Jump to content

Επιλογή Ψύκτρας CPU

ninja88

Recommended Posts

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

εγω που εψαχνα να αλλαξω τις stock intel ψυκτρες σε 2 μηχανηματα με Ρ4 στα 3.6 hyperthreading εβαλα αυτην http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805016 στο ενα και στο αλλο την ιδια παλι αλλα χωρις μπλε led (σταματησαν μαλλον να φερνουν την 'απλη' 1-2 μερες αφου την πηρα). ειμαι πολυ ευχαριστημενος, με διαφορα της ταξης των 10+ βαθμων απο τις stock και μαλιστα η απλη παει και λιγο καλυτερα κατα 1-2 βαθμους (απο οτι βλεπω ανεβαζει 2700 στροφες αντι των 2500 που υποτιθεται πανε maximum, οποτε εικαζω οτι αυτος ειναι ο λογος καθως αλλη διαφορα δεν υπαρχει στα συστηματα, και τα δυο ειναι σε thermaltake tsunami dream κουτια με ολους τους σχετικους ανεμιστηρες κτλ).

• 2 weeks later...

Παιδες επειδη παραγγειλα τον 8.500 / 3.12, λεω να βαλω την NH-U12P της Noctua. Να σημειωσω πως θα σηκωσω γκαζακια, πειτε μου αν ειναι η μακραν καλυτερη απο ολες η κατα σειρα προτεραιοτητας μονο πλιζ λιγο συντομα γιατι θα μεινω ανευ ψυκτρας.

Παιδες επειδη παραγγειλα τον 8.500 / 3.12, λεω να βαλω την NH-U12P της Noctua. Να σημειωσω πως θα σηκωσω γκαζακια, πειτε μου αν ειναι η μακραν καλυτερη απο ολες η κατα σειρα προτεραιοτητας μονο πλιζ λιγο συντομα γιατι θα μεινω ανευ ψυκτρας.

οχι την NH-U12P της Noctua! ειναι πολυ καλυτερη αυτη εδω: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1139096!!!

Και τι ανεμιστηρες θα βαλω????Εναν η δυο ??? Και ποιους???? :woot:

Και σε σχεση με την Zalman 9700 που εχω ειναι μακραν καλυτερη η μιλαμε για 1-2 βαθμους πιο κατω ??? :look:

Μπορείς να βάλεις έναν αλλά λιγάκι υψηλότερων στροφών ή δύο πολύ χαμηλών στροφών. Αν το κουτί σου έχει ακριβώς πίσω από την ψύκτρα υποδοχή για ανεμιστήρα, σε καλύπτει. Βάζεις μόνο έναν από την πλευρά των μνημών και ο άλλος βγάζει τον αέρα έξω από το κουτί. Συγκριτικά με την 9700, θα έλεγα γύρω στους 5-10 βαθμούς διαφορά, αναλόγως το φορτίο.

Μπορείς να βάλεις έναν αλλά λιγάκι υψηλότερων στροφών ή δύο πολύ χαμηλών στροφών. Αν το κουτί σου έχει ακριβώς πίσω από την ψύκτρα υποδοχή για ανεμιστήρα, σε καλύπτει. Βάζεις μόνο έναν από την πλευρά των μνημών και ο άλλος βγάζει τον αέρα έξω από το κουτί. Συγκριτικά με την 9700, θα έλεγα γύρω στους 5-10 βαθμούς διαφορά, αναλόγως το φορτίο.

Για προτεινε μου εναλλακτικα σε παρακαλω γιατι χανω το μπουσουλα. Θα ελεγχονται απο Multi Fan Controller.

Κατ'αρχήν μιλούσα για τη thermalright true black 120. Μπορείς να βάλεις επάνω της είτε έναν, είτε δύο ανεμιστήρες 120mm. Επίσης μπορείς να την τοποθετήσεις είτε οριζόντια (δηλαδή ο αέρας να έρχεται από τις μνήμες προς το πίσω μέρος του κουτιού), είτε κάθετα (ο αέρας να έρχεται από το τροφοδοτικό προς την κάρτα γραφικών). Καλύτερη διάταξη για μένα η οριζόντια. Αν βάλεις έναν ανεμιστήρα προτίμησε έναν καλό ενδιάμεσης ταχύτητας, όπως ο noctua NF-P12 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=1113968. Αν βάλεις δύο, για να αποφύγεις τον έντονο θόρυβο, προτίμησε κάποιους όπως οι coolink swif http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=1114271.

Στην οριζόντια διάταξη όμως, όπως σου είπα και παραπάνω, μπορείς να βάλεις μόνο έναν ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα, και έναν στην πλάτη του κουτιού που θα βγάζει τον αέρα εκτός κουτιού. Αν χωράει, μπορείς να βάλεις ακόμα και 3. Δύο πάνω στην ψύκτρα ΚΑΙ έναν στην πλάτη του κουτιού. Ελπίζω να βοήθησα γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσες με το "πρότεινε μου εναλλακτικά".

Να προτεινεις ανεμιστηρα εννοουσα. Τυπος, μοντελο. Το στακερ ηδη πισω απο τον ζαλμαν 9500 εχει ηδη εναν 12αρη που σπρωχνει προς τα εξω και παρα πολυ ανετα παιρνει ακομα εναν μεταξυ αυτου και της ψυκτρας που θεωρητικα ειναι γομαρι. Λογικα χωραει.

Μαθαινω πως πολλες Thermalright γυρνανε σε πλαισιο και E-shop, ο λογος ειναι στραβος ο πατος της. Αληθευει??? Μηπως να παρω κατι αλλο ??? Και επισης ειδα σε πολλα περιοδικα πως ο Noctua Fan 120mm NF-P12 ειναι οτι πιο καλο εχει κυκλοφορησει, απο θορυβο, αερα κλπ κλπ. Αν ειναι να χτυπησω εναν τετοιο για αρχη να πουσαρει αερα??? Το θεμα ειναι πανω σε τι ψυκτρα. Πειτε γρηγορα γιατι το πισι δεν το στηνω, το εχω και το κοιταω λεμε !! ! ! !

Μαθαινω πως πολλες Thermalright γυρνανε σε πλαισιο και E-shop, ο λογος ειναι στραβος ο πατος της. Αληθευει??? Μηπως να παρω κατι αλλο ??? Και επισης ειδα σε πολλα περιοδικα πως ο Noctua Fan 120mm NF-P12 ειναι οτι πιο καλο εχει κυκλοφορησει, απο θορυβο, αερα κλπ κλπ. Αν ειναι να χτυπησω εναν τετοιο για αρχη να πουσαρει αερα??? Το θεμα ειναι πανω σε τι ψυκτρα. Πειτε γρηγορα γιατι το πισι δεν το στηνω, το εχω και το κοιταω λεμε !! ! ! !

Αυτό ισχύει. Εγώ πάντως θα το ρίσκαρα. Είναι η καλύτερη ψύκτρα που υπάρχει-τέλος...Και ο noctua είναι όντως ο καλύτερος ανεμιστήρας στην αθόρυβη κατηγορία, αν και λιγάκι ακριβός. Θα σε καλύψει μια χαρά πάντως ένας τέτοιος. 2 μου φαίνονται υπερβολή (μιλάει κάποιος που έχει 2 noiseblocker πάνω στην extreme και έναν thermaltake από πίσω αλλά τέλος πάντων) .

Παρτε πρεφα οτι η extreme ειναι πολυ καλη, απο τις καλυτερες, δεν ειναι ομως οτι καλυτερο. Καταρχας ολες οι tower style πασχουν απο σχεδιαση, γιατι αφηνουν την mobo και βραζει. Δειτε λοιπον 2 λυσεις που πατανε την extreme...

1. Thermalright SI-128SE : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-si128se-ultra120a_10.html#sect1

2. Scythe Zipang : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/scythe-zipang-xigmatek-hdtd1284_12.html#sect1

Και οι 2 ειναι blow-down οποτε ψυχουν chipset - mosfet - ram, και οι 2 πατανε την extreme. Ειμαι ευτυχης κατοχος της 2ης, το μονο αρνητικο της (για αλλους θετικο) ειναι οτι εχει τα intel clips και οχι backplate με βιδες. Εγω βεβαια εβαλα μονος μου backplate και βιδες με ελατηρια, οποτε πιστευω οτι κατι κερδισα και απο εκει...

Υπαρχει καμια ψυκτρα που να ειναι απο ΧΑΛΚΟ πραγματικο και οχι βαμενο???Γιατι το να πιασεις ενα αλουμινιο και να το βαψεις χαλκο δεν νομιζω να εχει καμια μα καμια επιδραση στην αποροφητικοτητα. Απο οσο ξερω ο χαλκος ειναι οτι καλυτερος, δεν θα ελεγα να κανω τσιγκουνιες εκει, ας τα σκασω μια και καλη να ησυχασω. Οπου εχω αδικο δεχομαι σχολια....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.