Jump to content

Επιλογή Ψύκτρας CPU

ninja88

Recommended Posts

ΒΜW.

Εκανα λάθος αν το ανεφερα καπου, 3Μ θα εννουσα...γυαλοχαρτα και αποχαρτα ειναι

για λαπαρισμα.

Αλλα δεν χρειαζεται να ειναι μαρκας 3M.... και οποιαδηποτε αλλα κανουν.

Edit : η Thermalright ισως να κανει στραβες βασεις επειδη τα 65nm οπως ο δικος σου εχει στις ακρες

υπερυψωμένο καπακι. Αν λαπαρεις την ψυχτρα λαπαρε και το cpu αν δεν ειναι ισιο..

Μεγαλύτερο προβλημα εχουν αυτοι με στραβες βασεις και i7 ή 45nm.

λέω, μια σκεψη. π.χ ο δικος μου 6600 εχει λακουβα στην μεση, και αν ισιωσω την ultra 120 μπορει να ειναι και χειροτερα.

Που μπορω να 3Μ? ξερεις? Γιατι εγω ειχα παρει κατι noname (matador για την ακριβεια) απο την αθηνας... Τοτε που εψαχνα μονο 1 καταστημα ειχε 2000αρι.

Την λογικη της thermalright την ξερω... Απλα πρωτον απ'οτι εχω καταλαβει τις παρακανει στραβες τις βασεις και επισης με τον τροπο που ειναι στραβες δεν ξερω κατα ποσο το πετυχαινει. Εννοω οτι ειναι υπερυψωμενη ολη η λωριδα στο κεντρο, ενω οταν ενα ihs ειναι στραβο, εχει λακουβα μονο στο κεντρο....

Ο quad μου ευτυχως δεν εχει ιδιαιτερα στραβο καπακι, και δεν ψηνομαι να χασω την εγγυηση για 1 βαθμο.

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply
Που μπορω να 3Μ? ξερεις? Γιατι εγω ειχα παρει κατι noname (matador για την ακριβεια) απο την αθηνας... Τοτε που εψαχνα μονο 1 καταστημα ειχε 2000αρι.

Την λογικη της thermalright την ξερω... Απλα πρωτον απ'οτι εχω καταλαβει τις παρακανει στραβες τις βασεις και επισης με τον τροπο που ειναι στραβες δεν ξερω κατα ποσο το πετυχαινει. Εννοω οτι ειναι υπερυψωμενη ολη η λωριδα στο κεντρο, ενω οταν ενα ihs ειναι στραβο, εχει λακουβα μονο στο κεντρο....

Ο quad μου ευτυχως δεν εχει ιδιαιτερα στραβο καπακι, και δεν ψηνομαι να χασω την εγγυηση για 1 βαθμο.

Δεν ξερω μαν, προφανως σε μαγαζια με εργαλεία/χρώματα,

Δεν χρειαζεται να ειναι μαρκας 3Μ, ζητα γυαλοχαρτα για χαλκο (αδιάβροχα θα είναι)

2000 χιλ ειναι δυσκολο να βρεις, σε κανα συνεργειο βαφης αυτοκίνητων ισως

αλλα εγω πιστευω μεχρι και 1200-1500 φτανει, βαλτα και νερο με λιγο σαπουνι τα τελευταια για να μην χαλασουν

γρηγορα να τριψεις περισσοτερη ωρα και αρα καλυτερα....

δεν νομιζω να ειναι απαραιτητο των 2000 (εδω η δικια μου η Ultra 120 ειναι λες και ειναι περασμενη με τλχ 800αρι

γραμμες γρατζουνιες εχει πανω) αλλα ας πει καποιος που να το εχει κανει και ξερει καλυτερα.

• 3 weeks later...

Τελικα επειδη εχω μπερδευτει αρκετα διαβαζοντας ποια θεωρειται υπευθυνα αυτη τη στιγμη σαν καλυτερη ψυκτρα; Εξακολουθει να ειναι η Thermalright Cooler Ultra 120 Extreme ; Αν λεγαμε τις 3 καλυτερες ποια ειναι η αταταξη; Καποια άλλη εως 40€ που θεωρειται αξιόλογη;

Ευχαριστω

Για τις Scythe τι αποψη έχεις; Ενας φιλος εχει την Nijia παλαιότερο μοντελο Scythe και ειναι ευχαριστιμένος η ποια εχει και 33 Εΰρω. Επισης ακουω καλες κουβεντες για τις Xigmatek. Βασικα δεν θέλω να δωσω πανω απο 40 Ευρω και πιστευω πως οι δυο ,τρεις συγκεκριμενες( Xigmatek HDT-S1283 Darknight , Xigmatek HDT-RS1283 Red ,Scythe Ninja 2, Scythe Mugen 2) ειναι αρκετα καλες και υστερουν ελαχιστα απο την Thermalright . Επισης ακουσα θετικα σχολια για την OCZ Vendetta2. Ειλικρινα εχω μπερδευτει πολυ. Αποψη;

Εγώ για τη μόνη που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα γιατί την έχω είναι η mugen 2 για xigmatek όντως έχουν ακουστεί κάλα λόγια αλλά από προσωπικής εμπειρίας δεν ξέρω γιατί ποτέ μου δεν είχα μια από αυτές. Στην κατοχή μου έχω και την TRUE και την 9700 ΝΤ και την mugen2. Από την true ακόμα δεν έχω δει κάτι καλό και φάνηκε περίεργο αλλά μάλλον θέλει lapping και από τις άλλες δύο είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος. Δυο προιόντα που θα ξαναγόραζα. Ξαναλέω στα 40 ευρώ mugen2 αρκεί να έχεις χώρο από το socket μέχρι τις ram γιατί είναι λίγο μεγάλη σε όγκο αλλά όχι σε βάρος.

Εγώ για τη μόνη που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα γιατί την έχω είναι η mugen 2 για xigmatek όντως έχουν ακουστεί κάλα λόγια αλλά από προσωπικής εμπειρίας δεν ξέρω γιατί ποτέ μου δεν είχα μια από αυτές. Στην κατοχή μου έχω και την TRUE και την 9700 ΝΤ και την mugen2. Από την true ακόμα δεν έχω δει κάτι καλό και φάνηκε περίεργο αλλά μάλλον θέλει lapping και από τις άλλες δύο είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος. Δυο προιόντα που θα ξαναγόραζα. Ξαναλέω στα 40 ευρώ mugen2 αρκεί να έχεις χώρο από το socket μέχρι τις ram γιατί είναι λίγο μεγάλη σε όγκο αλλά όχι σε βάρος.

Οκ πρεπει να δω αν υπαρχει χωρος πρωτα ειναι κατι που δεν το προσεξα. Παντως απο αυτα που διαβαζω σ'αυτα τα χρηματα πανω κατω ολες ιδιες περιπου ειναι.Αλλιως μιλαμε για μικροδιαφορες οι οποιες δεν με προβληματιζουνε. Το μονο κριτιριο θα ειναι ο θορυβος.

Ευχαριστω

• 2 weeks later...

Μπορεί δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Πάντως εγώ πιστεύω΄κατά 90% ότι θέλει λαπάρισμα και επειδή εγώ δεν ξέρω να την κάνω αυτή τη δουλειά θα το σκεφτώ πολύ αν θα την κρατήσω ή θα κάνω κάτι άλλο...

Πειρα τελικα τη Scythe Mugen2 και μπορω να πω πως ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος......... για τα λ7 της οτι καλυτερο κυκλοφορει ..... 3,8 Mhz ston X3 730 με 1,4V και δεν παει πανω απο 42-45 βαθμους

Παιδια ανάμεσα σε αυτή και αυτή ποια θα επιλέγατε?

Απ'οτι ακουγεται η THERMALTAKE είναι καλύτερη, αλλα η εγκατάσταση απαιτει να βγει η μητρική.

Απ'την αλλη η ZALMAN εχει πανευκολη εγκατασταση + τον ρυθμιστή για τις στορφές του ανεμιστήρα (Το θεωρειτε θετικο ή αρνητικο να μπορεις να ελεγχεις τον ανεμιστήρα??)

Και για την zalman πρέπει να βγεί η μητρική.

Τί cpu έχεις ?

Όντως. Σχεδόν σε όλες τις ψύκτρες αναγκάζεσαι να τη βγάλεις και να αλλάξεις το backplate. Εγώ προτείνω τη zalman γιατί έχω την 9700 και υποθέτω ότι και η 9500 θα είναι κάτι ανάλογο.

Και για την zalman πρέπει να βγεί η μητρική.

Τί cpu έχεις ?

Έχω socket 478 και απ'οτι βλεπω εδώ(πατήστε το κουμπάκι "How to install") δεν χρειάζεται τιποτα άλλο, παρα μονο τη δικη της βαση που μπαινει μεσα σε αυτην της μαμας ψύκτρας!!

Δηλαδη για 478 θεωρειται καλήτερη?

Και στα θετικα της μπορουμε να βαλουμε τον ρυθμιστη στροφων του ανεμιστηρα?

χμ...Πρεπει να ειναι και πολυ μ@κακε$ για να σου λεει οτι κανει για 478 κ να μην εχει τη βαση!!!

Εννοώ την πρώτη γενιά των Core@Duo.

Για το kit λογικα έτσι είναι .

Κοίτα να σου πώ, ο ανεμιστήρας στις υψηλές στροφές κάνει θόρυβο, βέβαια μόνο για benching θα τον βάζεις εκεί.

Πάντως εγώ την θεωρώ πολύ ακριβή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.