Jump to content

Πρόβλημα με την προσθήκη 2Χ1GB ram στο P31

greekwow

Recommended Posts

έχω την μητρική MSI P31-NEO και σε αυτην εχω 2 modules του 1GB το κάθε ένα (corsair 8000MHZ).

Πρόσφατα αγόρασα άλλο ενα σετ ακριβώς ίδιο ώστε το σύστημα μου να έχει ενα σύνολο 4GB RAM (4X1GB)

Αφού τις τοποθέτησα στο Bios αναγνώριζε μόνο τα 3GB. μετα απο ψάξιμο στο manula της μιτρικής είδα το εξής:

Due to the chipset resource deployment,the system density will only be detected up to 3+GB (not full 4GB) when each DIMM is installed with a 1GB memory module"

ακόμα και σε αναφορές που είδα στο διαδύκτιο δεν γίνεται να τοποθετηθούν 4 Modules του 1GB λόγω του chipset P31!

Και τώρα τι να κάνω; να στέιλω πίσω της μνήμες και να αγοράσω 1 Module των 2GB;

Θα της ανανγωρίσει σίγουρα αν θα έχω 2Χ1GB και 1Χ2GB;

Θα τις δεχτεί το κατάστημα πίσω καθώς έχω πετάξει την συσκευασία;(έχω την απόδειξη)

Θα χάσω το dual channel με αυτόν τον τρόπο; και αν ναι είναι μεγάλη απόλεια;

Πάντως αισθάνομαι cheated (δεν ξέρω πως να το πω ελληνικά...) με αυτο το πράγμα στην μητρική της MSI...

ωχ...τυχαι διάβαζα ενα topic για τις dual side και single side και πρόσεξα ότι οι καινούργιες μνήμες που αγόρασα ειναι single side...(ενω οι παλιές ειναι dual side)

Τι κανω τώρα; υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτο που δεν τις αναγνωρίζει (λέω εγω τώρα..)

ωχ...τυχαι διάβαζα ενα topic για τις dual side και single side και πρόσεξα ότι οι καινούργιες μνήμες που αγόρασα ειναι single side...(ενω οι παλιές ειναι dual side)

Τι κανω τώρα; υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτο που δεν τις αναγνωρίζει (λέω εγω τώρα..)

εμένα τις βλέπει αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φταίει ότι είναι single sided

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.