Jump to content

Είστε να κλείσουμε μια Τράπεζα;

Ar@besqu.e

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

http://pitsirikos.blogspot.com/2008/05/blog-post_1992.html

Είστε να κλείσουμε μια Τράπεζα;

Ο υπερδανεισμός και οι ληστρικοί όροι στα δάνεια έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Οι τραπεζίτες-νταβατζήδες τρώνε τις ζωές των συνανθρώπων μας. Επίσης, να μην ξεχνάμε πως τα δάνεια των άλλων βλάπτουν σοβαρά την υγεία όλων μας, αφού τα χρέη οδηγούν τους ανθρώπους στην παρανομία και στην εγκληματικότητα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί απαγορεύονται οι διαφημίσεις των τσιγάρων και επιτρέπονται οι διαφημίσεις τραπεζικών δανείων – τα δάνεια είναι πιο βλαβερά από το κάπνισμα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο - κάτι πρέπει να γίνει και μην περιμένετε να το κάνει κάποιος άλλος. Δεν θα το κάνουν ούτε κόμματα, ούτε εκδότες, ούτε δημοσιογράφοι – όλοι αυτοί είναι βουτηγμένοι στα ίδια ***** με τους τραπεζίτες. Μόνο εμείς οι πολίτες μπορούμε να το κάνουμε – αν είμαστε πολίτες και όχι κοπρίτες. Μόνο εμείς μπορούμε να απελευθερώσουμε τους συνανθρώπους μας. Γιατί αυτός που χρωστάει σπίτι, αυτοκίνητο –ακόμα και το ψωμί που τρώει- δεν είναι ελεύθερος αλλά σκλάβος – ένας σκλάβος που ψηφίζει τον δικτάτορά του. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να κλείσουμε μια Τράπεζα.

Τα πράγματα είναι απλά:

1. Συμφωνούμε και βάζουμε στο στόχαστρο μια Τράπεζα. Κατά προτίμηση αυτήν για την οποία υπάρχουν τα περισσότερα παράπονα από τους δανειολήπτες. (Ξέρω ποια είναι αυτή η Τράπεζα, αλλά δεν είναι του παρόντος – κάποιος μπορεί να αντιπροτείνει να είναι περισσότερες από μια.)

2. Όσοι έχουμε καταθέσεις στην Τράπεζα που έχουμε στοχοποιήσει κάνουμε όλοι μαζί ανάληψη των χρημάτων μας. Αυτομάτως, έχουμε στείλει την Τράπεζα στο διάολο.

3. Μεταφέρουμε τα χρήματά μας σε μια άλλη Τράπεζα (ή Τράπεζες), με τον όρο πως θα επαναδιαπραγματευτεί με ευνοϊκούς (ανθρώπινους) όρους την αποπληρωμή των δανείων των συνανθρώπων μας.

4. Όσοι έχουν χρήματα σε άλλες Τράπεζες απειλούν να σηκώσουν τα χρήματά τους και να τα μεταφέρουν στην Τράπεζα (ή στις Τράπεζες) που έχουμε επιλέξει, αν δεν αντιμετωπίσουν ευνοϊκά τους δικούς τους δανειολήπτες.

5. Απαιτούμε από την Τράπεζα (ή τις Τράπεζες) στην οποία θα μεταφέρουμε τα χρήματά μας να προσλάβει τους υπαλλήλους της πρώτης Τράπεζας –οι οποίοι έχουν χάσει τη δουλειά τους-, ώστε να μη μείνουν άνεργοι.

6. Οι Τράπεζες έχουν πάρει το μήνυμα και κάθονται φρόνιμες.

7. Ρε μαλάκες, τους γαμήσαμε!

Αυτή είναι η πρότασή μου και είμαι, βέβαια, ανοιχτός σε κάθε συζήτηση για αντιπροτάσεις και καλύτερες ιδέες. Ελπίζω να γνωρίσει απήχηση γιατί κουράστηκα όλοι να γκρινιάζουν και να μην κάνουν τίποτα – ούτε καν μια πρόταση. Προτάσεις τύπου «μια βδομάδα χωρίς γάλα» και «μια βδομάδα χωρίς ντομάτα» μου φαίνονται –με το συμπάθιο κιόλας- γελοίες και, κυρίως, αναποτελεσματικές. Αν είμαστε μάγκες, ας κλείσουμε μια Τράπεζα. Να γράψουμε ιστορία. Να ‘χουμε να το διηγούμαστε στα εγγόνια μας.

Να διευκρινίσω πως δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο στη ζωή μου και πως ποτέ δεν είχα πιστωτική κάρτα. Στις τράπεζες έχω μόνο καταθέσεις.

(Αν η ιδέα γνωρίσει απήχηση, θα ήθελα να δω πόσα παραδοσιακά μέσα -Τύπος, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση- θα γράψουν ή θα πουν πως το "κίνημα των bloggers" προσπαθεί να κλείσει μια Τράπεζα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, κανένα δεν θα αναφερθεί για να μη χάσει τις διαφημίσεις από τις Τράπεζες. Σκλάβοι κι αυτοί - οι ευαισθησίες είναι μόνο όταν οι μπλόγκερ γράφουν για τις πυρκαγιές και την Αμαλία - όταν υπάρχει παραδάκι στη μέση, το βουλώνουν όλες οι ευαίσθητες ψυχές. )

UPDATE! Τα μέιλ πέφτουν βροχή. Πολύ ωραία. Προτιμώ τα μέιλ που περιγράφουν τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τις πιθανές αντιδράσεις του τραπεζικού τραστ σε μια τέτοια κίνηση. Θα επιθυμούσα οι φίλοι -που είναι ολοφάνερο πως γνωρίζουν την κατάσταση στο χώρο των τραπεζών- να υποδεικνύουν και τις πιθανές λύσεις στις αντιδράσεις των τραπεζιτών. Επίσης, θα ήθελα κάποιος νομικός -ή ακόμα περισσότεροι- να μου γράψουν, αν μπορούν, τις νομικές δυσκολίες του εγχειρήματος.

Κοιτάξτε, δεν μπορώ να εγγυηθώ σε κανέναν πως θα κλείσουμε μια Τράπεζα- άλλωστε, αυτό δεν έχει ξαναγίνει-, αλλά ξέρω πως αξίζει να προσπαθήσουμε. Τις Τράπεζες τις πολεμάς με τα δικά τους όπλα -το χρήμα δηλαδή. Το να σπας τις τζαμαρίες των τραπεζών είναι βλακώδες και ανώδυνο -εκτός αν είσαι τζαμάς. Πιστεύω πως οι πολίτες στη χώρα μας κοιμούνται όρθιοι γιατί είναι σίγουροι πως -ό,τι κι αν κάνουν- δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα. Οι πολίτες χρειάζονται επειγόντως μια νίκη - έστω μικρή. Αν συμβεί αυτό, οι αλλαγές θα είναι ραγδαίες - όλοι θα ξέρουν πια πως έχουν τη δύναμη να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα.

Από τον πιτσιρίκο: http://pitsirikos.blogspot.com/2008/05/blog-post_1992.html

(αντιγραφή από το forum της σχολής μου)

οι τραπεζες ειναι ο νουμερο ενα κλεφτης παγκοσμιως.

και μονο στην ελλαδα ειναι ο κορυφαιος νομος που τους επιτρεπει να βαζουν οτι επιτοκια θελουν.στην ελλαδα εχουν κερδη 65%!!!!

και στις αλλες χωρες εχει μπει πλαφον καπου στο 20-30%...

βγηκε ο αλογοσκουφης και λεει θα βαλουμε οριο 10% στα επιτοκια των καρτων (απο 17% που ειναι) και την επομενη μερα τον κραξανε απο τις τραπεζες,και βγηκε και ειπε ακριβως αυτο :εμεις (ως νδ) δεν υποσχεθηκαμε τιποτα τετοιο,δεν γνωριζω τιποτα...

αλλα ποιος φταιει γι αυτη τη κατασταση?εμεις!

για 2 λογους

εμεις ψηφιζουμε τους 300

και εμεις παιρνουμε τα δανεια

και τα δανεια τα παιρνουμε για να παμε διακοπες με τη ξανθια γκομενα,για να παρουμε καινουριο αμαξι,για να παρουμε καινουρια τηλεοραση

αλλα μετα βγαινουμε και λεμε οτι δεν εχουμε λεφτα κιολας...

οποτε σκ@τ@ στα μουτρα μας

1.Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ευκολο να κλεισεις μια τραπεζα...

2.Συμφωνω με τον Kostas007

-Οταν σου "χαριζουν" 5,8,10Κ Euro με ενα "Ναι" απο το τηλεφωνο,κατι βρωμαει.Αλλα δε βαριεσαι...Παμε διακοπες τωρα με τα λεφτα που μας "χαρισαν" και ....βλεπουμε

-Επισης,επειδη δεν πληρωνεις με μετρητα,αλλα με την καρτα,δεν σημαινει οτι δεν θα πληρωσεις και καθολου.Ισα ισα,αν δεν εισαι συνεπης,επιβαρυνεσαι με τους "νομιμους τοκους".Μπορει να ειναι υπερογκοι,αλλα εχεις υπογραψει ηδη οτι αποδεχεσαι τους ορους

Δυστυχως χρησιμοποιησαν την αφελεια του κοσμακη και κερδισαν/κερδιζουν ακομη

χουμ χουμ..Υπεραισιοδοξο και σχεδον απιθανο να κλεισει η τραπεζα...αλλα και μια μεγαλη οικονομικη ζημια να καταφερθει στην τραπεζα,τοτε σαν συλληψη ειναι παραπανω απο επιτυχημενο.Νομικα,νομιζω πως θα βοηθουσε καπως η συσταση ενος καταναλωτικου συνεταιρισμου.Απο εκει και περα ο προτεινων το θεμα δυστυχως τα υπεραπλοποιει σε μεγιστο βαθμο :rip:...Νομιζω πως θα ετσουζε πιο πολυ την τραπεζα να εχανε απο πελατες επιχειρησεις η γενικα επαγγελματιες.

καταλαβαινω την πυγη της οργης αλλα...

υπαρχει και αντιλογος που λεει αφου ρε φιλε βλεπεις δε τη βγαινεις πας και περνει δανιο? πως θα το βγαλεις περα ΚΑΙ με δανιο? το θεμα δεν ειναι οι τραπεζες. τοκογλυφοι-επιχειρησεις ειναι. οπως ολοι θελουν οσο περισσοτερο κερδος γινεται. το προβλημα ειναι το κεφαλι. απο εκει βρομαει το ψαρι.

Οι μεγαλες τραπεζες (που μαλλον σ'αυτες αναφερεσαι), εχουν τρελα περιουσιακα στοιχεια, κυριως απο τα σπιτια που σφραγιζουν. Οποτε μεγαλη ζημια δεν θα τους κανεις.Επισης, γι'αυτην την κατασταση δεν φταινε οι τραπεζες, αλλα το πολιτικο συστημα που εχει οδηγησει τον λαο να στραφει στις τραπεζες.

Πιο μεγάλη ζημια θα πάθουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες αν για μια βδομάδα Χ κόσμος δεν αγοράσει γάλα/τυρια/ντοματες, παρά αν οι ιδιο σηκώσουν τα λεφτά τους απο μια τράπεζα.Εκτός και αν ο καθένας εχει 100.000 ευρώ και μαζευτεί τρελό ποσό.

Αλλά άν εχεις τόσα λεφτά στην τράπεζα, τι σε νοιάζει;

Είναι μεγάλη απάτη το δάνειο, σαν φιλοσοφία και μόνο.

Δηλαδή σου δίνω κάτι που δεν έχεις, θα το δουλέψεις, αλλά ξέρεις, μπορεί και να το χάσεις (και να το έχεις δουλέψει), αν δεν πληρείς τους όρους, τους οποίους σου βάζω ΕΓΩ. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν σε κατάθεση να έχεις 3% επιτόκιο και σε δάνειο 17%. Αν είχες σε κατάθεση 10% πάει στο διάολο, αλλά 3 με 17 είναι μεγάλη διαφορά (και 3 συνήθως σε προθεσμιακή - νομίζω 17% έχουν περίπου οι πιστωτικές, δεν είμαι και σίγουρος μιας και δεν χρησιμοποιώ ούτε πλαστικό χρήμα, ούτε δόσεις, ούτε δάνεια).

Ακόμη χειρότερες είναι οι παραεταιρίες που παίρνουν τηλέφωνο τους καταναλωτές για τα μη αποπληρωμένα δάνεια (αυτές που είχαν βγει στις ειδήσεις). Απίστευτες εταιρίες, απίστευτο προσωπικό. Πριν από 2 χρόνια, η Τελλάς νόμιζε ότι δεν την είχα πληρώσει (για την ακρίβεια η απατο-εταιρία που έκραζε γιατί δεν είχες πληρώσει, αγνοώντας ότι προπληρώνεις 2 μήνες), μέχρι που έκατσα να βρω όλες τις αποδείξεις για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Φυσικά από τότε Τελλάς -> μακριά. Τα καφενεία που συνεργάζονται με απατο-εταιρίες δεν τα γουστάρω, αν και δυστυχώς και ο ΟΤΕς θα βάλει καμιά τέτοια απατο-μούφα, τώρα που τά 'φτιαξε με την DT. Δηλαδή η ασυννενοησία μεταξύ εταιρίας παρόχου υπηρεσιών και εταιρίας ελέγχου λογαριασμών είναι ανήκουστο, αν ήμουνα νομικός θα τους έτρεχα ακόμη. Και αυτό χρειάζονται δυστυχώς όλοι, άπειρες μηνύσεις, αλλά έχε χάρη που και να κάνεις μια μήνυση θα πας στον υποδικαστή που έχει να εκδικάσει 10.000.000 υποθέσεις σε 5 λεπτά, χάνοντας την ουσία των όσων εκδικάζει, οπότε όχι μόνο το δίκιο σου δεν θα βρεις, αλλά θα χάσεις χρόνο και χρήμα.

Η μόνη λύση είναι να μην αγοράζεις τις υπηρεσίες που σου πουλάνε.

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καμία τραπεζοϋπηρεσία, και είμαι καλά.

Φυσικά και αν κάποιος είναι πολύ μετρημένος κλπ. θα τον βολέψει η πιστωτική, αλλά ένα λάθος να κάνεις (που όσους ξέρω με πιστωτική το έχουν κάνει), τρως μια ωραιότατη καμπάνα 17% τόκο και στρώνεις.

Φίλε Ar@besqu.e, το κράτος και την εκκλησία (=εθνική τράπεζα, μεγαλύτεροι μέτοχοι), δεν μπορείς να την κλέψεις, μόνο αυτοί μπορούν... θα σου κλείσουνε το σπίτι, θα στο πουλήσουν και μετά θα τρως τις Κυριακές το συσσίτιο τους...

το σύστημα είναι πολύ καλά στημένο με τις ευλογίες του κράτους και του Θεού...

που και να κάνεις μια μήνυση θα πας στον υποδικαστή που έχει να εκδικάσει 10.000.000 υποθέσεις σε 5 λεπτά

θυμησου την υποθεση με τις ποινες προεξοφλησης στα δανεια...αν θυμαμαι καλα αυτη η κατασταση σταματησε με αποφαση του Αρειου Παγου.Εξαλλου σκεψου και το εξης:Οι αποφασεις των δικαστηριων δημοσιευονται υποχρεωτικα ,συμφωνα με το συνταγμα.Εαν κερδισεις μια τετοια υποθεση,δημοσιευεται επωνυμα και μενει ως ενα στιγμα για την παρανομουσα εταιρια/τραπεζα κλπ.Τωρα,οταν ο καθενας βγαινει και λεει ανωνυμα η ταδε τραπεζα εκανε αυτο/η ταδε εταιρια εκανε αυτο ,μπορει ο καθενας(θεωρητικα παντα μιλωντας) να βγει και να του πει "μεγαλε εσυ μπορεις να λες οτι θελεις,γιατι να πιστεψω εσενα και να μην πιστεψω την τραπεζα".Εαν εχεις ομως στα χερια σου την αποφαση,μπορεις να την αναφερεις κανονικοτατα χωρις να κινδυνευεις να κατηγορηθεις για δυσφημηση κλπ και ειναι και ο καλυτερος τροπος να απωθησεις τους πελατες απο την παρανομουσα εταιρια.

Είναι μεγάλη απάτη το δάνειο, σαν φιλοσοφία και μόνο.

Δηλαδή σου δίνω κάτι που δεν έχεις, θα το δουλέψεις, αλλά ξέρεις, μπορεί και να το χάσεις (και να το έχεις δουλέψει), αν δεν πληρείς τους όρους, τους οποίους σου βάζω ΕΓΩ. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν σε κατάθεση να έχεις 3% επιτόκιο και σε δάνειο 17%. Αν είχες σε κατάθεση 10% πάει στο διάολο, αλλά 3 με 17 είναι μεγάλη διαφορά (και 3 συνήθως σε προθεσμιακή - νομίζω 17% έχουν περίπου οι πιστωτικές, δεν είμαι και σίγουρος μιας και δεν χρησιμοποιώ ούτε πλαστικό χρήμα, ούτε δόσεις, ούτε δάνεια).

....

Η μόνη λύση είναι να μην αγοράζεις τις υπηρεσίες που σου πουλάνε.

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καμία τραπεζοϋπηρεσία, και είμαι καλά.

Φυσικά και αν κάποιος είναι πολύ μετρημένος κλπ. θα τον βολέψει η πιστωτική, αλλά ένα λάθος να κάνεις (που όσους ξέρω με πιστωτική το έχουν κάνει), τρως μια ωραιότατη καμπάνα 17% τόκο και στρώνεις.

καλά δεν είναι ακριβώς έτσι....

οι προθεσμιακές έχουν φτάσει στο 5.5-6% και δεν είναι όλες οι πιστωτικές στο 17%... Αν είσαι καλός πελάτης/καλοπληρωτής αυτό μειώνεται και δεν αναφέρομαι σε silver/gold κάρτες. Πέραν τούτου το λάθος ξεκινάει με την λογική του καταναλωτή να χρησιμοποιεί την κάρτα ως δανειοληπτικό μέσο, που δεν είναι, και γι'αυτό είναι και τόσο ακριβό. Η κάρτα είναι χρήσιμη όταν έχεις αντίκρισμα σε μέγιστο βάθος χρόνου 2 άντε 3 μήνες το πολύ, όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι υπερβολικά ακριβό και δεν θες να κυκλοφορεις με μερικες χιλιάδες € στην τσέπη, και ως μέσο "ασφάλειας" που πρέπει να αγορασεις κάτι, δεν έχεις μετρητά πάνω σου και δεν υπάρχει τρόπος να βρεις άμεσα μετρητά.

btw, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπερ των τραπεζών, νόμιμοι τοκογλύφοι είναι... Χαρακτηριστικά έχουμε τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού στην ευρω-ζώνη... αλλα αυτό θα αλλάξει με τις αλλαγές στα τραπεζικά προϊόντα εντός ευρω-ζώνης..;)

JaguarOne, το καλός πελάτης πως το εννοείς εσύ; Γιατί οι τράπεζες δεν εννοούν ως καλό πελάτη αυτόν που πληρώνει πάντα στην ώρα του (και επομένως δεν μπαίνουν τόκοι κλπ) :p;)

Σωστά ... περισσότερο συμφέρον-κέρδος έχουν από κάτι τύπους που αγοράζουν σπίτι με στεγαστικό δάνειο πληρώνοντας 700euro το μήνα όταν το εκκαθαριστικό τους γραφει μισθωτός με 1000 ευρώ/μηνα, γιατί αφενος θα εξοφλήσουν πρώτα τους τόκους και όχι το κεφάλαιο και αφετέρου θα τους κατασχέσουν και το σπίτι (στατιστικά δεν τα φέρνεις βόλτα με τα υπόλοιπα 300 ευρω)....Κι όμως σε αυτούς στοχεύουν και τους δίνουν δάνεια με 0% επιτοκιο τα 2 χρόνια (!!!) και δωρεάν τα εξοδα μηχανικού κτλ....Και εντυπωσιάζονται οι χαζοί δανειολήπτες που η τράπεζα τους κάνει και 1000 ευρώ δώρο!!!

FFS, εγώ λέω να μαζευτούμε να κλείσουμε τα blogs.

Όποιος ήταν μάγκας, ας ερχόταν στη συγκέντρωση για την Πάρνηθα, όχι πίσω από το blog του να κράζει και να "κινεί"

FFS, εγώ λέω να μαζευτούμε να κλείσουμε τα blogs.

Όποιος ήταν μάγκας, ας ερχόταν στη συγκέντρωση για την Πάρνηθα, όχι πίσω από το blog του να κράζει και να "κινεί"

οποιος ηταν πραγματικος μαγκας θα πηγαινε τωρα στη παρνηθα που χτιζουν με μια βαριοπουλα να γκρεμιζει:whip:

Συμφωνώ!

Action, όχι λέξεις σε σκόρπια blogs!

Κάτω τα blogs! :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.