crio Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2008 Υπάρχει κάποιος διακόπτης που να δουλεύει οπως η μίζα του αυτοκινήτου με το κλειδί?Εξηγώ.Θέλω να γυρίζει για να σημαίνει πατήμα του κουμπιού.Κάτι τετοιο.χωρίς τίτλο.bmp
Κοπρίτης Μάϊος 27, 2008 #2 Μάϊος 27, 2008 το εφε της μιζας ειναι δυσκολο λογω του τυπου του διακοπτη για πιο απλη λυση πας ειτε σε μπουτον (engine start) ειτε με διακοπτη κλειδιου ο οποιος ενεργοποιει τo pwr button
crio Μάϊος 27, 2008 Author #4 Μάϊος 27, 2008 Το κάτω θέλω.Που το βρίσκεις?Θέλει τόποτα ειδικό η απλά κόβω το καλώδιο pwr button Και το εννόνω με αυτό??
Κοπρίτης Μάϊος 27, 2008 #5 Μάϊος 27, 2008 :O (και πως τα κανουμε αυτα? ) τα σκεφτομαστε, τα σχεδιαζουμε και τα υλοποιουμε Το κάτω θέλω.Που το βρίσκεις?Θέλει τόποτα ειδικό η απλά κόβω το καλώδιο pwr button Και το εννόνω με αυτό?? τιποτα ειδικο, ετσι ακριβως το φτιαχνεις πηγαινε σε κανενα Κατουμα, Ακτινιο, Φανο και θα βρεις τα απαραιτητα (και πολλα αλλα μη απαραιτητα αλλα εξισου χρησιμα καλουδια)
crio Μάϊος 27, 2008 Author #6 Μάϊος 27, 2008 τιποτα ειδικο, ετσι ακριβως το φτιαχνεις πηγαινε σε κανενα Κατουμα, Ακτινιο, Φανο και θα βρεις τα απαραιτητα (και πολλα αλλα μη απαραιτητα αλλα εξισου χρησιμα καλουδια) Τα οποία κάνουν εμάς που γουστάρουμε νέα πραγμαστα να χαιρόμαστε και ενίοτε να χαζοχαιρόμαστε. Straight for KATOUMAS
crio Μάϊος 27, 2008 Author #7 Μάϊος 27, 2008 Ερώτηση 2Υπάρχουν οργανάκια σαν αυτά του κοντέρ???Πως είναι το coolermaster musketeer αλλα σε ξεχωριστά-συναρμολογήσημα και φτηνά?
crio Μάϊος 27, 2008 Author #8 Μάϊος 27, 2008 τα σκεφτομαστε, τα σχεδιαζουμε και τα υλοποιουμε Aτακα όλα τα λ7
Κοπρίτης Μάϊος 27, 2008 #9 Μάϊος 27, 2008 Ερώτηση 2Υπάρχουν οργανάκια σαν αυτά του κοντέρ???Πως είναι το coolermaster musketeer αλλα σε ξεχωριστά-συναρμολογήσημα και φτηνά?υπαρχουν διαθεσιμα απο αρκετες εταιρειες στο εμποριο αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι προορισμενα για να μετρανε πραγματα που δεν εχουν εφαρμογη στον χωρο των Η/Υεχουν καταπιαστει διαφοροι modders με την μετατροπη τετοιων οργανωναλλα θα σου πω ψεμματα για το τι και πωςδεν το εχω πολυψαξειγιατι δεν ριχνεις μια αναζητηση (και να μοιραστεις μαζι μας τα ευρηματα σου με την ευκαιρια?)
tasosmos Μάϊος 27, 2008 #11 Μάϊος 27, 2008 Ευκολα μπορεις να βρεις βολτομετρα-αμπερομετρα σε τετοιο στυλ: http://www.herrong.com/SA_series.htm , αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο να τα μετατρεψεις για μετρηση θερμοκρασιων και θελουν δουλεια για να φαινονται ομορφα.Επισης δεν ειναι τοσο φτηνα που να συμφερει εναντι μιας ετοιμης λυσης, εχουν 4-5 € το κομματι, ενω θα χρειαστεις κι αλλα τοσα τουλαχιστον για μετατροπες στο καθενα.Ποιο ευπαρουσιαστα ειναι τα εξτρα οργανα (στροφομετρα κτλ) που χρησιμοποιουνται σε αυτοκινητα ή κατι σε bargraph displays οπως http://www.maplin.co.uk/module.aspx?ModuleNo=2128&doy=28m5#overview αλλα αυτα απαιτουν ακομα περισσοτερη δουλεια και € για την μετατροπη.
bleo8onhs Μάϊος 27, 2008 #13 Μάϊος 27, 2008 To κοντέρ και το στροφόμετρο είναι αυτά με το καλύτερο εφέ. Είχα φτιάξει ένα στροφόμετρο παλιότερα που συνδεόταν με τη σειριακή. Αλλά ήταν αρκετά δύσκολο τότε και χρειαζόταν μικροεπεξεργαστή και προγραμματισμό του κτλ. Τώρα μπορεί να είναι πιο απλό. Πρέπει να βρείς ένα τρόπο να παράγεις παλμούς από τη σειριακή τόσους ώστε το στροφομετρό σου να είναι στην σωστή ένδειξη. πχ όταν ο επεξεργαστής είναι 100% να χτυπά κόφτη.Το δικό μου δούλεψε για λίγο καιρό αλλά έκαιγα συνέχεια το μικροελεγκτή.Τότε είχε ένα η xoxide έτοιμο, τώρα δεν ξέρω αν κυκλοφορεί.Γενικά δεν είναι εύκολο. Εγώ χρησιμοποίησα πολυ άρθρα από το ΕΛΕΚΤΟΡ, στο οποίο ήμουν συνδρομητής και είχε πολλά για στροφόμετρα από το 0, και προγραμματισμό της σειριακής.Νομίζω ότι κυκλοφορούν και projects στο ιντερνετ. Ψαξε λίγο στο google.Τα παλαιά κοντερ δεν θα δουλέψουν γιατί είναι με ντίζα και δεν οδηγούνται ηλεκτρονικά. Εκτός και αν συνδέσεις την ντίζα σε μοτέρ... ενδιαφέρον!
crio Μάϊος 27, 2008 Author #14 Μάϊος 27, 2008 Που παίζει να βρώ τέτοια?Δεν θα θέλει ρύθμισμα ο αισθητήρας του?musketeer υπάρχουν πλέον στην αγορά?
tasosmos Μάϊος 28, 2008 #15 Μάϊος 28, 2008 Αν μιλας για στροφομετρα σε μαγαζι με εξαρτηματα/ανταλλακτικα αυτοκινητων.ΔΕΝ θα ειναι ευκολη δουλεια η τροποποιηση και δεν ειναι τοσο φτηνα.
ΓιαγκΤ Μάϊος 28, 2008 #16 Μάϊος 28, 2008 το εφε της μιζας ειναι δυσκολο λογω του τυπου του διακοπτηγια πιο απλη λυση πας ειτε σε μπουτον (engine start) ειτε με διακοπτη κλειδιου ο οποιος ενεργοποιει τo pwr buttonΥπάρχουν διακόπτες κλειδί με πρώτη σκάλα ON και δεύτερη button, προς τα δεξιά. Προς τα αριστερά δεύτερο button σκέτο.
crio Μάϊος 29, 2008 Author #18 Μάϊος 29, 2008 Βρήκα τελικά διακοπτάκι που ανάβει σαν τη μίζα.Στο φανό πίσω απο το Multirama extreme. Ένα ευχαριστώ στον κοπρίτη για την βοήθεια και χάρηκα πολύ για την γνωρημία. (Αυτός μου είπε για το φανό)
jimakos21 Μάϊος 29, 2008 #19 Μάϊος 29, 2008 Κοπριτη στις photo πισω απο το κουτι στο υπογειο του extreme ειναι??
crio Μάϊος 29, 2008 Author #20 Μάϊος 29, 2008 Κοπριτη στις photo πισω απο το κουτι στο υπογειο του extreme ειναι??:sorry: άλλα είσαι :OT::OT:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.