Jump to content

Επιβιώνοντας στην Ελλάδα την μετά-ευρώ εποχή

junior-21-

Recommended Posts

Εδώ με δύο δουλειές (μια σταθερή και μια περιστασιακή) με ένοικιο σπιτιού γύρω στα 300 δεν τα βγάζω εύκολα. Θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολα αν ήμουν κλεισμένος σπίτι, δεν είχα λογαριασμό κινητού 100 ευρώ κλπ

Γενικά αν κυμαίνεσαι στο 1000 τα βγάζεις πέρα με σωστή διαχείριση αλλιώς κλάφτα

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Να διαφοροποιήσω λίγο τις φράσεις "τα βγάζω πέρα" και "μπορώ να ζώ":

τα βγάζεις πέρα σημαίνει μπορείς να ικανοποιησεις τα προς το ζην (φαγητό, στέγη, υγεία), τις βασικές σου ανάγκες δηλαδή και να μπορείς να πληρώνεις τους λογαρισμούς σου (αυτών των παροχών -δεη,οτε, ευδαπ και όχι της πιστωτικής κάρτας)...και όλα αυτά δημιουργούν το λεγόμενο " κοστος ζωής". Από κει και πέρα αν μπορείς να ικανοποιείς το παραπάνω απλά επιβιώνεις αλλά δεν ζεις. Γιατι στην ζωή σου δεν δουλεύεις μόνο για να επιβιώνεις αλλά για να μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα παραπάνω για την βελτίωση της ποιότητας ζωής σου (πχ. ταξίδια, αγορές καταναλωτικών αγαθών κτλ). Όταν όμως τα του κόστους ζωής πράγματα έχουν πάρει αυξήσεις που τέτοιες εσύ δεν έχεις δει ποτέ στον μισθό σου, τότε περιορίζεις σιγά σιγά τα "περιττά" (που ουσιαστικά είναι τα πράγματα που θέλεις και τα κάνεις γιατί έτσι γουστάρεις) και δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής....Όσο συρρικνώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών θα μειώνουμε τα πάντα για να μπορούμε να "τα βγάζουμε πέρα"...

Όμως η κατηγοριοποίηση των χωρών σε αναπτυγμένες -αναπτυσσόμενες-υποανάπτυκτες γίνεται ανάλογα με την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζουν στους πολίτες τους, γιατί αλλιώς και στην Ουγκάντα επιβιώνουν....

Ανέστη ποια λεφτά στην άκρη (προτιμώ να τα φάω παρά να τα έχω να τα κοιτώ για μια ώρα ανάγκης και να στερούμαι μια βόλτα, ένα καφέ )

Εδώ με δύο δουλειές (μια σταθερή και μια περιστασιακή) με ένοικιο σπιτιού γύρω στα 300 δεν τα βγάζω εύκολα. Θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολα αν ήμουν κλεισμένος σπίτι, δεν είχα λογαριασμό κινητού 100 ευρώ κλπ

Γενικά αν κυμαίνεσαι στο 1000 τα βγάζεις πέρα με σωστή διαχείριση αλλιώς κλάφτα

100ε κινητο δεν ειναι υπερβολικά πολλά? Μηπως δεν κατανέμεις σωστά τα λεφτά σου?:hmm:

Είναι ηλίθια η νοοτροπία μας ώρες ώρες. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Ενώ τώρα θα μπορούσα να πω ότι μένω με τους δικούς μου, άρα από τα 1000 ευρώ (υποθετικό νούμερο) βάζω τα 500 (επίσης υποθετικό νούμερο) στην άκρη, προτιμώ να τα σκορπάω για την καλοπέραση. Είμαστε κακομαθημένη γενιά νομίζω...

Πραγματικά προτιμώ να τα ξοδέψω παρά να τα κλαίω (Για μένα είναι τρόπος άμυνας γιατί αλλιώς δεν θα ήμουν στα καλά μου)

Βασικά, θα ήθελα γνώμες μελών που μένουν μόνοι τους και παίρνουν έναν μέσο μισθό. Πως τα βγάζουν πέρα...

Παρε χαρτι και μολυβι.Βαλε κατω τα νουμερα να δεις αν θα βγαινει ο μηνας σου.

Πιο συγκεκριμενα,δες ποσα μπορεις να αποταμιευεις τωρα που "πληρωνουν αλλοι για σενα"

Δες αν αυτα ειναι αρκετα για να καλυπτεις τα εξοδα του μηνα + τα βασικα που πρεπει να αγορασεις/βρεις/δανειστεις/whatever για να "ανοιξεις" ενα σπιτι(συσκευες,μικροσυσκευες,επιπλα και 1002 που δεν μπορεις να φανταστεις)

Αφου υπολογισεις τα εξοδα σου στο περιπου,βλεπεις οτι σου μενουν Χ ευρω/μηνα που μπορεις να δινεις για ενοικιο

Τι μπορεις να νοικιασεις με αυτα τα Χ ευρω??Κανε μια ερευνα αγορας...

Προσοχη ομως! Μπορει σημερα να ανταπεξερχεσαι με ολα αυτα τα εξοδα αλλα στο προσεχες μελλον,θα χρειστεις καινουρια ρουχα,pc,μεταφορικο μεσον κλπ κλπ.Δηλαδη εκτος απο τα εξοδα που πρεπει να καλυπτεις ανα μηνα,πρεπει να σου περισσευουν καποια Ε(εσυ ξερεις ποσα) για να αντικαταστησεις καποια πραγματα οταν παραστει αναγκη(οκ,μπορει να ειναι trendy ενα σκισμενο τζην,αλλα καποια στιγμη θα πρεπει να αγορασεις κιολας)

Αυτα για αρχη,οτι αλλο θελεις,εδω ειμαστε.Ελπιζω να βγαζουν νοημα αυτα που εγραψα και να μην απογοητευθηκες :daisy:

Ανέστη ποια λεφτά στην άκρη (προτιμώ να τα φάω παρά να τα έχω να τα κοιτώ για μια ώρα ανάγκης και να στερούμαι μια βόλτα, ένα καφέ )

ε κοψε τα delivery :hehe:

Πραγματικά προτιμώ να τα ξοδέψω παρά να τα κλαίω (Για μένα είναι τρόπος άμυνας γιατί αλλιώς δεν θα ήμουν στα καλά μου)

Αν ο άνθρωπος που ζει σε μια μέση οικογένεια -με κανένα ακίνητο και κάποια χρήματα στην άκρη-δεν αρχίσει από νωρίς επενδύσεις και αποταμιεύσεις, μετά χάθηκε το παιχνίδι.

Δεν αρκεί να βγάζεις χρήματα, χρειάζεται να τα διαχειρίζεσαι σωστά. Μπορεί κάποιος να κερδίζει 2500€ το μήνα αν έχει προσόντα-και μάλιστα σε νεαρή ηλικία- σε αντικείμενα με ζήτηση και να είναι συνέχεια στον άσσο λόγω υπερκατανάλωσης. Αν όμως επενδύει τα 1000€ και ζει με τα 1500€ το μήνα και ποιότητα ζωής θα έχει και μέλλον.

με βάση το μισθό που είχαμε με δρχ και τις τιμές για τα πάγια έξοδα, τώρα θα έπρεπε να έχουμε minimum μισθό στα 1200€

εγώ το περιμένω ως δεδομένο το κραχ που θα γίνει , το ποτε φοβάμαι :(

με βάση το μισθό που είχαμε με δρχ και τις τιμές για τα πάγια έξοδα, τώρα θα έπρεπε να έχουμε minimum μισθό στα 1200€

εγώ το περιμένω ως δεδομένο το κραχ που θα γίνει , το ποτε φοβάμαι :(

Η Ελλάδα είναι χώρα ολιγοπωλίων. Δεν αποκλείεται καθόλου αυτό που λες. Θα τον φτάσουν τον κόσμο στα όριά του.

Είναι ηλίθια η νοοτροπία μας ώρες ώρες. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Ενώ τώρα θα μπορούσα να πω ότι μένω με τους δικούς μου, άρα από τα 1000 ευρώ (υποθετικό νούμερο) βάζω τα 500 (επίσης υποθετικό νούμερο) στην άκρη, προτιμώ να τα σκορπάω για την καλοπέραση. Είμαστε κακομαθημένη γενιά νομίζω...

Και είναι λύση να μένεις με τη μαμά μέχρι να γίνει 35;

Αλλά άντρας θα γίνεις στον στρατό, ε; :hehe:

Συγκρίνεις την αγγλική λίρα με την δραχμή; Ή έχεις την εντύπωση ότι η ευημερία μιας χώρας καθορίζεται από το εθνικό της νόμισμα;

Οι χώρες αυτές έχουνε κάνει τεράστια και σταθερά άλματα για την οικονομία τους και μεις ακόμα ψάχνουμε πως να κάνουμε καμιά κομπίνα για να βγάλουμε κανα 1000άρι ευρώ στη ζούλα...

μα η ελλαδα ειναι χωρα στην οποια οι πολιτες της ευημερουν , ολοι κλαινε και ολοι εχουν δικο τους σπιτι 2 αμαξια εξοχικο κλπ κλπ.

παντως σε αρκετα καλο και trendy cafe στην βερονα με θεα καστρα ..ιπποτες και πιπινο/ιταλιδες...ηπιαμε δυο σπρεσο φρεντο φαγαμε ενα κρουασαν σοκολατα ηπιαΜΕ και ενα εμφιαλωμενο και δωσαμε μολις 5.50ε για ολα...οταν στο καπακι σε κεντρικο καφε στο ελλαντα για ενα φραπε μονο.. παιζεις στα 4 ευρω..ελεος πια....καποιος να τους μαζεψει δεν παει αλλο

Εγω προσωπικά πιστεύω ότι όταν την κάνω από το πατρικό μου, θα πρέπει να στερηθώ πολλά πράγματα για να τα βγάλω πέρα. Με τους μισθούς που δίνουν, οι νέοι πλέον ενηλικιώνονται στα 30+ :TD:

Οι νέοι φίλε μου ενηλικιώνονται ανάλογα με τις συνθήκες. Άλλος στα 35 επειδή ο μπαμπάς τα έχει χοντρά και η μαμά δεν θέλει να χάσει το πουλάκι της, και άλλοι στα 16 επειδή έχασαν έναν πατέρα, επειδή έπρεπε να δουλέψουν για τον Α ή Β λόγο προκειμένου να τα βγάλει πέρα η οικογένεια τους.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι μισθοί για το ότι κάποιος αργεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την μαμά και το "έτοιμο".

μα η ελλαδα ειναι χωρα στην οποια οι πολιτες της ευημερουν , ολοι κλαινε και ολοι εχουν δικο τους σπιτι 2 αμαξια εξοχικο κλπ κλπ.

Πολλοι απο αυτούς δυστυχώς είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό προκειμένου να έχουν σπίτι, εξοχικό, BMW, Mercedes κτλ. Και δυστυχώς αυτό δείχνει και την ηλίθια ανταγωνιστική νοοτροπία που έχουν οι Νεο-Έλληνες.

Και μια που αναφερθήκαμε στο ηλίθιο επίσης σπορ του φραπέ. Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα. Πρότεινε κανείς να μποϋκοτάρουν τις καφετέριες; Μόνο για γάλατα ακούω και μακαρόνια.

Αλλά γίνεται ο χαμηλόμισθος Έλληνας να μην ξοδέψει ημερισίως 8-10 ευρώ για να κάνει οφθαλμόλουτρο, σηχτηρίζοντας τους πάντες και τα πάντα για το που "ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ";

lol και το G700 που το βρήκαμε; Στο Harlem της Αθήνας; :hehe:

lol και το G700 που το βρήκαμε; Στο Harlem της Αθήνας; :hehe:

ναι εκει ,στο γκεττο που ζει και ο Βουρλιωτης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.