Jump to content

Πάστα...πότε??

SHOG

Recommended Posts

Πανακι & λιγο καθαρο οινοπνευμα και φευγει σα νερακι, μην πελαγωνεις δεν ειναι τιποτα...

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

:T: Αυτό περίμενα να ακούσω..Πού να τρέχω να βρίσκω ισοπροπηλική αλκοόλη τώρα!!!

Με το οινόπνευμα θα αφαιρέσω τα υπολείμματα της προηγούμενης, ε?

Ναι, εγω προσωπικα παιρνω τα πολλα πολλα με ενα πανακι, την πολυ "μακα" σαν να λεμε :p και για τα δυσκολα, τα μικρα μικρα που δεν φευγουν ευκολο, βουταω μια γωνιτσα του πανιου σε οινοπνευμα, και καθαριζω μεχρι να λαμποκοπαει...

Φίλε SHOG, τίποτα, να σαι καλα, γι αυτό είμαστε εδώ! :D

Σχετικά με το θέμα τώρα... και τούμπανο να ήταν, πάλι θα έκανε. Θεωρείται πολύ καλή πάστα. :D

Όσο για την αφαίρεση.. μη σε ανησυχεί, αν δεις πίσω απο τα ονόματα και όλη τη βαβούρα, το όλο θέμα δεν είναι καθόλου πιο πυρηνικό από το να καθαρίσεις το uber μπιχλιασμένο τραπέζι μετά απο πάρτι, με ενα πανί (νταξ, συνυπολογίζοντας το hangover, τη τσίμπλα στο μάτι και όλα τα σχετικά ίσως να είναι λίγο ατυχές το παράδειγμα αλλά...you get the point.) :p Απλώς είναι σε πιο μικρή κλίμακα.

Πριν τη βάλεις, πρέπει να αφαιρέσεις την προηγούμενη πάστα, ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ μπορείς. ΓΙ αυτό και η παραπομπή στο μισό Γενικο Χημείο του Κράτους. :p Η ισοπροπυλική κλπ είναι απλά, ότι καλύτερο. Αλλά είναι μόνο για αν είσαι ΠΑΑΑΡΑ πολύ ψίρας. Και με πανάκι και λίγο οινόπνευμα γίνεται. Η αλκοόλη απλώς το κάνει πιο γρήγορα, και καθαρίζει μέχρι και στα μικρο-αυλάκια του μετάλλου. Thats all

Όσο για το που θα τη βρεις, έχει στο πιο κοντινό σου φαρμακείο λογικά. Αν δεν έχει, δεν αξίζει να πας στο επόμενο. Με €1 παίρνεις αρκετή για να καθαρίσεις ολόκληρο waffer επεξεργαστών. :D

Σωστό το παράδειγμά σου..!:p Ι got the point!!!

Τώρα για την ισοπροπυλική μάλλον θα τη χρειαστώ γιατί είμαι ψίρας, αλλά οχι σε υπερβολικό στάδιο...:upside:

Δεν είναι και τόσο απαραίτητη νομίζω η αλκοόλη.

Σίγουρα κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά για μία στο τόσο που λένε είναι too much.

Προσωπικά έχω βρεί τη λύση στο εξής.

Βρήκα ένα μεγάλο κομμάτι από μαλακό αφρολέξ, αρκετά παχύ.

Βγάζω τον επεξεργαστή και τον τοποθετώ εκεί.

Με αυτό πετυχαίνω:

-Nα μην στραβώνουν τα ποδαράκια του από το καθάρισμα, μπορώ να ασκήσω πολύ μεγάλη δύναμη επάνω στο καπάκι του έτσι χωρίς φόβο.

-Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα το μπόρντ αφού όλη η δουλειά γίνεται μακρυά από αυτό. (τόσο στο καθάρισμα, όσο και στο στρώσιμο της νέας πάστας)

-Το καθάρισμα και το στρώσιμο γίνονται πάρα πολύ εύκολα πλέον αφού έχω πολύ καλή πρόσβαση σε ολόκληρη τη cpu από όλες τις πλευρές της.

Η απομάκρυνση της παλιάς πάστας γίνεται συνήθως με απλό χαρτί κουζίνας, καλής ποιότητας που δεν σκίζεται και δεν αφήνει και χνούδια και μόνο στους «επίμονους λεκέδες» μπαίνουν τα μεγάλα μέσα (οινόπνευμα, ασετόν κλπ).

Επιπλέον δεν υπάρχει ο φόβος να «τρέξει» υγρό πάνω στο μπόρντ. ;)

Το στρώσιμο της νέας πάστας γίνεται απλά, εύκολα και ωραία με ένα λεπτό λαμάκι και πολύ υπομονή και αγάπη, σαν να αλοίφεις βούτυρο στην φρυγανιά. :)

Δεν υπάρχει φόβος να πασαλείψω το μπόρντ και η τοποθέτηση μετά γίνεται πολύ εύκολα αν κρατήσεις τη cpu από τις γωνίες τής.

Τα παραπάνω το ακολουθώ εδώ και χρόνια (το αφρολέξ έχει αρχίσει να γίνεται ασημί από τη χρήση) και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα so far... :)

Προσωπικά έχω βρεί τη λύση στο εξής.

Βρήκα ένα μεγάλο κομμάτι από μαλακό αφρολέξ, αρκετά παχύ.

Βγάζω τον επεξεργαστή και τον τοποθετώ εκεί.

Με αυτό πετυχαίνω:

-Nα μην στραβώνουν τα ποδαράκια του από το καθάρισμα, μπορώ να ασκήσω πολύ μεγάλη δύναμη επάνω στο καπάκι του έτσι χωρίς φόβο.

Τα παραπάνω το ακολουθώ εδώ και χρόνια (το αφρολέξ έχει αρχίσει να γίνεται ασημί από τη χρήση) και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα so far... :)

???ποδαρακια στον 6850???:hmm:

μαλλον λες για τον AMD που προφανως ειχες:bigsmile:

Σωστή η σκέψη σου dpolal αφού αν αφαιρέσεις τον επεξεργαστή δεν έχεις φόβο για να "λερώσεις" τη μητρική!!;)

Κατα πάσα πιθανότητα απο Δευτέρα που θα πάω Πειραιά θα "εξοπλιστώ" με την πάστα και θα σας πώ αποτελέσματα...!! ;)

???ποδαρακια στον 6850???:hmm:

μαλλον λες για τον AMD που προφανως ειχες:bigsmile:

Δεν ξεκίνησα από τον 6550 μπρέ... :)

Έχουν περάσει πάρα πολλά 478 από τα χέρια μου και τώρα τελευταία κάμποσα ΑΜ2 (φτιάχνω συνθέσεις ;) )

Βέβαια κ οι 775 για την περίπτωση του καθαρίσματος είναι καλύτερο να βγούνε αφού το καπάκι του socket που τους κλειδώνει και εμποδίζει και υπάρχει κίνδυνος να το σπάσουμε κατά λάθος.

Διάβαζα τις οδηγίες για την τοποθέτηση της as5 και λέει οτι εφαρμόζουμε την πάστα στον heatspreader της CPU. Δεν πρέπει να μπει πάστα και στην ψύκτρα ή τελικά μπαίνει μόνο στη CPU;

Heatspreader της CPU είναι το μεταλλικό κάλυμμα του επεξεργαστή. Υπάρχουν και επεξεργαστές χωρίς. (Κυρίως σε κινητά κλπ πλέον). Οπότε το βάζεις κανονικά στον επεξεργαστή και όχι στη ψήκτρα. Άλλο το heatspreader (που ουσιαστικά είναι αυτό που λέει το όνομα του, διανέμει, λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του μετάλλου, τη θερμότητα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή και όχι μόνο πάνω από τον πυρήνα) και άλλο το cooler (που επίσης είναι ότι λέει το όνομα του, δροσίζει τον επεξεργαστή, aka ψήκτρα). :D

Heatspreader της CPU είναι το μεταλλικό κάλυμμα του επεξεργαστή. Υπάρχουν και επεξεργαστές χωρίς. (Κυρίως σε κινητά κλπ πλέον). Οπότε το βάζεις κανονικά στον επεξεργαστή και όχι στη ψήκτρα. Άλλο το heatspreader (που ουσιαστικά είναι αυτό που λέει το όνομα του, διανέμει, λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του μετάλλου, τη θερμότητα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή και όχι μόνο πάνω από τον πυρήνα) και άλλο το cooler (που επίσης είναι ότι λέει το όνομα του, δροσίζει τον επεξεργαστή, aka ψήκτρα). :D

Η ερώτηση μου είναι αν αρκεί να μπει μόνο στη CPU ή πρέπει να μπει και στην ψύκτρα... (Τι είναι το καθένα εξάλλου το λέει και στο pdf με τις οδηγίες. Πάντως σε ευχαριστώ για τον κόπο σου!) Η απορία μου προέκυψε διαβάζοντας έναν οδηγό για εγκατάσταση ψύκτρας ο οποίος λέει να μπει πάστα και στα δύο (heatspreader & heatsink).

Ξαναρωτώ επομένως με άλλη διατύπωση: Ποιος οδηγός είναι σωστός ή καλύτερα (γιατί προφανώς και οι 2 είναι σωστοί) ποια από τις 2 διαδικασίες είναι αποτελεσματικότερη;

Καποτε βαζαμε οσο περισσοτερο γινοταν αλλα εδω και χρονια εχει εγκαταλειφθει αυτη η τακτικη, μονο στον επεξεργαστη βαζεις και οχι πολυ παχυ στρωμα γιατι με την πιεση της ψυκτρας "ξεχειλιζει" απο τα πλαγια.

Εννοειται οτι αρχικα καθαριζεις και τα 2 οσο το δυνατον καλυτερα.

Πάντως ο οδηγός τοποθέτησης της Thermalright Ultra-120 eXtreme κάθε άλλο παρά παλιός είναι. Δε λέει βέβαια να βάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αλλά λέει να μπει ένα λεπτό στρώμα και στις 2 επιφάνειες!

Είχα πετύχει ένα άρθρο καπου που έδειχνε σε φωτογραφίες οτι όταν βαζεις στο κέντρο λίγη πάστα και ανοίγει μόνη της, ελαχιστοποιείς τισ πιθανότες να συγκρατήσει αέρα

ρε παιδια, κ εγω αλλαξα προχθες την παστα της CPU,(intel pentium 4, 2,66 northwood), k αφου καθαρισα την ψυκτρα, εβαλα παστα και την απλωσα με ενα μεταλικο λαμακι. οταν κουμπωσα την ψυκτρα, ακουστηκε ενα πλατς :...:, αλλα οι θερμοκρασιες ειναι :29 με 30 σε idle k εξωτερικη θερμοκρασια 34 και 50 σε full load... εκανα καπoια μαμακια? :slap: η παστα ειναι η artic silver 5.

:slap: τωρα τις ειδα.... :slap: δεν με χαλασε που εχω κανει τη CPU να κολυμπαει στην παστα με τοσο που εβαλα...παντως οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα..!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.