billis_kou Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2008 Hello. Εχει καιρο που διαβαζω το φορουμ απλα τωρα πιστευω πως ειναι η ωρα να ποσταρω.Αγορασα προχθες εναν 120αρι και εναν 80αρι ανεμιστηρα για το κουτι μου. Εκανα την χαζομαρα και δεν ειδα οτι παρολο που λενε οτι εχοθν on-off για τα led, οι συγκεκριμενοι δεν το διαθετουν. Οποτε τοποθετωντας τους στο κουτι μου ειπα να δωσω ρευμα για τα led απο μια παροχη των 5volt.Ολα καλα μεχρι εκει.Κανω τις μετατροπες κολαω καλωδια, βαζω βυσματα τα συνδεω ολα και κλεινω το κουτι. Εκει αρχιζουν τα ωραια. Με το που παταω το power το pc ανοιγει στιγμιαια και κλεινει. Τελικα το pc ανοιγει μονο αν δεν δωσω ρευμα στα led των ανεμιστηρων.Μπορει καποιος να με βοηθισει. Σημειωση:Εδωσα ρευμα κατευθειαν απο ενα molex χωρις αντιστασεις η τπτ αλλο.5volt.
apagal Μάϊος 30, 2008 #2 Μάϊος 30, 2008 Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο το τροφοδοτικό σου να μην σηκώνει τα Led?
billis_kou Μάϊος 30, 2008 Author #3 Μάϊος 30, 2008 ναι περασε απο το μυαλο μου. το τροφοδοτικο ειναι ενα thermaltake 480 watt. Εχω 3 σκληρους 1 dvd και 2 λαμπες. δεν πιστευω να ειναι το τροφοδοτικο γιατι με αλλους ανεμιστιρες που δεν ειχαν εξτρα τα led αλλα μαζι δεν ειχα κανενα προβλημα.
daemon13 Μάϊος 30, 2008 #5 Μάϊος 30, 2008 μήπως οι κολήσεις που έχεις κάνει για να ανάψουν τα led βραχυκυκλώνουν πουθενά και το τροφοδοτικό να κλείνει λόγω προστασίας απ τα βραχυκυκλώματα
billis_kou Μάϊος 30, 2008 Author #6 Μάϊος 30, 2008 Μπορείς λίγο να μου πεις όλη τη σύνθεση του PC?το pcM/B :asus p4pe-bpCPU: P4 2.23GHz @ 2.568RAM:1gb kingstone @400MHzGPU:ati 9800proHDD:1x80GB WD,1x40GB Segate 1x250GB WDDVD: Nec DVD-R Case: HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK1 stock 120mm fan front 1 120mm fan coolermaster back 1 80mm fan coolermaster side2 cclf lights
tasosmos Μάϊος 30, 2008 #7 Μάϊος 30, 2008 Δεν υπαρχει περιπτωση να μην σηκωνει το τροφοδοτικο μερικα λεντακια, 30mA το καθενα τραβανε. Καπου υπαρχει βραχυκυκλωμα ή λανθασμενη συνδεση. Παρε το manual των ανεμιστηρων και κοιτα την συνδεσμολογια-οδηγιες με προσοχη.
Melkon Μάϊος 30, 2008 #8 Μάϊος 30, 2008 σιγουρα βραχυκυκλωμα για ξαναδες τα καλωδιακια και ξαναφιαξτα και μετα ξαναδοκιμασε(πολλα ξανα )
Elric Μάϊος 30, 2008 #9 Μάϊος 30, 2008 OMG!Ρε μας δουλεύετε?Να δώσεις ρεύμα στα LED?Αφού παίρνουν είδη ρεύμα!Πρέπει απλά να κλείσεις το κύκλωμα.Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις τα 2 pins μεταξύ τους!Βάλε ένα jamper στα 2 αυτά pins και θα δουλέψει το LED.Έλεος.
SirDiman Μάϊος 31, 2008 #10 Μάϊος 31, 2008 OMG!Ρε μας δουλεύετε?Να δώσεις ρεύμα στα LED?Αφού παίρνουν είδη ρεύμα!Πρέπει απλά να κλείσεις το κύκλωμα.Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις τα 2 pins μεταξύ τους!Βάλε ένα jamper στα 2 αυτά pins και θα δουλέψει το LED.Έλεος.Πως γίνετε να παίρνουν ρεύμα αφου το κύκλωμα οπως λες είναι ανοικτό ?:giveup:
billis_kou Μάϊος 31, 2008 Author #11 Μάϊος 31, 2008 OMG!Ρε μας δουλεύετε?Να δώσεις ρεύμα στα LED?Αφού παίρνουν είδη ρεύμα!Πρέπει απλά να κλείσεις το κύκλωμα.Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις τα 2 pins μεταξύ τους!Βάλε ένα jamper στα 2 αυτά pins και θα δουλέψει το LED.Έλεος.Φιλε τελικα εχεις απολυτο δικαιο.Μολις τα βραχυκυκλωσα δουλεψαν μια χαρα. Αυτο που με μπερδεψε ηταν το γεγονος οτι τα καλωδιακια για το jumper ηταν μαυρο κοκκινο στο χρωμα και νομιζα οτι επρεπε να παρουν ταση.Ευχαριστω για την συμβουλη.
Elric Ιούνιος 1, 2008 #12 Ιούνιος 1, 2008 Πως γίνετε να παίρνουν ρεύμα αφου το κύκλωμα οπως λες είναι ανοικτό ?:giveup:Η απάντησή σου!Φιλε τελικα εχεις απολυτο δικαιο.Μολις τα βραχυκυκλωσα δουλεψαν μια χαρα. Αυτο που με μπερδεψε ηταν το γεγονος οτι τα καλωδιακια για το jumper ηταν μαυρο κοκκινο στο χρωμα και νομιζα οτι επρεπε να παρουν ταση.Ευχαριστω για την συμβουλη.Χάρηκα που σε βοήθησα φίλε μου!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.