Jump to content

Επιλογή Ψύκτρας CPU

ninja88

Recommended Posts

Με 2 απλα λογια:

- Ο χαλκος μεταφερει την θερμοτητα καλυτερα

- Το αλουμινιο απαγει την θερμοτητα καλυτερα

Για αυτο το λογο οι ψυκτρες γινονται ως εξης : Βαση και heatpipes απο χαλκο, για να μεταφερουν την θερμοτητα μακρια απο τον επεξεργαστη και τα fins απο αλουμινιο, για να απαγουν καλυτερα την θερμοτητα.

Αυτο που λες δεν γινεται... ολες οι ψυκτρες πανω απο 15 euro εχουν χαλκινη βαση και heatpipes, τα οποια ομως ειναι επινικελωμενα γιατι ο χαλκος οξειδωνεται και χαλανε οι ιδιοτητες του. Για αυτο το λογο φαινονται νικελ. Καμια δεν ειναι αλουμινιο βαμενο, τετοιες θα βρεις μονο στις μητρικες και στις μαμμισιες ψυκτρες VGA.

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Ό,τι είπε ο qbiefox είναι σωστό. Πάντως το νίκελ επηρεάζει ελαφρώς τις θερμοαπαγωγικές ιδιότητες του χαλκού και απόδειξη είναι οι λαπαρισμένες ψύκτρες (π.χ στην extreme) στις οποίες έχει αφαιρεθεί το στρώμα του νίκελ αποδίδουν καλύτερα. Φυσικά η καλύτερη απόδοση είναι συνδυασμός του λαπαρίσματος και της αφαίρεσης του νίκελ. Λαπαρισμένη με νίκελ αποδίδει λίγο χειρότερα από λαπαρισμένη χωρίς νίκελ.

Πάρε αυτήν. Είναι πολύ καλή και περιλαμβάνει και τον ανεμιστήρα ο οποίος κάνει μόνος του 20 ευρώ...Άντε να στήσεις και το σύστημα με το καλό...

Αν την αγοράσεις ενημέρωσε σε παρακαλώ αν περιλαμβάνει kit για τοποθέτηση σε socket 939

Επειδη θα μου ερθει ταχυδρομικα σε 5 μερες, για να μην περιμενεις αδικα σε παραπεμπω στο http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=14&lng=en&set=1 που ειναι η μαμα εταιρεια. :rolleyes::D:D

σωστός :o:hehe:

άρα το kit θα πρέπει να το παραγγείλω από την ίδια την noctua.

Και θα σου ερθει τελη Αυγουστου τωρα που τα ελτα δουλευουν με το 1/4 προσωπικου :baby::whistling :tongue:

Θα σε παρεπεμπτα στο πλαισιο αλλα δεν ξερω χρονο παραδοσης.

Απευθυνσου στην www.checkmate.gr που ειναι η αποκλειστικη εισαγωγεας στην Ελλαδα. Τα παιδια ειναι πολυ εξυπηρετικα. :D:D

Καλησπέρα σε όλους...

θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν επεκταθήκατε σε αυτό αν αυτό που είπε ο φίλος qbiefox στο #99 αν θυμάμαι καλα...

Όντως είναι αυτές καλύτερες λύσεις για όλο το mobo και chipset κτλ?

Παρτε πρεφα οτι η extreme ειναι πολυ καλη, απο τις καλυτερες, δεν ειναι ομως οτι καλυτερο. Καταρχας ολες οι tower style πασχουν απο σχεδιαση, γιατι αφηνουν την mobo και βραζει. Δειτε λοιπον 2 λυσεις που πατανε την extreme...

1. Thermalright SI-128SE : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-si128se-ultra120a_10.html#sect1

2. Scythe Zipang : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/scythe-zipang-xigmatek-hdtd1284_12.html#sect1

Και οι 2 ειναι blow-down οποτε ψυχουν chipset - mosfet - ram, και οι 2 πατανε την extreme. Ειμαι ευτυχης κατοχος της 2ης, το μονο αρνητικο της (για αλλους θετικο) ειναι οτι εχει τα intel clips και οχι backplate με βιδες. Εγω βεβαια εβαλα μονος μου backplate και βιδες με ελατηρια, οποτε πιστευω οτι κατι κερδισα και απο εκει...

Ενδιαφερουσα η ψυκτρα της Scythe .Τι θερμοκρασιες εχεις qbiefox με τη Zipang?

Παιδες, η ψυκτρα μπηκε. ειναι οντως πολυ αθορυβη σε ολο της το φασμα, απο συνηθεια κοιταω το fan controller και βλεπω 1.500 μονο,αλλα δεν ακουω τπτ. θερμοκρασια 38-40 σε νορμαλ, 48 σε φουλ. (intel 8.400). και εχει και μαμα παστουλα απο καθαρο ασημι πολυ ποιοτικη!!!! Την συνιστω ανεπιφυλαχτα.

Ειμαι ευτυχης κατοχος της 2ης, το μονο αρνητικο της (για αλλους θετικο) ειναι οτι εχει τα intel clips και οχι backplate με βιδες. Εγω βεβαια εβαλα μονος μου backplate και βιδες με ελατηρια, οποτε πιστευω οτι κατι κερδισα και απο εκει...

Πως το εκανες αυτο ; Και στη συνεχεια πως βιδωσες τις βιδες ; Δεν σε εμποδιζε η ψυχτρα , χωραει κατσαβιδι εκει ;

Βαλε και τον 9φτερο τον νοκτουα πανω να ηρεμησεις αν δεν σε καλυπτει η ιδια η ψυκτρα της νοκτουα. Αν και οι 2 ειναι οι πιο κορυφαιες αυτη τη στιγμη. :banging:

Ενδιαφερουσα η ψυκτρα της Scythe .Τι θερμοκρασιες εχεις qbiefox με τη Zipang?

Γυρω στους 57 σε load τωρα το καλοκαιρι στον Ε6850

Πως το εκανες αυτο ; Και στη συνεχεια πως βιδωσες τις βιδες ; Δεν σε εμποδιζε η ψυχτρα , χωραει κατσαβιδι εκει ;

Βιδωσα 4 μακριες βιδες στο backplate ετσι ωστε να προεξεχουν απο την μητρικη. Στην συνεχεια μπηκε η ψυκτρα, ελατηρια και απο πανω πεταλουδες που σφιγγουν με το χερι ανετα και πολυ καλα. Μπορεις να το κανεις και με απλα παξιμαδακια απλα θα χρειαζεται να τα σφιξεις με πενσακι και θα σου βγει λιγο η παναγια (ετσι την ειχα στην αρχη μετα σκεφτηκα και πηρα τισ πεταλουδες και ξεμπλεξα)

Θα εβαζα φωτο για να γινω πιο κατανοητος ομως λειπω σε διακοπες. Εχω καποιες φωτο μαζι μου στην ψηφιακη, αν δεν καταλαβες πως το εκανα να ψαξω να βρω καλωδιο να στις ανεβασω...

Βιδωσα 4 μακριες βιδες στο backplate ετσι ωστε να προεξεχουν απο την μητρικη. Στην συνεχεια μπηκε η ψυκτρα, ελατηρια και απο πανω πεταλουδες που σφιγγουν με το χερι ανετα και πολυ καλα. Μπορεις να το κανεις και με απλα παξιμαδακια απλα θα χρειαζεται να τα σφιξεις με πενσακι και θα σου βγει λιγο η παναγια (ετσι την ειχα στην αρχη μετα σκεφτηκα και πηρα τισ πεταλουδες και ξεμπλεξα)

Θα εβαζα φωτο για να γινω πιο κατανοητος ομως λειπω σε διακοπες. Εχω καποιες φωτο μαζι μου στην ψηφιακη, αν δεν καταλαβες πως το εκανα να ψαξω να βρω καλωδιο να στις ανεβασω...

Χρησιμοποιησα το backplate και τις βιδες απο μια thermalright ultra 120 και εφαρμοσαν τελεια. Ευχαριστω.

Βαλε και τον 9φτερο τον νοκτουα πανω να ηρεμησεις αν δεν σε καλυπτει η ιδια η ψυκτρα της νοκτουα. Αν και οι 2 ειναι οι πιο κορυφαιες αυτη τη στιγμη. :banging:

μαρη ακουσε να σε πω!αυτη που λες ιδια με τη thermalright δεν ειναι!ΤΕΛΟΣ.ας πουμε οτι ειναι παρομοια...

ομως δεν αξιζει.Η thermalright ειναι τοπ.τοπικ δεν διαβαζεις εχει βουηξει το site!ειναι η καλυτερη λυσει ειναι σε επιδοσεις!:tongue:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.