no_one1416003307 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 βασικά αν κατάλαβα καλά πρόκειται για την ίδια τεχνολογία...?έχω στο σπίτι ένα modem router με μια έξοδο ethernet για το pc και μια δεύτερη έξοδο ethernetπου πάει σε ένα αποκωδικοποιητη που έχουμε cable tv!!μέχρι εδώ όλα καλάαλλα εγώ θέλω να πάρο το internet και τον αποκωδικοποιητη σε άλλο δωμάτιο που δεν υπάρχει η τηλεφωνική γραμμή έτσι ώστε να έπαιρνα κατευθείαν το modem router!η ερώτηση μου εμενα είναι τι μπορώ να κάνω? ποίες επιλογές έχω?σκέφτηκα να πάρο το πιο κάτω προϊόν από πλαίσιοhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978241&product=818283δεν ξέρω όμως αν είναι καλή λύση!υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ τον 2 δωματίων για αυτό το wi-fi είναι λίγο δύσκολο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanenas3 Ιούνιος 14, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2008 Το ρούτερ θα μείνει αναγκαστικά εκεί που είναι γιατί στο δωμάτιο δεν έχει τηλεφωνική γραμμή. Μπορείς απλά να ενεργοποιήσεις το wireless και να αγοράσεις ένα Access Point όπου θα το συνδέσεις με τον αποκωδικοποιητή στο δωμάτιο που θέλεις. Το ρούτερ και το AP θα επικοινωνεί ασύρματα και έτσι θα δίνει σήμα στον αποκωδικοποιητή. Το θέμα είναι ότι θα χρειαστεί να κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις του ρούτερ για να δουλέψει όποια λύση και να επιλέξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 14, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2008 βασικά αν κατάλαβα καλά πρόκειται για την ίδια τεχνολογία...?υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ τον 2 δωματίων για αυτό το wi-fi είναι λίγο δύσκολο..όπως είπα και πριν!και βασικά δεν ξέρω αν ο αποκωδικοποιητη θα δουλεύει αν το ενόσω στο homeplug.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanenas3 Ιούνιος 14, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2008 όπως είπα και πριν!και βασικά δεν ξέρω αν ο αποκωδικοποιητη θα δουλεύει αν το ενόσω στο homeplug..Άρα αναγκαστικά πας σε λύση καλωδίου ή σε homeplug. Με το καλώδιο θα παίξει σίγουρα ενώ με το homeplug θα χρειαστούνε σίγουρα αλλαγές στο ρούτερ.Έχεις το 780WL που δίνει η Vivodi με το Cabletv; Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 15, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 όχι δεν ξέρω τι modem router είναι!αλλα θέλω να δω αν είναι δυνατό να γίνει τέτοια σύνδεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanenas3 Ιούνιος 15, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 Σε ποια εταιρία είσαι, τι πρόγραμμα έχεις και τι γράφει ο εξοπλισμός πάνω του (ή από κάτω του); Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 15, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 είναι μια κυπριακή εταιρία η prime telκαι επειδή εγώ τώρα είμαι ελλάδα θέλω αν πάρο τον εξοπλισμό όταν παο στην κύπρο!θα ρωτήσω να μάθω το μοντέλο του router όμως και θα σου απαντήσω..για να βάλω καλώδιο ethernet θα είναι δύσκολο διότι είναι σε άλλο όροφο το δωμάτιο!βασικά όπως καταλαβαίνεις η πιο εύκολη λύση είναι το homeplug αλλα θέλω να διευκρινίσω αν θα δουλεύει και η cable tv αν παίρνει το ethernet από το homeplug αντί να το παίρνει κατευθείαν από το modem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanenas3 Ιούνιος 15, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 Ο εξοπλισμός που έχεις τώρα, το ρούτερ και ο αποκωδικοποιητής είναι πακέτο από την εταιρία που έχεις, σωστά;Το καλώδιο περνάει εύκολα αν το βγάλεις εκτός σπιτιού. Μια τρύπα για να βγει, μια για να μπει ;-)Η λύση του Homeplug ακούγεται καλή αλλά δεν ξέρω αν θα χρειαστεί ρυθμίσεις στο ρούτερ καθώς και το αν έχεις πρόσβαση στο ρούτερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 15, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 ναι ο εξοπλισμός ήταν στο πακέτο!αυτά τα δίκτυα πάντα με μπέρδευανευχάριστο για την καλή διάθεση να βοηθήσεις πάντως!αν έχει κάποιος γνώση στο θέμα ας μας δόση τα φώτα του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Ιούνιος 15, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 στο σπιτι μου εχω τα netgearαπο το ρουτερ παει στο netgear που ειναι στην πριζααπο το αλλο netgear παει στο tv boχta netgear ειναι σαν να μην υπαρχουν απο πλευρας δικτυου. η Ip Που παιρνει το tvbox ειναι σαν να ηταν απευθειας στο ρουτερ.εσυ απο οτι εχω καταλαβεις θες στο δωματιο που ειναι το ρουτερ να βαλεις ενα powerplug και στο αλλο δωματιο να συνδεσεις και το pc Και το tv box.με τα 104 θα κανεις την δουλεια σου γιατι βγαζουν 4 rj 45 οποτε μπορεις να εχεις και τα δυο.απλα καλυτερα να εχεις μονοφασικο ρευμα για να παιξουν σιγουραps τα 104 τα ειχε το Pixmania κανα 85αρι πακετο με δυο ανταπτορες. τσεκαρε μηπως τα εχει ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 15, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 ωραίος!ευχάριστο για την πληροφορία.αφού το εξής δοκιμάσει και εσύ άρα θα είμαι ένταξη μάλλοναλλα όσο αφορά το ρεύμα στην κύπρο είναι διαφορετικό από την ελλάδα εμείς έχουμε τις μπρίζες με τα 3 ποδαράκια τις τριγωνικέςδεν νομίζω να υπάρχω πρόβλημα όμως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 15, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 και όσο αφορά την αγορά του netgear στο πλαίσιο είναι λίγο ακριβό και θα χρειαστώ 3 τέτοια!δεν μου ανοίγει την pixmania αλλα όταν είναι ένταξη η σελίδα θα το κοιτάξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Ιούνιος 15, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 Δεν το είχα ποτέ, αλλά έχω διαβάσει ότι οι μπρίζες πρέπει να είναι στην ίδια φάση για να λειτουργίσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 15, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 τι εννοείς στην ίδια φάση?λες εσύ ότι πρέπει να είναι στο ίδιο κύκλωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Ιούνιος 15, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 χωρις να ξέρω τι ρευμα υπαρχει στην κυπρο τα netgear εχουν απλο βυσμα και οχι σουκο που εχει και την γειωση στα πλαινα οποτε λογικα δεν εχει προβλημα, οταν λεμε στην ιδια φαση εννοει το παλικάρι να εχεις μονοφασικη παροχη και οχι τριφασικη,το πως το ξεχωριζεις ειναι σχετικα απλο κοιτωντας τον πινακα. αν εχεις ενα ρελε ασφαλειας, μια κεντρικη ασφαλεια, ειναι μονοφασικο, αν εχεις επι τρια τα προηγουμενα ειναι τριφασικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 15, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2008 χωρίς να είναι σίγουρος μάλλον τριφασικό θα είναι..σε περίπτωση που είναι δεν θα δουλεύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_one1416003307 Ιούνιος 24, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2008 όπως και να έχει πήγα χθες και αγόρασα 1 NetgearPowerline 85Mbps Space Saving kit το πακέτο που πήρα έχει 2 μέσαhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978241&product=977381και 1 Netgear Powerline 85Mbps Wall-Pluged http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978241&product=818283και ελπίζω να δουλέψουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanenas3 Ιούνιος 24, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2008 Άντε καλή επιτυχία και πόσταρε τα αποτελέσματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.