Jump to content

Γρηγορη Βοήθεια Αλλαγής Νερού

Vasilis ITlawyers

Recommended Posts

Γειά σας,

Παρακολουθώ το φορουμ εδώ και κάποια χρόνια χωρίς να συμμετέχω παρά σε ελάχιστα θέματα σε ακόμη λιγότερες συζητήσεις. Το βρίσκω πάρα πολυ χρήσιμο στις "τεχνικές περιπλανήσεις" που με πιάνουν κατα καιρούς και θα έλεγα, από περιέργεια περισσότερο, μιας και λόγω επαγγέλματος είμαι λίγο 'άσχετος' με τεχνικά θεματα υπολογιστών, κάπου κάπου συναρμολογώ, αναβαθμίζω κλπ μόνος μου το δίκτυο και τους Η/Υ και λοιπά hardware/ software του γραφείου μου.

Έτσι προ διετίας με έπιασε να βάλω μια υδρόψυξη με σκοπό κυρίως την μείωση του θορύβου από τους ανεμιστήρες του Η/Υ.

Ακολούθησα τις παραινέσεις των λοιπών μελών και έβαλα μια υδρόψυξη του εμπορίου (νομίζω coolermaster).

Τις τελευταίες 4-5 μέρες όμως (και λόγω αύξησης της θερμοκρασίας) η συνάδελφος του γραφείου που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή με την υδρόψυξη παραπονιέται ότι ο υπολογιστής κάνει πολύ θόρυβο... (επειδή το επιχείρημά μου ότι δεν του συμπεριφέρεται καλά και μάλλον θυμώνει μαζί της δεν έπιασε!) αν καταλαβαίνω καλά μάλλον ήερθε ο καιρός ή να το αντικαταστήσω (οπότε και ζητώ βοήθεια για αγορά) ή πρέπει να έχει εξατμιστεί μέρος του υγρού που περιέχει η υδρόψυξη και θέλει συμπλήρωμα!

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής:

Αν θεωρείται ότι θα πρέπει να συμπληρώσω υγρό και πως γίνεται αυτό; (υπόψιν το σύστημα δεν έχει κάποιο δοχείο) ή θα πρέπει να το αντικαταστήσω με ένα έτοιμο σύστημα του εμπορίου;

Αν αυτό βοηθά, ο συγκεκριμένος Η/Υ μένει 24 ώρες ανοιχτός κατά τις εργάσιμες μέρες και κάποιες από αυτές τις ώρες χωρίς επιτήρηση οπότε τίθεται και ένα σχετικό θέμα ποιότητας μη πάρουμε φωτιά με το νερό και το ρεύμα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αυτό ερχόταν από το εργοστάσιο γεμάτο με νερό οπότε δεν έχει καμία "εύκολη τάπα" για γέμισμα. Θα πρέπει πολύ προσεκτικά να βγάλεις το ψυγείο από εκεί που το έχεις (εκτός Η/Υ αν είναι δυνατόν) να βγάλεις τον ένα σωλήνα και με κάποιο πρόσθετο κομμάτι να δημιουργήσεις ένα Τ στο κύκλωμα ώστε να καταφέρεις να το ξαναγεμίσεις.

Ευχαριστώ πολύ! Θα το προσπαθήσω σήμερα, αν και φοβάμαι ότι δεν θα το καταφέρω τόσο εύκολα- έχω την αίσθηση ότι αυτές οι έτοιμες λύσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν 'παιρνουν' service ακόμη και όταν αυτό είναι τόσο απλό όπως να συμπληρώσεις νερό!

Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη και/ή αν χρειάσθηκε να επισκευτώ κάποιο από τα καταστήματα ηλεκτρονικών για αντικατάσταση...

Από ότι φαίνεται η διαδικασία είναι απλή.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να την αφαιρέσεις από το πισι.

Αν τα καταφέρεις να την γεμίσεις χωρίς να την βγάλεις πες το και σε μένα γιατί έχω την ίδια.:)

Το έφτιαξα! και από χθες είναι σε λειτουργία, πέρασε όλα τα τεστ ακόμη και σεισμό! Όλα φαίνεται να λειτουργούν καλά. Δεν το αποσύνδεσα από τη CPU, λειτούργησα κατά παράβαση των οδηγιών τελείως ανάποδα. Έβγαλα από το ψυγείο τον επάνω σωλήνα διατηρώντας το ψυγείο ψηλότερα από τη μονάδα που ακουμπά στον επεξεργαστή. Στη συνέχεια συμπλήρωσα με νερό το σωλήνα κρατώντας το πιο ψηλά από το όλο σύστημα. Ταυτόχρονα κουνούσα το ψυγείο για να μη δημιουργηθούν κυψέλες αέρα (κατά τις οδηγίες σας) και αφού επανατοποθέτησα το σύστημα το άφησα σε συνεχή λειτουργία μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα- παρόλο που λειτούργησε επί εικοσιτετράωρο δεν λειτούργησε καθόλου ο ανεμιστήρας ακόμη και όταν ζόρισα τον υπολογιστή!

Μάλλον τη Δευτέρα η συνάδελφος θα με συγχαρεί που την απάλλαξα από το θόρυβο!

Παιδία και πάλι πολλά ευχαριστώ.

φαίνεται ότι έκανες καλή δουλεία. :)

τι νερό έβαλες;

Αυτό είναι το μελανό σημείο -χρησιμοποίησα απλό απιονισμένο νερό-. Αυτό είχα πρόχειρο. Βέβαια θεωρώ ότι τα υγρά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι καλύτερα αλλά υποκρύπτεται και κάποια υπερβολή! αφενός το κόστος προς αποδόση είναι υψηλό (σχεδόν αδικαιολόγητο!) αφετέρου για μια απόσδοση που ασ υποθέσουμε ότι είναι 20-30% μεγαλύτερη δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πάρει κάποιος τους δρόμους για να το αναζητήσει...

Στο κάτω κάτω τα σημερινά σχόλια που έλαβα για το αποτέλεσμα ήταν ....ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Μια χαρά έκανες κι έβαλες απιονισμένο. Οι after market λύσεις αποκλειστικά για το watercooling είναι απλά για εφέ και λιγότερο για επιδόσεις.

Δηλαδη με το απιονισμενο εχεις καλυτερες επιδοσεις αποτι ενα after market υγρο υδροψυξης ?

Αυτο μας λες ? :hm:

Είπα οι after market λύσεις αποσκοπούν στο να κερδίσεις σε εμφάνιση και όχι σε μείωση βαθμών/απόδοση. Και μάλιστα μερικές φορές είναι και λιγότερο θερμοαπαγωγικό διότι τα (φτηνά ειδικά) υγρά που βάζουν είναι ό,τι να 'ναι.

Ελάχιστα είναι αυτά που, αν και υπόσχονται καλύτερες θερμοκρασίες τις πετυχαίνουν.

Κι ειδικά σε low end λύση όπως αυτή του φίλου μας οτιδήποτε άλλο απλά θα ήταν σαν να πέταγε το 10εύρω στα σκουπίδια.

Αυτό είναι το μελανό σημείο -χρησιμοποίησα απλό απιονισμένο νερό-. Αυτό είχα πρόχειρο. Βέβαια θεωρώ ότι τα υγρά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι καλύτερα αλλά υποκρύπτεται και κάποια υπερβολή! αφενός το κόστος προς αποδόση είναι υψηλό (σχεδόν αδικαιολόγητο!) αφετέρου για μια απόσδοση που ασ υποθέσουμε ότι είναι 20-30% μεγαλύτερη δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πάρει κάποιος τους δρόμους για να το αναζητήσει...

το απιονισμένο είναι υπεραρκετό, αν μιλάμε για σύστημα στο οποίο το block και το ψυγείο είναι από το ίδιο υλικό.

τα διάφορα υγρά δεν πιστεύω ότι δίνουν απόδοση μεγαλύτερη του 5% (αν δίνουν). πρακτικά δεν έχουν διαφορά. με κάποια από αυτά, ίσως να έχεις καλύτερη προστασία από διάβρωση και βρωμιές. αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο.

Από τη στιγμή που δεν έχασε υγρό το σύστημα, όλα τα συστατικά που είχε μέσα το "υγρό" που είχε από τη μάνα του έμειναν, απλά είναι πιο συμπυκνωμένο.Οπότε λογικά με τη συμπλήρωση με απιονισμένο νερό έφτασε στην ίδια περιεκτικότητα όπως όταν το πρωτοπήρε

Από τη στιγμή που δεν έχασε υγρό το σύστημα, όλα τα συστατικά που είχε μέσα το "υγρό" που είχε από τη μάνα του έμειναν, απλά είναι πιο συμπυκνωμένο.Οπότε λογικά με τη συμπλήρωση με απιονισμένο νερό έφτασε στην ίδια περιεκτικότητα όπως όταν το πρωτοπήρε

Συμφωνώ, είναι απολύτως λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κ εφόσον το μεγαλύτερο ποσοστό του υγρού του κυκλώματος παραμένει το αρχικό υγρό, μάλλον πρέπει να διατηρεί τις ιδιότητές του και μετα την πλήρωση με το απιονισμένο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.