Jump to content

Scythe Panel Kama Meter SCKM-1000

jimakos21

Recommended Posts

Μετα απο μια καθυστερηση του κουριερ του πλαισιου 3 ημερων (ασχολιαστη) επιτελους εφτασε σπιτι το πανελακι.

asupqw5s9e818uuy5ktu_thumb.jpg

Το πανελ Scythe kama meter SCKM-1000 οπως λεει και ο τιτλος ειναι ενα πανελακι που εχει 3 διαφορετικους ρολους

Μπορεί να ρυθμίσει μέχρι και 4 ανεμιστήρες, διαβάζει 4 θερμοκρασίες (0-90C), διαθέτει 7 διαφορετικά χρώματα backlight & λειτουργίες Alarm για τις θερμοκρασίες και μπορεις να ελεξεις την ενταση του ηχου σου. Καταλαμβάνει 1 θέση 5.25"

Εδω μια πρωτη οψη του κουτιου μολις το ανοιγουμε.

Και εξηγω τι θα δουμε.

Θα δουμε 4 καλωδια για τα ανεμηστιρια μας 4 καλοδια-σενσορες για της θερμοκρασιες και τις εξοδους και το βισμα για την καρτα ηχου μας!

jqwe6y91tt7g3v933vk3_thumb.jpg

Το ιδιο το πανελ τωρα εχει αυτην την οψη απο πισω

ip6ewoo906evraj7fiuv.jpg

Οπως διακρινετε ειναι οι πορτες για τα φανς και τους σενσορες και η εισοδος για το καλωδιο της τροφοδοσιας του.

Οποτε η συνδεση ειναι οπως καταλαβαινετε πανευκολη εως παιδικη.

Το πανελ διαθετη 3 ρολους.

1ος ρολος) μας δειχνει της θερμοκρασιες οποιανου ''οργανου'' του pc μας επιλεξουμε. 4 μπορουμε

Αυτο εδω

jh20k116uwem5xeqqlft_thumb.jpg

Το τοποθετουμε μαζι με κατι θερμοαγωγιμα ζελοτειπ :p που εχει και το κολαμε οπου μας αρεση και θεωρουμε οτι θα πιασει καλυτερες θερμοκρασιες.

Πχ στην ψυκτρα ή στο μπλοκ , κοντα στο chip της mobo και της στο chip της gpu αλλα ακομα και στις ραμ.

Προσωπικα εγω τοποθετισα τους σενσορες εκει που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορω να δω θερμοκρασιες ειτε μεσω της μητρικης ειτε μεσω καποιου προγραμματος οπως everest, coretemp κλπ.

Oποτε εβαλα στις μνημες ενα εβαλα στο NB , και στους 2 σκληρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σενσορες εκτος απο οτι σπανε νευρα για να τοποθετηθουνε και κυριως σε block μοιαζει αδυνατο να κολισουν στο χαλκο ενω στις ψυκτρες ισως σφηνοσουν, λυγιζουν κιολας!

Γι αυτο αν καποιος αγοραση το προιον ας προσεχη.

2ος ρολος) χειρισμος των fans. Ειναι ισως το πιο χρησιμο.

Τα φανς μας περνουν τα αυτια ακομα και οταν δεν το θελουμε! Δηλαδη οταν ειμαστε σε idle καταστασεις με μια απλη κινηση χαμηλωνου με επιλογη οποιο φαν γουσταρουμε (απο τα 4-5)

Η συνδεση ειναι απλη

fnc3m6ye9y1qsbpm8dwp_thumb.jpg

Συνδεουμε το καλωδιακη του ανεμιστιριου στο καλοδιο του πανελ και απο αυτο στο πανελ το ιδιο! Και ΟΧΙ στο τροφοδοτικο!

Ειναι πολυ πιο απλη η συνδεση απ αυτη των σενσορων και γινετε αμεσως!

Οποτε τερμα η βαβουρα.

3ος ρολος ) Αυτος ο ρολος του πανελ ειναι πιο...μη χρησιμος. Αν θελει καποιος και βαριετε να απλωση τα κουλατου στα ηχεια ή θελει να βλεπει ακριβως ποσα db ακουγονται μπορει να χρησιμποιησει αυτα

943yhxpy178cvikq1fgz_thumb.jpg

Και απο κει και περα ο ηχος ελεγχετε ΚΑΙ απο το πανελ.. (εγω δεν το εκανα )

Τελος, το πανελ μονταρετε πανευκολα και οπως ειπα και πριν οι διαστασεις του ειναι

5,25!

Ειναι συμαντικο αυτο γιατι υπαρχουν και μικροτερα και μεγαλυτερα.

Και εδω 2 εικονες απο το πανελι μονταρισμενο πλεον

με την μαυρη την επιφανια ( εχει 3 επιλεγετε οποια θελετε αναμεσα σε ασημι, ασπρο, μαυρο) και με τη gay-ροζ screen :D !

76mpojec54exbqbf2tso.jpg

6dvsc1xqzp51admkp7xv.jpg

Tωρα θα πουν πολλοι οτι τα περισσοτερα απ αυτα τα κανουμε και με προγραμματα αλλα συγουρα το πανλ εχει παραπανω χαρακτηριστικα

οπως να βαλεις τους σενσορες οπου εσυ θες αλλα και

την αμεση πτωση των rmp καθως το προγραμμα θελει συνηθως reboot .

ΥΓ: Σορρυ για την ποιοτητα των φωτογραφιων, τραγηχτηκαν με ατζαμη errikson.

Σχολια , γνωμες.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Ε δεν εξηγητε.

Εκανα search και δεν εβγαλε οχι απλα αποτελεσματα αλλα ουτε 1 αποτελεσμα..

Τι σκ@τ@?

Και μαλιστα εκανα με διαφορες ονομασιεες

τυπου scythe , αλλα και του μοντελου..

UHU???

Δεν θα βρωμησω το block μου??

Δεν ξερω εγω καταφερα και τα στερεωσα στους σκληρους και στο South αλλα και στης μνημες χωρις τιποτα ουσιαστικα

Απλα στης μνημες τρεμοπαιζει.

Στο chipset το εχω χωση μες την ψυκτρα! :p

το ιδιο και στους σκληρους. Μες τα σωθηκα τους :p

Θα σκεφτομουν απλα μια καλυτερη λυση για τις μνημες!

Εγω ομως ΔΕΝ βρωμιζω της mushkin μου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.