Jump to content

Επιλογή Ψύκτρας CPU

ninja88

Recommended Posts

Μια ακόμα βασικη ερωτησουλα διότι αύριο πάμε για στήσιμο.

Είχα πάρει την Νοctua NH-U12P (775 αχρησιμοποίητη) και αγόρασα το 1366κιτ από την Αγγλία.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ένα φουρφουρι 120MM NOCTUA NF-P12.

Η original εχει 2.

Χρειάζομαι και δεύτερο ?

Γενικότερα υπάρχει διαφορά 1 με 2 ανεμιστήρες πάνω στον ι7 920 ?

Σας ευχαριστώ και πάλι.

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply
Μια ακόμα βασικη ερωτησουλα διότι αύριο πάμε για στήσιμο.

Είχα πάρει την Νοctua NH-U12P (775 αχρησιμοποίητη) και αγόρασα το 1366κιτ από την Αγγλία.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ένα φουρφουρι 120MM NOCTUA NF-P12.

Η original εχει 2.

Χρειάζομαι και δεύτερο ?

Γενικότερα υπάρχει διαφορά 1 με 2 ανεμιστήρες πάνω στον ι7 920 ?

Σας ευχαριστώ και πάλι.

wacko_gr2004 ???:rolleyes:

Εμένα με τον C2D τελικά είναι καλύτερη με τον έναν πάνω της και τον άλλο στην πλάτη του case....

Δέν μπόρεσα με τίποτα να βάλω 3 στην σειρά, δηλαδή τους 2 πάνω στην Noctua και έναν ακόμα στο κουτί, με καλά αποτελέσματα.

Εμένα με τον C2D τελικά είναι καλύτερη με τον έναν πάνω της και τον άλλο στην πλάτη του case....

Δέν μπόρεσα με τίποτα να βάλω 3 στην σειρά, δηλαδή τους 2 πάνω στην Noctua και έναν ακόμα στο κουτί, με καλά αποτελέσματα.

Λογω κουτιου η λογω κακης διαχειρισης του αερα απο τους 2 fan ?

Ρωταω γιατι ενδιαφερομαι για την Noctua (1366)

Επειδή ο τρίτος δέν είναι Noctua και δέν μπορούσε στις ίδιες στροφές με αυτούς να βγάλει τον ίδιο αέρα, χωρίς πολύ θόρυβο.

Το κουτί μου είναι το CosmosS, οπότε απο θέμα χώρου και ροής δέν συζητάμε.

Απο όλες τις δοκιμές που έκανα αυτή είχε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ένας πάνω στην ψύκτρα και ο άλλος στο πίσω μέρος του κουτιού, και οι δύο στις 800 στροφές.

Δίνει... και ο άλλος πίσω τραβάει.

Αυτό που δέν δοκίμασα γιατί βαρέθηκα είναι να τους βάλω push&pull στην ψύκτρα και κανέναν στο κουτί, αλλά όπως είπα και πρίν είχα καλύτερα αποτελέσματα από τρείς στην σειρά

wacko_gr2004 ???:rolleyes:

Sorry φίλε, απλά ήμουν εκτός Αθηνών λόγω οικογενειακού προβλήματος. Τα 2 ανεμιστήρια βοηθάνε πάντα, απλά όχι όσο περιμένει κανείς. Θα κερδίσεις 2-3 βαθμούς θερμοκρασία μάξιμουμ. Απλά από το να έχεις ένα λίγο πιο γρήγορο 12άρη, μπορείς να βάλεις 2 αθόρυβους και να έχεις καλύτερη απόδοση με τον ίδιο θόρυβο. Με 2 NF-P12 είσαι άρχοντας. Απλά θα υπάρχει ένας ελαφρός θόρυβος, όχι όμως κάτι τρομακτικό. Επίσης αν έχεις έναν ακόμα στην πλάτη του κουτιού έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα (έτσι τους έχω εγώ στο δικό μου κουτί), αρκεί και ο τρίτος να είναι τουλάχιστον ιδίων δυνατοτήτων με τους 2 στην ψύκτρα. Κοινώς στη δική σου περίπτωση να είναι ένας ακόμη NF-P12. Μπορείς επίσης στην πλάτη του κουτιού να βάλεις έναν scythe slipstream των 1900 στροφών ο οποίος είναι γρηγορότερος από τους noctua και διακινεί περισσότερο αέρα, είναι μακράν φτηνότερος αλλά και θορυβώδης.

ποια ειναι η αποψη σας μεταξυ Xigmatek HDT - S963 775 / K8 / AM2 και Xigmatek HDT-D1264 775/K8/AM2? μιλαμε ιδια τιμη και η μια ειναι 200 γραμμαρια βαρύτερη

Η 1264 είναι καλύτερη χωρίς αμφιβολία. Επίσης βοηθάει και στην ψύξη των μνημών λίγο αλλά και του τσίπσετ επειδή είναι οριζόντια και όχι tower.

Sorry φίλε, απλά ήμουν εκτός Αθηνών λόγω οικογενειακού προβλήματος. Τα 2 ανεμιστήρια βοηθάνε πάντα, απλά όχι όσο περιμένει κανείς. Θα κερδίσεις 2-3 βαθμούς θερμοκρασία μάξιμουμ. Απλά από το να έχεις ένα λίγο πιο γρήγορο 12άρη, μπορείς να βάλεις 2 αθόρυβους και να έχεις καλύτερη απόδοση με τον ίδιο θόρυβο. Με 2 NF-P12 είσαι άρχοντας. Απλά θα υπάρχει ένας ελαφρός θόρυβος, όχι όμως κάτι τρομακτικό. Επίσης αν έχεις έναν ακόμα στην πλάτη του κουτιού έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα (έτσι τους έχω εγώ στο δικό μου κουτί), αρκεί και ο τρίτος να είναι τουλάχιστον ιδίων δυνατοτήτων με τους 2 στην ψύκτρα. Κοινώς στη δική σου περίπτωση να είναι ένας ακόμη NF-P12. Μπορείς επίσης στην πλάτη του κουτιού να βάλεις έναν scythe slipstream των 1900 στροφών ο οποίος είναι γρηγορότερος από τους noctua και διακινεί περισσότερο αέρα, είναι μακράν φτηνότερος αλλά και θορυβώδης.

Η 1264 είναι καλύτερη χωρίς αμφιβολία. Επίσης βοηθάει και στην ψύξη των μνημών λίγο αλλά και του τσίπσετ επειδή είναι οριζόντια και όχι tower.

Wacko ελπίζω τα πράγματα να είναι τώρα καλύτερα.

Οπότε πάμε για έναν ανεμιστήρα NF-P12 να δίνει αέρα μέσα.

Λες να αντικαταστήσω και τον 1 NF-P12 με έναν NF-S12?

Βασικά η σειρά των ανεμιστήρων πρέπει να είναι η εξής εφόσον η ψύκτρα είναι τοποθετημένη κάθετα: ο μπροστινός ανεμιστήρας πρέπει να σπρώχνει προς τα πίσω, αυτός που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της ψύκτρας να διώχνει αέρα πάλι προς τα πίσω και ο τρίτος στην πλάτη του κουτιού να βγάζει πάλι αέρα από το κουτί δηλαδή και πάλι να φυσάει προς τα πίσω. Κοινώς και οι τρεις πρέπει να έχουν την ίδια κατεύθυνση. Από τις μνήμες προς την πλάτη του κουτιού.

Ο S12 είναι ελάχιστα πιο αργός από τον P12 (1200 στροφές έναντι 1300) και έχει διαφορετική σχεδίαση των φτερών του. Πρακτικά έχει ελάχιστη διαφορά σε απόδοση και είναι και λιγάκι πιο αθόρυβος από τον P12 οπότε μπορείς άνετα να τον χρησιμοποιήσεις.

Εγώ προσωπικά βάζω μια χοντρή σταγόνα και μετά την απλώνω σε όλη την επιφάνεια είτε με κάτι εντελώς επίπεδο όπως π.χ μια κάρτα καρτοτηλεφώνου ή ακόμα και με το δάχτυλο. Έτσι δημιουργείται ένα λεπτό ομοιόμορφο στρώμα σιλικόνης σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή. Αλλιώς, μπορείς να βάλεις δύο οριζόντιες και παράλληλες μεταξύ τους γραμμές που ουσιαστικά διαιρούν την επιφάνεια του επεξεργαστή σε τρία ίσα τμήματα.

φανταζομε οταν λες το δαχτυλο χρησιμοποιεις καποιο γαντι η αλλο πλαστικο ωστε να μην ερθει κατευθειαν σε επαφη το δερμα και αφησει πάνω καταλοιπα.

διαβαζω και εγω τις οδηγιες της αρκτικ και λενε οτι δεν χρειαζεται απλωμα απλως πατας πανω την ψυκτρα και ανοιγει αλλα με τα push-pins δεν μπορεις να περιστεψεις καλα και ευκολα την ψυκτρα οποτε δεν ειμαι σιγουρος ποσο καλα απλώνεται.

το προτιμότερο είναι με κάποια κάρτα λίγο να την απλώσεις....

πήρα εχθές την Xigmatek S1284 Achilles, είδα διαφορά στο full load όπου πρίν 80άριζε ενώ τώρα στα 3,2MHz λειτουργεί στους 40 βαθμούς (πρέπει να καλιμπράρω και το real temp για να μου βγάλει σωστή θερμοκρασία???) επίσης μπορώ να πω ότι ζορίστηκα με τα push-pins, καθώς ήταν αρκετά δύσκολο να κουμπώσουν!! τελικά πήρα ένα μακρύ κατσαβίδι και τα πίεσα...

επίσης παίζει να μην είδα μεγάλη πτώση θερμοκρασίας λόγω της θερμοαπαγώγιμης (zalman thermal grease) στην οποία πάτησε 2 φορές η ψύκτρα και παίζει να μην είναι ομοιόμορφα κολλημένη......

μπικε εδο και 3 μερες Xigmatek HDT - S1283 775 / K8 / AM2 σ εναν e4500 2.2@3.3 300x11 idle 30 kai full load 60.και αρκετα αθορυβη. Εκανα και μια πατεντα εβγαλα τα κλιπς της Intel και περασα βιδες, απο πισω backplate απο wc μια χαρα εκατσε .

7xkit7v3p6bfm3jt5oz5.jpg

ojqadkzmpkgebs1hh8kk.jpg

φανταζομε οταν λες το δαχτυλο χρησιμοποιεις καποιο γαντι η αλλο πλαστικο ωστε να μην ερθει κατευθειαν σε επαφη το δερμα και αφησει πάνω καταλοιπα.

διαβαζω και εγω τις οδηγιες της αρκτικ και λενε οτι δεν χρειαζεται απλωμα απλως πατας πανω την ψυκτρα και ανοιγει αλλα με τα push-pins δεν μπορεις να περιστεψεις καλα και ευκολα την ψυκτρα οποτε δεν ειμαι σιγουρος ποσο καλα απλώνεται.

Όταν λέω δάχτυλο εξυπακούεται ότι χρησιμοποιείς κάποιο γάντι. Εγώ χρησιμοποιώ εξεταστικά ιατρικά γάντια. Από εκεί και πέρα όσον αφορά το άπλωμα και έχοντας δοκιμάσει όλους τους τρόπους (γραμμές, σταγόνες, άπλωμα με δάχτυλο), προτιμώ το άπλωμα με δάχτυλο. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο διατηρείται πάντα ένα στρώμα σιλικόνης σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή.

• 3 weeks later...

Καλησπέρα...

Θέλω να αγοράσω μία ψύκτρα για τον επεξεργαστή (Ε6750).... (κουτί soprano midi)

Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί με τις xigmatek γιατί στο πλαίσιο έχει αρκετές χωρίς να γνωρίζω τις διαφορες τους...

Θέλω να μου προτείνετε (όριο 40-45 ευρώ...) την καλύτερη κατά τη γνώμη σας...

Αν είναι δυνατό δώστε μου και λινκ από πλαίσιο ή e-shop...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....:jump1:

φίλε το κουτί το soprano που έχεις, έχει σωλήνα στο πλάι???(εγώ έχω αυτό και απέχει μόλις απ το πλαινό καπάκι μισό εκατοστό)

02_APPEARANCE_3C.gif

αν ναι θα χρειαστεί να τον βγάλεις για να χωρέσουν οι Xigmatek S1283 & S1284

εγώ πήρα την 1284 στα 40€ και έκανε καλή δουλειά!!!! για να καταλάβεις τον Q6600 από τους 80+ βαθμούς (full load) τον έριξε στους 30κάτι - 40!!!!

τώρα γιατί πήρα την 1284 και όχι την 1283??? γιατί είναι πιο καινούρια και πιο αθόρυβη (κάποιοι λένε ότι η 1283 αποδίδει καλύτερα αλλά δεν ξέρω τι ισχύει)

p.s. αναφέρομαι στις S1283 και S1284 γιατί υπάρχει και σειρά D

οχι εχω το κλασικό το soprano με το τζάμι στο πλαϊ... Θα χρειαστεί να αφαιρέσω και τον πλαϊνό ανεμηστήρα για να χωρέσει?:crazy:

Είναι τόσο καλή λοιπόν η S1282 και η s 1284

Xigmatek HDT-S1283 (CAC-SXHH3-U01)

Xigmatek HDT-S1284-Big Scoprion (CAC-SXHH4-U01)

Xigmatek HDT-RS1283 Red (CAC-SXHH3-U03 )

Xigmatek HDT-S1284C-Achilles (CAC-SXHH4-U03)

Xigmatek HDT-S1283 Darknight (CAC-SXHH3-U04)

Αντε να διαλέξεις ποια από όλες είναι η καλύτερη...:happy2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.