Jump to content

8400 @ 3.2 με default ψύκτρα;

KoMM

Recommended Posts

Τι λέτε; τα παλεύει τα 3200 ο 8400 ή ο 8200 με default ψύκτρα; Ο μοναδικός λόγος είναι για 1:1 με τις μνήμες (λογικά 400χ8 ).

Πώς το βλέπετε; Καλύτερα ο 8400 ή ο 8200 για αυτό το λόγο;

Tέλος η default ψύκτρα πώς είναι από θόρυβο;

Κάθε πρόταση δεκτή, δε πρόκειται για δικό μου η/υ :p

ο 8400 ειναι default στα 3Ghz! επομενως τα 3.2Ghz δεν νομιζω να ειναι ιδιαιτερο προβλημα! μεχρι 3.4-3.6 πανε οι περισσοτεροι με το stock coolerακι! τωρα ο 8200 ειναι default 2.66Ghz! επομενως οριακα θα παιζεις και απο θερμοκρασιες και απο διαιρετες και απο πολλαπλασιαστη! το stock coolerακι δεν ειναι ιδιαιτερα φασαριοζικο αλλα δεν ειναι και αθορυβο! γνωμη μου: καλυτερα ο 8400 και αν θελει το φιλαρακι σου ας δωσει και 20-25€ για ενα aftermarket coolerακι οπου και στα 3.4-3.6 θα παει ο 8400 και μαλιστα αθορυβα!

Με stock ψυκτρα και ταση εχει τα 3600 ο δικος μου. Αλλα στοκ ψυκτρα απο q6600 γιατι η δικια του ειναι πολυ χαλια, μισο υψος και ολη απο αλουμηνιο.

Καλυτερα παρε την cpu σε tray εκδοση μαζι με αυτην:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806605

Εγώ το σκέφτομαι 400χ8 για να μη ζορίσω ρεύματα θερμοκρασιες κτλ, γιατι σε πιθανό πρόβλημα το άτομο δε θα γνωρίζει τι να κανει. Για αυτό αναφέρω και τον 8200, πέρα του πολλαπλασιαστή δε νομίζω να υπάρχει διαφορά με τον 8400.

Επαναλαμβάνω ότι ο μόνος λόγος είναι για να παίζει 1:1 με 800αρες μνήμες.

Τώρα για τις ψύκτρες μιας και η αγορά δε θα γίνει από eshop και το μηχάνημα θα στηθεί από εκεί που θα αγοραστεί εγώ σκέφτομαι κάτι σε http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1043498 ή πιο φτηνό.Αλλά 22db :o τι διαφορά μπορεί να έχει με την default δηλαδή; :p

Τόσο καλά ε; χαχα

Οκ λοιπόν θα πάρω αφτερμαρκετ :)

Αντε να βρω τωρα αν ο 8200 εχει τα 3200 με λιγο ρευμα. Ολοι τους πανε 3600+..δύσκολο πραμα το mild oc στις μερες μας...:D

Ο 8400 σε κάθε περίπτωση υπερέχει. Μπορείς άλλωστε να βάλεις τον πολλαπλασιαστή του στο 8 και να κάνεις αυτό που θες. Από εκεί και πέρα και ο 8200 πρέπει να πηγαίνει 3,2 με στοκ ψύκτρα. Το πολύ πολύ να χρειαστεί ένα τσιμπηματάκι στην τάση...! Δε μασάνε αυτοί οι επεξεργαστές σε τόσο χαμηλές συχνότητες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.