Jump to content

Μυστήρια πτώση συγχρονισμού του ρούτερ

Cube8

Recommended Posts

Εδώ και 6 μήνες που είμαι στη Forthnet συγχρόνιζα σταθερά στα 14-15Mbps.

Από την αρχή όμως είχε θόρυβο το τηλέφωνο. Το διόρθωσαν μια φορά και όλα καλά, μέχρι που έκανε μια μ*λακιά ένας οτετζής με κάτι καλώδια και επανήλθε ο θόρυβος.

Με τα χίλια ζόρια, ξαναδιορθώθηκε το πρόβλημα του θορύβου στο τηλέφωνο (εννοείται πάλι από τον ΟΤΕ), αλλά αυτή τη φορά (από χθες συγκεκριμένα) συγχρονίζω στα 7-8Mbps!!

Στη forthnet μου λένε ότι είναι τώρα συγχρονίζει σωστά και ότι πριν ήταν παράξενο που ήταν τόσο ψηλά!

Παραθέτω τις τιμές του ρούτερ (downstream), για να μου πείτε τη γνώμη σας:

Πριν

Line Rate: ~14000 Kbps

Noise Margin: 6 dB

Line Attenuation: 31,5 dB

Τώρα

Line Rate: ~7500 Kbps

Noise Margin: 5,5 - 6,5 dB

Line Attenuation: 33,5 dB

Το ρούτερ μου είναι το Siemens CL-110 και βρίσκομαι στα 3 χιλιόμετρα από το DSLAM.

Ο τεχνικός μου πρότεινε, αφού δεν έχω άλλο ρούτερ να δοκιμάσω, να πάω αυτό στα κεντρικά, να το ελέγξουν.

UPDATE: Τελικά βρήκα (δανείστηκα) ένα ρούτερ ενός φίλου, ένα BaudTec του ΟΤΕ. Πάλι ίδιες ταχύτητες συγχρονισμού, αλλά μ'αυτό έχω attenuation 27! Στην εξυπηρέτηση παραξενεύτηκαν, αλλά τώρα δώσανε βλάβη στους τεχνικούς τους.

Μήπως είναι λίγο καλύτερο από το Siemens?

Τα ίδια κι εδώ φίλε μου.Στην αρχή και για 6 μήνες συγχρόνιζα στα 19mbps.

Τώρα συγχρονίζω στα 12,5mbps. έχω δοκιμάσει τα πάντα.

Στάνταρ είναι λαμακία της 4νετ για εξοικονόμηση bandwidth αφού τις τελευταίες μέρες δεν την παλεύει καθόλου το δίκτυο τους.

Σε πιο dslam είσαι? εγώ είμαι στου ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ

Μόλις ανακάλυψα αυτό: http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2087698&postcount=3151

Μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο πρέπει να έκαναν οι οτετζήδες. Έψαξαν απλά για καθαρή γραμμή στο τηλέφωνο, χωρίς να υπολογίσουν το internet.

@performer

Μην το ψάχνεις. Έβγαλα όλα τα καλώδια, το έκλεισα μέχρι να κρυώσει, μέχρι και factory reset το έκανα.

παιδιά και γω αντιμετωπίζω το ιδιο πρόβλημα εδώ και κανα 3βδόμαδο -με ΟΤΕ είμαι-, από τα 21+ είμαι γύρω στα 9500-11000. Δοκίμασα πολλά πράματα αλλά παίζει κάτι με τη γραμμή/dslam 100%. 10-15att έχω...:/

Εγω μενω σε ενα χωριο 5.5km απο την προτεβουσα της Κερκυρας και σκ@τ@ πιανω:weep:, εχω Forthnet 2Play εδω και 1.5 μηνα και το μεγιστο που πιανω απο πρωι μεχρι της 15:00~ ειναι 5Μbps (ενω κλειδωνει στα 6) μετα πεφτει μεχρι και κατω απο το μισο Mbps:baby: και γενικα ειναι ασταθης και με αποσυνδεσεις ολη μερα. τα ιδια προβληματα εχει και ενας ξαδερφος μου που μενει 300 μετρα απο εμενα και εχει και αυτος 2Play απο την ιδια εταιρια . Μας ειπαν στο καταστημα οτι υπαρχει καποιο προβλημα με την συνδεση Κερκυρας-Iωαννινα:wall: και οτι δεν επιρεαζει ολους τους πελατες:slap: της και ουτε ολους τους πελατες αλλων εταιριων :boxed:(αλλα τωρα ποιος να πειστευει αυτα που λενε , απλα κανω για λιγο ακομη υπομονη:zzz:)

Τι σου είπαν στην εξυπηρέτηση πελατών?

δοκίμασα μαζί με τεχνικούς διάφορα.Δοκίμασα firmware/hard reset/factory settings ακόμα και στα 8 πήγαμε τη γραμμή με έναν τεχνικό κ μετά πάλι στα 24 και τπτ.

Η τελική απάντηση από τεχνικό που κοίταξε τη γραμμή στο dslam ήταν "η γραμμή σου μάζεψε λάθη".

Πρέπει να παω στον ΟΤΕ αλλιώς άκρη δεν..

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε μενα ... σε μικρότερο βαθμό

ΕΚεί που συχρόνιζα καθαρά στα 24, εδώ και κανα 2μήνο έχω "πέσει" στα 18 , αλλά οκ κατεβάζει με 18mbps σταθερά :)

το Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,5 / 16,5 , είναι έτσι απ την αρχή δεν έχει αλλάξει..

Το BaudTec παρατήρησα ότι είναι κάπως ασταθές. Κάνει αρκετές αποσυνδέσεις. Ξαναέβαλα το Siemens.

Τώρα περιμένω τους τεχνικούς της forthnet να κάνουν το θαύμα τους :giveup::whistle2::p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.