Tsakonas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2008 Καλησπεραζζζζζζ!Ψαχνω αυτο που λεω και στον τιτλο,τη συσκευη τελος παντων που εχει εξοδο βυσμα τηλεφωνου ,και την συνδεεις στην τηλεφωνικη συσκευη ,και το τηλεφωνο κανει τον κλασικο ηχο του "ακουστικο ελευθερο" χωρις να τοχεις συνδεσει στην παροχη του οτε...Νομιζα οτι δεν υπηρχε τετοια συσκευη αλλα καπου πηρε το ματι μου ναναφερονται σε κατι τετοιο στο adslgr (στη φαση ελεγχου καλωδιων της πολυκατοικιας τη χρησιμοποιουν)...Που θα τη βρω και ποσο?Η ατ ληστ αν δεν ξερει κανεις μπορει να δημοσιευσει πουρ μουα αυτο το ποστ στο αδσλγρ να μαθω κι εγω μιας και ειναι λιγο γυφτια να κανω εγγραφη ισα ισα για να ρωτησω ενα πραγμα?Ευχαριστω!
tasosmos Μάϊος 27, 2008 #2 Μάϊος 27, 2008 Αν και δεν εχω δει/ενδιαφερθει για κατι τετοιο λογικα απο μαγαζια με ηλεκτρονικα-ηλεκτρολογικα ειδη. Σορρυ κιολας αλλα γιατι ειναι γυφτια να κανεις εγγραφη? Δεν θα φας κανενος την θεση, γι' αυτο ακριβως τον λογο υπαρχουν τα φορουμ, για να μοιραζομαστε γνωσεις/αποψεις.
Jaco Μάϊος 28, 2008 #3 Μάϊος 28, 2008 και την συνδεεις στην τηλεφωνικη συσκευη ,και το τηλεφωνο κανει τον κλασικο ηχο του "ακουστικο ελευθερο" χωρις να τοχεις συνδεσει στην παροχη του οτε...Αυτό λέγεται SLIC (Subscriber Line Interface Circuits)... είναι στην ουσία ένας dc-dc converter από 3.3 ή 5V και μπορεί να δώσει τάση ~60V (off-hook) μέχρι ~90V (ringing) και εξωμειώνει πλήρως μια τηλεφωνική γραμμή... ότι dtmf πάρει από την συσκευή το στέλνουν στην έξοδο... δηλαδή στην πιο απλή μορφή τους διαθέτουν TIP, RING, Audio IN, Audio OUT και ON/OFF hook...Αυτό είναι module και χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη συσκευών που θέλουν να εξωμειώνουν τηλ. γραμμή... π.χ. τηλεφωνικούς αυτοματισμούς, pbx κτλ...Αυτά καλύτερα να τα παραγγείλεις από το εξωτερικό ή να ζητήσεις δείγματα... σαν κόστος άντε να είναι 3-4 ευρώ...Νομιζα οτι δεν υπηρχε τετοια συσκευη αλλα καπου πηρε το ματι μου ναναφερονται σε κατι τετοιο στο adslgr (στη φαση ελεγχου καλωδιων της πολυκατοικιας τη χρησιμοποιουν)...Με αυτό εννοείς έναν απλό testerγια καλώδια... αυτό είναι μια συσκευή που παράγει τόνους (tone generator) και συνδέεται στους πόλους της μιας άκρη του καλωδίου και πάει πακέτο με ένα probe το οποίο είναι ένας δέκτης και μόλις τον πλησιάσεις κοντά στο καλώδιο στο οποίο έχεις συνδέσει τον generator αρχίζει και σφυράει... αυτό μπορείς να το αγοράσεις λογικά από οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά στο κέντρο... π.χ. ο Φανός μάλλον θα έχει... το κόστος δεν το ξέρω, αλλά δε νομίζω να είναι πάνω από 10 ευρώ για ένα πολύ απλό (δεν θα έπρεπε τουλάχιστον με αυτά που έχουν μέσα)...Edit...Αν και 24 ώρες αργότερα... τώρα είδα το post...
Tsakonas Μάϊος 28, 2008 Author #4 Μάϊος 28, 2008 αι λαβ δε λαμπ ντοτ τζι αρ :jump1::jump1::jump1::jump1::jump1: αρχιζω ψαξιμο παντου !!!!!
LevelOne Μάϊος 29, 2008 #5 Μάϊος 29, 2008 Αυτό λέγεται SLIC (Subscriber Line Interface Circuits)... είναι στην ουσία ένας dc-dc converter από 3.3 ή 5V και μπορεί να δώσει τάση ~60V (off-hook) μέχρι ~90V (ringing) και εξωμειώνει πλήρως μια τηλεφωνική γραμμή... ότι dtmf πάρει από την συσκευή το στέλνουν στην έξοδο... δηλαδή στην πιο απλή μορφή τους διαθέτουν TIP, RING, Audio IN, Audio OUT και ON/OFF hook...Αυτό είναι module και χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη συσκευών που θέλουν να εξωμειώνουν τηλ. γραμμή... π.χ. τηλεφωνικούς αυτοματισμούς, pbx κτλ... Αυτά καλύτερα να τα παραγγείλεις από το εξωτερικό ή να ζητήσεις δείγματα... σαν κόστος άντε να είναι 3-4 ευρώ... Με αυτό εννοείς έναν απλό testerγια καλώδια... αυτό είναι μια συσκευή που παράγει τόνους (tone generator) και συνδέεται στους πόλους της μιας άκρη του καλωδίου και πάει πακέτο με ένα probe το οποίο είναι ένας δέκτης και μόλις τον πλησιάσεις κοντά στο καλώδιο στο οποίο έχεις συνδέσει τον generator αρχίζει και σφυράει... αυτό μπορείς να το αγοράσεις λογικά από οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά στο κέντρο... π.χ. ο Φανός μάλλον θα έχει... το κόστος δεν το ξέρω, αλλά δε νομίζω να είναι πάνω από 10 ευρώ για ένα πολύ απλό (δεν θα έπρεπε τουλάχιστον με αυτά που έχουν μέσα)... Edit... Αν και 24 ώρες αργότερα... τώρα είδα το post... Jaco.... Θέλω να φτιάξω μια συσκευή που να ψήνει παστίτσιο / μουσακά απο απόσταση με χρήση μπαταρίας 9V.... Και μην τολμήσεις να μου πείς οτι δεν έχεις ιδέα...
Jaco Μάϊος 29, 2008 #6 Μάϊος 29, 2008 Jaco.... Θέλω να φτιάξω μια συσκευή που να ψήνει παστίτσιο / μουσακά απο απόσταση με χρήση μπαταρίας 9V.... Και μην τολμήσεις να μου πείς οτι δεν έχεις ιδέα... Λοιπόν... θα φτιάξεις αυτή την συσκευή και θα συνδέσεις την έξοδο του ρελέ με την παροχή ρεύματος του φούρνου... την συσκευή θα την τροφοδοτείς με 9V (+έναν μικρό voltage regulator για 5V)... στην συνέχεια ρυθμίζεις την θερμοκρασία και τον αέρα του φούρνου και τον ανοίγεις... αυτός δεν θα ανοίξει γιατί εκείνη την στιγμή δεν θα έχει ρεύμα... θα σου προγραμματίσω στον micorcontroller την ώρα του ψησίματος ή ακόμα καλύτερα θα το περάσω σαν προγραμματιζόμενη παράμετρο στο cob του html server της συσκευής... τέλος όταν πεινάσεις τότε συνδέεσαι από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη πάνω στην συσκευή και ενεργοποιείς την διαδικασία ψησίματος της πίτσας ή ενίοτε και του παστίτσιου... ενέχει πάντα ο κίνδυνος από DOS attacks κάποιος hacker να σου κάψει το φαϊ...
Tsakonas Μάϊος 29, 2008 Author #7 Μάϊος 29, 2008 λοιποννν....ενας αλλος φιλος στο α γου μου νου μου ειπε που μπορω να βρω αυτη την συσκευουλα... (Αιολου 104 ,κατοπιν παραγγελιας)...αυτος φερνει προιοντα της LEGERITY (τωρα Zarlink) -> www.legerity.com ...εχει εμπειρια κανεις με καποιο απο αυτα ωστε να μου προτεινει ενα απο οοολα αυτα που λεει στο σαιτ απλα να κανει ισα ισα το μπιπ μπιπ στο τηλεφωνο? 2ον:εγω που εχω PSTN γραμμη απλη,χωρις καν νετ,πως πρεπει να ζητησω τo σωστο SLIC ?(FXS,FXO?)και παλι ευχαριστω καλοι λαμπουκοι και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ Jaco!
Jaco Μάϊος 30, 2008 #8 Μάϊος 30, 2008 Tsakonas, μόνο φανταστικός δεν είμαι... Πες μου τι ακριβώς θέλεις να κάνεις (την εφαρμογή σου με λεπτομέρειες) για να καταλάβω τι χρειάζεσαι...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.