Jump to content

Επιλογή Ψύκτρας CPU

ninja88

Recommended Posts

Στη DFi με P45 μπαίνει αλλά μόνο οριζόντια (δηλαδή με τον ανεμιστήρα να φυσάει προς το τροφοδοτικό) και με τα λαστιχάκια του ανεμιστήρα όχι τοποθετημένα στο τελευταίο fin κάτω κάτω αλλά στο αμέσως πιο πάνω. Το κατώτερο σημείο των fins της achilles απέχει από τη βάση της περίπου 38mm. Αν μετρήσετε το ύψος του nb και είναι λιγότερο από 40mm τότε μπαίνει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ψύκτρα που υπάρχει αριστερά από τον επεξεργαστή στα mosfets.

Μεταξύ Arctic Silver 5 και MX-2 προτίμησε την MX-2. Αλλά την έχει βρει κανείς πουθενά? Αν ναι θέλω κι εγώ.:laughing:

Α, και όσον αφορά τη Ζ600 είναι η μόνη ψύκτρα που μπορεί να λειτουργήσει παθητικά και να ψύξει μέχρι και έναν Q6600 σε στοκ συχνότητα. Καμμία άλλη ψύκτρα δε μπορεί συμπεριλαμβανομένης της Ultra Extreme. Απλά η ultra extreme είναι καλύτερη με ανεμιστήρα από τη Ζ600 λόγω σχεδίασης και μεγαλύτερης πυκνότητας των fins.

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply
Στη DFi με P45 μπαίνει αλλά μόνο οριζόντια (δηλαδή με τον ανεμιστήρα να φυσάει προς το τροφοδοτικό) και με τα λαστιχάκια του ανεμιστήρα όχι τοποθετημένα στο τελευταίο fin κάτω κάτω αλλά στο αμέσως πιο πάνω. Το κατώτερο σημείο των fins της achilles απέχει από τη βάση της περίπου 38mm. Αν μετρήσετε το ύψος του nb και είναι λιγότερο από 40mm τότε μπαίνει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ψύκτρα που υπάρχει αριστερά από τον επεξεργαστή στα mosfets.

Μεταξύ Arctic Silver 5 και MX-2 προτίμησε την MX-2. Αλλά την έχει βρει κανείς πουθενά? Αν ναι θέλω κι εγώ.:laughing:

Α, και όσον αφορά τη Ζ600 είναι η μόνη ψύκτρα που μπορεί να λειτουργήσει παθητικά και να ψύξει μέχρι και έναν Q6600 σε στοκ συχνότητα. Καμμία άλλη ψύκτρα δε μπορεί συμπεριλαμβανομένης της Ultra Extreme. Απλά η ultra extreme είναι καλύτερη με ανεμιστήρα από τη Ζ600 λόγω σχεδίασης και μεγαλύτερης πυκνότητας των fins.

σ ευχαριστώ wacko!!!

εγώ έχω την Zalman με το πινελάκι (σε thermal grease αναφέρομαι), δεν λέει??? έχω δει καλά reviews!!!!

edit: να πάρω την s1284 για το μουλάρι μου ή καμιά άλλη???? θα έχει καλή απόδοση αν χτυπάει στο PSU???

Αν το τροφοδοτικό έχει εισαγωγή αέρα από κάτω του και ο ανεμιστήρας της ψύκτρας φυσάει προς τα εκεί τότε δεν έχεις πρόβλημα. Το τροφοδοτικό έτσι δρα σαν απαγωγέας της θερμότητας έξω από το κουτί. Η 1284 είναι μια χαρά πάντως. Η zalman είναι καλή γενικά αλλά λίγο χειρότερη από arctic silver και MX-2.

μέτρησα το ύψος της ψύκτρας της επάνω του mosfet και ειναι 3,3cm

το πλαινό είναι γύρω στα 4cm και το από κάτω (του ΝΒ) είναι θηρίο!!!! πάνω από 5-6!!!!!

εγώ μετράω 6cm πάνω και 6cm κάτω??? ίσως να χωρέσει κάθετα, οριζόντια δεν χωράει σίγουρα...

σκεφτόμουν το εξής, αν την πάρω από το πλαίσιο και δεν μου κάνει, επιστρέφεται????

ή γίνεται να πάρω το κουτί να την δοκιμάσω???

edit: ψάχνοντας βρήκα αυτό!DSCF1385.jpg

(http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=2138919 εδώ το βρήκα)

άρα να την χτυπήσω??? (ρητορική ερώτηση, καθως θα είναι ναι η απάντηση!!!)

Νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Απ'ότι ξέρω αν την κάνεις παραγγελία από το internet μπορείς να την επιστρέψεις εντός 10 ημερών αν δε σου κάνει. Βέβαια ένας φίλος είχε πρόβλημα με αυτό και ψάχνοντας το νόμο είδαμε ότι ισχύει η επιστροφή αρκεί να είναι το προιόν σφραγισμένο όταν επιστρέφεται. Εδώ όμως κανένα προιόν δεν είναι σφραγισμένο (ζελατίνα), οπότε δεν ξέρω κατά πόσον ο νόμος εφαρμόζεται εδώ...

Σ'ευχαριστώ πολύ. Βασικά ήξερα ότι την είχε φέρει κάποτε το eshop αλλά από ένα σημείο κι έπειτα ήταν μονίμως εξαντλημένη. Φαίνεται ότι την έφεραν ξανά. Ευχαριστώ και πάλι...

ΣΕ Ι7 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ ΑΕΡΟΨΥΞΗΣ? ΕΙΔΑ 1-2 ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ESHOP ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ SITE ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Υ.Γ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ? (Π.Χ. ZALMAN, COOLERMASTER ΚΛΠ)

φίλε κατ αρχάς είναι κανονας του φόρουμ να γράφεις με μικρά γιατί τα κεφαλαία είναι δυσνόητα και είναι σαν να φωνάζεις!! στο θέμα μας:

χρησιμοποιώντας την παρακάτω βάση http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1196049&catalog=20&category=69977719&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE6D1C166B2ADF9B3B41D0B8CA97A428C70598CC0F02A441346AECF5A6CA1140A8AA36CA7434C59B55BFABB4D30C589FD6A2B3614B77C1139407EF79C1F8C702CD52292B7952C0468AC5056AB7F1ABE9CE5C67DC77E2D9DF4775E13DDE039F1DDBD01A2F9DE10D4305CB4A286176AB5463726605732125C9A8

μπορείς να βάλεις την CoolerMaster Cpu Cooler V8

ή την CoolerMaster Hyper Z-600 Cpu Cooler

αν δεις λίγο στις προηγούμενες σελίδες έχουν γίνει αναφορές γι αυτές τις ψύκτρες..

φυσικά ισχύει το ότι δίνεις παίρνεις, όσον αφορά άλλες εταιρείες, δεν έχεις και πολλές επιλογές μιας και δεν έχουν κυκλοφορήσει και πολλές ψύκτρες στην Ελλάδα για 1366

θα μπορούσες να ψάξεις και σε καταστήματα του εξωτερικού

edit: ψάχνοντας στο skroutz βρήκα μερικές ακόμη ψύκτρες: http://www.skroutz.gr/c/673/cpu_fans.html?keyphrase=1366

Πολύ κατατοπιστικός ο φίλος thanassis. Απλά μην πάρεις σε καμμία περίπτωση κάποια από τις nexus ή την avc ή την auras. Είναι απλά απαράδεκτες. Οι coolermaster είναι και οι δύο πολύ καλές. Επίσης η asus triton 81 είναι επίσης καλή. Πάντως εγώ θα πρότεινα να περιμένεις να έρθει μέσα στη βδομάδα στο Πλαίσιο το 1366 kit για τη thermalright ultra 120 xtreme και true black και να πάρεις μια από αυτές. Εξαρτάται φυσικά και από το τι ποσό θέλεις να δώσεις.

Συγγνώμη για τα κεφαλαία δεν ήξερα... Το ποσό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μπορώ να πω μιας και θα είναι κάτι που θα παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του η/υ. Είδα σήμερα θερμοκρασίες της τάξεως του 54 για επεξεργαστη και 56 συστήματος. Είναι οκ? Αυτά μετά από καμιά ωρίτσα crysis warhead. Πρέπει να προχωρήσω στην αγορά ψύκτρας? Ευπρόσδεκτες όλες οι συμβουλές. (Έδεσα πρώτη φορά μόνος μου pc :rubik: και έχω αρκετές ανασφάλειες):hmm:

Οι θερμοκρασίες που μας λες είναι μια χαρά. Υποθέτω δεν έχεις υπερχρονίσει τον επεξεργαστή, ε? Είναι στη στοκ συχνότητα μάλλον. Και πάλι μου φαίνεται ψιλοχαμηλή η θερμοκρασία του επεξεργαστή. Με τι πρόγραμμα βλέπεις θερμοκρασίες?

Τις βλέπω με το Ai suite της asus. Aμέσως μόλις τελειώσω το παιχνίδι τις κοιτάζω να δω σε τι επίπεδα βρίσκονται.Όντως τα clock είναι stock.Αξίζει να ψαχτώ για aftermarket ψύξη? Θα δω διαφορά αξιοσημείωτη?:wassat:

Θα δεις διαφορά αξιοσημείωτη. Αυτά που βλέπεις στο Ai Suite δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Βέβαια, για να ζεσταθεί πολύ ο επεξεργαστής πρέπει να τρέχεις και κάτι που τον ζορίζει. Π.χ prime95. Πάντως χρησιμοποίησε το core temp ή το everest για να δεις την πραγματική θερμοκρασία.

Ευχαριστώ για τη σημείωση για το Ai suite θα κατεβάσω αυτά που είπες για να "δω φως". Πάντως αποφάσισα κι εγώ να περιμένω να βγει κάτι πραγματικά καλό από αερόψυξη για να δώσω τα λ7 μου κάπου σίγουρα...:cool:

παρακαλω?

Ρωτησα αν εχει διαφορα και ποση πρπ, το να εχει ο επεξεργαστης αερα κατευθειαν απο εξω, απο την πλαϊνη εισοδο του κουτιου, η αν του φτανει ο εσωτερικος με το psu να βγαζει, οπως γραφει παραπανω.

Ρωτησα αν εχει διαφορα και ποση πρπ, το να εχει ο επεξεργαστης αερα κατευθειαν απο εξω, απο την πλαϊνη εισοδο του κουτιου, η αν του φτανει ο εσωτερικος με το psu να βγαζει, οπως γραφει παραπανω.

Καλό είναι πάντα να υπάρχει ένα ρεύμα αέρα μέσα στο κουτί. Όπως και αν προκαλείται αυτό. Το τροφοδοτικό επαρκεί για να διώχνει το ζεστό αέρα του επεξεργαστή, σε περίπτωση που τοποθετηθεί η ψύκτρα κάθετα με τον ανεμιστήρα προς τα πάνω. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι οι ψύκτρες συνήθως αποδίδουν καλύτερα στον κάθετο προσανατολισμό παρά στον οριζόντιο. Απλά, σε περίπτωση που το κουτί είναι όπως το δικό μου (armor), το τροφοδοτικό μπαίνει κάθετα οπότε ο κάθετος προσανατολισμός στην ψύκτρα δεν έχει νόημα μιας και θα εγκλωβίζεται ο ζεστός αέρας στην οροφή του κουτιού.

Τελικά θα πάρω την triton της Asus μου φαίνεται αρκετά καλή. Τι λέτε? Νατην σκοτώσω?:triniti: Φίλε μου σ'αυτό που ρώτησες τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω να απαντήσω...:sorry:

Αν είναι να δώσεις 45 ευρώ, δώσε 9 παραπάνω και πάρε την coolermaster V8. Είναι σαφώς ανώτερη. Αν θέλεις να περιμένεις για το κιτ 1366, παίρνεις τη thermalright. Τελική επιλογή δική σου πάντα...Απλώς εγώ έχω αδυναμία στη thermalright και την προτείνω πάντα. Είναι η καλύτερη ψύκτρα που υπήρξε και υπάρχει. Η V8 πάντως είναι παρόμοιας απόδοσης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.