ProPitsiriko$ Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2008 Χαιρετω Παιδες..... Θα ηθελα να με βοηθησετε σε μια απορια που εχω στις 2 αυτες μητρικες... Εχουν Ιδιο Layout,σχέδον ίδια χαρακτηριστικά! ΑΛΛΑ εχουν διαφορετικο chipset Αυτες οι 2 μητρικες ειναι η Asus Maximus Formula Και η Asus Rampage Formula Ρωταω εγω το άμαθο λοιπον....Ποια η διαφορα του X38 με το X48 σε αυτες τις 2 μητρικες ? τι διαφορες εχουν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Μάϊος 28, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 x48=x38 speedbined σε γενικεεες γραμμες για official 1600fsb support Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 28, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 ΚΑΜΜΙΑ διαφορά X38 με X48......Είναι ΟΛΟΪΔΙΑ........ Η μαμά Intel "ονόμασε" μερικά X38 σε X48 για να κονομίσει πιο πολλά φράγκα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Μάϊος 28, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 ΚΑΜΜΙΑ διαφορά X38 με X48......Είναι ΟΛΟΪΔΙΑ........ Η μαμά Intel "ονόμασε" μερικά X38 σε X48 για να κονομίσει πιο πολλά φράγκα.... Α τωρα μαλιστα...Εσυ εισαι μεσα σε ολα...τα εχεις δοκιμασει ''σχεδον'' ολα...οποτε ξερεισ.... Τοτε θα παω σε μια Maximus και θα δωσω τα λ7 για καρτουλα η w/c....:baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Μάϊος 28, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 hipro το fsb δηλαδή που ανεβάζει είναι θέμα bios μόνο της Rampage?Aν τότε γιατί δεν ανέβηκε σε εμένα που το φόρεσα στην Formula?Επίσης γιατί στα ίδια ρολόγια έχω δει καλύτερο everest bandwidth/latency στη Rampage ?(θα μου πεις για το winrar αλλά εκεί δεν έχω σύγκρισή...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 28, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Γιατί δεν παίρνεις μια Ρ5Ε και να τη φλασάρεις σε Rampage? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Μάϊος 28, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Γιατί δεν παίρνεις μια Ρ5Ε και να τη φλασάρεις σε Rampage? Γιατι δεν μου αρεσει το ονομα :tongue: hipro το fsb δηλαδή που ανεβάζει είναι θέμα bios μόνο της Rampage?Aν τότε γιατί δεν ανέβηκε σε εμένα που το φόρεσα στην Formula? Επίσης γιατί στα ίδια ρολόγια έχω δει καλύτερο everest bandwidth/latency στη Rampage ? (θα μου πεις για το winrar αλλά εκεί δεν έχω σύγκρισή...) Κατσε Κατσε...ποσο fsb ανεβαζει η Formula σου ?...καλυτερο bandwidth/latency με ιδια ramακια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 28, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 hipro το fsb δηλαδή που ανεβάζει είναι θέμα bios μόνο της Rampage?Aν τότε γιατί δεν ανέβηκε σε εμένα που το φόρεσα στην Formula? Επίσης γιατί στα ίδια ρολόγια έχω δει καλύτερο everest bandwidth/latency στη Rampage ? (θα μου πεις για το winrar αλλά εκεί δεν έχω σύγκρισή...) ΔΕΝ είναι μόνο θέμα bios......Είναι ΜΕΓΑΛΟ θέμα ΚΑΙ Northbridge chipset......Είναι ΚΑΙ αυτά σαν τις CPUs......Άλλο ανεβαίνει κι άλλο όχι.... Everest κτλ Memory Bandwidth/latency βλέπεις και με ΜΙΑ μόνο αλλαγή του bios..... Π.Χ. Έτσι όπως είσαι βάλε ένα άλλο bios με ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ρυθμίσεις μέσα......Δε θα δεις τα ίδια....Υποθέτοντας πάντα ότι τα δύο αυτά bios δε θα είναι "παρόμοια", δηλαδή το ένα η συνέχιση του άλλου προσθέτωντας μόνο cpu ids κτλ. μέσα του και άλλα τέτοια..... Επίσης από bios σε bios βλέπεις ΚΑΙ διαφορά σε FSB ισχύοντας βέβαια και το παραπάνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 28, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Γιατι δεν μου αρεσει το ονομα :tongue:Και προτιμάς να δώσεις 40€ παραπάνω, τα οποία μπορείς να ξοδέψεις κάπου αλλού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Μάϊος 28, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Και προτιμάς να δώσεις 40€ παραπάνω, τα οποία μπορείς να ξοδέψεις κάπου αλλού?Προσωπικα θα επερνα την rampage μονο και μονο απο το φανταστικο review στο hwbox που με ''κερδισε''Και ναι θα τα δωσω....τα 40Ε παραπανω για να παρω την maximus...αλλωστε δεν θα τα λυπιθω...:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Μάϊος 28, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Κοίτα αν δεν το έχεις για bench τα ίδια θα δεις σε καθημερινές συνθήκες πάνωκάτω.@hipro δέχομαι τη διαφορά από northbridge (σαν 'κομμάτι' όπως η cpu)αλλά για το bios ίδιο με το δικό μου με ίδιες ρυθμίσεις ήταν και στην rampageκαι στη formula οπότε διαφορά 200ΜΒ/s και latency ~1nsείναι κάτι παραπάνω από αμελητέο για το ίδιο bios.Eπίσης τα παιδιά εδώ πάνω από 550 δυσκολεύτηκαν στην formula αλλά στην rampage 580+... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Μάϊος 28, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Κοίτα αν δεν το έχεις για bench τα ίδια θα δεις σε καθημερινές συνθήκες πάνωκάτω. Ε ενταξει ποσο να benchαρω....Με νερο θα ειναι το συστημα και θα εχω και εναν Q6600..απο 3.6 + θα ειναι(λογικα) Με ενδιαφερει να παιζει καλα το συστημα...και αν ειναι να τα αξιζει τα 40Ευρω παραπανω για την Rampage θα την παρω...Γιατι δεν σκευτομαι στο μελλον να αλλαξω μητρικη αλλα cpu και gpu...οποτε θα παρω κατι που να ειναι ΚΑΛΟ και να αξιζει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Μάϊος 28, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 πάρε κάτι φθηνό γιατί σε ένα χρόνο το πολύ βγαίνει καινούργιο socket Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάϊος 28, 2008 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 πάρε κάτι φθηνό γιατί σε ένα χρόνο το πολύ βγαίνει καινούργιο socket+1!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Μάϊος 28, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 πάρε κάτι φθηνό γιατί σε ένα χρόνο το πολύ βγαίνει καινούργιο socketΑμα το παρω ετσι οπως το λες εσυ δεν θα παρω ΠΟΤΕ ενα πισακι της προκοπής...Αλλωστε οταν βγουν οι ΝΕΟΙ επεξεργαστες με το νεο socket θα ειναι ΠΑΝΑΚΡΥΒΟΙ....οπως και οι αναλογες μητρικες τους...οποτε εκει θα παμε μετα απο 2 χρονακια...ωστε να ''πεσουν'' οι τιμες...:flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
spdrosin1416003315 Μάϊος 28, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Αμα το παρω ετσι οπως το λες εσυ δεν θα παρω ΠΟΤΕ ενα πισακι της προκοπής...Αλλωστε οταν βγουν οι ΝΕΟΙ επεξεργαστες με το νεο socket θα ειναι ΠΑΝΑΚΡΥΒΟΙ....οπως και οι αναλογες μητρικες τους...οποτε εκει θα παμε μετα απο 2 χρονακια...ωστε να ''πεσουν'' οι τιμες...:flag: Σωστός. Αυτό λέω κι εγώ που θέλω να πάρω νέα Cpu και Mobo και μου λένε "μην το κάνεις". Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 29, 2008 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 Κοίτα αν δεν το έχεις για bench τα ίδια θα δεις σε καθημερινές συνθήκες πάνωκάτω. @hipro δέχομαι τη διαφορά από northbridge (σαν 'κομμάτι' όπως η cpu) αλλά για το bios ίδιο με το δικό μου με ίδιες ρυθμίσεις ήταν και στην rampage και στη formula οπότε διαφορά 200ΜΒ/s και latency ~1ns είναι κάτι παραπάνω από αμελητέο για το ίδιο bios. Eπίσης τα παιδιά εδώ πάνω από 550 δυσκολεύτηκαν στην formula αλλά στην rampage 580+... Nαι γίνεται ΚΑΙ αυτό..... ΜΙΑ SMD αντίσταση αλλάζεις (π.χ.) και παίρνεις άλλους 10 - 15MHz FSB (ή και 40 - 60MHz στην περίπτωση της FOXCONN Dreadnaught - i790)......Οπότε βάλε και το γεγονός ότι είναι και διαφορετικές μητρικές με "παρόμοια" υλικά αλλά το ΙΔΙΟ bios και θα δεις τη διαφορά... Bandwidth?....... Η P5E3 WS Pro με το X38 παίζει πιo σφικτά και πιo γρήγορα απ'την P5W64 Evolution και το X48..... ΌΛΑ είναι θέμα: α. bios β. κυκλώματος γύρω απ'τον επεξεργαστή γ. chipset (κατά πόσο καλό είναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Μάϊος 29, 2008 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 μαρεσει γιωργη που σαι απολυτος :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Μάϊος 29, 2008 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 Οποτε πιο μοντελο υπερτερη στις 3 κατηγοριες που ειπες Γιωργο??Προφανως το καινουργιο?? Και για εναν καθημερινο χρηστη τι θα ηταν καλυτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 29, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 μαρεσει γιωργη που σαι απολυτος :banging: Βρε δεν είμαι απόλυτος........Απλά τα δύο αυτά chipset είναι ολόϊδια..... Εγώ προσωπικά δε έχω δει διαφορές.... Οποτε πιο μοντελο υπερτερη στις 3 κατηγοριες που ειπες Γιωργο??Προφανως το καινουργιο?? Και για εναν καθημερινο χρηστη τι θα ηταν καλυτερο... Κοίτα......Το P35 είναι το πιο σταθερό, εύκολο, απροβλημάτιστο chipset τη σημερινή εποχή.... Το FSB που σηκώνει ΣΥΝ το VNorth που σηκώνει, είναι δύσκολο για τα X38, X48 να το πιάσουν - και με 4 cores αλλά και με 2 cores..... Προσωπικά για μένα στήνω ένα μηχάνημα με την ASUS Blitz Extreme.....Έχω και ΟΛΕΣ τις άλλες, αλλά το ΔΙΚΟ ΜΟΥ μηχάνημα με αυτό (P35) το στήνω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.