Jump to content

Rivatuner + ρύθμιση στροφών και θερμοκρασίας .

pavou

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και πάλη +λαμπίτες , έχω μια απορία με το rivatuner , μπορώ με κάποιον τρόπο να επέμβω και να αλλάξω την ταχύτητα του ανεμιστήρα στην κάρτα γραφικών ? δηλαδή στην VGA μου (HD3870x2) μου λέει το rivatuner ότι για να δώσει εντολή (όταν είναι στο auto) να αρχίσει να δουλεύει το φουρφούρι πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία στους 60c , μέχρι εκείνη την θερμοκρασία είναι στο 0% και μετά ανεβαίνει στο 30% .

Υπάρχει τρόπος να μπορώ να πω στο Rivatuner να δουλεύει στο 30% το φουρφούρι από τους 35c ? είναι αμαρτία να ζεσταίνετε η κάρτα χωρίς λόγω .

Ναι αυτό είναι για να το έχω στο Fixed , εγώ ρωτώ εάν γίνεται να παραμείνει στο auto αλλά να αλλάξω εάν γίνεται μόνο στο auto fan speed control το πρώτο Lookup entry 0 από 60c σε 30c

Για γκάου δεν σε κόβω τόσο καιρό που παρακολουθώ τα post που απαντάς ;) το θέμα είναι ότι δίνει λύση στο πρόβλημα που αναφέρω (με ένα γρήγορο κοίταγμα που έκανα γίνετε αυτό που ζητάω μέσω του riva) , μήπως ξέρεις κανένα άλλο πρόγραμμα που να το κάνει ?:daisy:

Αν είναι καλά ο Melkon παραπάνω με το link. Έφαγα γύρω στο 5άωρο χτες και σήμερα για να βγάλω άκρη. Τελικά πρέπει να το κατάφερα αν και εκεί προς το τέλος των οδηγειών με τον server τα παράτησα. Γιατί χρειάζεται να τρέχει ο stat. server?

Επίσης, δεν κατάφερα να κάνω να βγάζει πληροφορίες όπως αυτές που βγάζει στο tray, μέσα σε game την ώρα που παίζω σε full screen εννοείται. Μήπως εκέι χρειάζεται ο server?

Πάντως έκανε διαφορά. Η GTS μου επέμενε να δουλεύει στο 36% ακόμη και σε full load και χτυπούσε 78άρια+ στο Crysis. Τώρα με τις ρυθμίσεις είμαι σε 59C με 45% fan (το όριο για να μην ακούνε τα αυτιά μου το fan) ενώ στο crysis ανέβηκε 65% (ψιλο-ήσυχα) και 66C. Πολύ καλά.

Με εκείνα τα plug-ins μπορούμε να κοντρολάρουμε και τα fan που ελέγχονται από τη motherboard (ΝΒ, system fan, κτλ) ???

Πριν είχα μια ΑΤΙ και με το ATI Tray Tools έκανα το ίδιο (profiling) γελοία εύκολα. Νομίζω παίζει και με nVidia κάρτες αλλά δεν το δοκίμασα γιατί από το όνομα του μόνο μου λέει ότι είναι για ΑΤΙ μόνο......

Ναι οντως πολυ μπερδευτικο το θεμα με το riva αλλα αν το καταφερεις κανει δουλεια μετα.Εγω το καταφερα και ειχα φιαξει τα profile μου και τα triggers αλλα μετα το ξαναεβαλα στο fixed δλδ πιο πολλυ για πειραματισμο το εκανα.Αυτο που αφησα ειναι να λεει τις θερμοκρασιες στο G15 :)

Ξέρει κανείς για αυτό που ρώτησα?

Μπορώ με riva να βλέπω και CPU, NB και τα λοιπά;

Εκείνα τα plugins τι ρόλο παίζουν; έχει "παίξει" κανείς;

Θελω να βλεπω στο g15 εκτος απο θερμοκρασιες και το fan speed % αλλα δεν εβγαλα ακρη.Βασικα το F75373S.dll ειναι τσεκαρισμενο αλλα δε το βλεπω στo data source.Πρεπει να πειραξω κατι στο power user?

Από προχτές που το έβαλα είχα 3 χοντρά crash - μιλάμε για απευθείας στο reboot.... Είχα να κρασάρω έτσι 15 χρόνια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.