Donnie Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2008 Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω ενα dremel, συγκεκριμενα το 300 για modding αλλα εχω καποιες αποριες...Μπορω να κοψω το πλαινο(σιδερενιο) του case χωρις να χαλασω πολλους δισκους ; αν παρω καποιον σκληροτερο δισκο ή διαμοντοδισκο ειναι καλυτερα ; δεν θελω να παρω σεγα...Η γωνια κοπης τι ακριβως ειναι ; θα μπορω να κανω κοψιματα τα οποια εχουν καμπυλη ; Τρυπες φανταζομαι μπορω να ανοιξω, σε αλουμινιο θα υπαρξει προβλημα ; ποσα χιλιοστα τρυπα μπορω να κανω, γιατι θελω να βαλω ledakia στο μπροστινο μερος του κουτιου το οποιο ειναι απο αλουμινιο.Ξυλο παχους περιπου 2 εκατοστα μπορει να κοψει ; θελω να κανω μια moda σε ενα γραφειο για να χωρεσει ενα pc...Θελω επισης να κοβω και να κανω τρυπες σε πλακετες pcb οι οποιες ειναι απο γυαλι, μπορει να το κανει ; Γενικα αν βαριεστε να διαβασετε το απο πανω, θα ηθελα συνοπτικα να μου πειτε, τι μπορεις και τι δεν μπορεις να κανεις με ενα dremel και ποτε αξιζει η αγορα του.Ευχαριστω !
tasosmos Μάϊος 30, 2008 #3 Μάϊος 30, 2008 Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω ενα dremel, συγκεκριμενα το 300 για modding αλλα εχω καποιες αποριες...1)Μπορω να κοψω το πλαινο(σιδερενιο) του case χωρις να χαλασω πολλους δισκους ; αν παρω καποιον σκληροτερο δισκο ή διαμοντοδισκο ειναι καλυτερα ; δεν θελω να παρω σεγα...2)Η γωνια κοπης τι ακριβως ειναι ; θα μπορω να κανω κοψιματα τα οποια εχουν καμπυλη ; 3)Τρυπες φανταζομαι μπορω να ανοιξω, σε αλουμινιο θα υπαρξει προβλημα ; ποσα χιλιοστα τρυπα μπορω να κανω, γιατι θελω να βαλω ledakia στο μπροστινο μερος του κουτιου το οποιο ειναι απο αλουμινιο.4)Ξυλο παχους περιπου 2 εκατοστα μπορει να κοψει ; θελω να κανω μια moda σε ενα γραφειο για να χωρεσει ενα pc...5)Θελω επισης να κοβω και να κανω τρυπες σε πλακετες pcb οι οποιες ειναι απο γυαλι, μπορει να το κανει ; Γενικα αν βαριεστε να διαβασετε το απο πανω, θα ηθελα συνοπτικα να μου πειτε, τι μπορεις και τι δεν μπορεις να κανεις με ενα dremel και ποτε αξιζει η αγορα του.Ευχαριστω !1) Οχι, οι διαμαντοδισκοι δεν ειναι ιδανικοι για σιδερο και ο ενας κοστιζει οσο η 10αδα+ απο τους μαυρους.2) Τελειους κυκλους ή κλειστες καμπυλες πρακτικα δεν μπορεις να κοψεις, κοβεις λιγο πιο μεσα και μετα το φερνεις εκει που θες με σβουρακια κτλ.3)τρυπανακια παιρνει μεχρι ~3,5mm αν θυμαμαι καλα, οποτε μπορεις να βαλεις μικρα λεντακια (των 3 χιλ).4)Οχι, πρακτικα αδυνατο με τα στανταρ εξαρτηματα.5)Ναι, με τους μαυρους δισκους κοπης ή με διαμαντοδισκο τις κοβει μια χαρα αλλα υποψιν οτι τρωγονται γρηγορα, προσωπικα προτιμω σιδεροπριονο. Για τρυπες δεν υπαρχει προβλημα. (Οι πλακετες απλα εχουν fiberglass για "βαση", δεν ειναι απο γυαλι)
Reselie Μάϊος 31, 2008 #4 Μάϊος 31, 2008 ειναι πιο πολυ για μικροδουλειες και λεπτομερειςδουλειες το dremel
Donnie Μάϊος 31, 2008 Author #5 Μάϊος 31, 2008 Ευχαριστω για τις απαντησεις.Οι δισκοι απο σμυριδα ειναι καταλληλοι για κοπη λαμαρινας ; Τι δισκους προτεινετε ;
Reselie Μάϊος 31, 2008 #6 Μάϊος 31, 2008 το "ξυλινο κουτι" απο practicer ειναι οτι πρεπει...δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα ειναι μια χαρα...12εουρος εχει.Εχει και αλλα εργαλειακια μεσα αλλα το σημαντικο ειναι κατι μαυρα δισκακια κοπης σαν του γωνιακου τροχου."τρωγονται πιο αργα και κανουν μια χαρα την δουλεια τους σε σχεση με τα λεπτα κοπης που τρωγονται/σπανε αμεσως..
tasosmos Ιούνιος 1, 2008 #7 Ιούνιος 1, 2008 Οι δισκοι απο σμυριδα (οι γνωστοι καφε) αν και κοβουν λαμαρινα τρωγονται υπερβολικα γρηγορα, σε σημειο που βαριεσαι να αλλαζεις. Οι μαυροι ενισχυμενοι ειναι αρκετα καλυτεροι για μοντες σε κουτι.ΥΓ: Κατα καιρους βγαζει και το lidl αντιστοιχο σετακι με εκεινο του πρακτικερ και αν θυμαμαι καλα μονο 5€. Εγω τσιμπαω ενα οποτε βγαινει και λιγο-πολυ μου κραταει μεχρι την επομενη φορα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.