ph3ar Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2008 Γεια σας,Όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές έχουν προβλήματα θερμοκρασίας... και χώρου. Βγάζοντας λοιπόν την ψύκτρα για το τυπικό καθάρισμα σκόνης (πιάνει και αρκέτη σκόνη), ξεβιδώνω και το κάτω καπάκι που ακουμπάει ανάμεσα στον επεξεργαστή και στη ψύκτρα όπως βλέπετε και από τις εικόνες που έχω συνημμένες στο θέμα.http://ph3ar.99k.org/img/Το πρόβλημα είναι ότι από τότε που ξεβίδωσα και τράβηξα λίγο το μεταλικό καπάκι για να βγει (πρέπει να ήταν κολλημένο κάπως, εκτός απο τις βίδες), βιδώνοντας το ξανά και τοποθετόντας την ψύκτρα στην θέση της; ο επεξεργαστής υπερθερμαίνετε μέτα απο 2-3 λεπτά και το σύστημα κλείνει τελείως. Βάζοντας το χέρι μου στους αεραγωγούς δεν νοιώθω και τόσο ζεστό αέρα. Βάζοντας με σε σκέψεις ότι προφανώς δεν κάνει καθόλου σωστή επαγωγή της θερμότητας διότι δεν "στέκεται" σωστα. Δοκίμασα να κάνω μία κόλληση με το κολλητήρι.. τίποτα. Καμμία καλή ιδέα. Το κόστος για την ανικατάσταση της ψύκτρας είναι αρκέτα μεγάλο.Θα μπορούσα να χρησιμόποιήσω κάποιο θερμαγώγιμο υλικό ώστε να "πατήσει" καλύτερα πάνω στον επεξεργαστή και να γίνει η δουλειά, όπως βλέπω σε αυτή την εικόνα χρησιμόποιει ένα τέτοιο υλικό. http://www.acerweb.co.uk/fan/aspire/1600.h98.jpg.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
komos Μάϊος 25, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2008 Βαλε μια θερμοαγωγιμη παστα του εμποριου πχ AS5 η ceramique και θα ειναι ενταξει.Οι φωτο δεν φαινονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
ph3ar Μάϊος 26, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Έχω δοκιμάσει την "arctic silver 5" δεν άλλαξε κάτι.Το link διορθώθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Μάϊος 26, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Προφανώς δεν πατάει η ψύκτρα καθόλου πάνω στον επεξεργαστή... Μήπως το στράβωσες τραβώντας το? ή μήπως δεν κούμπωσε καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis87gr Μάϊος 26, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Μάλλον στράβωσε η πλάκα που πατάει πάνω στο heatpipe.Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το καθαρίσεις πάρα πολύ καλά, να το τρίψεις με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο για να ψύγει τυχόν πάστα που δεν καθαρίζει.Μετά βάλε μια ειδική αλοιφή για χαλκοκολλήσεις, λίγο καλάι(σε κομματάκια ανάμεσα)ζέστανε το με ένα φλόγιστρο και βάλε καλάι και γύρω γύρω, με την αλοιφή θα πάει παντού και και θα κολλήσει καλά, αλλά είναι δύσκολο αν δεν έχεις δυνατό φλόγιστρο.Μπορείς και στο γκαζάκι αλλά είναι πολύ δύσκολο...Το καλύτερο όμως είναι αν δεν ξέρεις από χαλκοκολλήσεις να σε βοηθήσει κάποιος ώστε να κολλήσει η πλάκα και να είναι ίσια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ph3ar Μάϊος 26, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Μάλλον στράβωσε η πλάκα που πατάει πάνω στο heatpipe.Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το καθαρίσεις πάρα πολύ καλά, να το τρίψεις με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο για να ψύγει τυχόν πάστα που δεν καθαρίζει.Μετά βάλε μια ειδική αλοιφή για χαλκοκολλήσεις, λίγο καλάι(σε κομματάκια ανάμεσα)ζέστανε το με ένα φλόγιστρο και βάλε καλάι και γύρω γύρω, με την αλοιφή θα πάει παντού και και θα κολλήσει καλά, αλλά είναι δύσκολο αν δεν έχεις δυνατό φλόγιστρο.Μπορείς και στο γκαζάκι αλλά είναι πολύ δύσκολο...Το καλύτερο όμως είναι αν δεν ξέρεις από χαλκοκολλήσεις να σε βοηθήσει κάποιος ώστε να κολλήσει η πλάκα και να είναι ίσιαΚατάλαβα... ούτε από χαλκοκολλήσεις ξέρω ούτε καν γκάζακι δεν έχω!!Το μόνο που έχω αυτή την στιγμή είναι κολλητήρι, καλάι και πάστα.Δυστηχώς αν είναι να αγοράσω φλόγιστρο καλύτερα να πάρω μια καινούργια ψύκτρα!Κάτι είχα ακούσει για φύλλα χαλκού, μήπως αν τα έβαζα χώρις το χάλκινο καπάκι να "κάτσουν" πάνω στον επεξεργαστή μαζί με πάστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis87gr Μάϊος 26, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Δοκίμασες να δεις με ένα χάρακα πχ αν είναι ίσιο το καπάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ph3ar Μάϊος 26, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Δοκίμασες να δεις με ένα χάρακα πχ αν είναι ίσιο το καπάκι? Δυστηχώς δεν είναι ίσιο και νομίζω οτί το έχω στραβώσει περισσότερο καθώς προσπαθούσα να το ίσιωσω χτύπωντας το με ένα σφυρί Δεν ήξερα τι καλύτερο να κάνω.. ήμουν σε απόγνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis87gr Μάϊος 26, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2008 Άρα αυτό φταίει.Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας το καμμάτι χαλκού σε έναν σιδερά και να σου κόψει ένα ίδιο που να είναι ίσιο.Επειδή ο χαλκός στραβώνει εύκολα μπορείς και με αλουμίνιο που είναι πιο εύκολο(χάνεις σε απόδοση βέβαια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.