Jump to content

Επιλογή Ψύκτρας CPU

ninja88

Recommended Posts

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply
Παρτε πρεφα οτι η extreme ειναι πολυ καλη, απο τις καλυτερες, δεν ειναι ομως οτι καλυτερο. Καταρχας ολες οι tower style πασχουν απο σχεδιαση, γιατι αφηνουν την mobo και βραζει. Δειτε λοιπον 2 λυσεις που πατανε την extreme...

1. Thermalright SI-128SE : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-si128se-ultra120a_10.html#sect1

2. Scythe Zipang : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/scythe-zipang-xigmatek-hdtd1284_12.html#sect1

Και οι 2 ειναι blow-down οποτε ψυχουν chipset - mosfet - ram, και οι 2 πατανε την extreme. Ειμαι ευτυχης κατοχος της 2ης, το μονο αρνητικο της (για αλλους θετικο) ειναι οτι εχει τα intel clips και οχι backplate με βιδες. Εγω βεβαια εβαλα μονος μου backplate και βιδες με ελατηρια, οποτε πιστευω οτι κατι κερδισα και απο εκει...

Και εγώ την Scythe Zipang έβαλα σε σύστημα με Asus P5E + Q6600 χωρις O/C προς το παρόν. Ελάχιστος θόρυβος και πολύ καλές θερμοκρασίες για τέτοια εποχή. Λίγο ζόρι η εγκατάσταση αλλά τα αξίζει τα λεφτά της.

+1 και από μένα για την Zipang.

παιδιά διάβασα όλο το θεμα και εχω δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποια(εκτός της Thermalright True black η οποία είναι πάρα πολύ καλή αλλά δεν υπάρχει πουθενά).Ετοιμάζω ένα ψιλοκαινούργιο σύστημα το ποιο μεχρι στιγμης έχει :

enarmax infinity 720

Asus P5N32 E SLI

4x1gb ddr2 supertalent 800

και θα αγοράσω έναν Q6600(Tray).Όλα αυτά θα κουμπώσουν (μάλλον)σε ένα THERMALTAKE VG7000BWS SOPRANO RS 101(εκει εχω καταληξει)

Θελω να αγορασω μια ψυκτρα κοντα στα 40Ε και ειμαι αναμεσα σε

Thermaltake Bigtyphoon 120 VX

Scythe Cooler Zipang

CoolerMaster Cooler GeminII

είμαι ανοιχτός κ σε άλλες προτάσεις κοντά σε αυτά τα λεφτά...

παιδια ειπα και εγω να σας πω την γνωμη μου

εχω παρει απο ενα φιλο μια ψυκτρα την τιταν αμαντα

δεν ξερω πως δουλευει αλλα εχω ενα cpu 6750 τον εχω στα 3200 και μου λεει 15 *c

συνεχεια ....το πολυ πολυ να παει στους 20

αν ξερει κανεις να μου πει και εμενα!!!!

για να μην ανοιγω αλλο θεμα...

αυτo "καθισμενo" σε μια ultra120 για q9550 ,"λεει" ή θα μου παρει τα αυτια?

(πρεπει να δω καποτε και πως ρυθμιζονται οι ανεμιστηρες στην Maximus...)

O scythe δεν ειναι και αθορυβος αλλα ουτε θα σε κουφαινει.

@nikos1965: Αυτη χρησιμοποιει tec για ψυξη, αν κανεις μια αναζητηση με keywords πελτιερ ή tec θα βρεις αρκετες πληροφοριες, επισης κοιτα και http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_cooling

Για μέχρι 40euro, είπαμε μονόδρομος...

Xigmatek - Cpu Cooler HDT-S1284 - Achilles

(η αν πάρει το μάτι σας πουθενά την 1283, το ίδιο καλή είναι)

για να μην ανοιγω αλλο θεμα...

αυτo "καθισμενo" σε μια ultra120 για q9550 ,"λεει" ή θα μου παρει τα αυτια?

(πρεπει να δω καποτε και πως ρυθμιζονται οι ανεμιστηρες στην Maximus...)

Πολύ γρήγορος ο slipstream, μπορείς να τον μειώσεις με αντίσταση ή bios/speedfan βέβαια. Αυτό που σε νοιάζει περισσότερο είναι ο θόρυβος ή η απόδοση?

Τότε indeed τον slipstream θα πάρεις, μιας και λειτουργεί πολύ καλά σε undervolting. Θα τον συνδέσεις με το τριπινο του στην μητρική και θα αλλάζεις ταχύτητες ανάλογα με την χρήση, μέσω bios ή speedfan.

ζαχαρωνω αι τον "χοντρουλη" κυριο εδω....

http://eworld.com.gr/details.php?prod=655

+cfm,50 db (!!!) only

καλο θα ητανε να εξηγησει καποιος τι παιζει με το fan / cpu πριν κανω κινηση (οχι οτι αν τον παρω θα γει αχρηστος),αλλα να ξερουμε!

Επειδη στην Mars P35 τελικα δεν χωραει η True Black :weep: λογω chipset cooler ποια αλλη top ψυχτρα προτεινεται?

Το να αλλαξω cooling στο chipset δεν ειναι επιλογη αν και εχω κατι ακριβα chipset coolers. Μονο και μονο επειδη μου βγηκε η Παναγια να μονταρω το υπαρχων chipset cooling

Επειδη στην Mars P35 τελικα δεν χωραει η True Black :weep: λογω chipset cooler ποια αλλη top ψυχτρα προτεινεται?

Το να αλλαξω cooling στο chipset δεν ειναι επιλογη αν και εχω κατι ακριβα chipset coolers. Μονο και μονο επειδη μου βγηκε η Παναγια να μονταρω το υπαρχων chipset cooling

γυρνα τη ψυκτρα 90μοιρες

Man, το σκεφτηκα να την γυρισω αλλα με ξενερωνει η ιδεα τα φουρφουρια να βαρανε προς το psu ... τι να κανουμε

BTW, η true black, θελει και αυτη καμια μοντα οπως σε καποιες πιο παλιες Ultra 120/Ultra 120 extreme με καποια extra στρωση φενιζολ (παραδειγμα) ωστε να δινει πιο πολυ πιεση η ψυχτρα στο cpu? Μιλαω για μεταξυ του κουμπωματος και την πανω μερια της βασης

Man, το σκεφτηκα να την γυρισω αλλα με ξενερωνει η ιδεα τα φουρφουρια να βαρανε προς το psu ... τι να κανουμε

BTW, η true black, θελει και αυτη καμια μοντα οπως σε καποιες πιο παλιες Ultra 120/Ultra 120 extreme με καποια extra στρωση φενιζολ (παραδειγμα) ωστε να δινει πιο πολυ πιεση η ψυχτρα στο cpu? Μιλαω για μεταξυ του κουμπωματος και την πανω μερια της βασης

Εγω δεν της έχω κάνει καμια πατέντα. Όπως είναι δουλεύει άψογα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.