auber002b Δεκέμβριος 18, 2008 #281 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2008 Αν σε ενδιαφέρει ο θόρυβος.Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW)Αν σε ενδιαφέρει ο θόρυβος και η απόδοση.Noctua Fan 120mm NF-P12Αν σε ενδιαφέρει η απόδοση.Scythe Case Fan 120MM Slip Stream 1900RPMσε ευχαριστώ Dante ,προφανώς το noctua θεωρείς και καλύτερο και αθόρυβο , θα περιμένω τότε να το φέρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilion10 Δεκέμβριος 24, 2008 #282 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 παιδιά αλλάζοντας την μητρική μου σαν άσχετος που είμαι κατάφερα κ έσπασα τα πλαστικά του stock cooler που κουμπώνουν πάνω στην μητρική....cpu Ε6300mobo abit ip35 procase SHARKOON REBEL9 VALUE (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804424)απο όσα έχω διαβάσει εδώ βλέπω ότι πρέπει να πάω σε Thermalright Ultra 120,aπλώς δεν είμαι σίγουρος αν θα χωράει στο κουτί...παρακαλώ καμιά πρόταση για το pc μου να αρχίσω να πειράζω κ λίγο την cpu γύρω στα 40 ευρώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 24, 2008 #283 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Αν τη βρεις πάρε τη Thermalright. Αλλιώς xigmatek s1284 acchilles. Φτηνή, καλή και μπαίνει κι εύκολα όπως η στοκ. Οι ψύκτρες αυτές έχουν ύψος περίπου 16-17cm. Θα είσαι οριακά με το κουτί αυτό αλλά πιστεύω ότι θα χωρέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Δεκέμβριος 24, 2008 #284 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Eγώ thanks to Dante80 απο αλλο τοπικ καταλήγω εδω...Thermalright HR-01 PlusΠιστευω οτι ο αερας περναει καλυτερα απο την Ultra-120 (στην οποια αν πετυχω σε στραβή θα βαριεμαι απιστευτα τα λαπαρισματα και το στησιμο ξεστησιμο)Και...εχει κανεις κανα ανεμηστιρι με 4πιν να το βαλω πανω στην m/b να ελεγχει τις στροφες μονη της (ή εγω μεσω software) αν πιανει στα 12V κοντα στα 100cmf ακομη καλυτερα... και η αλλη λυση ειναι η NOCTUA NH-U12Pαν και πιστευω οτι τα fins της Thermalright HR-01 Plus ειναι πιο καλα.η Thermalright HR-01 Plus και NOCTUA NH-U12P κανουν push and pull ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 24, 2008 #285 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Βασικά ο αέρας περνάει καλύτερα στην HR-01 μόνο στην περίπτωση που βάλεις πολύ αργό ανεμιστήρα. Αυτό γιατί έχει πολύ μεγάλα κενά μεταξύ των fins. Αν βάλεις ανεμιστήρα 100cfm η ultra 120 extreme αποδίδει πολύ καλύτερα, λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας των fins της (πολύ περισσότερα σε αριθμό). Όλα δηλαδή εξαρτώνται από το τι ανεμιστήρα-ες θα βάλεις επάνω. Το θέμα της στραβής βάσης βέβαια υφίσταται ακόμα. Όμως και η HR-01 απ'ότι ξέρω έχει ακριβώς την ίδια βάση και heatpipes με την extreme και το μόνο που αλλάζει είναι τα fins. Απλά δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στραβή βάση σ'αυτήν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Δεκέμβριος 24, 2008 #286 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Βασικά ο αέρας περνάει καλύτερα στην HR-01 μόνο στην περίπτωση που βάλεις πολύ αργό ανεμιστήρα. Αυτό γιατί έχει πολύ μεγάλα κενά μεταξύ των fins. Αν βάλεις ανεμιστήρα 100cfm η ultra 120 extreme αποδίδει πολύ καλύτερα, λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας των fins της (πολύ περισσότερα σε αριθμό). Όλα δηλαδή εξαρτώνται από το τι ανεμιστήρα-ες θα βάλεις επάνω. Το θέμα της στραβής βάσης βέβαια υφίσταται ακόμα. Όμως και η HR-01 απ'ότι ξέρω έχει ακριβώς την ίδια βάση και heatpipes με την extreme και το μόνο που αλλάζει είναι τα fins. Απλά δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στραβή βάση σ'αυτήν.όταν λέτε για την Ultra 120 μπορει να ειναι στραβή...τι εννοειται? Ελλατωματική?http://www.silentpcreview.com/article842-page1.htmlγιατι εδω λέει ,για την Thermalright HR-01 Plus, οτι ειναι επιτηδες στραβή για να παταει καλυτερα "και καλα".btw όλες αυτες όλες που συζηταμε θα ειναι καλυτερες απο την zalman9700 που ειχα παλια? ή μπα?σαν αποδοση εγω δεν ειχα προβλημα με την zalman..εκανε λιγο φασαρια αμα ξεπερνουσε τα 1500rpmαυτο μου την εσπαγε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Δεκέμβριος 24, 2008 #287 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2008 Όλες είναι καλύτερες από τη zalman. Στραβή εννοούμε ελαττωματική. Καμμία βάση ψύκτρας δεν πρέπει να είναι στραβή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilion10 Δεκέμβριος 25, 2008 #288 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Αν τη βρεις πάρε τη Thermalright. Αλλιώς xigmatek s1284 acchilles. Φτηνή, καλή και μπαίνει κι εύκολα όπως η στοκ. Οι ψύκτρες αυτές έχουν ύψος περίπου 16-17cm. Θα είσαι οριακά με το κουτί αυτό αλλά πιστεύω ότι θα χωρέσει.thanks,μάλλον θα κοιτάξω για αυτή xigmatek s1284 acchilles μιας κ είναι σε καλή τιμούλα κ με τον ανεμιστήρα της....απλά πρέπει πρώτα να μετρήσω αν χωράει στο κουτί γιατί υπάρχει κ πλαινός ανεμιστήρας....σε πιο κοντή κάτι,τι προτείνετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Δεκέμβριος 25, 2008 #289 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Όλα δηλαδή εξαρτώνται από το τι ανεμιστήρα-ες θα βάλεις επάνω. Το θέμα της στραβής βάσης βέβαια υφίσταται ακόμα. Όμως και η HR-01 απ'ότι ξέρω έχει ακριβώς την ίδια βάση και heatpipes με την extreme και το μόνο που αλλάζει είναι τα fins. Απλά δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στραβή βάση σ'αυτήν.wacko_gr2004 αυτον θα βαλω Nexus Case Fan (120MM, PWM, D12SL-12 PWM)http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1181416&page=2&category=69977823&catalog=20και θα παιζει στο pc μου αυστηρα απο 800rpm μεχρι 1200 ή 1400 αναλογα και με το τι θα κανει η ψυκτρα.αμα ειναι τοσο καλη οσο λετε θα παιζει την περισσοτερη ωρα στα 800rpm.και ο Nexus Real Silent ειναι καλος αλλα δεν ειναι PWM και δεν μου κανει.αρα τι λες ? Thermalright HR-01 Plus ή Ultra 120? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Δεκέμβριος 25, 2008 #290 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Εξαρτάται το τι θέλεις. Η HR-01+ έχει φτιαχτεί για βελτιστοποιημένη λειτουργία με λίγο ή μηδενικό airflow. Αντίθετα, η TRUE έχει σχεδιαστεί για βελτιστοποιημένη λειτουργία σε μέσα-μεγάλα cfm. Αυτό εξάλλου φαίνεται εύκολα από τα χαρακτηριστικά και τον σχεδιασμό των 2 heatsinks... Silentpcreview Για να σου κάνω μια σούμα μιας και έχω ασχοληθεί με τις thermalright heatsinks. 1> Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα θόρυβος, πήγαινε στην HR-01+ και βάλτης πάνω τον απλό nexus με αντίσταση στα 9v, ή αν βρεις τον κορυφαίο scythe s-flex 800αρη. 2> Αν σε ενδιαφέρει ο καλύτερος δυνατός συμβιβασμός μεταξύ θορύβου και επιδόσεων, αγόρασε την TRUE 120 και βάλτης τον noctua P-12 ή τον Noiseblocker XL2. 3> Αν σε ενδιαφέρουν πρωτίστως οι επιδόσεις και ο μεγαλύτερος βαθμός OC, πάρε την TRUE 120 και δούλεψε μια push pull διάταξη, με τους slipstream 1900 ή s-flex 1600 σαν πρώτη επιλογή. Ανάλογα με τις αντοχές και ανοχές σου, αλλάζεις τα volt στους ανεμιστήρες για να επιτύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. PWM δεν θα έβαζα πουθενά, προτιμώ να ρυθμίζω ο ίδιος τις στροφές του ανεμιστήρα, όχι να κάνει η mobo τα δικά της...T_T Αυτά από μένα, καλές αγορές...:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Δεκέμβριος 25, 2008 #291 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Τhanks. Dante80 το εχω δει το Silentpcreview, απλα ελεγα μηπως εχει ηδη κανεις την HR-01+ Βιαζομαι και δεν βρηκα διαθεσιμη HR-01+ ....οποτε πηρα αυτην Ultra 120 eXtreme http://www.eworld.com.gr/details.php?prod=549 φουρφουρι θα βαλω εναν της Xigmatek Cpu Cooler (S1283) που ειναι προχειρο και βλέπουμε. εχω υπ οψη μου και αυτο και εγω μια απο τα ιδια , σαν το εκκρεμες του Φουκω πηγαιναν οι TRUE black...πηρα εναν αχιλλεα S1284 και τα σπαει με 36 ευρω και ανεμιστηρα πολυ καλο στη τιμη...αρκετα μας τα επιασε η thermal όμως αυτη την εποχή δεν υπαρχουν και πολλες διαθεσιμες, ουτε ο αχιλλεας. PWM δεν θα έβαζα πουθενά, προτιμώ να ρυθμίζω ο ίδιος τις στροφές του ανεμιστήρα, όχι να κάνει η mobo τα δικά της...T_T το Αbit Guru που εχω, πραγματικα κανει οποιοδηποτε σεναριο εχεις στο μυαλό σου.... θα την αλλαξω βεβαια την μητρικη αλλα νομιζω υπαρχουν εξωτερικα προγραμματακια που κανουν αυτην την δουλεια εξ αλλου το 4πιν παιζει και σαν 3πιν...το αντιστροφο οχι. επισης δεν νομιζω να ακουω οποιοδηποτε φουρφουρι των 6-7 ε κατω απο τα 1000 rpm To Nexus D12SL-12 PWM ειναι και πιο ευελικτο....500rpm-2000rpm To ακους μονος σου και πρατεις αναλογα. Και αν δεν σε ενοχλουν τα 1300rpm-1400rpm (το ρυθμιζεις να παιζει εκει παιζοντας με τις θερμοκρασιες μεσο abit guru/speedfan) π.χ. το καλοκαιρι. Τωρα να αλλαζω fan αναλαγα με το τι θελω να κανω...και να μπαινω στο bios κτλ..δεν μου φαινεται πρακτικο... καλη λυση ειναι να κανεις μονος σου ενα διακοπτακι 7v/12v σε αυτην την περιπτωση. αλλα και παλι τα 12v θα σου δινουν το μεγιστο...με ενδιαμεσες καταστασεις δεν μπορεις να παιξεις, που μπορει να σε βολεψουν καλυτερα απο αποψη αποδοσης/θορυβου. Edit: Βασικα καλες ολες αυτες οι αναλυσεις αλλα θα προτιμουσα την HR-01+ επιδή θα ειναι πιο ευκολη στο καθαρισμα...την αλλη που πηρα ποιος θα την καθαριζει με τοσο πυκνα fins.......Eγω? Edit2: Ο Νexus ο απλος στα 1000 rpm εχει διαφορα με τον PWM στα 1000rpm σε αποδοση/θορυβο? Νομιζω πως οχι....και ο δευτερος με 2 κλικ μεσω windows παιζει στα 500rpm ή στα 2000rpm ή οπου θελεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Δεκέμβριος 25, 2008 #292 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Edit2: Ο Νexus ο απλος στα 1000 rpm εχει διαφορα με τον PWM στα 1000rpm σε αποδοση/θορυβο? Νομιζω πως οχι....και ο δευτερος με 2 κλικ μεσω windows παιζει στα 500rpm ή στα 2000rpm ή οπου θελεις.O PWM nexus δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του απλού. Κοινώς, είναι για τα μπάζα, με ψηλό voltage για να δουλέψει, clicking μετά από κανα δίμηνο λειτουργίας και κακή εν γένει απόδοση στο undervolting, ποιότητα κατασκευής και τονικότητα στον ήχο. Αυτό εν μέρει βέβαια ισχύει και για όλους τους pwm fans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Δεκέμβριος 25, 2008 #293 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Λοιπον για Ultra 120 eXtreme και για όσους τους κουνιεται ο λογος μπορει να ειναι ο εξης. Η αποσταση που δειχνω με κοκκινο ειναι μεγαλυτερο απο το κανονικο και δεν πατανε καλα οι βιδες. αμα βαλετε κατι μεταξυ κλιπ(σταυρου) και βασης (μπλε) θα μικρυνει. Εμενα κουνιεται δεν κουνιεται θα βαλω κατι εκει...απλα θα μικρυνουν οι αποστασεις, και θα σφιξει πιο γρηγορα. κανα λαστιχενιο δισκο...ή κανα 50λεπτο... Καλα αν παιζει αυτο που λέω στην Thermalright ειναι ολιγον απαραδεκτοι.... αλλα δεν βλέπω αλλο λογο να λετε οτι κουνιεται. O PWM nexus δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του απλού. Κοινώς, είναι για τα μπάζα, με ψηλό voltage για να δουλέψει, clicking μετά από κανα δίμηνο λειτουργίας και κακή εν γένει απόδοση στο undervolting, ποιότητα κατασκευής και τονικότητα στον ήχο. Αυτό εν μέρει βέβαια ισχύει και για όλους τους pwm fans. Μπορει. αλλα ακομα και ετσι να ειναι εγώ δεν βαζω με τιποτα fan στο cpu που να παιζει σε συγκεκριμενες στροφες. Θελω έλγχο. Γιατι κανω δοκιμες. (Καλοκαιρι κτλ) Οχι overclocking Bench κτλ...αλλα που και που παιζω και δοκιμαζω πραγματα...ΕΚΤΟΣ αν δεν βαρεθω και κανω κανα διακοπτακι. Γενικα θελω το cpu fan ευκολα να μπορω να το βαλω κατω απο 1000, 1000, 1400, 1800 ή και περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Δεκέμβριος 25, 2008 #294 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Μπορει. αλλα ακομα και ετσι να ειναι εγώ δεν βαζω με τιποτα fan στο cpu που να παιζει σε συγκεκριμενες στροφες. Θελω έλγχο. Γιατι κανω δοκιμες. (Καλοκαιρι κτλ) Οχι overclocking Bench κτλ...αλλα που και που παιζω και δοκιμαζω πραγματα...ΕΚΤΟΣ αν δεν βαρεθω και κανω κανα διακοπτακι. Γενικα θελω το cpu fan ευκολα να μπορω να το βαλω κατω απο 1000, 1000, 1400, 1800 ή και περισσοτερο. Πάρε τον οιοδήποτε τριπινο ανεμιστήρα, και σύνδεσέ τον κανονικά στην cpu fan slot. Μέσω του speedfan, κανονίζεις τις στροφές όπως εσύ θέλεις, απλά πατώντας ένα κουμπί. Το θέμα είναι πως επιλέγεις κακό ανεμιστήρα, το ότι σε ενδιαφέρει να έχει PWM είναι δευτερεύον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Δεκέμβριος 25, 2008 #295 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2008 Πάρε τον οιοδήποτε τριπινο ανεμιστήρα, και σύνδεσέ τον κανονικά στην cpu fan slot. Μέσω του speedfan, κανονίζεις τις στροφές όπως εσύ θέλεις, απλά πατώντας ένα κουμπί. xexe....οντως. ...εγινε παρεξηγησις μαυτο, καλα λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stolis Δεκέμβριος 28, 2008 #296 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Και ο 12αρης ο Revoltec http://www.revoltec.net/revoltec.net/index.php?StoryID=7&ArticleID=117&WorldID=5&websiteLang=en είναι τίμιος στο θέμα θόρυβος-απόδοση-τιμή (για τα δικά μου αυτιά τουλάχιστον). Νομίζω πως είναι πιο αθόρυβος από όσο λέει...αλλά μπήκε πρόσφατα και εκτελεί χρέος side fan -με κόψιμο μιας άκρης του για να χωρέσει- στο πλαινό του case και δε μου φάνηκε καμιά τρελή άνοδος στον ήχο! Με κόστος 7 ευρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Δεκέμβριος 28, 2008 #297 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Χρονιά Πολλά σε όλους.Ξέρετε κανενα μαγαζι που μπορω να βρω το 1366 Mounting Bracket της Noctua ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Δεκέμβριος 30, 2008 #298 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2008 Στείλε μία φώτο της απόδειξης ή ένα fax στην noctua.atΘα σου το στείλουν τσάμπα απόσο ξέρω, το αναφέρει στο site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilion10 Δεκέμβριος 31, 2008 #299 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2008 παιδιά επειδή η xigmatek s1284 acchilles δεν χωράει στο κουτί μου,κάποια άλλη πιο κοντή με εξίσου καλή απόδοση και όσο πιο αθόρυβη γίνετε?θα ήθελα να φτάσω τον επεξεργαστή μου γύρω στο 2,4!περίπου το υπολόγισα 16 εκατ. χωρις τον πλαινό ανεμιστήρα και περίπου 13 εκατ. με τον πλαινό ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apollokk Δεκέμβριος 31, 2008 #300 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2008 Και με την stock πας ανετα στα 2.4. Εγώ με stock είχα πάει και 2.8. Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.