junior-21- Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Στο poll που τρέχει για τις μηνιαίες αποδοχές, η κουβέντα μας πηγαίνει σε αυτό το θεματάκι, οπότε πιστεύω καλό θα ήταν να συνεχίσουμε την κουβεντούλα σε αυτό το thread καθώς είναι πολύ σοβαρό θέμα. Σίγουρα, μετά από τις εκπομπές που πρόσφατα προβλήθηκαν περί G700, όλοι μας συζητάμε καθημερινά το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ προσωπικά κάθε φορά που πάω για καφεδάκι, όλο και κάποια παρέα σε διπλανό τραπέζι έχει το παραπάνω θέμα συζήτησης. Θα ήθελα λοιπόν σε αυτό το thread να πούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας.
deninho Ιούνιος 4, 2008 #2 Ιούνιος 4, 2008 Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το ευρώ τα πράγματα είναι πολύ πιο καλά απ'ότι αν είχαμε μείνει με τη δραχμή. Αυτή η άποψη στηρίζεται από όλους σχεδόν τους οικονομολόγους, που αναφέρουν ότι αν είχαμε δραχμή, μετά το 2004 το νόμισμα θα δεχόταν απανωτές υποτιμίσεις.Το ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι σαφώς καλύτερα είναι γνωστό, αλλά σε αυτό φταίμε όλοι. Αν είχαμε αντιληφθεί εξ'αρχής ότι 100 λεπτά του ευρώ <> 100 δραχμών, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Όμως στην αρχή, όταν έπρεπε δηλαδή, δεν το καταλάβαμε, και πλέον είναι κάπως αργά (όμως είναι αναστρέψιμη η κατάσταση) Το θέμα είναι ότι η άποψη που βγαίνει κυρίως, είναι "που είναι το κράτος?". Έχουμε ελεύθερη αγορά, οπότε το κράτος, λόγω ΕΕ, δεν έχει πολλές δυνατότητες να επέμβει. Όμως, ο καταναλωτής έχει δύναμη να αλλάξει τα πράγματα, απλώς, σε γενικές γραμμές, δεν θέλει να την εκμεταλλευτεί. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα, από τη λαϊκή αγορά μέχρι τα βενζινάδικα, και από τα τρόφιμα ως τα ρούχα, που το αποδεικνύουν
junior-21- Ιούνιος 4, 2008 Author #3 Ιούνιος 4, 2008 Ότι και να μου λένε για το ευρώ και το πόσο δυνατό είναι σαν νόμισμα, δεν μπορεί να αλλάξει το εξής δεδομένο: από τότε που έχει μπεί στην ζωή μας, τα είδη βασικής ανάγκης έχουν ανέβει 100% (και λίγα λέω σε ορισμένες περιπτώσεις) ενώ οι μισθοί έχουν ανέβει κατά μέσο όρο 30%. Άντε τώρα βγάλε μου μαθηματικά πως γίνεται να επιβιώσεις...
voudas Ιούνιος 4, 2008 #4 Ιούνιος 4, 2008 ποιό 100% όταν το νερό των 50δρχ έγινε 50cents? οι τσίχλες των 120δρχ -> 1.20 ευρώ? και σε πόσα ακόμα????
junior-21- Ιούνιος 4, 2008 Author #5 Ιούνιος 4, 2008 Βασικά αγαθά σου είπα! Στα άλλα ξεφύγαμε! Το περίπτερο έχει γίνει φαρμακείο, αλλά όταν δίνεις τα νομίσματα χωρίς να έχεις αίσθηση του πόσσα λεφτά είναι, ποιός φταίει?
deninho Ιούνιος 4, 2008 #6 Ιούνιος 4, 2008 ποιό 100% όταν το νερό των 50δρχ έγινε 50cents? οι τσίχλες των 120δρχ -> 1.20 ευρώ? και σε πόσα ακόμα????Αν είχαμε αντιληφθεί εξ'αρχής ότι 100 λεπτά του ευρώ <> 100 δραχμών, θα ήταν καλύτερα τα πράγματαjunior αν δεν είχες ευρώ, θα είχες χειρότερη οικονομία απ'ότι η Τουρκία..
bourlas1416003173 Ιούνιος 4, 2008 #7 Ιούνιος 4, 2008 ποιες χωρες της ευρωπαικης ένωσης έχουν ακομά το εθνικο τους νομισμα ?οι αγγλοι και οι δανοι?για να παμε τιποτα διακοπες αυτο το καλοκαιρι απο εκει να δουμε τι παιζει
junior-21- Ιούνιος 4, 2008 Author #8 Ιούνιος 4, 2008 deninho, δεν είπα ότι δεν θέλω το ευρώ. Απλά από τότε που μπήκε στην ζωή μας, νιώθω ότι άρχισε μια κατρακύλα που τελειωμό δεν έχει... Ίσως να είναι τυχαίο, αλλά πλέον δεν ξέρει κανείς σε τι να ελπίζει.
deninho Ιούνιος 4, 2008 #9 Ιούνιος 4, 2008 bourlas και οι σουηδοί έχουν ακόμα κορώνες. Για την Αγγλία που ξέρω, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλύτερα απ'ότι εδώ.. Το μόνο καλύτερο είναι ότι υπάρχει αξιοκρατία, και καλύτερες αυξήσεις ανάλογα με τα χρόνια εργασίας. Αλλά στα πρώτα χρόνια, είναι εξίσου δύσκολα με εδώjumior, ο λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές μετά το ευρώ ήταν η αδυναμία μας να προσαρμοστούμε στο νέο νόμισμα. Ήταν η αφορμή, για να αυξηθούν οι τιμές δηλαδή (το αίτιο είναι γνωστό και πάντα υπαρκτό: μεγαλύτερο κέρδος)Στο μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι να ψάχνεις 2 και 3 φορές πριν ψωνίσεις.Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στη Λυκόβρυση Αττικής, υπάρχει ο Βερόπουλος που έχει και βενζινάδικο, και λίγο πιο πάνω (50-80μ) έχει ένα βενζινάδικο BP. Το BP, παρ’ότι έχει 10-17 λεπτά πιο ακριβή τη βενζίνη, παραμένει ανοικτό γύρω στα 6 χρόνια τώρα. Πως γίνεται αυτό; Μιλάμε για 4-6,8 ευρώ διαφορά για ένα ντεπόζιτο 40 λίτρων. Αν δεν σκέφτεται ο οδηγός την τσέπη του, δεν του φταίει κανείς…Και για να έχουμε μια επίγνωση του πόσο είναι 6,8 ευρώ, με 7 ευρώ παίρνεις από το Σκλαβενίτη δύο μερίδες (μεγάλες για το στομάχι μου, φυσιολογικές κατ'άλλους) με πατάτες τηγανιτές και κοτόπουλο πανέ, με σάλτσα, και ψωμί. Δηλαδή με ένα γέμισμα, γλυτώνεις το (έτοιμο) φαΐ 2-4 ημερών
Maximus Ιούνιος 4, 2008 #11 Ιούνιος 4, 2008 Θα σου πω κάτι που ξέρω ότι δε θα σου αρέσει, αλλά είναι δοκιμασμένο από τους Ρωμαίους εδώ και χιλιάδες χρόνια:Εγώ προσωπικά κάθε φορά που πάω για καφεδάκι, όλο και κάποια παρέα σε διπλανό τραπέζι έχει το παραπάνω θέμα συζήτησης.Μέχρι να αρχίσει το Euro.
junior-21- Ιούνιος 4, 2008 Author #12 Ιούνιος 4, 2008 Δεν νομίζω, τουλάχιστον όχι για όλους φίλε μου. Δλδ με το Euro θα ξεχαστούν όλα? Εμένα προσωπικά θα συνεχίσουν να με απασχολούν, πόσο μάλλον που σκέφτομαι να μετακομίσω από Σεπτέμβριο...
junior-21- Ιούνιος 4, 2008 Author #14 Ιούνιος 4, 2008 Εγω προσωπικά πιστεύω ότι όταν την κάνω από το πατρικό μου, θα πρέπει να στερηθώ πολλά πράγματα για να τα βγάλω πέρα. Με τους μισθούς που δίνουν, οι νέοι πλέον ενηλικιώνονται στα 30+
perp Ιούνιος 4, 2008 #16 Ιούνιος 4, 2008 στα 30 δεν εισαι νεος. και τι ειμαι δηλαδη? (προσεχε τι θα πεις ε... 1 click ειναι το ban )
junior-21- Ιούνιος 5, 2008 Author #18 Ιούνιος 5, 2008 στα 30 δεν εισαι νεος. man,για τα δεδομένα της εποχής δεν είσαι νέος απλά, είσαι έφηβος! Πέρα της πλάκας, αφού στα 30 πλέον ο μέσος Έλληνας μένει με τους δικούς του και δεν έχει δημιουργήσει οικογένεια, πως να τον πούμε δηλαδή?
junior-21- Ιούνιος 5, 2008 Author #19 Ιούνιος 5, 2008 Βασικά, θα ήθελα γνώμες μελών που μένουν μόνοι τους και παίρνουν έναν μέσο μισθό. Πως τα βγάζουν πέρα...
Chosen Ιούνιος 5, 2008 #20 Ιούνιος 5, 2008 ποιες χωρες της ευρωπαικης ένωσης έχουν ακομά το εθνικο τους νομισμα ?οι αγγλοι και οι δανοι?για να παμε τιποτα διακοπες αυτο το καλοκαιρι απο εκει να δουμε τι παιζειΣυγκρίνεις την αγγλική λίρα με την δραχμή; Ή έχεις την εντύπωση ότι η ευημερία μιας χώρας καθορίζεται από το εθνικό της νόμισμα;Οι χώρες αυτές έχουνε κάνει τεράστια και σταθερά άλματα για την οικονομία τους και μεις ακόμα ψάχνουμε πως να κάνουμε καμιά κομπίνα για να βγάλουμε κανα 1000άρι ευρώ στη ζούλα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.