Jump to content

Χωρις κοστος κ Αποτελεσματικο 8800GT FanMOD!

amgamer

Recommended Posts

Αφού οι άκρες των fins επάνω είναι γυρισμένες, λίγα πράγματα κάνεις ουσιαστικά, αφού δεν υπάρχει ικανοποιητική ροή αέρα ανάμεσά τους...

Αφού οι άκρες των fins επάνω είναι γυρισμένες, λίγα πράγματα κάνεις ουσιαστικά, αφού δεν υπάρχει ικανοποιητική ροή αέρα ανάμεσά τους...

+1!

η μονη διαφορα που πιθανως θα δεις ειναι σε επιπεδα θορυβου.

ο τυπακος λεει οτι επεσε 15 βαθμους η καρτα του αλλα τι να πω.

αν δεν βαριομουν να βγαλω το accelero και τα φανς ,θα το δοκιμαζα απο περιεργεια και μονο.

rofl, o τυπακος ειναι ο ιδιος που ξεκινησε κ εδω το θεμα :)

Με την vf900 ειχα λιγο καλυτερες απο αυτες που αναφερεις κ αυτο επειδη ειναι λιγο καλυτερη ψυκτρα. Αρα οι θερμοκρασιες που αναφερεις φιλε ειναι πολυ λογικες. Ωραιο κολπο κ οικονομικο.

χθες κιολας αλλαξα bios και εβαλα 1.2V ιδιες temp ακριβως..

και παιζω 740/1836/1020

πριν ημουν 64 idle ενω τωρα ειμαι 50.

τωρα με τη ζεστη πηγε 52-53

καντε το και θα δειτε.. 10 λεπτα δουλιτσα ειναι.

Χωρίς το πλαστικό καπάκι που έβγαλες, η φτερωτή του ενσωματωμένου ανεμιστήρα δε λειτουργεί αποτελεσματικά. Tη δουλειά τη κάνει ο 8αρης που μπήκε από πάνω και ας είναι γυρισμένα τα fins… ουσιαστικά απομακρύνει κάπως τη θερμή αέρια μάζα που είναι γύρω από τη κάρτα σου.

Αρκετά πρόχειρη δουλειά όπως και τα συμπεράσματα που έβγαλες για "το πλαστικό που έχει για ομορφιά" και "κάνει όλη τη ζημιά" "το fan της καρτας μπορει και ρουφαει καλυτερα αερα..και εχει και μεγαλυτερη ελευθερη διαμετρο , που πριν ηταν εγκλωβισμενη μεσα στο πλαστικο."

Καταλαβαίνεις τη λειτουργιά αυτού του φαν? δεν είναι το κλασσικό με το βήμα στα φτερά του που "βιδώνει" στον αέρα.

Είναι φτιαγμένο για να παίρνει αέρα από το κέντρο μόνο και να τον "πετάει" στη περιφέρεια... το πλαστικό κάλυμα τον βοηθά να δημιουργεί μια συγκεκριμένη ροη προς τα fins της κάρτας αντί να "πετάει" αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις όπως κάνει τώρα.

τέλος πάντων keep moding :T:

:OT:

Άντε να δούμε πόσα ακόμα fora με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο θα δημιουργηθούν

kaynd...εντελως φιλικα θα στο πω.

δεν με ενδιαφερει τι ροη δημιουργει απο τη στιγμη που κανει και θορυβο και εχω μεγαλυτερες θερμοκρασιες για μενα ειναι αποτυχημενο,οταν πολυ απλα με ενα fan των 2€ βλεπω -15 και το αυτι μου ανακουφιζεται.

επισης μπορω να σου αποδειξω οτι ακομα και χωρις να ναι σε λειτουργεια το προσθετο fan απλα με το δικο της και χωρις το πλαστικο παλι πιο δροσερη θα ειναι χωρις ροες χωρις τιποτα.

οσο για το ειρωνικο:

"τέλος πάντων keep moding"

εγω αυτο εκανα και το δειξα,αν ειναι τοσο κακο στο ματακι σου,μη το κοιτας ή δειξε μας κατι καλυτερο να κανουμε.

:D

Το "τέλος πάντων keep moding" δεν ήταν ειρωνικό, ήταν μια απόπειρα να χαλαρώσω το ύφος γιατί πρέπει να φάνηκε πολύ bitchy το post αλλά μάλλον δε τα κατάφερα. :wassat:

Όσο για αποδείξεις κλπ δε χρειάζονται...

Θα σου έλεγα βάλε ξανά το πλαστικό κάλυμμα και στο σημείο που έχεις τον ανεμιστήρα κάνε μια τρυπά και βαλέ τον εκεί να ρουφάει, αλλά έτσι θα ακυρώσεις την εγγυητή και δε χρειάζεται να το κανείς για να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα.

Δεν έχω 8800GT, προσανατολίζομαι στην αγορά μιας με passive σύστημα ψύξης στην οποία θα προσαρμόσω επίσης πρόχειρα κάποιο αργόστροφο ανεμιστήρα.

ωραία μόντα φίλε μου, αλλά να κάνω μια χαζή ερώτηση?

Αφού κόλλησες τον ανεμιστήρα με logo, πως ακριβώς θα τον ξεκολίσεις?Γιατί αν δεν κάνω λάθος, το πλαστικό το κολλάει απίστευτα με την κόλλα αυτή.

"Προσοχη!

μη πεταξεται το πλαστικο η μη το σπασετε..για τυχον rma."

Mε τσιχλα αλλη φορα να μπορεις να το βγαλεις κιολας!!!

ωραία μόντα φίλε μου, αλλά να κάνω μια χαζή ερώτηση?

Αφού κόλλησες τον ανεμιστήρα με logo, πως ακριβώς θα τον ξεκολίσεις?Γιατί αν δεν κάνω λάθος, το πλαστικό το κολλάει απίστευτα με την κόλλα αυτή.

"Προσοχη!

μη πεταξεται το πλαστικο η μη το σπασετε..για τυχον rma."

2 σταγονες στο μικρο φαν εριξα και στηριζετε ισα ισα πανω σε 2 fins της ψυκτρας..

χαλαρα το βγαζεις με λιγη πιεση κ ζεστο πιστολακι.

δεν μιλησα για το πλαστικο της ιδια της καρτας..αυτο παει..το βγαλαμε.αν βαλεις σε αυτο κολλα αντε γεια φυσικα και δεν ξαναβγαινει,αλλα 2 σταγονιτσες πανω στο προσθετο φανακι που ισα ακουμπαει στη ψυκτρα δεν ειναι προβλημα .

ακομα και να χαλασεις τη ψυκτρα..θα κουμπωσεις το πλαστικο της και δεν καταλαβαινει κανεις τιποτα:flower:

ισως δεν το διατυπωσα σωστα.

by the way

με το κολπο αυτο η καρτα τρεχει 750/1840/1020 με 1.25V χωρις προβληματα...και με ιδιες temps

αλλα λογο bottleneck την γυρισα ξανα 1.2

Ρε παιδιά αυτο είναι μου φαίνεται για καρτούλε που έχουν 1 slot cooler η Gainward μου με την γομαρόψυχτρα έχει 8εκ ανεμιστήρα μέσα!

Χωρίς το πλαστικό καπάκι που έβγαλες, η φτερωτή του ενσωματωμένου ανεμιστήρα δε λειτουργεί αποτελεσματικά. Tη δουλειά τη κάνει ο 8αρης που μπήκε από πάνω και ας είναι γυρισμένα τα fins… ουσιαστικά απομακρύνει κάπως τη θερμή αέρια μάζα που είναι γύρω από τη κάρτα σου.

Αρκετά πρόχειρη δουλειά όπως και τα συμπεράσματα που έβγαλες για "το πλαστικό που έχει για ομορφιά" και "κάνει όλη τη ζημιά" "το fan της καρτας μπορει και ρουφαει καλυτερα αερα..και εχει και μεγαλυτερη ελευθερη διαμετρο , που πριν ηταν εγκλωβισμενη μεσα στο πλαστικο."

Καταλαβαίνεις τη λειτουργιά αυτού του φαν? δεν είναι το κλασσικό με το βήμα στα φτερά του που "βιδώνει" στον αέρα.

Είναι φτιαγμένο για να παίρνει αέρα από το κέντρο μόνο και να τον "πετάει" στη περιφέρεια... το πλαστικό κάλυμα τον βοηθά να δημιουργεί μια συγκεκριμένη ροη προς τα fins της κάρτας αντί να "πετάει" αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις όπως κάνει τώρα.

Aκριβως. Ετσι λειτουργει και η ψυξη στα λαπτοπ, γι αυτο εχουν εξοδο αερα στο πλαι και οχι τρυπες απο κατω.

Ο στοκ φαν εδω ειναι σχεδον αχρηστος...

Μα δεν λέει τίποτα άλλο το παιδί , η παρατήρηση που κάνει είναι ότι με το 8cm extra fan που βάζει έχει καλύτερα αποτελέσματα απο ότι με τo stock fan . ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.