Jump to content

NZXT Tempest Black και υδροψυξη

Rez7nor

Recommended Posts

Ενδιαφερομαι να ασχοληθω με τον σπορ της υδροψυξης επειδη δεν προκειτε να καταφερω ποτε να κουμπωσω καλα μια αεροψυξη σε 775 :wall::wall::wall: λεω να βαλω νερακι....αλλα εχω καποιες ερωτησης

1.Το κουτι μου λογικα δεν χωραει καποιο κιτ αυτο μπορει να υπαρχει εξωτερικα?

2.Για να μπει το waterblock χρειαζετε να βγει η μητρικη? (Gigabyte X48 DQ6/Cpu Intel 8400)

3.Υπαρχουν ετοιμα καλα και αξιολογα κιτ υδροψυξης?

Αν δεν βάζεις καλά μια αερόψυχτρα, τι σε κάνει να νομίζεις ότι το νερό θα μπεί πιο εύκολα?

1) Βάλε το ψυγείο εξωτερικό, πάνω από το case, από πίσω και γενικότερα όπου σε βολεύει...

2) Αναλόγως το block, αλλά τα πιο αποδοτικά νομίζω έρχονται με τρόπο που πρέπει να περάσεις πράγματα από πίσω

3) Υπάρχουν και έτοιμα, αλλά ένα custom είναι πιο καλή λύση, αν θες την καλύτερη δυνατή απόδοση και την μεγαλύτερη επεκτασιμότητα.

Αμα χρειαζετε για να μπει το block να βγει η μητρικη υπαρχει προβλημα κατω απο την cpu η μητρικη μου εχει ενα μεταλικο κοματι που μαλλον δεν βγαινει....:nothing: οσο για την αεροψυξη ποτε μου δεν τα καταφερα με το 775 να κουμπωσω σωστα τα κλιπ :o:o:o

Δεν χρειάζεται να βάλεις το back plate, πάρε βίδες, λαστιχάκια για βρύσες, ελατήρια και πεταλούδες (σύνολο ~€10) και βάλτο "The Old School Way":clap:

Αν και νομίζω βγαίνει η ψυχτρούλα που λες, όπως σε όλες τις DQ6

Δεν νομίζω να είναι value for money, όταν με τα ίδια λεφτά στήνεις custom...

Ψυγείο

Αντλία-tank: Eheim 600 12V (δεν βάζω link διότι δεν παίζει τώρα το site του Πλασίου)`42€

Block

Σύνολο: 115€ και βάλε περίπου 10-20€ για σωλήνες, ρακορ, σφιγκτηράκια και απιονισμένο νεράκι.

Είναι κάτι παραπάνω από 10-20 τα παρελκόμενα που αναφέρεις. Το ψυγείο είναι διπλό ενός στης ΤΤ έχει 2 ψυγεία.

Αν υπολογίσεις αυτά το κόστος αγγίζει και ξεπερνάει ίσως τα 160 €.

Οπότε υπάρχει δίλημμα...

Εγω απλα το βρισκω καλη λυση επειδη ειναι ολα σε ενα πακετα με καλη τιμη θα παω αυριο και στα multirama extreme αν εκει εχουν να μου δειξουν κατι καλητερο χωρις να ξεφυγουμε πολυ σε τιμη εχει καλος μεχρι 160 μπορω να δωσω :hehe::hehe::hehe:

Αντλία: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976865&product=1033344

Ψυγείο: http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=143250

Μπλόκ: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976861&product=1077708

Ρακορ και λάστοιχα από τον υδραυλικό της γειτονιάς και κανα λίτρο WFI από το φαρμακεί της γειτονίας...:p

1ον με αποκρυψη...

Κανεις 2 τρυπες για τα ρακορ και βαζεις το ψυγειο με τα ρακορ να κοιτανε στο κουτι σου(με αποστατες για να εχεις ροη αερα.) και περνας σωληνα κατευθειαν απο το case στο ψυγειο απο τις τρυπες και αλλη μια μικρη τρυπα για τα καλωδια των ανεμηστηρων

Είναι κάτι παραπάνω από 10-20 τα παρελκόμενα που αναφέρεις. Το ψυγείο είναι διπλό ενός στης ΤΤ έχει 2 ψυγεία.

Αν υπολογίσεις αυτά το κόστος αγγίζει και ξεπερνάει ίσως τα 160 €.

Οπότε υπάρχει δίλημμα...

Tα ψυγεία της Tt δεν αξίζουν. Όσο για τα παρελκόμενα, 2 ρακορ=2€, 2 μέτρα σωλήνα (primochill)=6€ και 6 σφιγκτηράκια=6€, αν τα αγοράσει και όλα από το Πλαίσιο. Τώρα αν θέλει και 2 ψυγεία, μπορεί να βάλει άλλο ένα διπλό με 30€ επιπλέον (αν και δεν βλέπω τον λόγο 2 ψυγεία για cpu).

Και το καλό είναι ότι μπορεί κάποια στιγμή να το επεκτείνει, ενώ με το Tt αν βάλεις και άλλα στο κύκλωμα θα πεθάνει η αντλία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.