Jump to content

Acer 5920G format?

peter89

Recommended Posts

Καλησπερα καταρχην, ειμαι κατοχος ενος Laptop της σειρας 5920G της Acer. Αντιμετοπιζω το εξης προβλημα, θελω να κανω format, τα drivers του μηχανηματος ομως δεν τα δινει η εταιρια σε cd, ενω απο το plaisio που ρωτησα μου ειπαν οτι απο την εταιρια υπαρχει ενα κρυφο Partition που υπαρχει το λογισμικο με τα drivers προεγκατεστημενα. Επισης μου ειπαν οτι για να κανω boot απο εκει πρεπει να πατησω F5 στην εκινηση του συστηματος, κατι που δεν λειτουργησε σε εμενα. Αν μπορει καποιος να βοηθησει θα ημουν υποχρεος!

Ευχαριστω :toomuchne

1) Πρωτα απο ολα στο site της acer εχει ολους τους drivers για vista πηγενε και κατεβασε τους ολους

2) Μαλων ολα τα acer laptop το πρωτο bios που εχουν επανω δεν σε αφηνη να κανεις τα παντα στο format κατεβασε το τελευταιο μπιος και εγκατεστησε το σαν admin σε vista:hi:

οι drivers υπαρχουν στον δευτερο δισκο(data) στον φακελο drv...υπαρχουν και οι πιο καινουργοι στη σελιδα της acer http://support.acer-euro.com/drivers/index.html ...οταν μπουταρει στο κατω μερος σου λεει ποιο f να πατησεις..δε θυμαμαι τωρα...οι drivers ειναι βεβαια προεγκατεστημενοι αλλα μονο αν βαλεις το λειτουργικο που συνοδευε τον φορητο.... edit πας acer e-recovery και γραφεις το λειτουργικο σε 2 dvd...

Νομιζω οτι πρεπει να πατησεις alt+F10. Μπες στο bios και κανε αυτη την επιλογη ενεργη, αν δεν ειναι ηδη. Κανε save changes, boot και δοκιμασε.

Αν δεν πετυχει το παραπανω, κανε το ακολουθο:

- disable the D2D recovery option of the bios.

- open a Windows session with an account administrator.

- Download, unzip and launch partedit32(registration required for download).

- Identify the Pqservice partition by its size (at the bottom of the partedit window there is a partition information box) it is a small sized partition approximately 2 to 6 Go.Once made change the type of your partition into 0C and save. Restart and open a session with an administrator account, you should be able to navigate to the PQservice partition. Seek these two files mbrwrdos.exe and rtmbr.bin once localised open a command prompt and launch this command mbrwrdos.exe install rtmbr.bin, this will install the Acer MBR. Close the command prompt window restart again Windows go into the bios and reactivate the D2D recovery. Now ALT+F10 should launch Acer recovery at the starting of the computer

Σιγουρα ενα απο τα δυο θα δουλεψει :)

• 1 month later...

Γεια σε όλους,είμαι καινούργιος στο forum.Αγόρασα και εγώ έναν 5920G και του έκανα format για να περάσω τα XP.Δυστυχώς δεν ήξερα για το κρυφό partition του eRecovery και το έκανα delete.Πριν κάνω οτιδήποτε όμως δημιούργησα recovery DVD'S με τις default εργοστασιακές ρυθμίδεις της Acer.Δεν μπόρεσα να βρω τους drivers για την κάρτα γραφικών και ήχου (έχω το μοντέλο με την GeForce 9500M GS)Προσπάθησα να κάνω Boot από το 1ο recovery DVD που έφτιαξα μέσω eRecovery(αλλάζοντας από το BIOS την σειρά booting του μηχανήματος) και ενώ η διαδικασία του Loading files ξεκινά και ολοκληρώνεται κανονικά (μαύρη οθόνη με μία μεγάλη μπάρα που γεμίζει από άκρη σε άκρη της οθόνης) με βγάζει σε περιβάλλον του eRecovery,επιλέγω γλώσσα του eRecovery(ανάμεσα από αρκετές επιλογές γλωσσών) και αφού επιλέξω γλώσσα και αποδεχτώ μια προειδοποίηση ότι θα εκτελεστεί απώλεια δεδομένων στον δίσκο C, μου βγάζει μήνυμα σφάλματος "type mismatch".Μπορεί κανείς να βοηθήσει ή είναι μονόδρομος το γδάρσιμο από την acer και η απώλεια της εγγύησης;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.