qbiefox Νοέμβριος 10, 2008 #201 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2008 Δεν θα ηταν πολυ καλυτερο να δοκιμαζει ολες τις ψυκτρες κατω απο τους ιδιους ορους? Δλδ με το ιδιο fan στις 1000, 1500 και 2000 rpm. Συγγνωμη κιολας αλλα για μενα το γεγονος αυτο το κανει αυτοματως μη σοβαρο. Πως θα βγαλω ακρη αν καθε φορα χρησιμοποιουν διαφορετικο φαν? και για αυτο το λογο δεν ασχολουμαι με τον εν λογο site, καθως πιστευω οτι υπαρχουν κλασεις ανωτερα (βλεπε xbitlabs) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Νοέμβριος 10, 2008 #202 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2008 Εξαρτάται man. Άλλες ψήκτρες έχουν ενσωματωμένους fans, άλλες παίρνουν εξωτερικούς (σε αυτή την περίπτωση συνήθως έχουμε 2 benchmarks, με high και low σύστημα), άλλες έρχονται χωρίς fan (οπότε συνήθως το frostytech βάζει τον ίδιο ανεμιστήρα στις 1500rpm, ένα megatronics 12άρη). Θα συμφωνήσω πως στο θέμα TRU-TRUE κάνανε παπαριά, όπως εξάλλου λένε και οι ίδιοι.It is however important to note that the Thermalright Ultra-120 Extreme heatsink tested in this review was equipped with a 120mm Mechatronics G1225S12B fan, while the original Thermalright Ultra-120 was tested with a 120mm Martech D712025125Z2N unit. Both fans are 120mm in size, but not identical in speed.Το βασικό στο frostytech για μένα είναι πως έχουν κάνει review σε αρκετές εκατοντάδες heatsinks (σχεδόν 600 Ο_ο) κρατώντας όλους τους παράγοντες εκτός αυτού του προϊόντος σταθερούς. Αυτό δείχνει σοβαρότητα, καθώς σε άλλα reviews τα αποτελέσματα εν μέρει εξαρτόνται από άλλους παράγοντες, όπως το airflow του case, η διάταξη που επιλέγουν για να βάλουν την ψήκτρα κτλ κτλ. Κρατώντας σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες παίρνεις το raw heat dissipation data, το οποίο και είναι το σηματικότερο στοιχείο για την επιλογή μιας αερόψυξης. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει προβληματα, καθώς βάζοντας τις heatsinks μέσα σε κουτί για review χάνουμε την δυνατότητα να δούμε τις διαφορές τους (για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως η γεωμετρία του airlflow, η σχεδίαση του κουτιού και άλλοι παράγοντες που προκρίνουν κάποιους τύπους heatsinks σε σχέση με άλλους. Τα αποτελέσματα που μπορούν να βγάλουν είναι συγκρίσιμα, αλλά ΜΟΝΟ για το δικό τους rig, όχι για το δικό σου...γιαυτό ακριβώς τον λόγο είναι σχεδόν άχρηστα τα real life benchmarks σε κομμάτια μέταλλο. τουλ, έτσι τα βλέπω τα πράγματα, ούτε τα παίρνω από το site ούτε τπτ...^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Νοέμβριος 10, 2008 #203 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2008 Συνοψίζοντας, η 1283 είναι λίγο χειρότερη από τη 1284 (εννοώ την achilles) Διαφωνω. Κι εγω ημουνα σε μια τετοια φαση, και προφανως θα επελεγα την 1284 απο την 1283, αλλα αν δεις η "ενεργη" επιφανεια της 1284, ειναι πολυ μικροτερη απο την 1283. Δηλαδη στην 1283 ΚΑΙ τα 3 heatpipes ακουμπανε στον πυρηνα (core2) σχεδον φουλ, ενω αντιθετα στην 1284 πατανε τα 2 και ελαχιστα η ακρη του πυρηνα παταει στα 2 ακριανα. Για μενα που ειμαι πες marketing victim και με εχει ψησει οτι η τεχνολογια HDT δουλευει καλυτερα απο τις αλλες συμβατικες... ποιος ο λογος να προτιμησω μια ψυκτρα που το HDT της δουλευει χειροτερα απο την αλλη? Προφανως η θερμοτητα διανεμεται σε ολο το spreader και ακομα και τα 2 ακριανα pipes της 1284 που δεν ακουμπανε στον πυρηνα, βοηθανε στην απαγωγη της θερμοτητας μεσω της μεταγωγης θερμοτητας της αλουμινενιας βασης. Αλλα αμα ειναι να δουλευει ετσι....ετσι δουλευουνε κι οι αλλες, για ποιο λογο να προτιμησω την τεχνολογια HDT?? Τωρα ο ξαδερφος (που ειναι θυμα ) πηρε την 1284, και ειχε πει κατι πολυ σοφο. [ατακα ξαδερφου]Οτι στους ι7 που εχουνε μεγαλυτερο die θα πατανε και τα 4 pipes φουλ πανω,[/ατακα ξαδερφου] αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω δει καμμια εταιρια να βγαζει ενα socket upgrade kit σε λογικη τιμη (2 κλιπ ειναι που θα μπορουσαν να τα πουλανε 2 ευρω) για να κατσω να αγορασω ψυκτρα με βαση την...επεκτασιμοτητα της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Νοέμβριος 10, 2008 #204 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2008 Κι εγώ δεν είμαι ακόμη υπέρ της hdt τεχνολογίας, δεδομένου ότι δεν έχει παρουσιάσει ακόμη κάτι το τόσο αξιόλογο ώστε να με πείσει να φύγω από τη thermalright π.χ που είναι συμβατική. Πάντως ανεξάρτητα από την επιφάνεια επαφής των δύο παραπάνω ψυκτρών , όπου έχεις δίκιο, στη δική μου δοκιμή η 1284 ήταν λίγο καλύτερη από τη 1283 (2 βαθμοί σε load όχι κάτι το τρομακτικό). Είναι δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους, αλλά όλες οι hi-end ψύκτρες είναι ούτως ή άλλως πολύ κοντά σε επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Νοέμβριος 10, 2008 #205 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2008 SLN, είναι το ίδιο πράγμα. Η μια έχει 4pipes, η άλλη 3pipes. Η 1284 πατάει λιγότερο καλά σε σχέση με ότι θα μπορούσε να πατήσει, αλλά η διαφορά της λόγω του extra heatpipe ισοφαρίζει την απόδοση της 1283, και, όπως ειπώθηκε, τόσο σε AMD συστήματα όσο και σε i7 η απόδοσή της είναι/θα είναι καλύτερη. Γιαυτό, μεταξύ των δύο αγοράζεις την φθηνότερη (εκτός αν σκέφτεσαι να αναβαθμίζεις σε i7 σύντομα, σε αυτή την περίπτωση πας σε 1284 και περιμένεις να βγει το bracket. Να αναφέρω εδώ πως η xigmatek στέλνει τζάμπα bolt through kit αν το ψάξει κάποιος)..:yes4:wacko_gr2004, την στιγμή που έχεις μια καλή heatsink, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις. Και καλύτερη να έβγαινε, θα πλήρωνες παλιοσίδερα για 1-2 βαθμούς διαφορά?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Νοέμβριος 10, 2008 #206 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2008 Συμφωνώ. Ήθελα μόνο να προσθέσω κάτι που δεν αναφέρθηκε καθόλου. Αυτό είναι η δυνατότητα να στερεωθεί η xigmatek με πλάκα πίσω από τη μητρική και με βίδες, όπως δηλαδή η thermalright, πράγμα που χαμηλώνει τη θερμοκρασία ακόμα περισσότερο (γύρω στους 2-3 βαθμούς) και την κάνει ίσως και καλύτερη από την true. Το κιτ αυτό δεν ξέρω αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, πάντως το παράγει η xigmatek επίσημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanassis Νοέμβριος 10, 2008 #207 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2008 καλησπέρα παιδιά!!!θα ήθελα να βάλω μια ψύκτρα στο pc της υπογραφής, ψάχνοντας πάρα πολύ, βρήκα ότι είναι στην κορυφή η Thermaltake BigTyphoon, ισχύει ή όχι?? δηλαδή σε πολλά στατιστικά και reviews την είδα να είναι αρκετά "ψηλά" αλλά εδώ δεν αναφέρεται καθόλου!!!!είχα σκοπό μέχρι τώρα να πάρω την big typhoon vx από το eshop που έβγαινε στα 37€ αλλά απ ότι είδα ανέβηκε στα 44 + φεύγα λόγω καλύτερου μοντέλου οπότε πάει μακριά η βαλίτσα....οπότε τι ψάχνω:μια καλή και σχετικά φτηνή ψύκτρα, που να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβη!! δεν μου αρέσει η ιδέα με τα 2 ανεμιστηράκια δηλαδή....τι έχετε να προτείνετε?? από γνωστά καταστήματα όπως πλαίσιο-eshop ή άγνωστα αλλά Θεσσαλονίκης?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alani_gr Νοέμβριος 11, 2008 #208 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2008 εγω πηρα πριν λιγες μερες αυτην αλλα δεν εχω προλαβει να την φορεσω.Νομιζω οτι ειναι μια πολυ καλη λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Νοέμβριος 11, 2008 #209 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2008 καλησπέρα παιδιά!!!θα ήθελα να βάλω μια ψύκτρα στο pc της υπογραφής, ψάχνοντας πάρα πολύ, βρήκα ότι είναι στην κορυφή η Thermaltake BigTyphoon, ισχύει ή όχι??Η big typhoon vx ήταν μια από τις καλύτερες ψύκτρες πριν 1,5 χρόνο περίπου. Είναι καλή αλλά πλέον υποδεέστερη αυτών που προαναφέρθηκαν.τι έχετε να προτείνετε?? από γνωστά καταστήματα όπως πλαίσιο-eshop ή άγνωστα αλλά Θεσσαλονίκης??Η καλύτερη και σχετικά οικονομική ψύκτρα αυτή τη στιγμή έχει ήδη αναφερθεί και είναι η xigmatek hdt-s1284 achilles. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142968&page=3&category=69977719&catalog=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanassis Νοέμβριος 11, 2008 #210 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2008 Η big typhoon vx ήταν μια από τις καλύτερες ψύκτρες πριν 1,5 χρόνο περίπου. Είναι καλή αλλά πλέον υποδεέστερη αυτών που προαναφέρθηκαν.Η καλύτερη και σχετικά οικονομική ψύκτρα αυτή τη στιγμή έχει ήδη αναφερθεί και είναι η xigmatek hdt-s1284 achilles. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142968&page=3&category=69977719&catalog=20Η 1283 ξεφεύγει όσον αφορά τον ήχο.... η 1284 κάνει φασαρία??? ο ένας λόγος δηλαδή που θέλω να αλλάξω είναι να σταματήσει το βουητό της στοκ ψύκτρας....είναι 4πινη??? δηλαδή ελέγχεται από το σύστημα η ταχύτητα του fan??ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Νοέμβριος 11, 2008 #211 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2008 αν δεν ειναι 4πινη δεν υπαρχει προβλημα.απλως το συνδεεις σε αλλο header βαζεις ignore CPU speed fan ,και θετεις μετα στο quiet/silent οπως το λεει η μητρικη σου.αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Νοέμβριος 11, 2008 #212 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2008 Η 1284 είναι μια χαρά από θόρυβο. Είναι πολύ ήσυχη. Αυτό βέβαια είναι λιγάκι υποκειμενικό. Κάτι που σε μένα φαίνεται αθόρυβο π.χ σε σένα μπορεί να φαίνεται θορυβώδες. Πάντως γενικά είναι αθόρυβη και σίγουρα πιο αθόρυβη από τη στοκ. Αν σε ενοχλεί μπορείς πάντα να αλλάξεις 12άρη ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanassis Νοέμβριος 11, 2008 #213 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2008 thanks!!! οπότε μπαίνει στο πρόγραμμα!!! μόλις διορθωθεί το πρόβλημα που έχει, θα πάρω αυτήν μάλλον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovjohn Νοέμβριος 15, 2008 #214 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2008 Καλησπέρα παιδιά! Θέλω την βοήθεια σας...Είχα πάρει την Xigmatek 1283, για την μητρική μου ASUS P5Q-E & τον Q9450 μου...Όμως, δεν χωράει! Γενικά, επειδή απ' ότι είδα "παρεμβάλλεται" η ψύκτρα του mosfet που είναι passive, δεν πρόκειται ότι και να κάνω να χωρέσει καμιά αξιοπρεπής "πυργάτη" σαν την 1283. Τώρα, η εξής ερώτηση...Σε κάτι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ, έχετε κάτι καλό υπ' όψη? Λέω να πάρω την Xigmatek S963, αλλά έχασα τα τελευταία κομμάτια από το Πλαίσιο, και νέα παραλαβή έχει Παρασκευή, 21/11. Αν μέχρι τότε εντοπίσω (ή μου πείτε) κάτι εξίσου καλό, έστω και όχι σε αυτή την τιμή, ευχαρίστως να το "τσιμπήσω"... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Νοέμβριος 15, 2008 #215 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2008 Μάλλον θα πρέπει να πας σε κάτι οριζόντιο και όχι tower. Π.χ scythe zipang. Η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι πολύ καλή περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovjohn Νοέμβριος 15, 2008 #216 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2008 Και χωράει? Η Xigmatek S963 χωράει ας πούμε...Αυτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Νοέμβριος 15, 2008 #217 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2008 Πρέπει να χωράει. Χαμηλά, δηλαδή στο επίπεδο της μητρικής, η ψύκτρα αυτή είναι πολύ στενή. Ανεβαίνοντας φαρδαίνει. Άρα υποθέτω ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Μπορείς πάντως να μπεις στο site της εταιρείας να δεις συμβατότητα με τις μητρικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Νοέμβριος 16, 2008 #218 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 μακρια απο zipang.τεραστια-αποδοτικη δε- εχει μεγαλη λιστα ασυμβατοτητας με μητρικες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanassis Νοέμβριος 16, 2008 #219 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2008 δυστυχώς πριν λίγο έψαχνα για xigmatek και είναι πεσμένο το site....:computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tompravi1416003340 Νοέμβριος 21, 2008 #220 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2008 Κατ'αρχας σας χαιρετω ολους.Ειμαι ασχετος με το θεμα. Εκανα αναβαθμιση τωρα τελευταια ( Intel quad core q9550 και μητρικη Asus P5Q ) και θελω - ετσι απο περιεργεια και "ψονιο" - να προχωρησω σε υπερχρονισμο.Ψαχνοντας στο διαδυκτιο βρηκα το παρακατω link : http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=203&Itemid=62&limit=1&limitstart=0Εχει μεγαλο ενδιαφερον το αποτελεσμα τους. Το συμπερασμα ειναι οτι η καλύτερη λυση - αναμεσα σε αρκετες προτασεις - ειναι ο air-cooler Noctua NH-U12P αλλα με αλλο fan ( οχι με αυτο που περιεχει στη συσκευασια του ). Προτεινει για fan καποιο με υψηλο cfs ( 88 cfs ή περιπου 150 κ.μ/h ).Στην εικονα φαινονται τα αποτελεσματα.Σκεφτομαι να κανω αγορα συμφωνα με τα συμπερασματα αυτα. Η γνωμη σας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.