VIL Μάϊος 24, 2008 #221 Μάϊος 24, 2008 Να πώ την αλήθεια σε μιά στιγμή σκέφτηκα μήπως επικοινωνήσατε μεταξύ σας (ΗΙPRO5 και ΑΤΙman) και δώσατε τέλος στο θέμα για εκεί πήγε και η (σιγή) του χιπρούλη . Δεν είμαι σε τέτοιες καταστάσεις οπαδός της (βαβούρας). Γιατί όπως είπε και ο Καπετάν ΓιανκΤΔεν είναι μια απλή διαφωνία απόψεων σε τεχνικά θέματα.Είναι αναίτια επίθεση με στόχο να τον βλάψει επαγγελματικά. τώρα κατα πόσο είναι δυνατό να μπορεί κάποιος να βλάψει τον hipro5 (χιπρούλη χαϊδευτικά) επαγγελματικά προσωπικά μου φαίνεται απίθανο-αδύνατο.Από την άλλη όμως ανεξαρτήτως του τι έχει ειπωθεί ο ΑΤΙman θα πρέπει να ανταπαντήσει τεκμηριωμένα γιατί ο χρόνος κυλάει σε βάρος του (πιστεύω ότι του έχει δοθεί).Υ.Γ Βάλτε ένα ρολόι να μετρά αντίστροφα:worship:
hayabusa Μάϊος 25, 2008 #224 Μάϊος 25, 2008 βλέπω τον Atiman online. Ελίζω να περάσει και από εδώ να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις
astrolabos Μάϊος 25, 2008 #227 Μάϊος 25, 2008 Online και με proxy. Μπήκε και έφυγε. Δε νομίζω να απαντήσει εδώ. Δεν έχει κάτι άλλο να πεί. Το θέμα περνάει στο πάνθεο του Λάμπη. Over and out.
NikosD Σεπτέμβριος 19, 2010 #228 Σεπτέμβριος 19, 2010 NikosD,,Οταν λεμε κατι το κανουμε. Δεν χρειαζονται πολλα λογια, τυμπανα και δικαιολογιες αλλα εργα...και αυτα οταν πρεπει γινονται και φαινονται.Το ιδιο λεγαμε (και θα τηρηθει) και για την υποστηριξη της σειρας 4000 μεσω hotfix.Ολα οσα πρεπει να γινονται θα γινονται...το εχω "υπογραψει" ηδη εδω μεσα και το τηρω....Νομίζω πως έφτασε η στιγμή για μια ακόμα αποκάλυψη για τις απατεωνιές της ATI.Θα ακολουθήσουν και άλλες.Μετά από εκτεταμένο ψάξιμο των video decoders που δίνει η ATI, δηλαδή του ATI MPEG video decoder (DS) και του AMD Fast (DnD) Decoder (MFT) ανακάλυψα τα εξής:1) Ο AMD Fast (DnD) decoder που τόσο πολύ έχει επαινέσει ο ATIMAN και με παρέσυρε να τον πιστέψω ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, ανακάλυψα ότι είναι μόνο video transcoder. Παρόλο που έχει attributes και για DXVA video decoder δεν δουλεύει ως decoder. Μάλιστα όλες οι εκδόσεις του μέχρι και τον τελευταίο Catalyst είναι σπασμένες.Η τελευταία σωστή έκδοση είναι αυτή που περιλαμβάνεται στον Catalyst 10.3.Ακόμα και σε αυτή την έκδοση, αν πάει κάποιος να χρησιμοποιήσει τον decoder αυτόν, ας πούμε με τον WMP12 για να επιταχύνει με DXVA τα VC-1 και τα WMV3 video clips, ο WMP12 κρασάρει.Άρα μιλάμε για μια ακόμα εκπληκτική αποτυχία της ATI να φτιάξει η ίδια έναν decoder της προκοπής .2) Ο υποτιθέμενος "καινούργιος" ATI MPEG video decoder δεν είναι και τόσο καινούργιος τελικά. Η ATI τον κρύβει στους hotfixes drivers και όχι στους official "κανονικούς".Υπάρχει δηλαδή ο driver αυτός και στον 10.7a Catalyst αλλά όχι στον 10.7. Υπάρχει στον 10.9a, αλλά όχι στον 10.9.Ψάχνοντας λίγο περισσότερο είδα ότι υπάρχει ο ίδιος decoder - δηλαδή με τα ίδια χαρακτηριστικά - και σε drivers του 2006 και 2007!!Μιλάμε για πολύ φρέσκο πράγμα δηλαδή που ο κύριος ATIMAN είχε το θράσος να γράψει στο παραπάνω σχόλιο ότι είναι όντως καινούργιο.Και φυσικά ούτε τότε, ούτε τώρα υπάρχει υποστήριξη DXVA για τα DivX και τα MPEG4 ASP γενικά. Το DivX υποστηρίζεται μόνο στην CPU.Επίσης αυτή η μούφα - ο ATI MPEG video decoder - δεν υποστηρίζεται από κανέναν player γιατί φυσικά ούτε και αυτός ο video decoder είναι λειτουργικός, όπως ακριβώς και ο AMD Fast decoder. Δεν ενεργοποιείται το DXVA ούτε με αυτόν.Συνολικά 2 στα 2 για την ATI. Δύο αποτυχημένοι decoders από τα χεράκια των περιβόητων επαγγελματιών developers της ATI.Και δεν θα το έκανα τόσο θέμα αν ο ATIMAN δεν επέμενε τόσες φορές ότι η ATI έχει κάνει την δουλειά της και έχει προσφέρει τα εργαλεία στους κακούς developers οι οποίοι δεν τα χρησιμοποιούν και προτιμούν να φτιάχνουν τα δικά τους.Το έχω πει και θα το ξαναπώ.Οι μηχανικοί λογισμικού, οι developers και όσοι ασχολούνται με το software μέσα στην ATI, είναι για τα θηρία. Για το τσίρκο. Παίρνουν στα χέρια τους ένα γρήγορο και φθηνό hardware και το καταστρέφουν.Περισσότερα για το θέμα των drivers της ATI, προσεχώς.
Strider Σεπτέμβριος 19, 2010 #229 Σεπτέμβριος 19, 2010 Οι μηχανικοί λογισμικού, οι developers και όσοι ασχολούνται με το software μέσα στην ATI, είναι για τα θηρία. Για το τσίρκο. Παίρνουν στα χέρια τους ένα γρήγορο και φθηνό hardware και το καταστρέφουν.Νομιζω υπερβάλεις λίγο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το render σε Maya από την FirePro σειρά της ATI.
MOS Σεπτέμβριος 20, 2010 #230 Σεπτέμβριος 20, 2010 Φίλε μου NikosD υπερβάλεις στο έπακρο και ξεφεύγεις από το όριο της συζήτησης, παρακολουθώ γενικά τα μηνύματα σου και όλα είναι με τον πιο απαξιωτικό τρόπο όταν αναφέρεσαι στην ATI και σε οτιδήποτε άλλο δεν σε ευχαριστεί....Μπορείς κάποια δυσαρέσκεια σου να την εκφράσεις με πολύ πιο κομψό τρόπο. Ξεφέυγεις από τα όρια της κουβέντας. Ο ατιμαν έχει βοηθήσει πολύ κόσμο εδώ μέσα, χωρίς να είναι υποχρεωμένος και δεν μιλάμε για 5 και 10 λεπτά αλλά αρκετή ώρα και όχι μόνο εμένα προσωπικά. Ειλικρινά ντρέπομαι για την τόση αχαριστία που έχουν κάποια άτομα εδώ μέσα.Για να τελειώνω με το παραλήρημα, έχει κάνει ΤΟΝ ΚΟΠΟ για να βοηθήσει τα άτομα τα οποία ψάχνουν να μοντάρουν τις κάρτες τους και δεν βρίσκουν έναν ασφαλή τρόπο αλλά χάνονται στο χάος, έχει δημιουργήσει τόσα προγράμματα για την εύκολη προσαρμογή των καρτών, για την εύκολη εγκατάσταση οποιουδήποτε προγράμματος....ειλικρινά λυπάμαι, έχουμε ένα καλό χαρτί ανάμεσά μας και πάμε να το χάσουμε με τον τρόπο μας εδώ μέσα, ειλικρινά λυπάμαι.....Αυτοί που το παίζουν εντελώς απογοητευμένοι και δεν μπορούν άλλο, ας αλλάξουν εταιρία, δεν τους υποχρεώνει κανείς να ασχολούνται με μια ΑΤΙ και με τα προβλήματα της, έχω περάσει και από τις δύο μεγάλες εταιρίες....Έχω κουραστεί να διαβάζω σχόλια για τσίρκα και διάφορες μπαρούφες....βλέπω μια εξαιρετική δουλειά από μέρος του και από μέρος μας μια τεράστια αχαριστία και αποδοκιμασία...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ !!!!!
atiman Σεπτέμβριος 20, 2010 Author #231 Σεπτέμβριος 20, 2010 Νομίζω πως έφτασε η στιγμή για μια ακόμα αποκάλυψη για τις απατεωνιές της ATI.Θα ακολουθήσουν και άλλες.1) Ο AMD Fast (DnD) decoder που τόσο πολύ έχει επαινέσει ο ATIMAN και με παρέσυρε να τον πιστέψω ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, ανακάλυψα ότι είναι μόνο video transcoder. Ποτε ακριβως ειπα εγω κατι τετοιο? 2) Μιλάμε για πολύ φρέσκο πράγμα δηλαδή που ο κύριος ATIMAN είχε το θράσος να γράψει στο παραπάνω σχόλιο ότι είναι όντως καινούργιο.Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα, ομοιως, που ειπα εγω οτι ειναι καινουργιος?Οσο για τις πιθανες ομοιοτητες με παλαιοτερες εκδοσεις, σου λεω οτι πλανασαι.Και δεν θα το έκανα τόσο θέμα αν ο ATIMAN δεν επέμενε τόσες φορές ότι η ATI έχει κάνει την δουλειά της και έχει προσφέρει τα εργαλεία στους κακούς developers οι οποίοι δεν τα χρησιμοποιούν και προτιμούν να φτιάχνουν τα δικά τους.Αυτο επειδη σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να το ξερεις εσυ, ειναι αυθαιρετο συμπερασμα σου, οπως και ολα τα παραπανω.
Strider Σεπτέμβριος 20, 2010 #232 Σεπτέμβριος 20, 2010 ATIMAN, γνωρίζεις μήπως (μπορεί να λέω και βλακίες, δεν το γνωρίζω το θέμα) αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει επιτάχυνση FirePro σε κάρτες της σειράς HD 4000 ; Είναι μία τεχνολογία που βασίζεται στο hardware ή απλά εκεί ξεκλειδώνουν οι drivers παραπάνω δυνατότητες ; Θέλω μία δυνατή κάρτα για 3DSMax, Maya, Lightbox, Mudbox, και γενικα όλη την 3D Modeling πλατφόρμα της Autodesk, και επειδή έχω μία 4870, θελω να ξερω αν μπορώ να αποφύγω την αγορά μίας FirePro κάρτας με κάποιο κόλπο στους drivers. Αν πάλι λέω βλακίες και δεν γίνεται κάτι τέτοιο, don't shoot me.
atiman Σεπτέμβριος 20, 2010 Author #233 Σεπτέμβριος 20, 2010 Αν σου πω οτι δεν γινεται, μπορει να μην ειναι 100% αληθεια, αλλα αυτο πρεπει να πω.Εχουν γινει κατα καιρους αρκετες αλχημιες bios flashing σε firepro v8700, αλλα αυτο ειναι κατι που δεν το επικροτω και δεν γνωριζω περισσοτερα.Οι καρτες ειναι διαφορετικες εστω και αν οπτικα μοιαζουν.
NikosD Σεπτέμβριος 21, 2010 #234 Σεπτέμβριος 21, 2010 @MOSΦίλε MOS,ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τα κίνητρα του post σου (αφέλεια, σκοπιμότητα ?) και το ασυνάρτητο της απάντησης σου σε σχέση με τα δικά μου post, που γράφεις μάλιστα ότι τα παρακολουθείς.Από το πρώτο μου post έως και το τελευταίο είμαι πολύ συγκεκριμένος στις ερωτήσεις μου και πολύ συγκεκριμένος στα σχόλια μου σε σχέση με τον ATIMAN. Τον έχω διορθώσει σχετικά με το OpenCL και τον έχω ρωτήσει συγκεριμένα θέματα σχετικά με το DXVA. Επίσης έχω υποδείξει συγκεκριμένα προβλήματα στο 2D των καρτών της σειράς HD 5000 γενικά και ειδικότερα στο performance του 2D στα Windows 7 με την συγκεκριμένη σειρά καρτών HD 5000.Για όλα τα παραπάνω δεν έχω λάβει καμία σοβαρή απάντηση από τον ATIMAN είτε γιατί τα αγνοεί, είτε γιατί σκόπιμα δεν τον συμφέρει να απαντήσει και να επιβεβαιώσει υπαρκτά προβλήματα των drivers της ATI. Οι απαντήσεις του δε, ενίοτε είναι και παραπειστικές όπως η τελευταία του απάντηση σχετικά με τον ATI MPEG video decoder.Ο ATIMAN ως υπάλληλος της AMD/ATI, στο τμήμα του Terry Makedon υπεύθυνου για τους Catalyst drivers και φίλος του από ότι έχει φανεί, κατανοώ ότι έχει αδυναμία να εκφραστεί ελεύθερα για θέματα στα οποία θα μπορούσε να χάσει έως και την δουλειά του.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το thread με πρόσχημα την βοήθεια σε κάποιους καινούργιους και αδαείς, για να πουλάει την προπαγάνδα και τα προϊόντα της ATI με το κιλό.Και για αυτό δεν καταλαβαίνω το ντελίριο υπεράσπισης του. Είσαι υπάλληλος της ATI ή έχεις κάποιου άλλου είδους συμφέρον και σκοπιμότητα ?Όσο για τα γενικότερα σχόλια μου, πάλι δεν πρόσεξες ότι δεν αναφέρονται στην ATI γενικά, αλλά στο τμήμα υποστήριξης των drivers. Για το hardware της ATI έχω εκφραστεί με πολύ καλά λόγια και είναι ο λόγος που παραμένω στην εταιρεία.Για τα σχόλια μου γενικά ως προς το κομμάτι των Catalyst drivers, αν χρειαστεί μπορώ να γίνω και πιο συγκεκριμένος και να στηρίξω με παραδείγματα τον λόγο που τους χαρακτήρισα ότι είναι για τα θηρία, για το τσίρκο.Αλλά στην τελικη φίλε MOS, δεν έχει τόσο σημασία τι θα πω εγώ και εσύ για την ποιότητα της δουλειάς των ATI developers.Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι. Όλο το Internet παγκοσμίως τους βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ και γελάει με τα κατορθώματα τους. Σε κάθε καινούργιο driver που φέρνει "καινούργια" πράγματα, τρέμει όλος ο κόσμος και ψάχνει να βρει τι έχει χαλάσει από τα παλιά. Δεν θα συνεχίσω τώρα - αν χρειαστεί - θα τα μαζέψω όλα τα κατορθώματα τους και θα τα βάλω σε ένα post για να υπάρχει.Αυτά σε πρώτη φάση.
Andypandy Σεπτέμβριος 21, 2010 #235 Σεπτέμβριος 21, 2010 ^^^^^^ πολυ κλαμα εχει πεσει εδω ατιμε ατιμαν εγω ο αδαης επεσα στα διχτυα σου ο nikosd εχει μπερδεψει την amd με το the lab και παραπονιεται
MOS Σεπτέμβριος 21, 2010 #236 Σεπτέμβριος 21, 2010 Και για αυτό δεν καταλαβαίνω το ντελίριο υπεράσπισης του. Είσαι υπάλληλος της ATI ή έχεις κάποιου άλλου είδους συμφέρον και σκοπιμότητα ? Όχι φίλε μου καλέ, δεν είμαι ούτε υπάλληλος της ΑΤΙ, ούτε έχω κανένα συμφέρον όπως και σκοπιμότητα, η τοποθέτηση μου έχει να κάνει με τον πόλεμο που δέχεται ενώ έχει προσφέρει αρκετά μέσα στο φόρουμ και σε συγκεκριμένα άτομα.....δεν το ξέρω καν το παιδί, ούτε που δουλεύει και σε ποια ομάδα είναι......απλά εντάξει ίσως κάπου κάπου να τα έριξα και σε εσένα όλα...αλλά μου φαίνεται λίγο κάπως να δέχεται τόση επίθεση.....ένας απλός χρήστης είμαι που παρακολουθεί καθημερινά το φόρουμ...επίσης δεν είπα ποτέ ότι είναι αόριστα τα ποστ σου Αλλά στην τελικη φίλε MOS, δεν έχει τόσο σημασία τι θα πω εγώ και εσύ για την ποιότητα της δουλειάς των ATI developers. Κάθε άλλο, έπρεπε να έχει σημασία για να πάρουν μια σωστή τροπή τα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν ακούγονται οι απλοί χρήστες...
atiman Σεπτέμβριος 21, 2010 Author #237 Σεπτέμβριος 21, 2010 Ο ATIMAN ως υπάλληλος της AMD/ATI, στο τμήμα του Terry Makedon υπεύθυνου για τους Catalyst drivers και φίλος του από ότι έχει φανεί, κατανοώ ότι έχει αδυναμία να εκφραστεί ελεύθερα για θέματα στα οποία θα μπορούσε να χάσει έως και την δουλειά του.Λοιπον κυριε NikosD, και γενικως,,Καποια πραγματα εχουν τα ορια τους.Ναι ειμαστε ενα φορουμ ανταλαγης αποψεων, αλλα αυτο μεχρι το οτι ο καθενας μπορει να λεει ασυναρτησιες και να βγαζει δικα του συμπερασματα απεχει παρα πολυ.NikosD, σε καλω δημοσια να ανακαλεσεις, δεν εχεις κανενα δικαιωμα να λες για μενα πραγματα που ποτε δεν ειπα.Το σχολιο σου ειναι καθαρα αυθαιρετο, εκτος πραγματικοτητος και ανυποστατο.
atiman Σεπτέμβριος 21, 2010 Author #238 Σεπτέμβριος 21, 2010 Ολοι λιγο η πολυ γνωριζουμε οτι η σειρα 6000 ειναι προ των πυλων.Καθε ενας θα ηθελε να μαθει την πραγματικη αληθεια που κρυβεται πισω απο την κατασκευη της και τις επιδοσεις της.Επειδη οτι και πουμε η οτι και να γραφτει εως την τελικη της παρουσιαση θα παραμενει στην σφαιρα του "μυθου", σκεφτηκα και βρισκομαι σε συνεχη προσπαθεια (εστω και με δικα μου προσωπικα εξοδα) να καταφερω να στειλω στο thelab δυο καρτες 6870 για review, οταν πρεπει.Σκοπος ειναι να παρουσιασει επισημα το thelab ταυτοχρονα με ολα τα διεθνη φορουμ ενα ισαξιο review για αυτες τις καρτες.Θα ηθελα με καποιον τροπο να μπορουσε να βρεθει το ατομο - ομαδα που θα καταφερνε να ανταπεξελθει σε αυτο το εργο.Μετα απο το review, οι καρτες μεσω "καποιας" διαδικασιας θα δωθουν ως βραβειο - δωρο σε δυο τυχερους χρηστες του φορουμ και δεν θα επιστραφουν.Ειναι ακομα νωρις, ομως κανω προσπαθιες κι ελπιζω οτι θα το καταφερω να γινει.Παρ οτι απο την Κυριακη και μετα, κατα 99% δεν θα ειμαι πλεον μελος αυτου του φορουμ, λογω παρατυπων πιεσεων του (και οχι με την δικη μου θεληση), οι ενεργειες που γινονται για τον ως ανω σκοπο δεν θα σταματησουν, μιας και το φορουμ ειστε εσεις και οχι η διοικηση του. P.S. Αν τελικα δεν ειναι δυνατη η πραγματικη παρουσια μου στο φορουμ, σας λεγω οτι ολες οι εργασιες προγραμματων που εχουν ανακοινωθει οτι θα γινουν, βελτιωμενες εκδοσεις των ηδη δημιουργημενων, drivers και οτιδηποτε αλλο νεο προκυπτει θα γινονται και θα αναρτουνται κανονικα στην database μου και θα βρισκονται στην διαθεση σας (εφ οσον το θελετε).Ταυτοχρονα θα μπορειτε για οποιαδηποτε απορεια , βοηθεια η οτι αλλο σας απασχολει να μου στελνετε τα email σας, τα οποια θα απαντιουνται ολα, μαζι με τα 10δες που ηδη απαντω καθημερινα απο παντου...Επισης, παλι μεσω email θα συνενοηθουμε με το φορουμ το τι θα γινει με το review.
yanni Σεπτέμβριος 21, 2010 #239 Σεπτέμβριος 21, 2010 Παρ οτι απο την Κυριακη και μετα, κατα 99% δεν θα ειμαι πλεον μελος αυτου του φορουμ, λογω παρατυπων πιεσεων του (και οχι με την δικη μου θεληση), οι ενεργειες που γινονται για τον ως ανω σκοπο δεν θα σταματησουν, μιας και το φορουμ ειστε εσεις και οχι η διοικηση του.Μια συμβουλή. Όχι 2, 2000 6870 να φέρεις και να μοιράσεις, ΠΑΝΤΑ, το forum μένει, το μέλος που αποχωρεί ξεχνιέται.Στην θέση σου θα συζητούσα με τα παιδιά της ΔΟ ώστε τα όποια προβλήματα/παρεξηγήσεις υπάρχουν να επιλυθούν και να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση.
GoMaR Σεπτέμβριος 21, 2010 #240 Σεπτέμβριος 21, 2010 μια ερωτησητι θα γινει την Κυριακη και θα αποχωρησεις ;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.