να επιλεξω το καινουργιο p45 chipset και ειμαι ενα βημα πριν την παραγγελια της asus p5q deluxe , για την οποια εχω διαβασει καλα σχολια και με ικανοποιουν οι δυνατοτητες της.

Επειδη , ομως , ο αδερφος μου θα εχει αναμμενο τον υπολογιστη και τη νυχτα ,θα ηθελα να μπορω να αλλαζω την ταχυτητα των ανεμιστηρων και την ταχυτητα της cpu σε realtime. Το aisuite της asus δεν εχει πολλες δυνατοτητες και επιπλεον ειναι φοβερα ασταθες , γι'αυτο γλυκοκοιταζω την επερχομενη abit ip45 με το uguru utility.

Δεν ειχα ποτε στο παρελθον abit μητρικη , γι΄αυτο θα ηθελα να μου πειτε τα εξης :

1) Με το uguru , μπορω να αλλαξω την ταχυτητα των ανεμιστηρων σε realtime ;

2) Μπορω να αλλαζω την ταχυτητα της cpu και την ταση λειτουργιας (vcore) επισης σε realtime (απο windows δηλαδη, χωρις να μπαινω στο bios) , εχοντας ομως το speedstep και το c1e support απενεργοποιημενα ;

3) Το uguru utility λειτουργει στα vista χωρις προβληματα ;

4) Η καταναλωση της cpu εξερταται μονο απο την ταση λειτουργιας η' και απο την ταχυτητα ; Για παραδειγμα , ενας q6600 στα 400x9 με 1.4v καταναλωνει περισσοτερο ρευμα απο οτι σε 400x6 με 1.4v ;

Τελος, μηπως γνωριζετε ποτε θα ειναι διαθεσιμη η abit στην Ελλαδα ;

Ελπιζω να μη σας κουρασα. Ευχαριστω.

1,2,3 δουλευουν στην ΙP35-pro μου στα Vista 64bit. H καταναλωση εξαρταται και απο την συχνοτητα, θεωρητικα αυξανετε γραμμικα με την συχνοτητα(αν εχουε σταθερη ταση προφανως).

1,2,3 δουλευουν στην ΙP35-pro μου στα Vista 64bit. H καταναλωση εξαρταται και απο την συχνοτητα, θεωρητικα αυξανετε γραμμικα με την συχνοτητα(αν εχουε σταθερη ταση προφανως).

Μονο σε μενα crasaroun τα Vista x64 οταν πειραζω το 1-2-3?

Σε ΧP Παιζει μια χαρα..

Μιλαω για τον 3.107 guru-δι.:rant:

Οσο για την κυκλοφορια της μητρικης μονο φοτογραφιες απο την Computex εχουμε.

Εdit : Θα βαλλω τον τελευταίο και θα ξανα ποσταρω.

Εγώ μέχρι πρότινος δεν είχα κανένα πρόβλημα με το uguru και vista 64 bit. Η έκδοση του uguru ήταν από το cd εγκατάστασης, δεν είχα πάει για update. Ένα ενδεχόμενο ήταν οι ανεμιστήρες να μην πάνε στις χαμηλότερες στροφές (300 rpm) αλλά κάπου κοντά στα 700 rpm.

Ευχαριστω παιδια , για τις απαντησεις σας. Ειδικα , η δυνατοτητα να αλλαζεις το vcore μεσα απο τα windows , μου φαινεται πολυ χρησιμο.

Εν αναμονη , λοιπον , της abit. Ελπιζω να ειναι στα ιδια , τουλαχιστον , επιπεδα με την p35 προκατοχο της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.