dpolal Ιούλιος 2, 2008 #21 Ιούλιος 2, 2008 Αν και το rendundant archive σε DVD είναι για μένα πιο βολικό από το RAID, διότι αυτό κάνω, κρατάω archives/αρχείο. Δεν αλάζω τα δεδομένα μου. Απλά μόλις βγει το επόμενο οπτικό format (και δοκιμαστεί για 3-4 χρονάκια ώστε να ξέρω την αξιοπιστία του), μεταπηδώ για να εκμεταλευτώ τον έχτρα αποθηκευτικό χώρο.Έτσι από περιέργεια, πόσα δισκάκια καταναλώνεις για ένα backup σου ;;;
jsmith6 Ιούλιος 3, 2008 #22 Ιούλιος 3, 2008 Έτσι από περιέργεια, πόσα δισκάκια καταναλώνεις για ένα backup σου ;;;Δεν κρατάω backup σε DVD, κρατάω μόνο archive. Τα "κρίσιμα" δισκάκια είναι γύρω στα 45. Τα MP3, videos, κτλπ είναι σε άλλα δισκάκια τα οποία είναι του "πεταμού" διότι αυτά τα δεδομένα δεν είναι σημαντικά για μένα.
neuromancer Ιούλιος 4, 2008 #23 Ιούλιος 4, 2008 jsmith6, ξέχασες το τελευταίο επίπεδο ασφάλειας. Μια copia των δεδομένων σε άλλο φυσικό χώρο. Σε άλλη πόλη π.χ. ωστε ακομή κι αν γίνει σεισμός (φτού!) και πέσει το κτίριο να υπάρχουν τα data και αλλού.
yanni Ιούλιος 4, 2008 #24 Ιούλιος 4, 2008 Εξωτερικό πήρες?Εγώ πήρα ένα κουτάκι της ACRyan 25€ (usb+eSATA) και τον 640άρη της WD και δουλεύει jet.
Kostas007 Ιούλιος 4, 2008 #25 Ιούλιος 4, 2008 Αυτό το ακούω αρκετά συχνά. Τα 5 χρόνια έναντυ των 3 (αν και αρκετά μοντέλα της WD έχουν και αυτά 5) δείχνει κάτι. Σημαίνει πως ο δίσκος είναι πιο πιθανό να σου αντέξει, ακόμα και αν μιλάμε μόνο μέσα στο timeframe των 3 ετών.δε νομιζω οτι στεκει αυτο...ειναι καθαρα θεμα τυχης ο δισκος.παντως μετα απο 3 χρονια οι δισκου δεν ειναι αχρηστοι οπως αλλα υποσυστηματα.ειναι καλο να εχεις εναν παλιο για κανα backup,πειραματα,η μεταφορικο
neuromancer Ιούλιος 5, 2008 #26 Ιούλιος 5, 2008 δε νομιζω οτι στεκει αυτο...ειναι καθαρα θεμα τυχης ο δισκος.Και χρήσης θα έλεγα. Οι δίσκοι χαλάνε πάνω σε καταστάσεις stress όπως boot, virus scan και defrag.παντως μετα απο 3 χρονια οι δισκου δεν ειναι αχρηστοι οπως αλλα υποσυστηματα.ειναι καλο να εχεις εναν παλιο για κανα backup,πειραματα,η μεταφορικο3χρονο δίσκο για back-up..!!!! Καταργείς την έννοια του back-up! Είναι (κοντεύει) για δωρεά μαζί με το υπόλοιπο τρίχρονο PC.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.