Jump to content

εργονομικό κουτί και με 12cm ανεμηστήρες: Lian Li , Hec 6A19, Chieftek

jsmith6

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθώ να βρω ένα κουτί που να καλύπτει τις ανάγκες μου.

Είναι απαρέτητο για μένα να έχει υποδοχή για έναν μεγάλο (12cm) ανεμιστήρα μπροστά στους δίσκους και καλό θα ήτανε να έχει και στο ύψος του επεξεργαστή. Έχω αποφασίσει να δόσω μέχρι 100 ευρώ (συν/πλύν 20%, αλλά το target είναι 40-100 ευρώ).

Έχω βρει 4 κουτιά που πληρούν τις προδιαγραφές (και 1 που τις πλησιάζει) και μου άρεσαν σαν εμφάνιση:

Lian Li PC 7 SE-B II

Τιμή: 90 ευρώ

Σχόλια: το SE-B III έχει καλύτερη θήκη για τους δίσκους

Θετικά: Ελαφρύ, αλουμινένιο εσωτερικά, εξερετικό design (μινιμαλισμος)

Αρνητικά: Κάνει έυκολα δαχτιλιές που φεύγουν δύσκολα, γρατζουνιέται εύκολα.

Lian Li PC-A16B

Τιμή: 120 ευρώ.

Σχόλια: Κινήται στα ίδια με το PC 7 SE-B II αλλά δεν μπορώ να βρω γιατι κάνει 30 ευρώ παραπάνω. Καμιά ιδέα;

Heroichi CI-6A19

Τιμή: 50 ευρώ.

Σχόλια: Το έχω δοκιμάσει.

Θετικά: Φτηνό, δοκιμασμένο (έχει μια βασική εργονομία), δεν θα λυπηθώ αν το γρατζουνίσω :-P

Αρνητικά: Νομίζω πως δεν έχει καλή ποιότητα μετάλου. Μετά απο 3 χρόνια που το έχω σε κάποιες εγκοπές έχει αρχίσει να σκουρίαζει (δεν είναι ανισυχιτικό αλλά όσο νάναι...). Με μία Nvidia 6800GT, το προηγούμενο hardware ήταν κάπως στριμόκολα τα πράγματα μέσα. Πνιγμός τα καλώδια. Τα Lian Li θα είνακ καλύτερα σε αυτό τον τομέα;

Heroichi Pro 6XR8 black

Τιμή: 65 ευρώ

Σχόλια: Μοιάζει πολύ με το CI-6A19.

Chieftec Uni 02B

Σχόλια: Είναι κουτί για server.

Θετικά: ΠΟΛΥ ευρύχωρο. Κλασσική πλαστικούρα που με κάνει να αισθάνομαι οτι έχω PC μπροστά μου και όχι έργο τέχνης.

Αρνήτικά: δεν έχει μέγαλο ανεμιστήρα μπροστά στους δίσκους, έχει μικρούς ανεμιστήρες οι οποίοι ανακυκλώνουν τον αέρα του κουτιού (αντί να τον φέρνουν απ'έξω).

Πείτε μου τις εντιπώσεις σας με κάποιο/α από αυτά τα κουτιά. Ιδιέτερα για τα Lian Li, αφού προς τα εκεί κλείνω. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και για άλλα κουτιά φυσικά :happy:

Chieftec Uni 02B

Σχόλια: Είναι κουτί για server.

Θετικά: ΠΟΛΥ ευρύχωρο. Κλασσική πλαστικούρα που με κάνει να αισθάνομαι οτι έχω PC μπροστά μου και όχι έργο τέχνης.

Αρνήτικά: δεν έχει μέγαλο ανεμιστήρα μπροστά στους δίσκους, έχει μικρούς ανεμιστήρες οι οποίοι ανακυκλώνουν τον αέρα του κουτιού (αντί να τον φέρνουν απ'έξω).

Πείτε μου τις εντιπώσεις σας με κάποιο/α από αυτά τα κουτιά. Ιδιέτερα για τα Lian Li, αφού προς τα εκεί κλείνω. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και για άλλα κουτιά φυσικά :happy:

Μεγάλοι χώροι, η μάρκα έχει και πιο όμορφα πιστεύω (δες υπογραφή - με gloss βάψιμο και αλουμίνιο), οι μικροί ανεμιστήρες για τους δίσκους βάζουν μέσα αέρα και όχι όπως τα λες (αναφέρομαι τους πλάι-δεξιά όπως κοιτάς το κουτί) αλλά αυτό είναι και θέμα συνδεσμολογίας, ο πίσω 12άρης συνεργάζεται καλά με CPU fan τύπου Zalman 9500 που φυσάει προς τα πίσω, σε οποιοδ΄ήποτε πλαινό άνοιγμα βλέπεις μπορείς να βάλεις μικρό fan, τα μικρά fan (80άρια, 90άρια) κάνουν φασαρία και κάλά είναι να τα έχεις κάτω από τις 1500 στροφές, οι δίσκοι μπαίνουν χωρίς βίδες, οι κάρτες πίσω πιάνουν χωρίς βίδες. Ένα αρνητικό που διαπίστωσα είναι ότι συντονίζεται το κουτί με τους δίσκους και κάνει βόμβο. Σε εμένα με το που έβαλα 2ο δίσκο σε RAID το καταλαβαίνω έντονα το φαινόμενο και ετοιμάζω/ψάχνω αντικραδασμική λύση που όμως δε θα ήθελα να με οδηγήσει να ωγάλω τους δίσκους από τη φυσική τους θέση.

Αυτά. Α! ξέχασα, του κουτί είναι πολύ ντούρο, 1mm λαμαρίνα!

Το δικό σου: http://www.chieftec.com/uni.html

το δικό μου: http://www.chieftec.com/ch-03b-b-a.html

εσωτερικό από όλα τα chieftec: http://www.chieftec.com/okh.html

To Lian Li το είχα βάλει και εγώ στο μάτι αλλά στο Πλαίσιο που ρώτησα μου είπαν ότι υπήρχε μόνο ένα κομμάτι διαθέσιμο, και αυτό στο κατάστημα της Γλυφάδας.

Πήγα μέχρι εκεί την άλλη μέρα χωρίς να κάνω κράτηση και είχε πουληθεί. Φαντάσου τη φρίκη που έφαγα.

Οπότε δες διαθέσιμότητα πρώτα από όλα.

Αλλά επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, εκεί στο Πλαίσιο που είχα κατεβάσει διάφορα κουτιά και τα έψαχνα μου έκανε κλίκ το Centurion 534 της Coolermaster που το είχε σε προσφορά στα 49Ε όταν το e-μαγαζί το είχε 64Ε.

Και όπως καταλαβαίνεις το χτύπησα.

Πολύ αξιόλογο κουτί και θα σου έλεγα να το βάλεις στίς επιλογές σου.

Παρεπιπτόντως αν σε ενδιαφέρει κάτι πολύ ευρύχωρο και ποιοτικό, μπορώ να σου δώσω το Stacker 810.

Το έχω ένα χρόνο και είναι σε άριστη κατάσταση. Με απόδειξη αγοράς στα 150κάτι E.

Λόγω έλλειψης καταραμένου χώρου το δίνω στα 90Ε.

η μάρκα έχει και πιο όμορφα πιστεύω (δες υπογραφή - με gloss βάψιμο και αλουμίνιο)

Αν σου πω ότι αυτό το κουτί μου άρεσε επειδή ήταν "βαρετο"; :p

Από που το αγόρασες; Μόνο στο Hacshop το βρήκα.

οι μικροί ανεμιστήρες για τους δίσκους βάζουν μέσα αέρα και όχι όπως τα λες (αναφέρομαι τους πλάι-δεξιά όπως κοιτάς το κουτί)

Δεν είχα δει απο την δεξιά μεριά το κουτί, δεν έιχα δει πως υπήρχαν τρύπες για να μπαίνει μέσα αέρας.

Κάνουν δουλία αυτοί οι μικροί ανεμιστήρες; Δηλαδή οι δίσκοι ψύχονται με τα ανεμιστηράκια στις 1200 στροφές; (τόσες για να μην ακούγονται)

Ένα αρνητικό που διαπίστωσα είναι ότι συντονίζεται το κουτί με τους δίσκους και κάνει βόμβο.

Αααααυτό είναι κακό. Και εγώ 2 δίσκους θα βάλω (και ίσως έναν τρίτο συρταροτο σε θήκη 5.25). Δεν θέλω να κάνω πατέντες για να αποφύγω τον θύρυβο. Καουτσούκ ίσως να είναι μια λύση;

εσωτερικό από όλα τα chieftec: http://www.chieftec.com/okh.html

Όλα τα Chieftec έχουν το ίδιο εσωτερικό; Οπότε το δικό μου και το δικό σου έχουν διαφορές μόνο στην εμφάνιση εξωτερικά;

Παρεπιπτόντως αν σε ενδιαφέρει κάτι πολύ ευρύχωρο και ποιοτικό, μπορώ να σου δώσω το Stacker 810.

Το έχω ένα χρόνο και είναι σε άριστη κατάσταση. Με απόδειξη αγοράς στα 150κάτι E.

Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά θέλω να πάρω κάτι καινούριο. Είναι η αίσθηση, καινουργίλα :-P

PC-A16B

Removable M/B tray.

side fan

τρυπες w/c

λαστηχα στις βιδες για να μην ακουμπαει στο κουτι

δε θα σκουριασει ουτε μεσα στη θαλασσα

κι αλλη εργονομια;

Από που το αγόρασες; Μόνο στο Hacshop το βρήκα.

eShop.gr , Ιανουάριο 2007

Δεν είχα δει απο την δεξιά μεριά το κουτί, δεν έιχα δει πως υπήρχαν τρύπες για να μπαίνει μέσα αέρας.

Κάνουν δουλία αυτοί οι μικροί ανεμιστήρες; Δηλαδή οι δίσκοι ψύχονται με τα ανεμιστηράκια στις 1200 στροφές; (τόσες για να μην ακούγονται)

Ναι, εγώ έχω 1 zalman 80άρη (ή 90άρη ? δε θυμάμαι) με την αντίσταση που δίνει η zalman για να ρίχνεις τις στροφές και δεν ακούγεται καθόλου, ενώ κάνει δουλειά, παρόλο που τον έχω και με φίλτρο απορροφητήρα για να μην βάζει σκόνη μέσα.

Αααααυτό είναι κακό. Και εγώ 2 δίσκους θα βάλω (και ίσως έναν τρίτο συρταροτο σε θήκη 5.25). Δεν θέλω να κάνω πατέντες για να αποφύγω τον θύρυβο. Καουτσούκ ίσως να είναι μια λύση;

Ναι ο βόμβος αυτός είναι θέμα αλλά εξαρτάται από πολλά. Δίσκους, θέση που θα τους βάλεις, κτλ. Πάντως δεν είναι εύκολη η πατέντα, καθώς υπέρχουν ράγες (εκείνα τα μωβ) που κουμπώνουν πάνω στο δίσκο και μετά το βάζεις συρταρωτά. Αν πεις να βάλεις καουτσούκ στο πλάι πρέπει να καταργησεις τα μωβ αυτά γιατί δεν θα χωράει. Βασικά θέλει λίγο να ασχοληθείς. Εμένα μου προέκυψε μετά το 2ο δίσκο και βαριέμαι να ανοίγω και να ξαπλώνω κουτιά για επεμβάσεις, και το έχω 1-2 μήνες έτσι. Ίσως το καλοκαίρι μαζί με καθάρισμα...

Όλα τα Chieftec έχουν το ίδιο εσωτερικό; Οπότε το δικό μου και το δικό σου έχουν διαφορές μόνο στην εμφάνιση εξωτερικά;

Απ'όσο είχα δει ναι. Βασικά δες διαστάσεις μηπως παιζει τίποτα. Τα υπόλοιπα πρέπει να είναι ίδια. Εγώ ήμουνα από ένα no-name κινέζικο, 5 ετών, και έπαθα λίγο πολιτισμικό σοκ όταν το πήρα και άρχισα να στείνω. Φαντάζομαι υπάρχουν και καλύτερα αλλά το θεωρώ τίμια περίπτωση.

το ιδιο δεν ειναι;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1085646

Για να είμαι ειλικρινής φίλε μου δεν γνωρίζω αν είναι το ίδιο.

Η κωδική τους ονομασία πάντως δεν είναι ίδια.

Το δικό μου είναι το: CM Stacker 810 ATX (RC-810)

ενω το άλλο είναι το: CM Stacker ATX/BTX (STC-T01)

sorry για to off topic

• 2 weeks later...
Τελικά αγόρασα το Cooler Master 690. Δεν ήθελα να έχετε αγωνία :p

Φανταστικό και φτηνό κουτί με 7Χ 12άρηδες (οι περισσότερες θέσεις κάνουν και για 14άρηδες, γι'αυτό τον λόγο το πήρα και γω :)

Ξεκίνα το διάβασμα αν θες να πάρεις ιδέες...

http://home.comcast.net/~dukez/PC/painted01.jpg http://img515.imageshack.us/img515/3913/image00001si9.jpg http://img.photobucket.com/albums/v374/taylormsj/windowlight.jpg

Πολύ καλό συνολικά το 690, το πήρα και εγώ πριν 2 εβδομάδες...

Το μόνο "κακό" ότι δεν έχει buzzer...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.