Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Το καλοκαίρι (ή από Σεπτέμβριο τέλος πάντων) που θα είμαι επιτέλους φοιτητής σκοπεύω να αλλάξω το pc που αρμονικά με συντροφεύει κοντά 5 χρόνια τώρα και για το καινούργιο μηχανάκι σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω τα Windows Vista και συγκεκριμένα την έκδοση Home Premium. Οι απορίες μου είναι οι εξής:1. Θα μπορώ να έχω το λειτουργικό στο δικό μου PC και παράλληλα να το χρησιμοποιεί και ο πατέρας μου στο δικό του; Στη σελίδα της Microsoft αναφέρει σχετικά:How many different computers can I install Windows Vista on using the same product key?The number of computers on which you can install Windows Vista depends on the software license. For example: * If you acquire Windows Vista via retail purchase (boxed product), it may only be installed on one computer at a time. You may choose to uninstall Windows Vista from the initial computer and install it on another computer. You will then be required to re-activate that copy of Windows on the new computer. * If you acquire Windows Vista pre-installed on a computer, it may only be used on that computer. * If you acquire Windows Vista via a volume license, visit the Windows Vista Volume Activation page.Αν δεν με προδίδουν τα αγγλικά μου, θέτει το θέμα σε ηθική ή νομική βάση και δεν διασαφηνίζει αν κάτι τέτοιο είναι πρακτικά δυνατό. 2. Με τις εκδόσεις OEM τι ακριβώς παίζει; Για να αγοράσω μια OEM έκδοση πρέπει να αγοράσω και ένα έτοιμο PC από το ίδιο κατάστημα; Κι εμείς δηλαδή που μας αρέσει να στήνουμε το pc μας μόνοι μας λιθαράκι-λιθαράκι τι κάνουμε; Επίσης τι άλλοι περιορισμοί υπάρχουν στο activation κτλ;
Tsakonas Ιούνιος 4, 2008 #2 Ιούνιος 4, 2008 ειναι κρισταλ κλιαρ οτι δεν επιτρεπεται αυτο που λες.Σου λεει ,ναι μπορεις να τα εγκαταστησεις σε ενα αλλο μηχανημα αλλα τοτε πρεπει να τα απεγκαταστησεις απο το πρωτο,ωστε ανα πασα χρονικη στιγμη να ειναι εγκατεστημενα ΜΟΝΟ σε ενα μηχανημα,μονο σε εναν σκληρο δισκο... αλλα αιβγκατ νιουζ φορ γιου.Αφου το Σεπτεμβρη θασαι φοιτητης (συγχαρητηρια ) μπορεις να παρεις την εκδοση ακαντεμικ η παιζει να τα δικαιουσαι και τσαμπα...
Makis Hourdakis Ιούνιος 5, 2008 Author #3 Ιούνιος 5, 2008 Academic έκδοση; Στο site δεν είδα να υπάρχει κάτι τέτοιο... Ή μήπως εννοείς οτι τώρα θα κυκλοφορήσει; Και αν ναι τι διαφορές θα έχει από τη home premium; Το νομικό της υπόθεσης το έπιασα, το θέμα είναι γίνεται κάτι τέτοιο; Αυτό δεν έλεγε το site... Το έχει δοκιμάσει κάποιος; Με την έννοια οτι στην εγκατάσταση πχ χρειάζεται μέσω Internet να γίνει κάποιος σχετικός έλεγχος;
Tsakonas Ιούνιος 5, 2008 #4 Ιούνιος 5, 2008 http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=vista+academic ακαντεμικ εδω.Αποτι εχω καταλαβει και ελεγχος γινεται ,και το συστημα κατα καιρους επαληθευει στοιχεια ονλαιν....και αν αντιληφθει περιεργη αλλαγη στο χαρντγουερ σου ζητα παλι ενεργοποιηση...
Makis Hourdakis Ιούνιος 5, 2008 Author #5 Ιούνιος 5, 2008 Απ'ό,τι διαβασα στο κειμενάκι που δίνουν τα μαγαζιά είναι ακριβώς το ίδιο αλλά σε άλλη τιμή. Φαντάζομαι μπορώ να τα κρατήσω και μετά τις σπουδές μου έτσι; Δεν θα μου τα πάρουν πίσω... Στο skroutz βλέπω οτι όλα είναι update versions. Φαντάζομαι υπάρχει και για καθαρή εγκατάσταση, έτσι; edit: Βασικά απ'ό,τι βλέπω στη σελίδα της microsoft γράφει μόνο για update... http://www.microsoft.com/australia/education/howtobuy/eligibility/studentsandteachers.mspx
Makis Hourdakis Ιούνιος 9, 2008 Author #7 Ιούνιος 9, 2008 Μου είπανε οτι εκτός από τις εκδόσεις OEM που είναι για πώληση με καινούργιο pc, υπάρχουν και οι εκδόσεις DSP (νόμιζα οτι είναι το ίδιο) οι οποίες πωλούνται μαζί με κάποιο κομμάτι hardware.Και ξαναλέω, πέρα από την τιμή έχουν άλλες διαφορές; Σε χαρακτηριστικά ή πλήθος activation κτλ...
magicman Ιούνιος 9, 2008 #8 Ιούνιος 9, 2008 νομιζω τσαμπα ασχολεισαι απο τωρα. κατσε να πας στην σχολη σου και να δεις αμα τα δικαιουσαι απο msdn και βλεπεις μετα. και γω αυτα εχω. vista bussiness msdn, εχει και ενα σωρο αλλο πραγματα το msdn.
dpolal Ιούνιος 9, 2008 #9 Ιούνιος 9, 2008 Από όσα ξέρω οι DSP είναι οι κανονικές εκδόσεις με κανονικό κουτί, κανονικό dvd για εγκατάσταση και φυσικά σειριακό αριθμό.Οι ΟΕΜ είναι στην ουσία μόνο ο σειριακός αριθμός και ουσιαστικά προορίζονται για αγορά μαζί με καινούργιο υπολογιστή.Άσχετα αν πολλά καταστήματα τις πουλάνε όπως και τις DSP (αρκετά φθηνότερα βέβαια).Δεν έχουν καμμία διαφορά στα χαρακτηριστικά, ίδιες είναι.
Makis Hourdakis Ιούνιος 9, 2008 Author #10 Ιούνιος 9, 2008 Ρώτησα και στου Παπασωτηρίου για το θέμα (οκ, δεν πήρα εκεί να ρωτήσω για αυτό, απλώς προέκυψε :-P) και μου είπαν οτι οι DSP είναι για ένα συγκεκριμένο PC. Δεν θα μπορώ δλδ να τα βάλω κάποια στιγμή σε άλλο pc ή να αλλάξω mobo για παράδειγμα.Βρήκα και αυτό το άρθρο: http://www.xxera.com/faqs/faq_s4.htmlΈχω μπερδευτεί εντελώς...Το msdn τι ακριβώς είναι και πώς (και πότε) θα το μάθω αν δικαιούμαι κάτι τέτοιο; Στο ΕΜΠ θέλω να μπω (και μάλλον θα μπω), δίνουν εκεί;
dpolal Ιούνιος 9, 2008 #11 Ιούνιος 9, 2008 Ξαναλέμε,-Οι DSP εκδόσεις πωλούνται κανονικά και αγοράζονται από τα καταστήματα λιανικής για όποιο πισί έχεις ήδη στην κατοχή σου.- Εννοείτε ότι ισχύουν για ένα και μόνο πισί κάθε φορά.Δηλαδή δεν μπορείς να έχεις τον ίδιο σειριακό ταυτόχρονα σε παραπάνω από έναν υπολογιστές.- Όταν αλλάξεις τον υπολογιστή σου μπορείς να περάσεις τον σειριακό στο νέο μηχάνημα χωρίς πρόβλημα.ΔΕΝ δένεται δηλαδή ο σειριακός με ένα και μόνο μηχάνημα εφ όρου ζωής.Καταλαβαίνεις ότι για να περάσουν στο νέο μηχάνημα, πρέπει να έχουν σβηστεί από το παλιό πρώτα.Οι ΟΕΜ εκδόσεις πωλούνται από τα καταστήματα και τους προμηθευτές νέων υπολογιστών μαζί με τα νέα μηχανήματα τους.Για παράδειγμα αν αγοράσεις ένα φορητό με ήδη περασμένα τα βίστα, έχει μεν κολλημένο επάνω του το αυτοκόλλητο με τον σειριακό αριθμό αλλά δεν σου δίνουν και το σιντί των βίστα μαζί με αυτό.Δηλαδή έχεις αγοράσει μόνο τον σειριακό αριθμό και το δικαίωμα να τα χρησιμοποιείς σε αυτό τον υπολογιστή.Τέλος, πολλά καταστήματα μπορεί να πουλάνε τις ΟΕΜ εκδόσεις τους χωρίς απαραίτητα να πάρεις και νέο πισί, απλά ο πελάτης που το αγοράζει πρέπει να προμηθευτεί ένα σιντί εγκατάστασης από όπου μπορέσει, ο νοών νοείτω, για να κάνει την εγκατάσταση...Δεν καταλαβαίνω γιατί προβληματίζεσαι τόσο πολύ.
Makis Hourdakis Ιούνιος 9, 2008 Author #12 Ιούνιος 9, 2008 Προβληματίζομαι επειδή όποιον ρωτάω μου λέει και διαφορετικά. Νομίζω ένα τηλεφώνημα στη Microsoft Hellas θα μου λύσει επίσημα το πρόβλημα...
jpavly Ιούνιος 9, 2008 #13 Ιούνιος 9, 2008 Προβληματίζομαι επειδή όποιον ρωτάω μου λέει και διαφορετικά. Νομίζω ένα τηλεφώνημα στη Microsoft Hellas θα μου λύσει επίσημα το πρόβλημα... Αυτό έπρεπε να κάνεις από την αρχή
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.