Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Edit: Τελικά ήταν πρόβλημα τροφοδοτικού. Συγκεκριμένα είδα οτι στο 20πινο έλειπε ένα καλωδιάκι, το οποίο ήταν μαζί με ένα άλλο καλωδιάκι σε άλλο pin. Απλώς επειδή είχα παρόμοια προβλήματα με άλλη σύνθεση παλιότερα δεν άντεχα άλλο και postαρα. Τι να κάνω; Το τροφοδοτικό δεν είναι συνηθισμένο ATX αλλά πιο στενόμακρο για να χωράει στο desktop κουτί.Πόσο συχνά ανανεώνονται συνήθως οι λίστες συμβατότητας RAM και CPU με motherboards; Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτό που ψάχνουμε στη λίστα δεν υπάρχει επειδή δεν έχει εξετασθεί ή επειδή έχει εξετασχθεί αλλά δεν είναι συμβατό; Οι λίστες δεν είναι πάντοτε τόσο κατατοπιστικές...Το παρόν ερώτημα δημιουργήθηκε μετά από το εξής πρόβλημα:Έχοντας μαζέψει κάποια κομμάτια από παλαιότερα RMA (σφραγισμένα προϊόντα) και αγοράζοντας σήμερα τα υπόλοιπα, καταλήγω στο εξής σύστημα που δεν λέει να μου κάνει λίγο "μπιπ" (δεν ξεκινάει, δουλεύουν οι ανεμιστήρες αλλά μέχρι εκεί - επίσης δεν κλείνει από το κουμπί παρά μόνο πατώντας το για μερικά δευτερόλεπτα)Case-psu: "Κλεμένο" από ένα παλιό desktop Compaq με ένα 180W psu που τροφοδοτούσε έναν northwood 2GHz.Modo: Gigabyte GA-946-GMX-S2 (rev.1) με το stock bios που πρέπει να είναι η έκδοση F2 και από northbridge το Intel 946.http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2550Cpu: Pentium dual core E2220 με τη stock ψύχτραRAM: 1*Kingstone KVR667D2N5/2G 2GB DDRII 667MHz Τα υπόλοιπα δεν τα αναφέρω γιατί και με και χωρίς αυτά το πρόβλημα είναι το ίδιο, οπότε μάλλον θα μας μπερδέψουν.Η λίστα συμβατών επεξεργαστών με την παραπάνω μητρική βρίσκεται εδώ:http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2550Σε αυτήν υπάρχουν όλοι οι Pentium dual core (υποθέτω) (Ε2140, Ε2160, Ε2180, Ε2200) εκτός από τον δικό μου (Ε2220). Δεν είναι οτι εμφανίζεται μη συμβατός, είναι οτι δεν εμφανίζεται καθόλου ενώ λογικά ανήκει στην ίδια "οικογένεια".Η λίστα συμβατών μνημών βρίσκεται εδώ: http://www.giga-byte.com/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-946gmx-s2.pdfΤα πράγματα εδώ είναι ακόμα χειρότερα γιατί υπάρχουν μόνο κάποιες συμβατές και όχι ασυμβατότητες που έχουν παρουσιαστεί. Εδώ υπάρχουν όλες οι Kingstone της ίδιας σειράς εκτός από την 2GB. Ωστόσο υπάρχουν 1-2 μοντέλα 2GB άλλων εταιρειών.Σημειώνω οτι για να δουλέψει επεξεργαστής με 800MHz FSB (πχ E2220) χρειάζονται, σύμφωνα με το manual, μνήμες 667MHz. Με 533MHz δοκίμασα και μάλιστα με τρια διαφορετικά dimms (2 ίδια OCZ και 1 Kingstone που βρίσκεται στη λίστα) αλλά όπως ήταν λογικό δεν δούλεψε, όπως και με κάτι Corsair 800MHz. Η μητρική παίρνει μόνο 533 και 667. Όλα τα κομμάτια της παραπάνω σύνθεσης είναι καινούργια, ενώ με την Gigabyte θυμάμαι οτι είχε postάρει μια φορά με άλλη σύνθεση και μάλιστα νομίζω χρησιμοποιώντας τον E8400 ο οποίος αναφέρεται ως ασύμβατος. Μπορεί να θυμάμαι και λάθος όμως...Τι λέτε να παίζει με το πρόβλημά μου και τι παραπέρα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από τέτοιες μνήμες;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.