nio4 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 26, 2008 Μολις απεκτησα και το τελευταιο μου κομματι (Q9450) και παω να στησω (μες' την τρελη χαρα) το μηχανημα της υπογραφης μου. Που να ξερα ομως.... Αφου εχω βαλει τα παντα, παταω το power on και μεσα απο την LCD οθονουλα της mobo σταματαει στο cmos error και δεν κανει post. Ακολουθησαν τα παρακατω: 1 - Clear CMOS απο το κουμπακι (το switch ειναι enable) 2 - Εβγαλα την μπαταρια για πολεεεες ωρες 3 - Αλλαξα μνημη (667MHZ) * 4 - Αλλαξα cpu (P4 D965 Presler) 5 - Ελυσα και ξαναστησα ολο το μηχανημα εξαρχης (2 φορες) 6 - Αφησα πανω μονο το απαραιτητα (PSU-CPU-VGA-RAM) 7 - Δοκιμαζα ενα dimm σε ολα τα slots 8 - Αλλαξα την VGA 9 - Αλλαξα τo slot της VGA 10 - Power on χωρις μπαταρια 11 - Power on χωρις μνημη 12 - Power on χωρις VGA ......και πολααααα ακομα που δεν τα θυμαμαι τωρα. Βεβαια δεν το εχω μονο εγω αυτο το προβλημα. Μια μικρη αναζητηση στο google και γινεται πανικος. Το σημαντικο ειναι οτι σχεδον οι περισσοτεροι που την εστειλαν πισω (RMA) και πηραν καινουρια το προβλημα συνεχιζε να υπαρχει. Οποτε η mobo δεν εχει προβλημα...η Asus (σαν εταιρεια) εχει!! *Οταν εβαλα την αλλη μνημη, καταφερα και μπηκα στο BIOS και 'προλαβα' να δω οτι ειχε BIOS: 1004 (το οποιο υποστηριζει Q9450) και να αλλαξω την μνημη απο auto σε DDR1066. Και λεω 'προλαβα' γιατι ξαφνικα μαυρισε η οθονη αλλα το PC δουλευε. Βαζω μετα την μνημη της υπογραφης μου και μπαινει στο BIOS !!! Ωραια λεω, τα καταφερα:smoke:...τι το ειπα ο γκαντεμης...ξαναμαυριζει η οθονη. Κανω restart και αυτο ηταν! Ξαναγυρισα πισω στο CMOS ERRor....και ακομα εκει ειμαι. Τα φωτα σας παρακαλω, γιατι ειμαι ετοιμος να την βαψω μπλε και να την πεταξω στην θαλασσα απο τα νευρα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphaX Μάϊος 26, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Ρε φιλε πραγματικα, χειροτερες μητρικες απο τις Χ38/48 της Asus δεν εχω δει στη ζωη μου. Εχω αλλαξει δυο. Οσο fsb κ να δινουν κ οσο καλα να παιζουν τις μνημες, δεν αξιζει να θυσιασεις την ψυχικη σου υγεια κ το χρονο σου για να τις κανεις να δουλεψουν. Εμενα κολλαγαν στο DET RAM , οποτε ηθελε, μια δουλευε - μια οχι, με τα ιδια settings.Δοκιμασε το reset με το διακοπτακι αν δε το εχεις δοκιμασει ηδη, κ πηγαινε την πισω για ελεγχο/αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Μάϊος 26, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Δοκιμασε να βαλεις καποιο αλλο cpu (αν εχεις) και να κανεις flash το τελευταιο bios. Κι εγω τα ιδια επαθα και την πηγα για RMA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nio4 Μάϊος 26, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Ρε φιλε πραγματικα, χειροτερες μητρικες απο τις Χ38/48 της Asus δεν εχω δει στη ζωη μου. Εχω αλλαξει δυο. Οσο fsb κ να δινουν κ οσο καλα να παιζουν τις μνημες, δεν αξιζει να θυσιασεις την ψυχικη σου υγεια κ το χρονο σου για να τις κανεις να δουλεψουν. Εμενα κολλαγαν στο DET RAM , οποτε ηθελε, μια δουλευε - μια οχι, με τα ιδια settings.Δοκιμασε το reset με το διακοπτακι αν δε το εχεις δοκιμασει ηδη, κ πηγαινε την πισω για ελεγχο/αλλαγη.Αν εννοεις, το switch (enable/disable) το εχω κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάϊος 26, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 γιατι ρε παιδια, ολοι rma τις τρεχετε??? εμενα δεν μου εχει βγαλει το παραμικρο! οτι και να της κουμπωσα πανω το επαιξε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nio4 Μάϊος 26, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 γιατι ρε παιδια, ολοι rma τις τρεχετε??? εμενα δεν μου εχει βγαλει το παραμικρο! οτι και να της κουμπωσα πανω το επαιξε! Παντου υπαρχει ενας μυθος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Μάϊος 26, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 νικο αυτο που σε ειπα, πανε την για check (rma) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphaX Μάϊος 26, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 γιατι ρε παιδια, ολοι rma τις τρεχετε??? εμενα δεν μου εχει βγαλει το παραμικρο! οτι και να της κουμπωσα πανω το επαιξε!Aλλα τι να τις κανουμε....? εντριβες? Εσυ το DET RAM πρωτη φορα το ακους? Δε σου εχει τυχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάϊος 26, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Aλλα τι να τις κανουμε....? εντριβες? Εσυ το DET RAM πρωτη φορα το ακους? Δε σου εχει τυχει?το DET RAM πρωτη φορα δεν το ακουω, απλα δεν μου εχει τυχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 26, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Kανεις boot με το cd της μητρικής και δεν σου βγάζει επιλογή να φλασάρεις ? ( αν ειναι το cmos corrupted οπως λες-κατάλαβα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nio4 Μάϊος 26, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Kανεις boot με το cd της μητρικής και δεν σου βγάζει επιλογή να φλασάρεις ? ( αν ειναι το cmos corrupted οπως λες-κατάλαβα )Δεν φτανει μεχρι εκει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 26, 2008 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Μάλιστα . Στο πρώτο πόστ λές οτι είδες bios μια φορά . Αν υπάρξει δεύτερη να μπεις στο flash utility απο το bios μεσα . Και απο ένα stik να την φλασάρεις πάλι . Κόλλησε και η p5e μου σήμερα για κανα 30λεπτο και ξεκόλησε με το 1 απο τα 2 στίκ σε συγκεκριμένο slot ( οτι ναναι. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nio4 Μάϊος 26, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Μολις καταφερα να κανω αναβαθμιση σε 1201 BIOS μετα απο πολλες προσπαθειες.Δηλαδη...1. Μητρικη εκτος κουτιου, στο πατωμα2. CPU 3.4 P4 Presler3. RAM HP 533MHzΕγινε η αναβαθμιση με usb stick. Μπηκα στο ΒΙΟS και αλλαξα DRAM σε 2.0 και ΝΒ σε 1.5. To περιεργο ειναι οτι στην συχνοτητα των μνημων το ανωτερο ηταν 800MHZ! To αφησα στο auto λοιπον.Κανω save και μετα δεν το αφησα να σηκωθει και το εκλεισα. Εβαλα τον Q9450 και την DDR2 1066 και ανοιγω....ΠΑΛΙ CMOS ERROR!!!!!! Τρελαινομαι και βαζω παλι το παλιο επεξεργαστη και την παλια μνημη. ΠΑΛΙ CMOS ERROR!!!!!! Εδω και 2 ωρες προσπαθω αλλα ματαια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Μάϊος 27, 2008 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2008 Πιστεύω πως αρκετά ασχολήθηκες μαζί της... Απο το να παιδεύεσαι, χίλιες φορές προτιμότερο να την επιστρέψεις και να πάρεις μια άλλη. Για καλό και για κακό, και για πάν ενδεχόμενο, βάλε μια τον Q9450 σε μια άλλη μητρική να δεις τι λεει. Μου έχει τύχει ελαττωματικός επεξεργαστής να μου κάνει corrupt BIOS μητρικής. Τάδε έφη P5W DH Deluxe. Καλά ξεμπερδέματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nio4 Μάϊος 27, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2008 Πιστεύω πως αρκετά ασχολήθηκες μαζί της... Απο το να παιδεύεσαι, χίλιες φορές προτιμότερο να την επιστρέψεις και να πάρεις μια άλλη. Για καλό και για κακό, και για πάν ενδεχόμενο, βάλε μια τον Q9450 σε μια άλλη μητρική να δεις τι λεει. Μου έχει τύχει ελαττωματικός επεξεργαστής να μου κάνει corrupt BIOS μητρικής. Τάδε έφη P5W DH Deluxe. Καλά ξεμπερδέματα Δυστυχως, δεν εχω ευκαιρη αλλη μητρικη τωρα. Δεν νομιζω ομως οτι φταιει ο επεξεργαστης γιατι το ιδιο κανει και με αλλον. Αυτο που δεν αντεχω ειναι η αναμονη μεχρι να επιστρεψει αλλα τελικα, δεν μπορω να κανω κι αλλιως. Πιστευω οτι δοκιμασα αρκετα, εκτος αν εχετε καμια αλλη ιδεα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Μάϊος 27, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2008 πανε στο μαγαζι πεσ τους απλα να την βαλουν προχειρα σε εναν quad με τις δικες σου μνημες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nio4 Μάϊος 28, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Λοιπον, την επεστρεψα χθες και αναμενω(ς) στα καρβουνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 28, 2008 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Πάλι Maximus θα σου γυρίσουν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nio4 Μάϊος 28, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2008 Πάλι Maximus θα σου γυρίσουν ?Δεν εχω ιδεα! Απλα, εγω αυτο που θελω ειναι να βαλω το υλικο της υπογραφης μου και να παιξει χωρις προβληματα.Ιδωμεν! Θα σας ενημερωσω παντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitaro Μάϊος 29, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 καλησπερα , καλο κουραγιο! τα ιδια με maximus και για μενα! cmos error ξεκολλημενο πικνωτακι μεσα στη βαση του επεξεργαστη , εοιστροφη , φασαρια , πηγε αντιπροσωπεια γυρισε χωρις πικνωτακι!! ολα λεει θα μας δουλεψουν μια χαρα. καναμε παλι build αλλα τωρα μενει σβυστη η οθονη δε βλεπει το πληκτρολογιο !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.