Jump to content

Περί MS, Cisco κλπ κλπ certifications...

dpolal

Recommended Posts

Mε ρωτάει ένας ανιψιός μου σχετικά με το αν είναι σημαντικά ή απαραίτητα τα πιστοποιητικά τύπου MCSA, MCE, κλπ κλπ κλπ που δίνουν διάφορες εταιρείες όπως η MS, η Cisco και άλλες.

Απαραίτητα, με την έννοια δηλαδή του ότι παίζουν σημαντικό ρόλο για την αναζήτηση δουλειάς και λαμβάνονται υπόψιν από τις εταιρείες στα προσόντα των μελλοντικών υπαλλήλων τους ή είναι απλά πεταμένα λεφτά.

Και μιλάμε και για πάρα πολλά χρήματα βέβαια.

Εννοείτε ότι τις γνώσεις αυτές μπορεί να τις αποκτήσει ο οποιοσδήποτε και από μόνος του, τουλάχιστον σε πολλά γνωστικά αντικείμενα αλλά μήπως τελικά όλο και κάτι ξεφεύγει έτσι;;;

Θυμάμαι σχόλια από πρώην συνάδερφο, πάρα πολύ καλό γνώστη εκείνη την εποχή, που πήγε σε σεμινάρια για MS win2k server administator και μου έλεγε ότι του έδειχναν διάφορα «κόλπα» για τα οποία δεν είχε ιδέα ούε είχε ακούσει ποτέ.

Φαντάζομαι ότι έναν MS server λίγο πολύ όλοι μας μπορούμε να στήσουμε κ να δοκιμάσουμε αλλά σε π.χ. θέματα δικτύων ή λειτουργιών που δεν είναι δυνατόν να ενεργοποιηθούν σε μια οικιακή εγκατάσταση θα έπαιζαν ρόλο, για να μην πούμε και για τα αντίστοιχα της CISCO.

Τί λετε εσείς;;;

Φαντάζομαι ότι έναν MS server λίγο πολύ όλοι μας μπορούμε να στήσουμε κ να δοκιμάσουμε

Διαφωνώ. Άλλο το "στήνω το λειτουργικό μέχρι να δω desktop" και το "εγκατέστησα drivers για την κάρτα γραφικών και το Nero", κι άλλο στήνω έναν server σε domain, με Exchange Server, roaming accounts, Active Directory κλπ

Οπότε η διαφωνία μου έχει να κάνει με το κατά πόσο "όλοι" μπορούμε να στήσουμε έναν server έτσι. Εξ ου και η χρησιμότητα ενός MS Certificate ;)

Διαφωνώ. Άλλο το "στήνω το λειτουργικό μέχρι να δω desktop" και το "εγκατέστησα drivers για την κάρτα γραφικών και το Nero", κι άλλο στήνω έναν server σε domain, με Exchange Server, roaming accounts, Active Directory κλπ

Οπότε η διαφωνία μου έχει να κάνει με το κατά πόσο "όλοι" μπορούμε να στήσουμε έναν server έτσι. Εξ ου και η χρησιμότητα ενός MS Certificate ;)

Θα συμφωνησω ... κανεις δεν ειπε οτι ειναι ευκολο να στησεις ΣΩΣΤΑ εναν MS Server, ποσο μαλλον να τον υποστηριξεις μετα ...

Ε καλά δεν είναι και επιστήμη!

Τα SBS να'ναι καλά, που τα κάνανε όλα εύκολα για τον τελικό χρήστη.

Να δεις δικηγόρο 55 χρονών να πατάει Next-> Next-> Finish και να έχει PDC σε μια ωρίτσα, να γλύφεις τα δάχτυλά σου :hehe:

Eννοείτε φίλε μου ότι δεν αναφερόμουν σε μια απλή εγκατάσταση μέχρι να δούμε desktop.

Απλά τη σήμερον ημέρα που οι περισσότεροι έχουμε και ένα ακόμα πισί στο σπίτι (και 2 και 3) είναι περισσότερο εφικτό να στήσουμε ένα δίκτυο και να αρχίσουμε να παίζουμε παρά μερικά χρόνια πριν. ;)

Καταλαβαίνω πάντως από τις απαντήσεις ότι όντως πρέπει να τα δεί ποιό σοβαρά τα σεμινάρια.

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.