greekwow Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 έχω την μητρική MSI P31-NEO και σε αυτην εχω 2 modules του 1GB το κάθε ένα (corsair 8000MHZ).Πρόσφατα αγόρασα άλλο ενα σετ ακριβώς ίδιο ώστε το σύστημα μου να έχει ενα σύνολο 4GB RAM (4X1GB)Αφού τις τοποθέτησα στο Bios αναγνώριζε μόνο τα 3GB. μετα απο ψάξιμο στο manula της μιτρικής είδα το εξής:Due to the chipset resource deployment,the system density will only be detected up to 3+GB (not full 4GB) when each DIMM is installed with a 1GB memory module"ακόμα και σε αναφορές που είδα στο διαδύκτιο δεν γίνεται να τοποθετηθούν 4 Modules του 1GB λόγω του chipset P31! Και τώρα τι να κάνω; να στέιλω πίσω της μνήμες και να αγοράσω 1 Module των 2GB; Θα της ανανγωρίσει σίγουρα αν θα έχω 2Χ1GB και 1Χ2GB; Θα τις δεχτεί το κατάστημα πίσω καθώς έχω πετάξει την συσκευασία;(έχω την απόδειξη)Θα χάσω το dual channel με αυτόν τον τρόπο; και αν ναι είναι μεγάλη απόλεια;Πάντως αισθάνομαι cheated (δεν ξέρω πως να το πω ελληνικά...) με αυτο το πράγμα στην μητρική της MSI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekwow Ιούνιος 12, 2008 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2008 ωχ...τυχαι διάβαζα ενα topic για τις dual side και single side και πρόσεξα ότι οι καινούργιες μνήμες που αγόρασα ειναι single side...(ενω οι παλιές ειναι dual side)Τι κανω τώρα; υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτο που δεν τις αναγνωρίζει (λέω εγω τώρα..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Ιούνιος 12, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2008 ωχ...τυχαι διάβαζα ενα topic για τις dual side και single side και πρόσεξα ότι οι καινούργιες μνήμες που αγόρασα ειναι single side...(ενω οι παλιές ειναι dual side)Τι κανω τώρα; υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτο που δεν τις αναγνωρίζει (λέω εγω τώρα..)εμένα τις βλέπει αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φταίει ότι είναι single sided Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekwow Ιούνιος 12, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2008 εγώ όμως έχω P31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Ιούνιος 12, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2008 εγώ όμως έχω P31 για κοίτα τα settings στο bios να δεις το spd,by spd ή manual το έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.