Jump to content

Δυνατότητα αγοράς branded λαπτοπ χωρίς λειτουργικό σύστημα

Bebis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω λαπτοπ αλλά επειδή θα βάλω linux θέλω να μη πληρώσω για τα Vistα η τα XP.

Υπάρχει κάποια από τις εταιρείες (ιδίως Toshiba και HP) που να προσφέρουν την δυνατότητα να μην σε επιβαρύνουν με το λειτουργικό; Ιδίως στην τιμή, που είναι το πιο σημαντικό...

Αναφέρομαι σε branded laptops και όχι του στυλ turbox...

Έψαξα στα site για customization αλλά μέχρι στιγμής βρήκα επιλογές ανάμεσα σε ποιο λειτουργικό της Μ$ προτιμώ...

Καλησπέρα, αν πας σε κάποιο μαγαζί και αγοράσεις laptop και τους πεις οτι δε δεχεσαι την άδεια χρήσης των windows

τότε νομίζω είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν τα χρήματα για τα windows πίσω. Κάνε μια ερώτηση.

Καλησπέρα, αν πας σε κάποιο μαγαζί και αγοράσεις laptop και τους πεις οτι δε δεχεσαι την άδεια χρήσης των windows

τότε νομίζω είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν τα χρήματα για τα windows πίσω. Κάνε μια ερώτηση.

Δεν ισχύει αυτό που λές φίλε για πολλούς λόγους.

1- τα καταστήματα αγοράζουν 10 χ λάπτοπ και άλλα 10 ψ από τον προμηθευτή. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το λειτουργικό το οποίο είναι ενιαίο κομμάτι του φορητού και όχι διαφορετικό.

Δεν μπορούν δηλαδή να το χωρίσουν και να το πουλήσουν ξεχωριστά, είναι φορολογική παράβαση.

2- ακόμα και αν ήθελαν να σε εξυπηρετήσουν έτσι πόσο θα σου έκοβαν από την τιμή του φορητού ;;;;

Η τιμή της άδειας χρήσης του λειτουργικού που είναι φορτωμένη στο φορητό δεν έχει καμμία σχέση με την λιανική τιμή πώλησης που το ίδιο κατάστημα πουλάει την DSP έκδοση του ίδιου λειτουργικού και δεν έχει και σχέση ούτε και με την τιμή πώλησης της ΟΕΜ έκδοσης αφού οι τιμολογήσεις είναι εντελώς διαφορετικές.

Άλλο το κατάστημα που αγοράζει μερικές 10δες άδειες και άλλο ο κατασκευαστής φορητών που αγοράζει μερικές 10δες χιλιάδες μαζεμένες.

3- αν το κατάτημα θελήσει να στο πουλήσει έτσι πρέπει να αφαιρέσει το στικεράκι της άδειας, να αφαιρέσει το recovery σιντί και να διαγράψει εντελώς τον δίσκο του φορητού από όποιο κρυφό recovery partition υπάρχει.

Καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κατάστημα που θα κάτσει να κάνει τα παραπάνω.

4- από τα 1 και 3 καταλαβαίνεις ότι το κατάστημα που έχει ήδη αγοράσει το φορητό από τον προμηθευτή δεν πρόκειται να κάτσει να φορτωθεί το κόστος του λειτουργικού το οποίο δεν θα εισπράξει από τον τελικό αγοραστή.

Αλλά δεν μπορεί κιόλας να ζητήσει τα χρήματα του λειτουργικού πίσω, κανένας προμηθευτής δεν θα δεκτεί πίσω το ξεκολλημένο στικεράκι του λειτουργικού.

Γενικά είναι ανέφικτο να αναλάει κάποιο κατάστημα την δουλειά αυτή.

Άλλο το προϊόντα τύπου turboX, innovator κλπ που φτιάχνονται build-to-order και άλλο τα έτοιμα.

Πρέπει να είναι branded γιατί? Τι παραπάνω θα προσφέρει. Αξιοπιστία, Ονομα,ποιότητα?

Τα buld to order πιστέυω ότι απο συγκεκριμένες αλυσίδες(Plaisio, Multirama) προσφέρουν και τα τρια και συνήθως απο τεχνικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερα

Και δεν έχεις κανένα περιορισμό το κάνεις όπως το θες me Linux me windows, με extra θύρες, με 15άρα, με 17άρα κλπ.

Προσφατά ανοιξα ένα θέμα και σύγκρινα 10 Laptop ζητώντας την γνώμη των Labitών

Αν και δεν απάντησε κανένας απολύτως εβγαλα το συμπέρασμα, απο άλλα forum ότι τα buuild to order συμφέρουν πολυ περισσότερο.(Αν και στην αρχη δεν τα καλοέβλεπα)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ο λόγος που θέλω branded είναι γιατί περνώ αρκετό από το χρόνο μου στο εξωτερικό και σε περίπτωση που μου χαλάσει το λαπτοπ να μπορώ να έχω worldwide εγγύηση... Στην περίπτωση του turbo-x ή μουλτιράμα θα αναγκαστώ να έρθω στην Ελλάδα μόνο και μονο για να φτιάξω το λαπτοπ

Καλησπέρα, δε ξέρω αν έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα με τα turbo-x αλλα μέχρι και πέρσι

είχα ακούσει απο φίλους που είχαν πάρει οτι αντιμετώπιζαν πάρα πολλά προβλήματα.

Συγκεκριμένα φίλος μου σε μια εταιρία, είχαν πάρει καμια 20αριά turbo-x και μόνο ένα δεν είχε

πρόβλημα. Τα 19 τα αλλάξανε και πήραν HP. Τα πιο συνηθησμένα προβλήματα ήταν ασυμβατότητες

και υπερθέρμανση. Ένας άλλος φίλος το είχε 2 μήνες στο service του πλαισίου και δε μπορούσαν

να βρούν τι έφταιγε και στο τέλος του έδωσαν πιστοτικό και πήρε ένα Toshiba. Για τα υπόλοιπα

build to order δεν έχω εμπειρία και δε μπορώ να πώ.

Όσον αφορά για τα windows έχεις δίκιο dpolal σε όλα που λες, αλλα απο τη στιγμή που αρνήσε

να υπογράψεις την άδεια χρήσης, δε μπορεί να σου χρεώσει το λειτουργικό. Έχω ακούσει τουλάχιστον

2 περιστατικά (νομίζω περσι) που τους επέστρεψαν τα χρήματα των windows. Τα χρήματα σαφώς και

δεν είναι αρκετά, νομίζω είναι γύρω στα 50 ευρώ. Το πλαίσιο που τα περισσότερα laptop τα εισάγει το

ίδιο, νομίζω θα είναι πιο εύκολη η συγκεκριμένη διαδικασία. Μπορείς να ρωτήσεις και στον ΙΝΚΑ να δεις

αν υποχρεώνεται κάποιο μαγαζί να κάνει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά για τα windows έχεις δίκιο dpolal σε όλα που λες, αλλα απο τη στιγμή που αρνήσε να υπογράψεις την άδεια χρήσης, δε μπορεί να σου χρεώσει το λειτουργικό. Έχω ακούσει τουλάχιστον

2 περιστατικά (νομίζω περσι) που τους επέστρεψαν τα χρήματα των windows. Τα χρήματα σαφώς και

δεν είναι αρκετά, νομίζω είναι γύρω στα 50 ευρώ. Το πλαίσιο που τα περισσότερα laptop τα εισάγει το

ίδιο, νομίζω θα είναι πιο εύκολη η συγκεκριμένη διαδικασία. Μπορείς να ρωτήσεις και στον ΙΝΚΑ να δεις

αν υποχρεώνεται κάποιο μαγαζί να κάνει κάτι τέτοιο.

Δεν το γνώριζα αυτό που αναφέρεις.

Την άδεια χρήση πού την υπογράφεις ;;;

Πρέπει να είναι branded γιατί? Τι παραπάνω θα προσφέρει. Αξιοπιστία, Ονομα,ποιότητα?

Τα buld to order πιστέυω ότι απο συγκεκριμένες αλυσίδες(Plaisio, Multirama) προσφέρουν και τα τρια και συνήθως απο τεχνικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερα

Και δεν έχεις κανένα περιορισμό το κάνεις όπως το θες me Linux me windows, με extra θύρες, με 15άρα, με 17άρα κλπ.

Προσφατά ανοιξα ένα θέμα και σύγκρινα 10 Laptop ζητώντας την γνώμη των Labitών

Αν και δεν απάντησε κανένας απολύτως εβγαλα το συμπέρασμα, απο άλλα forum ότι τα buuild to order συμφέρουν πολυ περισσότερο.(Αν και στην αρχη δεν τα καλοέβλεπα)

To βασικότερο πρόβλημα που έχω ακούσει/ακούω εδώ και καιρό είναι η ποιότητα κατασκευής τους.

Δηλαδή το εξωτερικό κουτί και το πληκτρολόγιο που έχουν δεν μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα σε σχέση με τα επώνυμα.

Κατά τα άλλα σίγουρα συμφέρουν περισσότερο αφού είναι πλήρως customised ακριβώς όπως θέλει ο πελάτης και συνήθως έχουν περισσότερη και ποιό «άμεση» εγγύηση σε σχέση με επώνυμα που τις περισσότερες φορές επισκευάζονται στο εξωτερικό.

Δεν το γνώριζα αυτό που αναφέρεις.

Την άδεια χρήση πού την υπογράφεις ;;;

υποτιθεται πως την αποδεχεσαι κατα την εγκατασταση,οποτε ισοδυναμει ας πουμε αυτο με την υπογραφη...

Και επειδή συνήθως είναι ήδη εγκατεστημένα την αποδέχεσαι με την αγορά!

Έχω την εντύπωση οτι μόλις το ανοίγεις κάνεις τα τελευταία βήματα της εγκατάστασης και κάπου λέει αν δέχεσαι

την άδεια χρήσης της M$. Δεν είμαι και σίγουρος έχω αρκετό καιρό να ανοίξω καινούργιο laptop.

Έχω την εντύπωση οτι μόλις το ανοίγεις κάνεις τα τελευταία βήματα της εγκατάστασης και κάπου λέει αν δέχεσαι

την άδεια χρήσης της M$. Δεν είμαι και σίγουρος έχω αρκετό καιρό να ανοίξω καινούργιο laptop.

Παλιότερα το είχα συναντήσει σε φορητά αλλά ότι φορητό έχει πέσει στα χέρια μου τον τελευταίο χρόνο τα είχε όλα έτοιμα.

Πριν καιρό κάποιος στην Αμερική έκανε μύνυση στην MS για το θέμα αυτό. Ήθελε να αγοράσει φορητό χωρίς λειτουργικό και δεν αποδέχτηκε την άδεια χρήσης.

Τελικά έχασε τη δίκη. Με λίγο ψάξημο θα βρήτε την περίπτωση αυτή και τους λόγους που έδωσε η MS.

Πριν καιρό κάποιος στην Αμερική έκανε μύνυση στην MS για το θέμα αυτό. Ήθελε να αγοράσει φορητό χωρίς λειτουργικό και δεν αποδέχτηκε την άδεια χρήσης.

Τελικά έχασε τη δίκη. Με λίγο ψάξημο θα βρήτε την περίπτωση αυτή και τους λόγους που έδωσε η MS.

Και για ποιό λόγο έκανε μήνυση στην Μ$ και όχι στην εταιρεία από την οποία αγόρασε το λάπτοπ δηλαδή ;;;

Ποιός ήταν τελικά αυτός που αρχικά επέλεξε και κατόπιν φόρτωσε το λειτουργικό στο φορητό και το πούλησε, η Μ$ ;;;

Ότι νά'ναι με τα αμερικανά τελικά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.