Jump to content

Επιλογή Ψύκτρας CPU

ninja88

Recommended Posts

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Πηρα την mugen πριν 2 μερες. Στην αρχη φαινεται δεν την ειχα τοποθετηση σωστα,και μου εδινε 40 idle και ~55 full load. (Phenom x3 720 oc 3.6 ghz 1.45 vcore.)

Tην εβγαλα τελειος την ξαναβαλα και επεσε στους <30 idle και ~40-41 max κατα την διαρκεια stress test στα 3.7ghz και 1.5 vcore(1.47 ουσιαστικα το ανεβαζω μεσω οverdrive)

ΥΓ: Κομπλεξικη asus Μ3Α78 Pro που δεν σαφηνει να ανεβασεις μεσω το Bios το Vcore πανω απο 1.3.... True story...

Iδιο επεξστη και ψυκτρα εχω κι εγω(αλλα μην πεις στο Dante80 oτι εχεις <30 γιατι θα σε βγαλει τρελο), να σε ρωτησω κατι? Τι κερδιζεις αν το ανεβασεις στα 3.6GHz? πρακτικα, εννοω.

Iδιο επεξστη και ψυκτρα εχω κι εγω(αλλα μην πεις στο Dante80 oτι εχεις <30 γιατι θα σε βγαλει τρελο), να σε ρωτησω κατι? Τι κερδιζεις αν το ανεβασεις στα 3.6GHz? πρακτικα, εννοω.

Το συνεχιζεις?

Εχεις φτιαξει 2 θεματα τον τελευταιο καιρο και τα δυο κλειδωθηκαν με συνοπτικες διαδικασιες.

Αλλο idle 30 και αλλο 23(σε μεγαλυτερη θερμοκρασια ambient)

Και μην αρχισεις παλι το "τι κερδιζεις με το OC"

Συριανο Λουκουμι.

Παρακατω.

Μπα τιποτα,απλα σε μερικα games εως και 20% αυξηση στα frames...

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/05/11/overclocking-amd-s-phenom-ii-x3-720-be/6

+11 minimum frames,απο 30 σε 40 περιπου ...

Και μια μικρη διορθοση,3.720 GHZ 1,5 Vcore Idle ειναι 33~ και full load 40.

Στο μανισιο Vcore(1.3) 27 idle 33 full load .

Το συνεχιζεις?

Εχεις φτιαξει 2 θεματα τον τελευταιο καιρο και τα δυο κλειδωθηκαν με συνοπτικες διαδικασιες.

"Tο συνεχιζω"?

Οταν ο Dante80 παρενεβη στο αλλo thread και ειρωνευτηκε παρομοια, γιατι δεν του ειπες τιποτα?

Εχεις 2 μετρα και 2 σταθμα, φιλε.

Το οτι κλειδωθηκαν τα 2 threads ειναι ευθυνη αυτων που τα κλειδωσαν, οχι δικια μου, εγω απ τη πλευρα μου ημουν αψογος. Οταν δεχομαι ομως ομαδικες επιθεσεις απο θερμοκεφαλους δυστυχως για το forum και για τον πολιτισμο, το thread αναποφευκτα κλειδωνεται.

Αλλο idle 30 και αλλο 23(σε μεγαλυτερη θερμοκρασια ambient)

Nαι, αλλα εγω δεν εχω 50 fans. Μόνο εναν στη exhaust θεση κι αυτον σε χαμηλές στροφες;)

Και μην αρχισεις παλι το "τι κερδιζεις με το OC"

Συριανο Λουκουμι.

Παρακατω.

Καταρχην προσεξε τις εκφρασεις σου, ουτε σε καφενειο μιλας, ουτε στο κολλητο σου.

Αν αρχισω κι εγω να σου μιλαω στο ιδιο μηκος κυματος δεν θα σε ξεπλυνει ουτε ο Νιαγαρας:devil:

Τι θα πει να μην αρχιζω παλι? Ειναι μια σοβαρη ερωτηση. Σε ενοχλει αυτη η ερωτηση? Τι ζορι τραβας?

Ασε το παιδι να απαντησει και μη πεταγεσαι για flames.

Μπα τιποτα,απλα σε μερικα games εως και 20% αυξηση στα frames...

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/05/11/overclocking-amd-s-phenom-ii-x3-720-be/6

+11 minimum frames,απο 30 σε 40 περιπου ...

Και μια μικρη διορθοση,3.720 GHZ 1,5 Vcore Idle ειναι 33~ και full load 40.

Στο μανισιο Vcore(1.3) 27 idle 33 full load .

Φιλε μου, ως γνωστο στα games το βασικο ρολο τον παιζει η καρτα γραφικων.

Απο κει και περα εχω ακουσει οτι σε μερικα παιχνιδια ωθηση δινει και ο επεξστης (4πυρηνος, βασικα)

Δοκιμασες με τα 2.8GHz, δοκιμασες και με τα 3.7GHz κα ειδες 20% αυξηση στα frames? σε ποια παιχνιδια? τι καρτα εχεις?

Οπως και ναχει, δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο να ανεβαζεις τη ταση για τετοιο μικρο κερδος. Θελω να πω, ακομα και χωρις το 20%, κολληματα δεν εχεις, σωστα?

Οσο για τους 27οC ειπαμε... Μη σ'ακουσει ο Dante!! :lol:

ΥΓ. 33οC δεν μπορει να εχεις σε full load. Τρεξες ενα 3-D game για λιγο και βγες αν γινεται αμεσως στο desktop. Θα δεις οτι εχει παει πανω απο 50οC.

"Tο συνεχιζω"?

Οταν ο Dante80 παρενεβη στο αλλo thread και ειρωνευτηκε παρομοια, γιατι δεν του ειπες τιποτα?

Εχεις 2 μετρα και 2 σταθμα, φιλε.

Το οτι κλειδωθηκαν τα 2 threads ειναι ευθυνη αυτων που τα κλειδωσαν, οχι δικια μου, εγω απ τη πλευρα μου ημουν αψογος. Οταν δεχομαι ομως ομαδικες επιθεσεις απο θερμοκεφαλους δυστυχως για το forum και για τον πολιτισμο, το thread αναποφευκτα κλειδωνεται.

Nαι, αλλα εγω δεν εχω 50 fans. Μόνο εναν στη exhaust θεση κι αυτον σε χαμηλές στροφες;)

Καταρχην προσεξε τις εκφρασεις σου, ουτε σε καφενειο μιλας, ουτε στο κολλητο σου.

Αν αρχισω κι εγω να σου μιλαω στο ιδιο μηκος κυματος δεν θα σε ξεπλυνει ουτε ο Νιαγαρας:devil:

Τι θα πει να μην αρχιζω παλι? Ειναι μια σοβαρη ερωτηση. Σε ενοχλει αυτη η ερωτηση? Τι ζορι τραβας?

Ασε το παιδι να απαντησει και μη πεταγεσαι για flames.

:dots: Ολο το lab εχει 2 μετρα και 2 σταθμα οταν μιλαει μαζι σου... Ολοι οι αλλοι το εχουμε το προβλημα, οχι εσυ. Κοιτα να καταστρεψεις και αυτο το thread που εχει τοση info μαζεμενη...

(αλλα μην πεις στο Dante80 oτι εχεις <30 γιατι θα σε βγαλει τρελο)

Σε ικετεύω, μέχρι να μας ξαναπεις ότι κατάφερες να καταργήσεις τους νόμους της φυσικής, μελέτησε αυτό το άρθρο της wikipedia, κι αν δε σου αρκεί, έχω 2-3 βιβλία για το θέμα. Αν, από την άλλη, επιμένεις, και πράγματι έχεις καταφέρει να αποδείξεις ότι η σημερινή φυσική μας λέει αηδίες, κάνε μια εργασία, και πήγαινε για το Nobel. Δίνει και ένα μύριο $

Φιλε μου, ως γνωστο στα games το βασικο ρολο τον παιζει η καρτα γραφικων.

Απο κει και περα εχω ακουσει οτι σε μερικα παιχνιδια ωθηση δινει και ο επεξστης (4πυρηνος, βασικα)

Δοκιμασες με τα 2.8GHz, δοκιμασες και με τα 3.7GHz κα ειδες 20% αυξηση στα frames? σε ποια παιχνιδια? τι καρτα εχεις?

Οπως και ναχει, δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο να ανεβαζεις τη ταση για τετοιο μικρο κερδος. Θελω να πω, ακομα και χωρις το 20%, κολληματα δεν εχεις, σωστα?

Οσο για τους 27οC ειπαμε... Μη σ'ακουσει ο Dante!! :lol:

ΥΓ. 33οC δεν μπορει να εχεις σε full load. Τρεξες ενα 3-D game για λιγο και βγες αν γινεται αμεσως στο desktop. Θα δεις οτι εχει παει πανω απο 50οC.

Ετρεξα grid,40- στα 3.6 η θερμοκρασια... H καρτα γραφικων βεβαια,3870 χτηπουσε 100ρια... τεσπα...

γεια σας...μηπως ξερεις κανεις που μπορω να βρω το εργοστασιακο backplate της amd για am2 socket και συγκεκριμενα γι αυτη τη μητρικη; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523015 κοιταξα στο ebay και υπαρχει αλλα μου λεει χρονος αποστολης 2 εβδομαδες και δε μπορω να περιμενω τοσο...υπαρχει τιποτα απο ελλαδα;ο λογος που το θελω ειναι γιατι ειχα βαλει αλλη ψυκτρα με δικο της backplate και πεταξα αυτο της μητρικης...τωρα θελω να βαλω την παλια ψυκτρα και δε μπορω...οποιος μπορει ας βοηθησει...ευχαριστω...

• 2 weeks later...
αλλα μου λεει χρονος αποστολης 2 εβδομαδες και δε μπορω να περιμενω τοσο...

το φτιαχνεις μονος σου

παρε ενα κομματι χαλκο η μπρουντζο καλυτερα που ειναι σκληρος,παχους 3 η 4mm,κοφτο οπου πρεπει με σεγα,ανοιξε και τις τρυπες και εισαι οκ σε 1 ωρα.

• 2 weeks later...

Χερετώ την παρέα:dance3:Ψάχνω και εγώ ψύκτρα για έναν Phenom ii 955 που στεκεται σε μια ΑSUS M4A79T θα δώσω μέχρι 50€ ... το έψαξα λίγο το θεματάκι και είμαι ανάμεσα στην MUGEN 2 και στην Thermalright ultra 120 extreme:whip: Το πρόβλημα ομως ειναι ότι εχω αυτές CORSAIR XMS3 DHX TW3X4G1333C9DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) CL9 DUAL CHANNEL KIT

τις μνήμες και δεν ξερω άμα χωράει η Mugen:suicide2:.... γνώμες

:pleasantry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.