Jump to content

Software για εξομοίωση ψηφιακών συστημάτων πυλών

nobig

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα (free αν γίνετε) το οποίο να μπορεί να εξομοιώσει λογικές πύλες. Με ενδιαφέρει επίσης να μπορώ να του δίνω πίνακες αληθείας και να μου βγάζει το κύκλωμα με τις πύλες.

Όποιος γνωρίζει παρακαλώ!:bigsmile:

Εντελως free δεν ξερω καποιο, τα πιο συνηθισμενα για αυτες τις δουλειες ειναι το tina (tina.com) και το multisim της national instruments (πρωην electronics workbench), μπορεις να βρεις demo εκδοσεις με περιορισμο χρονου/λειτουργιων για δοκιμη, ενω και τα 2 εχουν logic converter.

Προσωπικα με βολευει περισσοτερο το electronics workbench σε παλιοτερη εκδοση (νομιζω 6,0 ειναι) που ειναι ελαφρυ και απλο στην χρηση.

Αν δεν βγαλεις ακρη πες μου.;)

το workbench το χρησιμοποιουσα το προηγουμενο εξαμηνο και με τα vista μου εκανε κουλα.

ειναι αρκετα παλιο αλλα ειναι απλο. υπαρχει και ενα αλλο που μου ειχε πει ενας φιλος, αλλα δεν μου ερχεται τωρα.

Σε βιστα δεν το εχω δοκιμασει το παλιο αλλα το multisim (η καινουργια εκδοση του) και το τινα δεν εχουν προβληματα.

Στη σχολή πάντως χρησιμοποιούσαμε το PSPICE. Αν το θές στείλε μου ένα pm για να το ανεβάσω σε rapidshare για να το κατεβάσεις!

Ευχαριστώ, θα κάνω τις δοκιμές μου πρώτα με το τινα. Το pspice είναι πολύ βαρύ για την δουλειά που το θέλω

Τι δλδ μπορουμε να κατεβασουμε αβερτα??

Για να το εχετε στη σχολη σημαινει οτι ειναι προφανως επαγγελματικο!

:-O

Εγώ θέλω μόνο ένα κομμάτι ψηφιακών. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο οπότε τόσες λειτουργίες του pspice τις έχω τσάμπα

Εγω παλι θα ψηφιζα workbench..Πολυ απλο...υπερελαφρυ χρηστικο με ατελειωτo help index αν κολλησεις καπου...2 εξαμηνα στη σχολη μου σε συνδιαστικα ψηφιακα και ακολουθιακα ψηφιακα κυκλωματα.Τωρα δε ξερω αν μπορεις να δωσεις πινακες αληθιας και σου το βγαζει αμεσως το κυκλωμα ...δε νομιζω αλλα δεν ειναι και κατι δυσκολο να το κανεις και στο χερι

Εμεις στη σχολη χρησιμοποιουμε το VeritakWin και το Verilogger αλλα πρεπει να ειναι shareware και τα δυο..:hm::hm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.