Jump to content

Πρόβλημα εμβέλειας δικτύου

nnti11

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να στήσω ένα δίκτυο. H περιοχή που θέλω να καλύψω αποτελείται από δυο μέρη. Το εσωτερικό που είναι περίπου 200 μέτρα και το εξωτερικό που είναι 15 μέτρα, και τα χωρίζει ένας γυάλινος τοίχος με διπλό τζάμι. Στο εσωτερικό μέρος το δίκτυο δουλεύει τέλεια και η ένταση του σήματος είναι πάρα πολύ καλή. Το πρόβλημα είναι στο εξωτερικό μέρος της περιοχής που το σήμα είναι πολύ φτωχό. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν και άλλα ασύρματα δίκτυα και τα διπλανά μαγαζιά δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα και ούτε μπορώ να τους ρωτήσω πως έχουν στήσει το δίκτυο τους . Το δίκτυο μου το έχω ρυθμίσει σε διαφορετικό κανάλι από τα υπόλοιπα. Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ είναι: a) Usrobotics Wireless MAXg Router 5465 B) Usrobotics Wireless MAXg Range Extender 5441 c) Usrobotics 9dBi Directional Antenna 5482b. Αυτή τι στιγμή έχω ενώσει το router με την κεραία, και τον υπολογιστή με καλώδιο στο router . Ότι μπορώ να στήσω είναι μόνο στο εσωτερικό μέρος της περιοχής. Τι μπορεί να κάνω λάθος ή πως πρέπει να στήσω το δίκτυο για δουλέψει καλά; Τα υλικά που έχω κάνουν ή πρέπει να πάρω κάτι άλλο.

μια προταση ειναι να βαλες μεγαλητερη καιρεα η εναν repeter κοντα στην τζαμαρια ψιλα και ετσι θα καληψεις και το εξω μερος

η τζαμαρια εχει (μεταλλικο) πλεγμα?αν ναι μην περιμενεις να περασει σημα.2ον.Οπτικη επαφη υπαρχει μεταξυ των 2 συσκευων?3ον αν αποτυχουν ολα παρε απο καταστημα με ειδη wifi μια κεραια πανελ(20-30 ευρωπουλα) και βαλτην να σημαδευει προς τα εξω(οι αλλες συσκευες ναναι σε χωρο μπροστα στην κεραια για να πιανουν κι αυτες).(μην περιμενεις να δουλεψει αν υπαρχει εκεινο το πλεγμα).Αλλα βεβαια χμμμ ετσι θα εχεις και περισσοτερες παρεμβολες στο σημα σου...καλη τυχη.

Η τζαμαρία έχει γύρω μεταλλικό πλέγμα, και έχω βάλει είδη ένα panel 9dbi. Το ερώτημά μου είναι αν βάλω μεγαλύτερη σε ισχύ κεραία πχ panel 14dbi θα δω βελτίωση ή θα έχω τα ίδια αποτελέσματα. Θα ήταν καλύτερα αντί για router να χρησιμοποιήσω ένα access point, και στα τερματικά μου να δώσω static ip. Μου είπαν ότι μέσα από το access point μπορώ να ρυθμίσω την εμβέλεια του σήματος. Αληθέυει αυτό; Εγώ νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει.

αν μεσα στα τζαμια υπαρχει πλεγμα εχεις προβλημα.Γυρω γυρω δεν μας ενοχλει πολυ.2ον,βρες το σχεδιαγραμμα ακτινοβολιας της κεραιας(η καπως ετσι λεγεται) σου στο σαιτ η στο μανουαλ της μαζι με κατι στατς τα οποια περιλαμβανουν μοιρες.Θα σου δωσουν να καταλαβεις τι περιοχη καλυπτει η κεραια σου,ωστε να βαζεις τις συσκευες στα σωστα σημεια.Πχ αν εχει η κεραια σου οριζοντιο ανοιγμα 40 μοιρες και εσυ βαζεις την συσκευη στις 161 μοιρες λογικο ειναι να μην πιανει.2ον η πιο δυνατη κεραια θα εχει λιγο πιο "στενη" δεσμη εκπομπης αλλα θα φτανει πιο μακρια.Τι αποστασεις θελεις να καλυψεις εσυ?Δεν νομιζω πως το προβλημα σου ειναι η αποσταση,οσο οι παρεμβολες των αλλων.3ον καποια access points ,ναι μπορουν να ρυθμισουν την εμβελεια τους,εμμεσως ομως.Δηλαδη αν μπορουν να αυξομειωσουν την ισχυ εκπομπης τους σε db,τοτε ναι,επηρεαζεται η αποσταση τους-θεωρητικα παντα-.Αλλα συνηθως ερχονται απο τον κατασκευαστη με τερμα ισχυ οποτε δεν θα δεις αλλαγη νομιζω.Ωστοσο σε τετοιες περιπτωσεις μην πονταρεις στην ενισχυση της συσκευης ,οσο σε αυτη της κεραιας.Η κεραια ειναι το Α και το Ω μιας ασυρματης συνδεσης.Και φυσικα μην νομιζεις οτι οσο περισσοτερη ισχυ ανεβαζεις τοσο καλυτερα αποτελεσματα.Δηλαδη απο ενα σημειο και μετα "μπουκωνεις" τον δεκτη και βλαπτεις την συζευξη(σαν να θελει να σου μιλησει καποιος και να τσιριζει μες στο αυτι σου φαντασου).Και επισης,αν δεν εχει κουμπωσει καλωδιο καλα,οταν εχεις μεγαλη ισχυ εκπομπης παιζει να κανεις ΧΟΝΤΡΗ ζημια στην συσκευη σου απτα στασιμα.Εχεις κουμπωσει καλα τα καλωδια κλπ?Μπας και εχεις κανα ελαττωματικο καλωδιο?Εχεις ταιριαξει σωστα βυσματα ?Εχεις δοκιμασει αλλα καναλια?

για να σου δωσω να καταλαβεις πως παιζει αυτο με την ισχυ:εμενα ο πομποδεκτης εχει ισχυ μαξιμουμ 18db,η κεραια μου ειναι 24 db.με ισχυ 0 db στον πομποδεκτη κανω συνδεση με access point στα 1868 μετρα,δεν χρειαζεται δηλαδη να τον τσιτωσω αφου εχω "δυνατη κεραια"...αν η κεραια μου ηταν 5 db και δεν ηταν κατευθυντικη οπως τωρα,βαζω στοιχημα πως και 30 db να μπορουσε να δωσει η συσκευη,συνδεση δεν θα εβλεπα ουτε στα καλυτερα μου ονειρα

υγ:Εχεις τις συσκευες στο σωστο υψος σε σχεση με την κεραια?Η κεραια,οπως θα δεις και στα φυλλαδια του κατασκευαστη,καλυπτει ενα συγκεκριμενο ευρος μοιρων στο καθετο επιπεδο!Βρες ποιο ευρος ειναι αυτο και ατζαστ!

αν κανω κατι λαθος ας διορθωσει καποιος που ξερει καλυτερα

υγ+spam :θερμη παρακληση,εαν μπορουσες να ρυθμιζες την συσκευη σου να παιξει σε 802.11b και οχι σε 802.11g/802.11b-g μιας και τα 2 τελευταια προκαλουν ΠΟΛΥ θορυβο στον αερα και προβληματα σε αλλα ασυρματα δικτυα (οπως θα δες κι εσυ με τους γειτονες σου...)..αν σεβαστουμε λιγο το ραδιοφασμα υπαρχει χωρος για ολους μας :)

legal:επιτρεπεται να εκπεμπεις μεχρι 20db...αν το αθροισμα ισχυς συσκευης+ισχυς κεραιας- απωλειες καλωδιων βγαινει πανω απο 20 εισαι παρανομος και υπαρχει κινδυνος κατασχεσης του εξοπλισμου σου...ηδη οι περισσοτερες συσκευες εκπεμπουν απο μονες τους μεχρι 20...

edit:Δεν πιστευω να μιλαμε τοσην ωρα και ναχεις λαθος πολωση στην κεραια εεεε?Δες στομανουαλ της πως μπαινει σε καθετη και πως σε οριζοντια και τσεκαρε και τις 2 πολωσεις,αν και λογικα καθετη θα ειναι η σωστη στην περιπτωση σου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.