alexis2044 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Το έχουμε δει σχεδόν όλοι αλλά και όσοι δεν το έχουν δει το παραθέτω από κάτω. ( για άλλη μια φορά). Είναι το περιφημο βιντεο που έχει κάνει τα ελληνικά blog και fora να γονατίσουν στο γέλιο. Κάτι άλλωστε που φαίνεται και απο τα πλέον 320.000+ views που έχει κερδίσει. Αυτό που βλέπουμε είναι 4 άτομα να επιδίδονται σε ένα ιδιέταιρα αστείο ερασιτεχνικό θεατρικό σε ένα γκαραζ, με φόντο ένα γιαπωνέζικο τραγουδι "μεταφρασμένο" στα ελληνικά. Αυτό που δε βλέπουμε είναι ότι πρόκειται για μια διαφήμιση. Δεν δημιουργήθηκε απο ερασιτέχνες. Είναι μια πολύ έξυπνη διαφήμιση, ίσως η το πιο έξυπνο viral διαφήμιστικό που έχω δει. Καλά διαβάσατε. Το βίντεο είναι δημιουργημα της Leoburnett για λογαριασμό της Tράπεζας Kύπρου, για τις προπληρωμένες κάρτες visa της τράπεζας (prepaidcards.gr). Για αυτήν την ενέργεια στήθηκε ένα micro-site το psoniastointernet.gr το οποίο παροτρύνει τους χρήστες να βάλουν όλη τη δημιουργική τους φαντασία και να φτιάξουν το δικό τους video. Θα πείτε ασφαλώς πως είναι δυνατόν να είναι διαφήμιση αφου δεν διαφημίζει τίποτα; Και όντως δεν διαφημίζει. Σκοπός του είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του χρήστη ώστε μέσω μερικών παραπομπών να τον οδηγησει εκεί που στοχεύει. Οι παραπομπές όμως εδώ δεν είναι ορατές καθότι είναι σχετικά καλά κρυμμένες. Αυτό μπορείτε να το ανακαλύψετε εύκολα εξετάζοντας: α) To username του χρήστη που το ανέβασε το οποίο είναι "psoniastointernet" β) Το αναδιπλούμενο "more info" του youtube, όπου κανεις συναντάει το κείμενο "Mia epiki tainia, gia ena omorfo agori kai tesseris (4) thrilikous samourai. Kane to psonio sou kai kerdise mexri 3000 E! http://www.psoniastointernet.gr" γ) Τα tags του βιντεο στα οποία περιλαμβάνονται οι λέξεις "Psonia Internet Samourai " Κάνοντας κλικ στο http://www.psoniastointernet.gr/ μεταφερόμαστε σε μια σελίδα που έχει ένα banner για προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες της τράπεζας κύπρου, αλλά και στο footer μια αναφορά με παραπομπή στο site της τραπεζας, που διαβάζει "Sponsored by Prepaid" και δίπλα το εικονίδιο μιας πιστωτικής κάρτας. Για να καταλάβει κανείς ουσιαστικά τη σύνδεση αρκεί να δει το "Τι είναι το psoniastointernet.gr", όπου μεταξυ άλλων διαβάζουμε και το εξής: "(...)Ανεβάστε τα video σας στο site και αφήστε τα στην κρίση του κοινού! Από εκεί και έπειτα τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και εσείς τα δώρα της Prepaid Card από την Τράπεζα Κύπρου." Αυτά λοιπόν φίλες και φίλοι. Τώρα το αν είναι καλό η κακό αυτό το αφήνω στην δικιά σας κρίση. Προσωπικά γέλασα με την "διαφημιση" αν και μέρος της μαγείας χάθηκε όταν διαβασα τα παραπάνω... Θέλω μόνο να ευχαριστήσω για αυτή την ανακάλυψη τον καλό μου φίλο Γιώργο που είναι εξπερ σε αυτά. Όσα διαβάσατε παραπάνω βασίζονται σε αυτα που διάβασα και εγώ απο αυτόν. Μπορείτε να δείτε το blog του και την πλήρη άποψη του για αυτό το θέμα εδω. Thanx Geo! http://aboutseo.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούνιος 4, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 διαφημιση -ξεδιαφημιση ειναι αρκετα ευφυες,και αν και το ηξερα απο τη στιγμη που το ειδα για πρωτη φορα(ηταν στα 3000 views τοτε),το θεωρησα κατι σαν "χορηγεια".οπως και να χει το βιντεο αυτο χαραξε μια επιτυχημενη πορεια εως τωρα και δυστυχως θα βρει πολλους-και οπως συνηθως - κακους μιμητες.edit:φτιαξε το link σου.this one:http://<b>http//aboutseo.gr%3C/b%3E/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Ιούνιος 4, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 διαφημιση -ξεδιαφημιση ειναι αρκετα ευφυες,και αν και το ηξερα απο τη στιγμη που το ειδα για πρωτη φορα(ηταν στα 3000 views τοτε),το θεωρησα κατι σαν "χορηγεια".οπως και να χει το βιντεο αυτο χαραξε μια επιτυχημενη πορεια εως τωρα και δυστυχως θα βρει πολλους-και οπως συνηθως - κακους μιμητες. edit:φτιαξε το link σου. this one:http://<b>http//aboutseo.gr%3C/b%3E/ Όλο με διορθωνεις σήμερα Merci Fixed Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 4, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Μάλλον εσύ κάνεις διαφήμιση... πάω στοίχημα ότι αν δεν το έλεγες, ζήτημα 1% να έφτανε εκεί που το πήγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Ιούνιος 4, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Που το πάω; Το πάω κάπου αλλού πέρα από την πραγματικότητα; Η προτιμάς το ψέμα που σου πούλησαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 4, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Εγώ ένα video είδα, γέλασα με τα καραγκιοζιλίκια και γύρισα να διαβάσω το thread. Εσύ μου είπες για ιστορίες διαπλοκής και ότι κάποιος περιμένει να κάνω 7 κλικ μήπως και τον δω (το banner του). Τελικά έφτασα μέχρι εκεί που η υποτειθέμενη διαφήμιση ήθελε να με πάει αλλά όχι εξαιτίας του clip. To δικό σου το post το έκανε. Για αυτό άσε τα σάπια και λέγε πόσα πήρες.... :tongue: καλημέρα (τουλάχιστον κανένα μπουκαλάκι κρασάκι του Τσου σου έδωσαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 4, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 δε ξερω τι λετε εσεις, εγω προσπαθω ακομα να καταλαβω τι ειναι αυτο που σας γονατιζει απο τα γελια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XtR Ιούνιος 4, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Διαφήμιση... Ωραία ανάλυση από τoν mr aboutseo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούνιος 4, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 δε ξερω τι λετε εσεις, εγω προσπαθω ακομα να καταλαβω τι ειναι αυτο που σας γονατιζει απο τα γελια... μια απτα ίδια Ιάσωνα. Λες να έχουμε bad sense of humor??? :hehe::hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Ιούνιος 4, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 δε ξερω τι λετε εσεις, εγω προσπαθω ακομα να καταλαβω τι ειναι αυτο που σας γονατιζει απο τα γελια... Πες τα ρε Gomar, ακριβώς αυτό θα έλεγα..Τι είναι αυτό που σας κάνει και γελάτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 4, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Εντάξει, δε λύθηκα στα γέλια, αλλά έχει σημεία υπερβολής που σε κάνουν να γελας. Προφανως έχει να κάνει με τη μετάφραση καθώς τα τεκτενόμενα οπτικοποιούν το στοίχο.Δε διάβαζε κανένας σας MAD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιούνιος 4, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 δε ξερω τι λετε εσεις, εγω προσπαθω ακομα να καταλαβω τι ειναι αυτο που σας γονατιζει απο τα γελια...Λεω και γω, δεν μπορει, μονο εγω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Ιούνιος 4, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 δε ξερω τι λετε εσεις, εγω προσπαθω ακομα να καταλαβω τι ειναι αυτο που σας γονατιζει απο τα γελια...Μια απο τα ιδια,δεν βρηκα τιποτα το αστειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Ιούνιος 4, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Ουτε και εγω κατάλαβα που ειναι το αστειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούνιος 4, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Μια απο τα ιδια,δεν βρηκα τιποτα το αστειο. damn,τελικα δεν ειμαι ο μονος με επιπεδο:hehe::hehe::tomato::tomato::tomato: (τρομαρα μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Ιούνιος 4, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Εγω σε 2-3 σημεια απλα εβηξα που λενε ... κατα τα αλλα ναι οκ ...παμε παρακατωΤο "τι να κανω, ριχνω ΟΜΟ" ηταν τελειως black humor ομως ... μου εμεινε δεν μπορω να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιούνιος 4, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Πες τα ρε Gomar, ακριβώς αυτό θα έλεγα..Τι είναι αυτό που σας κάνει και γελάτε? +1 μόνο ένα χαμόγελο έσκασα.... λέω και γω.. εξωγίηνος είμαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούνιος 4, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Όλη η πλακά είναι στο πως μεταφράζονται οι άσχετες λέξεις του τραγουδιού σε αντίστοιχες ελληνικές που ίσως φέρνουν λίγο στο άκουσμα ακόμα και αν αυτές είναι ασυναρτησίες.Λίγο σε αυτή τη πλακά προσθέτει και το σκετσακι από πίσω που λίγο πολύ είναι σχετικό με τις ασυναρτησίες που λένε οι υπότιτλοι.Αν το δεις πρώτη φορά στο χαλαρό χωρίς να είσαι υποψιασμένος με τι λογική «άντε να δούμε τι mlk θα δούμε πάλι που γελάει όλος ο κόσμος» έχει πλάκα.Από εκεί και πέρα το θέμα της διαφήμισης ούτε καν το είχα παρατηρήσει και δε με ενδιαφέρει.Θα συμφωνήσω με τον neuromancer ότι εσύ εδώ κάνεις πολύ αποτελεσματικότερη διαφήμιση με την αναλυτική περιγραφή και τα direct links.Δε βρίσκω κάτι κακό στο διαφημιστικό project όπου προσελκύει home made videos με χαβαλέ ορίζοντας ένα βραβείο πιθανότατα για το πιο δημοφιλές.Δεν είναι ότι το video φτιάχτηκε σε στούντιο από ένα σύνολο «επαγγελματιών»… πάλι μια ερασιτεχνική εμπνευσμένη προσπάθεια είναι… Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιούνιος 4, 2008 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=TtJRNyPK-lc&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=ZA1NoOOoaNw Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούνιος 4, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2008 Τα πάντα μπορείς να βρεις στο youtube τελικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.