Jump to content

amd Vs intel σε low budget συστημα

tomhel

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω την πιο πανω απορία και θα ηθελα βοήθεια....:giveup:

Το σύστημα προορίζετε για internet , εφαρμογές γραφείου και λιγο gaiming (οσο πατάει η γατα....)

Τι ειναι καλύτερο...???

amd based...

cpu - 4050e

mobo - asus m3a8 ( amd780g chipset )

gpu - HD3650/512

Intel based...

cpu - E2180 η Ε2200

mobo - Gigabyte GA-P31-S3G

gpu - 8600gt/512

Mνημες θα επιλέξω 2*1mb/800mhz του κιλου , και σκληρό εναν 500αρι western....

Ο/C δεν θα παιξει σε μεγαλη κλίμακα , απλα οσο φιλοτιμηθούν να πανε τα clokia απο bios

Και τα 2 συστήματα κοστίζουν ~300ευρα και ΔΕΝ δινω περισσοτερα...

Ακουω τις γνωμες σας ...

Nα παρεις τον 4400+ που ειναι λιγο πιο πανω στα 2.3GHz και 1.50ευρω πιο φτηνος,ειναι κρυος επεξεργαστης και μπορει να δουλεψει με το ρευμα λιγο πιο κατω απο το default.Στο site λενε 90nm 2.2GHz αλλα ειναι G2 Brisbane 65nm 2.3GHz.Παρε και ρωτα τους.

VGA γιατι δεν αφηνεις την Onboard του 780G,μια χαρα ειναι και για ελαφρυ gaming.Επενδυσε τα χρηματα που γλιτωνεις απο την vga σε κατι αλλο.

Δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ η θερμοκρασία η η κατανάλωση , οσο η διαφορά μεταξυ των 2 συστημάτων...

Η vga θα μπει ετσι και αλλιώς ( δεν ειμαι υπερ των onboard λύσεων )

Αν εισαι προετοιμασμενος να παρεις ιντελ παρε ιντελ

Δεν θα προσπαθησουμε να σε μεταπισουμε!

Απλα δεν θα σου πουμε οτι ειναι κ καλυτερη επιλογη γι αυτα που ζητας.

Εγω συμφωνω με madkiller7

Για Internet και εφαρμογές γραφείου θα σου πρότεινα το AMD σύστημα. Για overclocking και benchmarks/encoding θα σου πρότεινα το Intel σύστημα. Πάντως από την στιγμή που δεν θα χρησιμοποιήσεις την onboard, δεν χρειάζεσαι να πάρεις και ότι ποιο τελευταίο κυκλοφορεί. Για μητρική θα σου πρότεινα την ASUS M2A-VM

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522533

η οποία μπορεί να δεχτεί και Phenom με τα τελευταία BIOSes

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=M2A-VM

Οχι παιδες , δεν ειμαι προετοιμασμενος να παρω intel..

Για την ακριβεια πριν 10 μερες εστησα εναν intel οπως ακριβως σαν και αυτο που περιγράφω πιο πανω....

Μια χαρα πήγαινε , και σε στοκ κλοκια έκανε 23sec spi - 1M λουπα...

Γιαυτο 'γέρνω' πιο πολυ στην amd , απο θεμα περιέργειας πιο πολυ...

Απλα επιδη εχω ψιλοχαλαρωσει με τα νεα της αγορας , ρωταω αν ειναι καλύτερη η amd πλατφορμα....

Ο τελευταιος amd που ειχα ηταν ενας opteron @2,8....

Aπο τοτε δεν ενημερώνομαι συχνα για τις εξελίξεις...

@yannis...Το συστηματακι της υπογραφής σου (4050e) πηγε εύκολα στα 3ghz..??

Γενικα ο cpu αυτός 'ανεβαίνει' με στοκ ψήκτρες...??

Οι amd δεν εχουν προβλημα με θερμοκρασιες.

Αλλα και συ ο ιδιος δεν ειπες οτι δεν σε ενδιαφερει τοσο η καταναλωση και τα temps.??

Οι amd δεν εχουν προβλημα με θερμοκρασιες.

Αλλα και συ ο ιδιος δεν ειπες οτι δεν σε ενδιαφερει τοσο η καταναλωση και τα temps.??

Ναι το ειπα , αλλα αλλο ρωτάω ( αν αναφερεσε σε αυτο που ρωτάω τον yanni)

Πως συμπεριφερετε ο 4050 σε push , και που φτάνει με στοκ ψήκτρα...

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα, κάθε τσιπάκι κάνει τα δικά του.

Πάντως το 780g και τα επόμενα νομίζω έχουν άνετη καρτούλα για ελαφριά πράγματα.

Μαλιστα...

Λεω να παω στην amd επιλογή ( 4400+ η 4050 - 780 - 3650 ) καθαρά απο περιέργεια...( αντε να δουμε τι εχουν βγάλει μετα την 'opteron+dfi' εποχή )

Ευχαριστώ ολους οσουν απάντησαν...

@yannis...Το συστηματακι της υπογραφής σου (4050e) πηγε εύκολα στα 3ghz..??

Γενικα ο cpu αυτός 'ανεβαίνει' με στοκ ψήκτρες...??

Δεν τον δοκίμασα με stock ψήκτρα, αν και λογικά δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα. Τα 1.4V που χρειάστηκαν είναι σχετικά λίγα οπότε θα έλεγα ότι πήγε πολύ εύκολα στα 3GHz. Βέβαια όπως αναφέρθηκε, είναι και θέμα.... ατυχίας. Ο κανόνας νομίζω είναι να πηγαίνουν τουλάχιστον μέχρι τα 2.9GHz με λίγο ρεύμα. Αυτό το έχω δει και σε άλλους 3 Brisbane G1, 2 3600+ και έναν 4800+, οι οποίοι με 1.35-1.41V έπιαναν τα 2.9V. Μάλιστα τους G1 τους δοκίμαζα με stock ψύξη μιας και ήταν πριν αγοράσω μια TX2.

Ψιλό άσχετο. Μια Coolermaster TX2 πωλείται σε τιμή... δώρου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806586

αν χρειαστείς κάτι καλύτερο λόγο καλοκαιριού (η ΤΧ2 είναι καλή ιδέα/λύση ασχέτως του τι επεξεργαστή θα αγοράσεις).

Αν τελικά ασχοληθείς με overclocking και αν τελικά το σύστημα γραφείου θα καταλήξει να κυνηγάει τα 3GHz, θα πρέπει να προσέξεις ώστε η μητρική σου να έχει τις επιλογές στο BIOS που θα βοηθήσουν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πολύ περισσότερο στην περίπτωση π.χ. του 4050e ο οποίος θα πρέπει να δουλέψει με HTT στα 286MHz για να πιάσει τα 3GHz.

thnx yannis...

Η παραγγελια εγινε....

4400+ ( αντε να δουμε σε τι μπανανιτσα θα πεσουμε...lol ) , asus M3A78G , HD3650gt , 2*kingstone 1gb/800 , SEAGATE BARACUDA 500Giga

Εμενα ενας 4400+ (τον πουλησα σε αγγελια πριν λιγες μερες,τωρα εχω αλλο "παιχνιδακι" πανω) εφτασε 3150 @ 1.4,12+ ωρες prime,σε x64 λειτουργικο,σε κανονικα XP θα πηγαινε παραπανω.

Το pc στήθηκε με τον am2 4400+ και χωρις ρευμα επιπλέον πήγε καρφί 230fsb @ 2645mhz..

Στα 240 έφαγε 'πορτα' αλλα μικρο το κακο , αφου στα 2.6 ειναι σταθερότατος και πολυ κρύος...

Νομίζω οτι εδω ειναι μια χαρα για καθημερινή χρήση...

Σε λιγάκι θα ξεκινήσω τα bench να δούμε τι κανει και εκεί

Πολύ καλή επιλογή man! Αν μπορούσες και μια (μίνι?) παρουσίαση...

Ναι παιδια , γιατι οχι...

Μολις τελειωσω με τα του o/c θα βγαλω αποτελεσματα , κοστος και 2-3 φωτο του κουτιου και εσωτερικου...

2.6 είναι λίγα.

Έπρεπε να πάρεις brisbane G2 4800+, πάνε 3.2-3.3 Ghz. Δεν σε πρόλαβα. Ή κανα F3 Widsor 5200+. Aλλά αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα, μια χαρά είσαι κι έτσι.

Λοιπόν μια μικρή παρουσίαση...

Το σύστημα είναι αυτό...

Κουτακι 35euro

PSU 35euro

CPU 50euro

MOBO 68euro

MEM 37euro ( 2*18.5 euro)

GPU 54euro

HD 72euro

DVDR 24euro

To συνολακι στα 375 euro...

Eνα πραγματικά low budget pc που θα χρησιμοποιηθεί σαν δεύτερος υπολογιστής ..

Μετα απο ενα ελαφρύ o/c ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ αύξηση ρεύματος ουτε σε cpu αλλά ουτε στις μνήμες πήγε εδω...

65769529ge2.th.jpg

και εδω θα μείνει για καθημερινή χρήση...

Στα αξιοσημείωτα ειναι οτι έκανα 3 ώρες cpu-burn και ο cpu δεν ανέβηκε πάνω απο 45C θερμοκρασία...

Νομίζω οτι ειναι μια καλή λύση , για όσους θέλουν ενα καλο , δροσερό , ήσυχο και φθηνό μηχανάκι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.