indyoner Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2008 Ρε παιδιά τελικά το τροφοδοτικό που είναι ποιό σωστό να είναι σε ένα κουτί? Πάνω όπως τα περισσότερα κουτιά ή κάτω σε στύλ COOLERMASTER RC-690-KKN1 CM 690 BLACK http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806607 ???
giorgos th. Μάϊος 22, 2008 #2 Μάϊος 22, 2008 εγω το προτιμω πανω για να βγαζει και τον ζεστο αερα απο το κουτι.
dpolal Μάϊος 22, 2008 #3 Μάϊος 22, 2008 Στην επάνω θέση βοηθάει τον εξαερισμό του κουτιού αφού αποβάλλει τον ήδη θερμό αέρα από cpu,gpu κλπ...Από την άλλη όμως, ο ήδη θερμός αέρας που χρησιμοποιείται δεν έχει την ίδια δυνατότητα να ψύξει το τροφοδοτικό αναγκάζοντας έτσι τον ανεμ. του να δουλεύει περισσότερο.Στην κάτω θέση τα πράματα αντιστρέφονται.Το τροφοδοτικό δεν λαμβάνει μέρος στον εξαερισμό του κουτιού αλλά απ΄την άλλη το ίδιο ψύχεται με φρέσκο αέρα και καταπονείται λιγότερο.
neuromancer Μάϊος 23, 2008 #5 Μάϊος 23, 2008 Εγώ προτειμώ πάνω! Την πολύ ζέστη πάνω την βγάζουν πλέον τα 12άρια πίσω. Πάνω θα είναι και πιο καθαρό γενικά καθώς στη βάση στο πάτωμα κυκλοφορεί περισσότερη σκόνη/χνούδια/κτλ. Εξάλλου ακόμη και τα average τροφοδοτικά είναι από τη φύση τους φτιαγμένα να αντέχουν (εξαρτήματα ισχύος, κτλ).
RazoR Μάϊος 23, 2008 #6 Μάϊος 23, 2008 Φιλε εγω εχω το CM που αναφερεις, με το τροφοδικο κατω, και οφειλω να πω οτι παρατηρησα καποια διαφορα στον θορυβο, ετσι μου φανηκε τουλαχιστον... Οπως ειπε και το παλικαρι πανω, επειδη (στο παλιο μου κουτι) ηταν πανω ακριβως απ'τη cpu και ρουφαγε αρκετα ζεστο αερα, δουλευε γρηγοροτερα ο 12ρης, ενω τωρα κατω δεν κανει κιχ. Τωρα γενικα τι να σου πω, οτι βοηθαει στον εξαερισμο του κουτιου παντως οταν ειναι πανω, ισχυει, σε αντιθεση με κατω που δεν παιζει απολυτως κανεναν ρολο, κατω ρουφαει, πισω βγαζει, ουτε καν περναει απ'το κουτι... Το κουτακι παντως στο προτεινω ανεπιφυλακτα
Jason Μάϊος 23, 2008 #7 Μάϊος 23, 2008 Και εμενα πανω ειναι και πανω 8α το εχω οσα κουτια και να παρω Οπως ειπε και ο giorgos th. ο ζεστος αερας εξω και πανω με αντιθεση απο κατω
ερμαρος Μάϊος 23, 2008 #8 Μάϊος 23, 2008 θα το βάλεις κάτω και θα κάνεις μια τρύπα στον πάτω για το fan του τροφοδοτικου.αυτο εκανα και εγω στο δικο μου κουτι.
indyoner Μάϊος 23, 2008 Author #9 Μάϊος 23, 2008 οκ!τότε θα πάρω το COOLERMASTER..... γιατί και εγώ συμφωνώ οτί θα λειτουργεί πόλύ πιο ήσυχα το τροφοδοτικό!Τώρα όσο για τον ζεστό αέρα πιστεύω οτι το συκγεκριμένο κουτί έχει πολλές θέσεις για ανεμιστήρια που θα κάνουν την δουλειά που θα έκανε ένα τροφοδοτικό!
neuromancer Μάϊος 23, 2008 #10 Μάϊος 23, 2008 οκ!τότε θα πάρω το COOLERMASTER.....γιατί και εγώ συμφωνώ οτί θα λειτουργεί πόλύ πιο ήσυχα το τροφοδοτικό!Τώρα όσο για τον ζεστό αέρα πιστεύω οτι το συκγεκριμένο κουτί έχει πολλές θέσεις για ανεμιστήρια που θα κάνουν την δουλειά που θα έκανε ένα τροφοδοτικό! Θα έχεις ένα βρώμικο και ήσυχο τροφοδοτικό (ειδικά αν κάνεις και την τρύπα που ειπώθηκε) και πολλούς θορυβώδεις ανεμιστήρες στις πολλές θέσεις που λες. Επίσης αν πλημυρίσει το μπάνιο και φτάσουν τα νερά στο κουτί, τα καείς πιο γρήγορα (και πιό εντυπωσιακά).
jois21 Μάϊος 23, 2008 #11 Μάϊος 23, 2008 Ας βαλει ενα φιλτρο αναμεσα στον πατο και το τροφοδοτικο. Τη σκονη δε θα τη γλυτωσει ετσι κι αλλιως.
neuromancer Μάϊος 23, 2008 #12 Μάϊος 23, 2008 Δεν είναι το ίδιο ρε jois21. Σε 20 μέρες το κάτω τροφοδοτικό θα φλομώσει στο χνούδι με αποτέλεσμα να μην ψύχεται σωστά και ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη και φίλτρο να βάλει θα πρέπει να το καθαρίζει τουλάχιστον κάθε ~10 μέρες, άσε που εκει κάτω που θα είναι θα το ξεχνάει.anyway, όπως θέλει ο καθένας....
dpolal Μάϊος 23, 2008 #13 Μάϊος 23, 2008 Σχετικά είναι όλα φίλε. Γνωστός μου είχε σκυλιά στο σπίτι και το πισί του ήταν ο ορισμός της πανούκλας όταν το ανοίγαμε για καθάρισμα... (απλό κουτί, noname, φθηνιάρικο με το τροφοδοτικό ψηλά και 2 12ρηδες χωρίς φίλτρα) Έδωσε κάμποσα χρήματα και αγόρασε ένα καλό κουτάκι της Antec, πάλι με το τροφοδοτικό επάνω αλλά & φίλτρα σε όλους τους ανεμιστήρες. Πλέον το κουτί μέσα είναι πεντακάθαρο και απλά κάθε μήνα βγάζουμε (ναι , ακόμα τον βοηθάω) τα φίλτρα και τα πλένουμε. Πανεύκολο (για μένα, όχι τον φίλο μου), απλό και γρήγορο. Είναι περισσότερο θέμα σωστού σχεδιασμού και υλοποίησης του κουτιού παρά τοποθέτησης πάνω κάτω, εντός, εκτός και επί τα αυτά του Psu.
indyoner Μάϊος 23, 2008 Author #14 Μάϊος 23, 2008 Ειδικά αν σκεφτεί κανείς την σκόνη που έχει το κουτί μου τωρα(1 χρόνο open case):-O θα είμαι τουλάχιστον 1954 φορές καλύτερα με το νέο κουτί!!
Bebis Μάϊος 23, 2008 #16 Μάϊος 23, 2008 Οι ανεμιστήρες των τροφοδοτικών αντλούν αέρα μέσα από το κουτί και τον οδηγούν έξω ή το αντίστροφο;
RazoR Μάϊος 23, 2008 #17 Μάϊος 23, 2008 Οι ανεμιστήρες των τροφοδοτικών αντλούν αέρα μέσα από το κουτί και τον οδηγούν έξω ή το αντίστροφο; Αν ειναι τοποθετημενα πανω τοτε ρουφανε απο το εσωτερικο του pc και τον μεταφερουν εξω, αν ειναι τοποθετημενα κατω, τοτε ρουφανε απο κατω (πατωμα) εκτος pc δηλαδη, και τον μεταφερουν παλι εξω, στην πρωτη περιπτωση περνουν μερος στον εξαερισμο του κουτιου δηλαδη ενω στη δευτερη οχι...
jois21 Μάϊος 24, 2008 #18 Μάϊος 24, 2008 Oλα σχεδον τα μεγαλα ταουερς και τα htpc-οκουτα (δλδ τα ακριβοτερα κουτια) εχουν τα τροφοδοτικα να τραβανε απο εξω. Δε μπορει να ειναι ΤΟΣΟ ασχετοι οι κατασκευαστες. Εμενα δλδ γιατι δε πιανει σκονη;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.