Jump to content

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στο Internet

geogeoland

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν... απο περιήγηση σε blog, περιοδικά κλπ, βρήκα, μέσα σε μια συνέντευξη του Κούλογλου, και το link για το καινούργιο site.

"Το άλλο* μεγάλο σχέδιο που ετοιμάζω εδώ και καιρό, αλλά οι συγκυρίες επιτάχυναν την υλοποίηση του, είναι η δημιουργία ενός εναλλακτικού site πληροφόρησης στο internet, με στόχο τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού μέσω διαδικτύου"

(Παραθέτω απο τη συνέντευξη στη LifO No112)

*Το πρώτο είναι ενα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στους κινηματογράφους.

Λοιπόν, το site βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο όπως θα δείτε και οι ίδιοι. Προς το παρόν περιέχει την περίφημη εκπομπή για τη γενιά των €700. Είναι χωρίς διαφημίσεις, φυσικά διαθέσιμη όλες τις ώρες και όχι 11-1 όπως στη τηλεόραση, με πολύ καλό streaming speed, αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν είναι τα video σε high definition. Την εκπομπή προσωπικά, την βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα. Περιμένω και δικές σας γνώμες.

Αυτά για παν ενδιαφερόμενο. :)

link: http://www.banana-republic.gr/

Ευχαριστουμε για το link :T:

Το παρακολουθησα ολο με τη μια (αν και για τους χ,ψ λογους δεν με αφορα)

Δεν ειναι κατι πρωτοποριακο,εχουν ξαναγινει αφιερωματα για την G700.

Παρολαυτα,θα προτεινα να το δουν ολοι και ειδικα οι νεοτεροι

πολυ καλο ρεπορταζ....:T:

αντε να την κανουμε ολοι...να δουμε ποιος θα μεινει εδω στο τελος....δεν παει αλλο οντως

Και δεν ειναι μονο το οικονομικο...Ποιοτητα ζωης συνολικα πρεπει να κοιταμε

Ο "ολλανδος" θα περναγε καλυτερα ακομα κι αν επαιρνε τα ιδια €

εγω πάντως απαξ και βρω κάτι καλό τον επόμενο μήνα που ανεβαίνω Κοπεγχάγη...

έφυγααααααααααα.......

και ώρα καλη στην πρυμνη μου και αέρα στα πανιά μου....

Το ρεπορτάζ απαιχτο ;)

δεν χρειαστηκε να δω τη συγκεκριμενη εκπομπη για να μου ανοιξουν τα ματια.

με το που την ειδα ομως απλα σιγουρευτηκα οτι δεν εχω ψευδαισθησεις για το που ζουμε.

δεν ειναι μακρια η μερα που ο κομπος θα φτασει στο χτενι.

το να φυγουμε ολοι εξωτερικο δεν ειναι η λυση.....ειναι ενα προσωρινο παυσιπονο.γιατι ναι μεν ο ελληνας μπορει να ζησει στην ξενιτια αλλα παντα θα αναζητα την επιστροφη στην πατριδα.

μακαρι να ξημερωσει συντομα μια καινουρια μερα

(και οχι δεν θελω να μεινω με την ελπιδα-προσωπικα θα παλεψω να μην εχω αναγκη ΚΑΝΕΝΑ #ουστη)

Εμένα μου θυμίζει κάτι από Ανδρέα Παπανδρέου η όλη φάση - θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι, χαμός - κακό - ιστορίες - φασαρίες - Μεσσίας!

Θα πεταχτεί κάποιο από τα δυο "μεγάλα" κόμματα, θα δώσει μια "ικανή" αύξηση στους μισθούς, με τις ευλογίες της Κεντρικής Τράπεζας και θα τα "ξεχάσουμε" όλα. Απλά αργεί ακόμα το όλο σκηνικό, δεν έχει φτάσει ο κόμπος ακόμα εκεί που "πρέπει".

τοχα δει ολοκληρο τη μερα που προβληθηκε. μαντεψτε ποτε! τη μερα πουχε γιουροβιζιον! :TD:

(το αρνητικο ειναι οτι πολα χαϊβανια θαδαν τη γιουροβιζιον αντι αυτου του ρεπορταζ οχι οτι δεν ειχα τι να πρωτοδω. γιουροβιζιον δε βλεπω γρι)

Eurovision χτύπησε από 70%-90% ανάλογα την ώρα.. οπότε.. ποιος να το δει; ΚΑΦΡΟΙ

Eurovision χτύπησε από 70%-90% ανάλογα την ώρα.. οπότε.. ποιος να το δει; ΚΑΦΡΟΙ

δυστηχως στην ελλαδα αυτο το 70-90% ειναι ατομα υψιστης βλακειας.(αντε ας εξαιρεσουμε τα ανηλικα)

ζουνε στον δικο τους τελειο κοσμο,οπου το μονο που τους νοιαζει ειναι η καλομοιρα και η καθε βλακεια.

προτεινω να εκτελεστουν οσοι βλεπουν ειδησεις του σταρ:hehe::hehe:

Eurovision ftw :happy2:

Το οτι ο κοσμος προτιμισε μια ευχαριστη νοτα για το βραδυ του δεν σημαινει οτι ειναι και αφελης.

δυστηχως στην ελλαδα αυτο το 70-90% ειναι ατομα υψιστης βλακειας

1)υπεραπλουστευεις 2)η περιφρονηση της πλειοψηφιας ειναι η ριζα καθε δικτατοριας/απολυταρχικου καθεστωτος

Eurovision ftw :happy2:

Το οτι ο κοσμος προτιμισε μια ευχαριστη νοτα για το βραδυ του δεν σημαινει οτι ειναι και αφελης.

Σωστά αφού την βλέπουν κάθε μέρα θα πρέπει να την δούνε συμπυκνωμένη και με περισσότερες παραλλαγές και το βράδυ? (να δούνε ότι δέν είναι οι μόνοι με 750 ευρά και με 15 πτυχία) για να ψυχοπλακωθούν χειρότερα?

1)υπεραπλουστευεις 2)η περιφρονηση της πλειοψηφιας ειναι η ριζα καθε δικτατοριας/απολυταρχικου καθεστωτος

οκ.

εχουμε 10 ατομα

τα 9 ψηφιζουν οτι ο 10ος θα κανει καταναγκαστικα εργα και να ωφελουνται οι 9.

ειναι δημοκρατια αυτο?

γιατι κατι τετοια πολιτευματα ειναι τα περισσοτερα

οκ.

εχουμε 10 ατομα

τα 9 ψηφιζουν οτι ο 10ος θα κανει καταναγκαστικα εργα και να ωφελουνται οι 9.

ειναι δημοκρατια αυτο?

γιατι κατι τετοια πολιτευματα ειναι τα περισσοτερα

ξεκινας απο εσφαλμενη βαση.Τα ατομικα δικαιωματα ειναι βασικη δημοκρατικη αρχη.

2ον:ειδα κι εγω το ρεπορταζ...

Οσον αφορα την μητερα με το παιδακι:Υπενθυμιζω πως η Ιταλικη φιλολογια ειναι σχολη με ελαχιστη ζητηση (πιθανως λογω ελαχιστων πιθανοτητων επαγγελματικης αποκαταστασης)και οι βασεις εισαγωγης της ειναι γελοιες (κοντα στο 10,καποτε ηταν και 8-9 με αριστα το 20)...οποτε μου φαινεται λιγο πολυ αναμενομενο να αντιμετωπιζει προβλημα καποιος με σπουδες ελαχιστης ζητησης..Οταν μαλιστα το σπουδαζει αυτο σε πανεπιστημιο της Ιταλιας μη αναφερομενο (φανταζομαι εχουμε ολοι ακουσει για τα ΚΕΣ σε συνεργασια με πανεπιστημια του εξωτερικου-η πχ 2χρονια Ελλαδα/2 χρονια εξω-και τα χαμηλης ποιοτητας πτυχια που διανεμουν σωρηδον-εξου και η φασαρια για την "αναβαθμιση" τους)...

Οσον αφορα τον τυπο που μοιαζει στον Λιαπη (:tomato:) θα ελεγα πως ειναι το λιγοτερο υποπτο ,στη μοναδικη χωρα οπου υπαρχει η λεξη "φροντιστηριο"(ενοψει μαλιστα και του εξοντωτικου εκπαιδευτικου συστηματος με πανελληνιες κλπ),ενας καθηγητης(ο οποιος να σημειωσουμε προφανως δεν ξερει οτι ο ενικος του "γονεις" ειναι "γονεας" και λεει σε καποια στιγμη "ενας γονεις" πραγμα το οποιο προκαλει αρκετες αμφιβολιες για την ποιοτητα της καταρτισης του) να αντιμετωπιζει προβλημα επαγγελματικης αποκαταστασης και να περιμενει απο το δημοσιο...Επισης νομιζω πως δεν ειμαι ο μοναδικος που βρισκει παραλογο το να κανει καποιος 2παιδια πριν καν αποκατασταθει επαγγελματικα αλλα να παραπονειται για εξοδα και οικονομικες δυσχερειες...Η να παραπονειται για τις πιστωτικες και την δοση του αυτοκινητου,την στιγμη που προφανως δεν του ειναι αγνωστο οτι οι τραπεζες δεν κανουν φιλανθρωπιες αλλα θα θελουν προφανως να παρουν πισω ΠΟΛΛΑ περισσοτερα αποσα εδωσαν...εγω δεν βγαζω και τοσο νοημα απτην λογικη του στυλ :δεν εχω τωρα χ οποτε θα δωσω αργοτερα 1,5χ....

Σιγουρα η κατασταση ειναι δυσκολη αλλα η δραματοποιηση καπου κουραζει...

Ας μη σταθουμε στα προσωπα του ρεπορταζ,οπως ευστοχα παρατηρησε ο Tsakonas δεν ηταν πολυ επιτυχημενη η επιλογη τους.Ολοι ομως εχουμε καποιο φιλο/γνωστο σε αυτη την κατασταση

πχ γνωστος μου(30 ετων) χημικος μηχανικος με διδακτορικο πληρωνοταν με 600Ε/μηνα και ωραριο "μεχρι να βγει η δουλεια" (δλδ και 11-12 ωρες ημερησιως).Και λεω πληρωνοταν,γιατι τωρα μοιραζει πιτσες

ξεκινας απο εσφαλμενη βαση.Τα ατομικα δικαιωματα ειναι βασικη δημοκρατικη αρχη.

θεωρητικα ναι.αλλα πρακτικα γινεται ακριβως αυτο που σου πα.

ενα 70-80% δουλευει,και ενα 20% καθεται και ζει εις βαρος των υπολοιπων.

καπου ειχα διαβασει μια κορυφαια ατακα οτι η δικτατορια δεν ειναι αποτελεσμα της δυναμης των λιγων,αλλα της απαθειας των πολλων.:spell:

Μπορει να μην το ειδα(θα το δω) αλλα πιστευω πως τα πραγματα θα χειροτερεψουν κι αλλο στα επομενα χρονια δυστηχως.

Λοιπόν... όπως και να έχει η κατάσταση, και ακόμη και αν τα πρόσωπα του ρεπορτάζ δραματοποιούν σε ΚΑΠΟΙΟ βαθμό την κατάσταση, σίγουρα αυτή η δραματοποίηση δεν είναι ΤΟΣΟ μεγάλη, και το πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό. Όπως και να έχει, τα (στατιστικά αν μη τι άλλο) στοιχεία είναι, με τις πρόσφατες ανατιμήσεις, ίσως και "αισιόδοξα", και όντως είμαστε η χώρα της Ε.Ε με τη μεγαλύτερη ψαλίδα τιμών/αμοιβών. Στην Πορτογαλία πχ, που δεν είναι και το ΠΙΟ ισχυρό κράτος της Ευρώπης, ένας σερβιτόρος στη Βαρκελώνη παίρνει €2000 + ένσημα, ενώ ταυτόχρονα ο καφές έχει €1.

Σίγουρα δεν είναι όλα έτσι, μπορεί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτήν ακριβώς την κατάσταση να είναι το 20-25% και αν υπάρχει και το άλλο 80-75%, παρ' όλα αυτά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό, και με τα χρόνια μάλλον να αυξάνεται το βλέπω. Παρ' όλα αυτά, ο σκοπός αυτής της συζήτησης και του ντοκιμαντέρ, όπως και το νόημα τους, δε νομίζω πως είναι να προάγει το μηδενισμό και την μισαλλοδοξία, αλλά να παρουσιάσει μια υπαρκτή κατάσταση και να δημιουργήσει μια κάποια, όσο το δυνατόν διαρκή και μακροπρόθεσμη, κινητοποίηση.

Και μιας και το πίασαμε το θέμα, ας ρίξω και μια πρόταση: Δε δημιουργούμε ενα θέμα στο off-topic, το οποίο θα γίνει sticky, και εκεί να συγκεντρώνουμε links μαζί με μια περιγραφή, σχετικά με ενημερωτικά sites στο διαδίκτυο, σχετικά με διαδικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο? Και φυσικά να γίνεται και συζήτηση γύρω από αυτα? :)

Περιμένω feedback, και αν θέλετε το φτιάχνω κι εγώ ακόμα ευθύς αμέσως. (Εκτός κι αν κάποια βολίδα πεταχτεί και με προλάβει πριν προλάβω να πω καν F5... :p)

...Επισης νομιζω πως δεν ειμαι ο μοναδικος που βρισκει παραλογο το να κανει καποιος 2παιδια πριν καν αποκατασταθει επαγγελματικα αλλα να παραπονειται για εξοδα και οικονομικες δυσχερειες...

Παράλογος δεν είσαι, έλα όμως που τα παιδιά δίνουν αρκετά επιπλέον ΜΟΡΙΑ και «βοηθάνε» στον διορισμό....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.