Jump to content

Φτηνο aircondition

Daytime Dreamer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες ξερει κανεις που μπορω να βρω φτηνο aircondition?

Και γενικως ποιες μαρκες αξιζουν, ποια καταστηματα εχουν προσφορες κλπ

Νομιζω θα βοηθηθουν και αλλοι απο αυτο το thread :)

πανο που θα ανοιγα ιδιο θεμα...

η ζεστη στην αθηνα δεν υποφερετε απο τωρα...

βασικο ειναι να ειναι καλης ενεργειακης κλασης...αν ειναι κακης (οπως τα περισσοτερα φτηνα) οτι δεν πληρωσεις στην αγορα θα το πληρωσεις στη ΔΕΗ σιγα σιγα...

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Αξίζει να δώσεις λίγα παραπάνω.

Παλιά είχα στο δωμάτιό μου ένα από αυτά τα φτηνιάρικα, από Y άρχιζε (ούτε τη μάρκα δε θυμάμαι!). Τώρα έχω βάλει ένα Panasonic 9άρι Inverter & R407 (~1000€:woot:) και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το παλιό.. Κρυώνει αμέσως το δωμάτιο και είναι αθόρυβο, ενώ το παλιό πάσχιζε, ειδικά όταν έκανε πολλή ζέστη

παιζει πρώτα απ'όλα ρόλο τι χώρο θέλεις να καλύπτεις,πως είναι ο χώρος,τί θερμοκρασίες αναπτύσσονται και άλλα διάφορα στα οποία απαντά ένας ψυκτικός.Ένα καλό 12άρι το παίρνεις με 400,ένα 18αρι μάρκας με 1000+,ένα φθηνό 12άρι και με 250.Αν χρειαστείς βοήθεια πες μου να σου δώσω το τηλέφωνο από φιλαράκι μου.Κάνει καλές δουλειές και πολύ καλή τιμή γιατί κάνει δικό του ξεκίνημα ώς ψυκτικός.Τιμές πιο συγκεκριμένα θα σου πώ από σάββατο γιατί θα πάω κι εγώ να πάρω ένα που χρειάζομαι.

εγω πάντως ενα 9αρι Panasonic κλασης Α non-inverter που εχω στο κρεβατι μου εδω και 4 χρονια μια χαρα ειναι....

αυτα που μου εχουν κάνει την χειριστη εντυπωση απο θέμα αποδοσης σε ψυξη θερμανση ειναι τα Samsung....

τι να πω στο χωριο στο σαλονι (καπου 60 τετραγωνικα) σαμσουνγκ εχουμε και μια χαρα ειναι..και ησηχο και αμεσο(οσο αμεσο μπορει να ειναι δλδ ενα κλιματιστικο) βεβαια δε δοκιμασαμε και 500 μαρκες αλλα καλο μου φαινεται (το περασαμε περσυ)

Και εγω φιλε perp Samsung εχω εδω και 4 χρονια και λειτουργει καλα στο δωματιο ...9αρι (τωρα εαν ειναι inverter η οχι δεν γνωριζω) και τα παγωνει αμεσως

Ηθελα ενα για το δωματιο της μανας μου και ενα πολυ-πολυ μικρο για να κανω ενα project με PC cooling που ηθελα

@tolis86 + Daytime Dreamer

Λογικά στα πιο καινουρια εχουν βελτιωθει στα πραγματα.... τα παλιότερα μοντέλα σιγουρα ειχαν προβλημα... τα ειχα δει εν λειτουργια σε σπιτι ενος φιλου και σε ενοικιαζομενα δωμάτια και στα 2 modes (ζεστη, κρυο) και δεν μπορω να πω οτι εκαναν καλη δουλεια.... μιλαω για το 9αρι με το μικρο τηλεχειριστήριο με την μακρόστενη LCD οθόνη

ενεργειακη κλαση Α και inverter και ας ειναι λίγο πιο ακριβα θα βγαλει την διαφορά λογω μικροτερου λογαριασμου μεσα σε ενα καλοκαιρι

Λοιπόν επειδή έκανα πρόσφατα αγορά και την έψαξα τη δουλειά, έχετε υπόψη τα εξής:

1) Φροντίστε να είναι ενεργειακής κλάσης Α (ειδικά τώρα που η ΔΕΗ βαράει στα αυτιά)

2) Να είναι αθόρυβο αν το προορίζετε για κρεβατοκάμαρα (δηλαδή φροντίστε στη θέση LOW να παράγει λιγότερα από 30 dB)

3) Μην τσιμπάτε με το "Inverter". Η λειτουργία του έχει περισσότερο νόημα το χειμώνα στη θέρμανση και λιγότερο στην ψύξη. Γνώμη μου είναι ότι προσθέτετε τσάμπα κόστος.

4) Προσοχή με τις φτηνές υλοποιήσεις, ενδέχεται τα πλαστικά μετά από λίγο καιρό να τρίζουν. Και δε μιλάω για το προσωρινό τρίξιμο όταν συστελο-διαστέλλονται τα πλαστικά τη στιγμή που περνά το φρέον την πρώτη φορά που αυτό θα αρχίσει να ρέει, μιλάω για κακή συναρμολόγηση και μόνιμο τρίξιμο!! Επίσης μιλάω ως παθών!

Αυτά τα ολίγα και θυμηθείτε ότι το Skroutz είναι φίλος μας!

fujitsu all the way

Εμεις έχουμε 2 12αρια τετοιαhttp://www.klsonline.co.uk/images/product_wallmounted.gif, μπορεί να εναι παλιά(10 χρονια) αλλα δεν καταλαβαίνουν τίποτα ...:p Απο θορυβο ειναι μέτρια, εμένα δεν με ενοχλεί.. Αποδίδουν και γρήγορα :)

Αλλα μην πάρετε το generall (λέει κατασκευάζεται απο την fujitsu,αν και πιοτικα είναι εντελώς μάπα...ανεμιστήρας είναι οχι ac....)

daikin climatair ειναι τα καλυτερα!

εχω 2 τετοια σπιτι και ενα mitsubishi

καμια σχεση

fujitsu all the way

Εμεις έχουμε 2 12αρια τετοιαhttp://www.klsonline.co.uk/images/product_wallmounted.gif, μπορεί να εναι παλιά(10 χρονια) αλλα δεν καταλαβαίνουν τίποτα ...:p Απο θορυβο ειναι μέτρια, εμένα δεν με ενοχλεί.. Αποδίδουν και γρήγορα :)

Αλλα μην πάρετε το generall (λέει κατασκευάζεται απο την fujitsu,αν και πιοτικα είναι εντελώς μάπα...ανεμιστήρας είναι οχι ac....)

Εδώ 3 general 2x17αρια και 1 9αρι. Υπάρχουν και 2 unknown. Σαν τα general,όμως, κανενα. Δεν ξέρω που τον είδες τον ανεμιστηρα εγω παγώνω πάντως όταν τα βάζω στους 26.

Firstline carrefour, το absolut τσίπικο, αλλά δουλεύει (τη δουλειά του την κάνει).

Ενεργειακή κλάση Ζ, κάνει τριξιματάκια το πλαστικό που και που (διορθώνεται με σφαλιάρα), αλλά ήταν 12άρι στα 200 ευρώ. Για το αν βγάζει ή όχι τα λεφτά του το energy class δεν ξέρω, καθ'ότι είναι και θέμα ρυθμίσεων (δηλαδή σε τι θερμοκρασία το βάζεις, αν το βάζεις να στο κάνει αρκτική, θα καίει τον άμπακο, εγώ που το βάζω σε υψηλή σχετικά θερμοκρασία, ~27 C, δεν νομίζω ότι καίει και 400 ευρώ σε ένα καλοκαίρι, εκτός αν έμενα σπίτι 24/7).

@alexis2044 δεν ξερω αν λες για παλαιότερα μοντέλα..

παντως ενα που ειχαμε παρει πριν απο 4 χρονια για το χωριο φυσαει δυνατα τον αερα και σε ξεραίνει πως να το πω :p

Παγώνει κάπως περίεργα τον χώρο...:S

12αρι σε μικρο δωμάτιο...

Μιλάω για αυτο στην εικόνα με τα παλαιοτέρα πιστεύω πως ηταν αλλιώς τα πράματα...

http://img.alibaba.com/photo/11453577/General_R410a_Air_Conditioner.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.