Jump to content

Περιεργη εκτυπωση με Epson Rx585

Recommended Posts

Παιδια αναμελανωνω μονος μου τα μελανοδοχεια χωρις κανενα προβλημα. το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι στις εκτυπωσεις παιρνω ταινιες στα χρωματα, δειγμα σας εχω παρακατω απο μια φωτο.

Η κεφαλη ειναι μια χαρα, την εχω καθαρισει, αλλα δεν γινεται τπτ παλι.Ξερει κανεις τπτ που οφειλετε αυτο η τι να κανω να το διορθωσω? Ευχαριστω

link http://img291.imageshack.us/my.php?image=img005of7.jpg

Για δώσε μας ένα σκανάρισμα του nozzle check και κάνε clean head, alignment και ξανατύπωσε.

Επίσης βάλε ενα photo ή best photo στις ρυθμίσεις

Αν το πρόβλημα είναι από την πρώτη στιγμή ίσως να δοκίμαζες έστω και για πείραμα να πάρεις από αλλού μελάνια. Κι εγώ αναγομώνω μόνος μου...Οι έπσον είναι ιδανικοί για τέτοια κόλπα.

Από πού παίρνεις μελάνια?

Παιδια αναμελανωνω μονος μου τα μελανοδοχεια χωρις κανενα προβλημα. το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι στις εκτυπωσεις παιρνω ταινιες στα χρωματα, δειγμα σας εχω παρακατω απο μια φωτο.

Η κεφαλη ειναι μια χαρα, την εχω καθαρισει, αλλα δεν γινεται τπτ παλι.Ξερει κανεις τπτ που οφειλετε αυτο η τι να κανω να το διορθωσω? Ευχαριστω

Το πρόβλημα βρίσκεται στην κεφαλή εκτύπωσης.

Για να σου δώσω να καταλάβεις...τα μελάνια είναι απλές δεξαμενές απο τις οποίες γεμίζουν οι κεφαλές εκτυπωσης

"ρουφώντας" μελάνη. Όταν γεμίζεις μόνος σου τα μελάνια δεν αποφεύγεις να βάλεις και αέρα μέσα μαζι με την

μελάνη οπότε δημιουργούνται φυσαλίδες. Όταν η κεφαλές τραβούν μελάνη, τραβάνε και τις φυσαλίδες που υπάρχουν

μαζί. Κατά το ψεκασμό όταν η φυσαλίδα φτάσει στα ακροφύσια εκτύπωση, αυτά εκτοξέυουν αέρα.

Ο ψεκασμός της μελάνης γίνεται με την στηγμιαία δημιουργία μεγάλης θερμοκρασίας στην κεφαλή, που ταυτόχρονα

η ίδια η μελάνη ψύχει την κεφαλή.

Όταν λόγω την φυσαλίδας δεν υπάρχει μελάνει να ψύξει την κεφαλή αυτή χαλάει.

Είναι λογικό να δείχνει ο εκτυπωτής ότι η κεφαλή είναι ΟΚ γιατί απλά μετράει σελίδες και εσύ δεν έχεις ξεπεράσει το

όριο της κεφαλής. Την πραγματική κατάσταση της δεν μπορεί ο εκτυπωτης να την γνωρίζει.

Είσαι για άλλον εκτυπωτή μάλλον.

• 2 weeks later...

να κανω και εγω μια ερωτηση???

Ποσο πιο φθηνα σας βγαινει να τα αναγομωνεται μονοι σας σε σχεση με τα καινουργια?

Αν υπολογιστει και η ολη διαδικασια και η πιθανοτητα καταστροφης του εκτυπωτη... Αξιζει?? Δεν νομιζω.

(βεβαια μπορει να κανω και λαθος:tomato:)

Για 500 σελίδες την ημέρα, πάρε laser.

Ο inkjet δεν κάνει για αυτή τη δουλειά, είναι για μικρό φόρτο εργασίας και για κάνα preview. Ακόμη και έγχρωμη εκτύπωση να θες, με 200 ευρώ παίρνεις έγχρωμο laser με πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης από τον inkjet.

Από κει και πέρα, τα μελανάκια είναι ανεξάρτητα της κεφαλής?

Αν ναι, κάθε 2-3 γεμίσματα μελάνια θέλει και η κεφαλή άλλαγμα.

Αυτά που σου κάνει σημαίνει ότι έχει μπουκώσει η κεφαλή.

Σε HP βγάζεις το μελάνι - κεφαλή, το καθαρίζεις, καθαρίζεις και με οινόπνευμα τις επαφές πίσω του και το ξαναβάζεις.

Τώρα σε EPSON δεν ξέρω αν και πώς βγαίνει η κεφαλή, αλλά σίγουρα θέλει ή καθάρισμα ή αλλαγή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.