Jump to content

Γινεται clone disk σε Raid0 ?

Trooper

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα,

Μιας και σήμερα θα δοκιμάσω να περασω απο 2χ150 σε 2χ300 και το λειτουργικό ειναι ήδη στημένο, ψάχνω να βρώ τρόπο για να το κάνω με clone ή με backup-restore. Εχω το acronis true image, το έχω δουλέψει σε disk το disk και δουλευει άψογα, απλα με raid δε ξέρω τι να κανω. Να τους βάλω και τους 4 δισκους πανω και να κανω clone, ή να κανω full backup και μετα restore ?

Το έχει δοκιμάσει κανεις ?

Νομίζω πως δεν έχει διαφορα.Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσεις!

Kωστα με το true image δεν το ειχα καταφερει στο παρελθον

μεχρι που βρηκα ενα ultimate Acronis boot cd

το οποιο περιειχε μεταξυ αλλων και το Acronis True Image Echo Server

το οποιο εκανε αυτο ακριβως που θελεις

OS Migration απο 2χ74gb raptors σε σπαστο matrix raid ~300gb (2χ300gb Velocis) (~100gb installation @ aprox.30')

good luck

Θεωρητικά μιλώντας:

- Καταρχήν θα πρέπει να συνδέσεις και τους 4 δίσκους σε 2 χωριστά raid-0 ΑΛΛΑ πάνω στον ίδιο controller της μητρικής σου.

- Κατόπιν θα πρέπει να βρείς μια έκδοση του acronis ή όποιου άλλου προγράμματος που να αναγνωρίσει τον raid-controller της μητρικής έτσι ώστε να δεί τα 2 χωριστά raid και να κάνει το clonning.

To πρώτο ενδεχομένως και να γίνεται ανάλογα με τις δυνατοτητες της μητρικής πάντα.

Το δεύτερο δεν έχω ιδέα αν γίνεται...

Το έχω κάνει εγώ φίλε και δουλεύει άψογα. Κανονικά δηλαδή, όπως ακριβώς και αν είχεν έναν μόνο δίσκο.

• 4 weeks later...

Ακολουθεί χαζή ερώτηση...

Εάν έχεις στημένο ένα Raid 0 και αλλάξεις Μ/Β που όμως,

η καινούργια έχει ακριβώς τον ίδιο Raid controller (πχ SiL):

Υπάρχει καμία περίπτωση (σε οποιοδήποτε σημείο αυτού του σύμπαντος)

να κουμπώσεις τους δίσκους, να ρυθμίσεις το ΒΙΟS και να παίξει ?

Σορρυ για το ελαφρώς :OT: αλλά μάλλον δεν αξίζει να αρχίσω νέο τοπικ

Δεν είναι μόνο το θέμα του ίδιου raid-controller αλλά και του chipset του board.

Αν είναι παντελώς διαφορετικά μάλλον δεν θα πέξει, ή θα πετάει μπλέ οθόνες.

Οταν λες παντελώς διαφορετικά, εννοεις αν θα ειναι nVidia, ATI κλπ ή να ειναι ιδια-ολοιδια?

Αν μιλαμε για το δευτερο ειναι πρακτικα αδυνατο, παντως.

Ευχαριστω για την απαντηση :D

Οταν λες παντελώς διαφορετικά, εννοεις αν θα ειναι nVidia, ATI κλπ ή να ειναι ιδια-ολοιδια?

Αν μιλαμε για το δευτερο ειναι πρακτικα αδυνατο, παντως.

Ευχαριστω για την απαντηση :D

Εννοώ ότι αν από π.χ. μπορντ με Nvidia+sil πάει σε AMD+sil μάλλον δεν πρόκειτε να παίξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.